Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2.500 TL aylık alanlar Temmuz zammından yararlanabilecek mi?

deasn12

Merhaba,haklısınız.Son dakika haberlerinde bahsediliyor.

T.B.M.M. Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında ilgili kanun teklifinin 15. maddesinde belirtilen 3.000 ibaresi 3.500 olarak değiştirilmiştir.

Herkesin hakkında hayırlsı olsun İnşAllah.

Saygılar.

Selam Dostum bilgi için teşekkürler ama bu emekliler bunu haketmiyor bu insanlara yazık bu kan emici hükümet gitmedikçe ve bu halk şükür ettikçe kan emmeye devam edecekler
Herkesin hakkında hayırlısı olsun diyecek laf çokta burası yeri değil
Kal sağlıcakla saygılar

Asgari ücretin altında emekli maaşı olamaz. 3.500tl para diye sevinenin aklından şüphe ederim. Bu paraya şükür eden ya delidir ya da gerizekalıdir. Açlık sınırının altında sürünmeye devam edersiniz.

herşeye zam gelir maaşlara geldiği gibi

adam pazara çıkıyor pahalı diye alamıyor akşamı bekliyor belki ucuzlarda alabilirim diyor Allah sonumuzu hayır etsin

Bilgi Hazinedir Kurban bayramı ikramiye ödeme tarihleri de belli oldu 4A SSK kapsamında gelir/aylık alanların aylık ödeme günü 17, 18, 19, 20, 21 olanlara 5 Temmuz, ödeme günü 22, 23, 24, 25, 26 olanlara; 6 Temmuz 1100 TL.

Sayın Bilgi Hazinedir şimdi en düşük sgk emekli maaşı 3500 tl olunca şuan 3500 altı alan bir emeklinin maaşı nasıl hesaplanacak. Mevcut maaş üzerindenmi yoksa 3500 tl olarak mı hesaplanacak.
Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

serdargoodman58 Bilgi Hazinedir Net emekli aylığı üzerinden hesaplanır her zaman.

Örnek olarak benim net aylık emekli maaşım

2025.46 TL X %40 enflasyon = 2835,64 TL

En düşük emekli maaş 3500 TL - net aylık 2835.64 TL = 664,35 TL hazine desteği uygulandı..

Unutmadan 2008 yılında ABO oranlarında düşüşe gidilmeseydi şuanda net emekli maaşım 5865 TL olacaktı...

Şimdi sorarım suç kimde ?

2000 öncesi ABO oranlarını yüksek tutarak emekli maaşı almak için sırada bekleyen maaşını 3 ayda zor ödeyen hükümette mi ?

2008 sonrası ABO oranlarını düşürerek emekli maaşlarının nerdeyse yarısını Engelli aylığı-sosyal yardım-evde bakım aylığı veren hükümette mi ?

deasn12

1.100tl kurbanlık var mı? Kurbanliklar 4k dan başlıyor. CHP bastirmasa, AKP asla bayram ikramiyesi vermeyecekti. Bu hükümet emekli ve emekçi sevmiyor. Patronlara hizmet ediyor. Herkes 1.100tl bile almıyor. Burada bile Akp her zaman yaptığı gibi üç kağıt yaptı. Rapor oranı ya da aylık bağlama oranı kadar ödüyor. Hiç vermese daha iyi en azından bayram ikramiyesi veriyoruz diye show yapmazlar.

750tl ile 500tl arası alanlar var. Sürekli iş göremezlik geliri alanlar rapor oranı kadar alır yani 200tl alanlar var.

deasn12

Emekli maaşlari 3 ayda zor ödendiği bir dönem hiç olmadı. Gıda pahalı ve yeterli protein alamadığın için beynine oksijen gitmiyor. Yalan yanlış yorum yapmayın.

