Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 sigorta girişliyim. Beyin tümör ameliyatı oldum. Emeklilik şartlarım nedir?

deasn12

Aktif Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
291
Merhaba ilk işe giriş tarihim 17.07.2003 sgk prim gün sayısı 5241. Prim tutarı toplam 296.000 Bin TL
20.09.1985 doğumluyum. Haziran ayında beyin tümör ameliyatı gerçekleştirdim ve onkoloji %80 beyin cerrahi %80 fizik tedavi %40 rapor aldım. rapor almadan sgk başvuru yaptım ameliyat olduğum hastane olan Ankara'ya sevk gerçekleşti raporlarımı Ankara'dan aldım. Şimdi sgk da raporların resmi olarak gönderilmesini bekliyor. Bu arada askerlikten muaf raporum var orjinali sgk verildi. 2.derece kalp delikliği. Evimizde babamla beraber 2 kişi duruyoruz. Ev babamın üstüne. ben 3 yıl önce boşandım.3 yıl önce annem vefat etti.
Sizlere sorum ne zaman emekli olabilirim ? Maaşım ne kadar olur ? Emekli olmama bir engel varmı ? Şimdiden teşekkür ederim..

Onkoloji raporu :
KARAR:
Mayıs 2019'da bayılma şikayeti ile dış merkezde çekilen MRG ' de sol temporal bölgede tümör saptanması üzerine
hastaya 6 aylık aralıklarla takip önerilmiş. Takiplerinde büyüme saptanan hasta ameliyat için ankara hastanesine
yönlendirilmiş. 02/06/2021 tarihinde kitle eksizyonu yapılmış. Patoloji: Diffüz astrositom, IDH mutant, WHO grade II
Neoplazm genel olarak düşük dereceli özellik göstermekte olup Ki67 odaksal olarak yükseldiğinden hastaya takip
önerilmiş. Hastanın onkolojik açıdan %80, Bağımsız, 3 yıl süreyle maluliyeti uygundur. Rapor geçerlilik süresi 2(iki) yıldır.
OturanBoğa

yazmayı unuttum kusura bakmayın. bu arada hastane %70 de engelli raporu oluşturdu oda resmi olarak gönderiliyor şahsıma ptt kargo ile.
OturanBoğa

deasn12

Durumunuz maluliyet cetveli'ne göre malul syaılayı gerektirecek Ağır düzeyde ise, eğer emeklilik sonrası çalışmak gibi bir düşünceniz yoksa sgk'ya malulen emeklilik için başvurmanızı öneririm.

OturanBoğa merhaba günaydın.

malulen için başvuru yapıldı. 13.09.2021 tarihinde yapıldı. çalıştığım işyerinden 08.09.2021 çıkışım verildi. Sgk da ameliyat olduğum hastaneye sevk etti. Ordan rapor almamı istedi. Orada sağlık kurulu muayene gerçekleşti. 3 bölümde muayenem gerçekleşti. Her bölümde heyet varmış sağlık kurulu raporunu onaylayan. bunlara ek olarak %97 engelli raporum çıkarıldı. Ankara ya gidip Aslını almam gerekliymiş.
Acaba diyorum malulen emekli mi olsam ? yoksa engelli emekli mi olsam ? hangi emekliliği önerirsiniz

Merhaba 4A sgk. ilk işe giriş tarihim 17.07.2003 sigorta çıkış 08.09.2021. malulen emekli için başvuru yapıldı raporları bekliyorlar. 4A da emeklilikte ek ödeme hesaplanıyor ?
resim ektedir
https://www.hizliresim.com/8wbfxay

deasn12

Eğer emeklilik sonrası çalışmayacaksanız malulen emekli olun geçin.

Malulen ya da erken Yaşlılık emekliğinde maaş farkı olmaz. Evet, bağlanacak maaş maalesef 1200-1500 tl olur. Korkunç ama böyle.

OturanBoğa teşekkür ederim. son birşey soracam sizlere. 2014 ile 2018 arasında yatan maaşlarım asgari net ücretten 1000 tl fazla yatırıldı genel olarak. maaş hesaplamamda fark edermi ?
2015 NET ELE GEÇEN (Asgari Ücret + AGİ) 949,07 TL bizlerin banka hesabına yatan tutar 1900 TL

OturanBoğa yani kısaca en düşük maaş olan malulen emeklilik için 1500 TL olarak maaşım yatacak

3600 Gün Malulen Emeklilik Maaşı Şartları Nelerdir?
1 Ekim 2008’den önce işe giren ve maluliyet oranı %80’den yüksek olanlar, 15 yıl ve 3600 gün prim süresini tamamladıkları takdirde malulen emeklilik şartlarını taşıdıkları kabul edilmektedir.

yukarda yazılan açıklamayı bi avukat sitesinde buldum sizinle paylaşmak istedim..

bu nedir merak ettim ? normalde %60 sağlık raporu 10 yıllık sigortalı 1800 prim gün olması gerekiyor.
aralarındaki fark nedir ? maaş farkı varmı ?

