Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 yılında almış olduğum raporum ile vergi indirim hakkı alabilir miyim?

Konular
11
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 97 yılı mart ayı sigorta girişliyim ve şu an 3580 günlük primim gözükmekte sgk da....2000 senesinde izmir karşıyaka devlet hastanesinden çıkartmış olduğum % 45 raporum var engelim her iki bacağımda doğuştan incelik+kas zayıflığı+ayaklarımda şekilbozukluğu+kalça bozukluğu var bu sebeplerden ötürü aksayarak yürüyor çömelip kalkamıyor tutunmadan merdiven inip çıkamıyorum ve uzun süre ayakta duramıyorum..2010 senesine kadar çok fazla indirim olmaz düşüncesi ile zamanında salaklık edip vergi indiriminden yararlanmak için ver.ind.kartı çıkartmadım fakat sonradan öğrendimki bu olmadan günlerimi ve yılımı doldursamda emekli olunamıyormuş.2010 senesinde bu kartı çıkartmak için vergi dairesine gittim ve raporumun eski olduğu söylendi(Ne hikmetse raporumda süreklidir ibaresi de boş)alsancak Devlet hastanesine gidip heyete girdim yeni rapor çıkartmak için fakat bana % 35 rapor verdiler bu rapora itiraz edip dilekçe doldurdum ve öylece kaldı..şu an ne yapabilirim bana bir akıl verirseniz sevinirim şu an elimde iki tane rapor var..sizce ne yapabilirim? eski raporum halen geçerlimidir yoksa bir işe yaramazmı ilk raporumu çıkarttığım hastaneye gidip tekrar orada heyete girsem bir şey değişir mi acaba hakkım olan % 45 oranı alabilirmiyim sizce?

Uğur,
Rapor oranlarını % yüzde işarettinden sonra bir boşluk bırakarak yazarmısın..

Maalesef defterdarlığa vergi indirimi başvurusu yapabilmek için yeni bir rapor almanız şart.

Sakatlık oranı cetveli'ni incelediniz mi? Durmunuz için daha yüksek bir oran verilmeli diye düşünüyorum. Şu tabloya göre durumunuzu değrlendirdiğinizde, hangi orana karşılık geliyor?

Tablo_3.4.png

Verilen % 35'lik rapora itiraz ettniz mi? Ya da ondan sonra başka bir hastaneye yeni rapor için başvuru yaptınız mı?

selam
uzun yolda değnek kullanıyorum her iki ayağımda platin çivi var ve her iki bacağım için aynı durumlar geçerli buna göre göre hafif dereceyemi giriyor acaba? ayrıca her iki bacağımda da AFO kullanıyorum hem daha rahat yürümemi sağlıyor hemde ayak bileği düşüklüğünü engelliyor. % 35 lik rapora itiraz ettim dilekçe doldurup hastaneye verdim fakat cevap gelmedi.zaten heyet benden ne film istedi ne de teknik anlamda kontrol edilebileceğim bir bölüme. sadece fizik tedavi bölümüne yolladılar orda da bana bir belge vermediler direk sonuç heyete gitti nasıl bir kontroldur bu anlamış değilim.başvurumu yapıp gerekli belgeleri (foto,nüfus sureti vs.) verdikten sonra 2 saat bekleyip benimde içinde bulunduğum 20 kişiyi 1 dakika ara ile koyun gibi sıraya dizerek 3 masayı birleştirmiş doktor grubunun önünden jet hızıyla iktire kaktıra geçirdiler önden girip arkadan çıktık :)odaya girip çıkmam 5 dk yı bile bulmamıştır..yetmezmiş gibi bazıları aşağılandılar bir şeyler söylememize meramımızı anlatmamıza bile fırsat vermediler.gıkı çıkanı neredeyse döveceklerdi.2 saat daha bekledikten sonra raporları tutuşturdular elimize ..moralim bozulduğu ve sinirlerim alt üst olduğu için itiraz dilekçemi verip çıktım gittim..Allah biliyor ya o sinirle belinde silah taşıyan biri olsam kesin katliam yapardım:mad: Şu an başka bir hastaneye gidip tekrar heyete girmeyi planlıyorum fakat sonuç ne olur bilemiyorum..

Cetvele rağmen düşük oran verilmişse, itirazınızın sonucunu bekleyip, sonra gerekirse il sağlık müdürlüğüne giderek hakem hastanesine sevk isteyebilirsiniz... Ya da 1 sene kadar sonra yeni bir rapor için başka bir hastaneye gidebilirsiniz...

Yalnız, unutmayın, belirleyici olan şey yukarıda tablodur. Hastane yüksek verse de, eğer bu tabloya göre gerekli tespitler/ibareler yoksa, raor ankara maliye'den döner...

Üst Alt