arkadaşlar 97 yılı mart ayı sigorta girişliyim ve şu an 3580 günlük primim gözükmekte sgk da....2000 senesinde izmir karşıyaka devlet hastanesinden çıkartmış olduğum % 45 raporum var engelim her iki bacağımda doğuştan incelik+kas zayıflığı+ayaklarımda şekilbozukluğu+kalça bozukluğu var bu sebeplerden ötürü aksayarak yürüyor çömelip kalkamıyor tutunmadan merdiven inip çıkamıyorum ve uzun süre ayakta duramıyorum..2010 senesine kadar çok fazla indirim olmaz düşüncesi ile zamanında salaklık edip vergi indiriminden yararlanmak için ver.ind.kartı çıkartmadım fakat sonradan öğrendimki bu olmadan günlerimi ve yılımı doldursamda emekli olunamıyormuş.2010 senesinde bu kartı çıkartmak için vergi dairesine gittim ve raporumun eski olduğu söylendi(Ne hikmetse raporumda süreklidir ibaresi de boş)alsancak Devlet hastanesine gidip heyete girdim yeni rapor çıkartmak için fakat bana % 35 rapor verdiler bu rapora itiraz edip dilekçe doldurdum ve öylece kaldı..şu an ne yapabilirim bana bir akıl verirseniz sevinirim şu an elimde iki tane rapor var..sizce ne yapabilirim? eski raporum halen geçerlimidir yoksa bir işe yaramazmı ilk raporumu çıkarttığım hastaneye gidip tekrar orada heyete girsem bir şey değişir mi acaba hakkım olan % 45 oranı alabilirmiyim sizce?