Pa_Pi

Dostum olmayan birşeye oksijen gitmez ,gitseydi zaten 20 yıldır bu hükümet kan ememezdi
Bir laf varya çok doğru deveyi diken insanı...iken yaranır ;)

ercan 34

Üstadım merhaba,kesinlikle sana katılıyorum.

Bu ülkenin vatandaşları olan bizler bu emekli maaşını asla haketmiyoruz.Her vatandaşımız sağlıklı,mutlu ve huzurlu bir yaşamı ve ülkemizde özgürce yaşamayı hakediyor.

Sağolasın ,sağlıcakla kal Üstadım.

Saygılar.

Ahmet T

Merhaba,kesinlikle haklısınız.

Saygılar.

serdargoodman58

Merhaba deasn12 arkadaşımızın ilgili yazısının ilk metinlerinde belirtiği üzere en düşük emekli maaşı tutarı 3.500 TL olması şöyle ki;

Her emekli arkadaşımızın gerçek emekli maaşı tutarı vardır.Her 6 ayda bir emekli maaşlarına yapılan zam oranı gerçek emekli maaşı tutarı üzerinden yapılır ve gerçek emekli maaşı tutarı zam oranı eklendikten sonra yeni emekli maaşı 3.500 TL tutarın altında kalıyor ise 3.500 TL tutarına Hazine desteği ile tamamlanır.Eğer 6 aylık emekli maaşı zammı gerçek emekli maaşına eklendiği zaman yeni emekli maaşı tutarı 3.500 TL tutarın üstünden kalırsa o zaman kendi emekli maaşını almaya devam eder.

İşin aslı her 6 ayda bir yapılan emekli zamları her zaman gerçek emekli maaşı üzerinden hesaplanır ve eklenir.En düşük emekli maaşı aslen bir destek ödemesi olması ile zam oranları ile bir bağlantısı yoktur.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir

Kanada’da, ihtiyar bir adam ekmek çalmaktan tutuklanıp mahkemeye sevk edildi.
Yaşlı adam suçunu kabul edip itiraf etti.
Ve yaptığı hatayı şöyle açıkladı
Çok acıkmıştım neredeyse açlıktan ölecektim.
Hakim şöyle hükmetti

Sen hırsızlık yaptığını biliyorsun ve ben senin 10 dolar tazminat ödemene hükmediyorum.

Bu parayı ödeyemeyeceğini bildiğim için senin yerine ben ödeyeceğim. "

Duruşma salonunda herkes susmuştu, hakim cebinden 10 dolar çıkardı ve ihtiyar adamın tazminatı olarak,
hazineye götürülmesini istedi.

Ardından ayağa kalktı ve salondakilere hitaben: "Hepiniz suçlusunuz ve her biriniz 10 dolar ceza ödemelisiniz zira sizler öyle bir şehirde yaşıyorsunuz ki ihtiyar bir adam açlıktan hırsızlık yapmak zorunda kalıyor.

Duruşma salonundan 480 Dolar toplandı ve toplanan parayı hakim ihtiyar adama verdi.

Ve sözlerine şunu ekledi.

"Eğer medeni insanların yaşadığı bir şehirde fakir görürseniz bilin ki o şehrin yöneticileri halkın malını çalıyorlar"

@Pa_Pi profil resmine bakılırsa beyin dağıtıyorsun sen ?

Ülkeyi bu hâle senin gibi düşünen zihniyet getirdi. Telefonunu çıkar göster diyen zihniyet ile bir arpa boyu yol alamazsın.

Emekliler hangi dönem 3 ay emekli maaşı alamadı ya da kuyrukta bekledi. Yahu insan bu kadar yalan atamaz ya...

Pa_Pi

Kardeş sen kime laf anlatıyorsun en düşük emekli maaşı açlık sınırının yarısı olmuş bunlar sevinçten 3500 e takla atacaklar nato kafa nato mermer anlamazlar ama palavradan iyi anlarlar
Allah sonumuzu hayır etsin

ercan 34

Açlık sınırı tek kişi için 6.340tl diye hatırlıyorum. Aslında bu rakamdan daha fazla ama bizde açlık sınırını bile fazla maaş vermemek için düşük gösteriyorlar.

Asgari ücret 5.500tl maalesef açlık sınırının altında kaldı. Hükümet yine patronları düşündü ve çalışan ile emeklileri yok saydı. Akp kesinlikle seçimi kaybetti ve erken seçimi istemiyor.

Emeklilere de %40 üzeri zam zaten yapılacak dedi
%40.5 olur herhalde
%300-400 gerçek enflasyonun olduğu ülkemde süper artışlar bunlar
Birde gülerek açıklamalar fotoğraf çektirmeler
Türkiş başkanı açıklama sonrası reisin kulağına sırıtarak "gırtlağımızı sıkmasınlar" diyor
sözün bittiği yer..

Pa_Pi

Bilerek erken seçimi istemiyor onlarda farkında başına geleceğin
ama en geç 2023 te geldikleri gibi gidecekler az kaldı uyanan halk kamışı yağlamış seçimi bekliyor

@ercan 34

Seçime 1 yıl var. Yarından itibaren A dan Z ye her şeye zam geliyor. İstanbul'da simit 5tl ey,,, Recep Tayyip Erdoğan, bir simit ve çayla başa geldin yine çay ve simit ile gideceksin. "Bu halkı bir simit ve çaya muhtaç ettiler dediğin" söz kulaklarımda çınlıyor. Erdoğan sayesinde simit ile çay içemeyen bir kitle var ki seçim zamanı AKP tarih olacak.

1 yıl çok uzun, erken seçim olmalı yoksa bu kış çok sert geçecek.

Son düzenleme:
En düşük emekli maaşı tam olarak ne kadar olacak.

Tam bir bilgi sahibi olan arkadaş durumu açıklayabilirim ?

emekli maaşı ile asgari tutar arasındaki fark gittikçe açılıyor. ya anlmadığım pirimin yatırlırken en düşük asgariden yatırlıyor maaş alırken neden asgari ücret tutarı kadar ödenmiyor.bazı koyunlar yüzünden bu hallerdeyiz.

turan1977

Bu forumda ve diğer platformlarda yıllardır kıçımı yırtım şuan ki hkümet emekliyi EZDİ mahvetti gelecekte emekli olacak kişileri daha emekli olmadan öldürdü...

emekli olsan asgari ücret yarısını alamıyorsun şaka değil bu gerçek bağlama oranları hala yerlerde...

Seçimde kaybedeceklerini anlayınca %30 dan %45'e çıkardılar ama abo yetmez yarı maaş bile değil...

Gelecekte çok değil şuan bile bir çok engelli hakkı gasp edildi hem de engelli dahi değiller bu tipler nasıl ÖTV siz araç alımında engelliler araç alamıyor sapa sağlam kişiler alıyorsa emeklilik sisteminde %90 raporu olan yakın emekli oluyor ve sorgulanmıyor ama bize emeklilikte huzur yok ansızım sgk şaak diye keser....

Çalışma bakanlığı resmi siteden aldım bu yazıyı.Anlayan bilgi verirse memnun olurum.

3500TL taban aylık üzerine enflasyon farkıda alacakmıyız yani

https://www.csgb.gov.tr/haberler/kamuda-buyuk-reform/

"En Düşük Emekli Aylıkları 3500 TL ye Yükselecek

Bakanlık tarafından yapılan çalışmada tüm emeklileri ilgilendiren çok önemli bir düzenleme de yer alıyor. Düzenleme ile mevcutta 2.500 TL olan en düşük emekli aylığı 3.500 TL?ye çıkıyor. Bu kapsamda 2022 Temmuz ayı itibariyle bütün emeklilerin aylıklarına ilk altı aylık zam da uygulanacak."

Üst Alt