Malulen emekli olmak engelli emekli olmak?

Merhaba kafama takılan bir soru var ve sizinle paylaşmak istedim. Haziran ayında beyin tümör ameliyatım gerçekleşti.Düşük derece tümör tamamı çıkarıldı. Ameliyattan sonra emekli olmaya karar verdim.İşyerimden çıkış gerçeleştirdim. Malulen emeklilik içi başvuru yaptım benden işten çıkış belgesi askerlik muaf raporu vb.evrakları istediler.Daha sonra ameliyat olduğum Ankara hastanesine sevk ettiler. Ankarada 3 bölüme sağlık raporu için muayene oldum.
BEYİN CERRAH %84-ONKOLOJİ 80 VE FİZİK TEDAVİ %40 rapolarım çıktı.Ameliyatımı gerçekleştiren doktorum aynı zamanda engelli raporuda çıkarttı sağolsun. %97 engelli raporu süresiz. Onkoloji %80 beyin cerrah %84 olarak.
Şimdi merak ettiğim şu malulen emekli olursam SGK benden 18 ay sonra tekrar bir rapor istermi ? rapor isterse muayene olduğum bölümlerde oran düşmesi gerçekleşirmi. Oranlarım düşük çıktığı zaman almış olduğum engelli rapor ile tekrar emekli olurmuyum ?
İşe giriş tarihi : 17.07.2003 Çıkış tarihi : 08.09.2021
Prim gün sayım : 5247

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
OturanBoğa

deasn12

Emeklilikte kontrole çağırılma olasılığı her zaman var. Bu konuda yapılabilecek bir şey yok maalesef. Kontrolde yine maluliyet cetveli'ne göre değerlendirme olur ve maaşın devam edip etmeyeceğine karar verilir.

Beyin tümör ameliyatı sonrası malulen emeklilik

Merhaba
ilk işe giriş 13.07.2003
prim gün sayısı 5247

bundan 5 ay önce beyin tümör ameliyatı oldum ve takip ediliyor şuanda.Malulen emeklilik için başvuruda bulundum ve ameliyat olduğum hastaneye sevk ettiler sağlık raporu için. 3 bölümde muayene oldum beyin cerrahi %84 onkoloji %84 fizik tedavi 5/5 rapor çıkarıldı. Hastane Ptt posta yolu ile sgk ya cuma günü gönderildi ortalama 5 veya 6 gün sonra ulaşacağını söylediler. Ayrınca engell raporumda çıkarıldı %97 süresiz ağır engelli olarak.
Öğrenmek istediğim sağlık raporlarına ek olarak engelli raporumuda sgk ya vereyimmi. Emekli olabilirmiyim ? Emekli olursam benden 2 yada 3 sene sonrası tekrar rapor isterlermi. Emekli maaşım ortalama ne kadar olur ?
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

deasn12

Malulen emeklilikte kurum sevki ile hastaneye gittiğinizde hastane raporu hazırlar ve sgk'ya bir kurumlar arası yazışma ile gönderir. Karar bu rapora istinaden verilir. Siz ayrıca engelli raporu vb. bir rapor vermezsiniz, almazlar da zaten.

Kontrol muayenesi istenir mi bilmek mümkün değil.

Primleriniz asgari ücret civarında atmışsa emekli maaşınız 1200-1600 tl civarı olur.

@OturanBoğa sgk aradım sabah . raporların kendilerine ptt posta yolu ile bugün ulaştığını ve engelli raporunuda ayrıca istediler. Engelli raporuda dosyama eklenecekmiş.

Merhaba arkadaşlar. Sizlere bir sorum olacaktı.Malulen emeklilik için 13.09.2021 tarihinde sgk ya başvuruda bulundum ve işten çıkış yapılmam istendi.Daha sonra 11.09.2021 iş çıkışımı gerçekleştirdim. Sgk Sevk ameliyat olduğum Ankara'ya gerçekleşti ve Ankaradan raporlarımı çıkartmam biraz uzun sürdü yoğunluktan dolayı ve 3 adet bütün raporlarım 10.11.2021 tarihli olarak çıkartıldı. Dün hastane tarafından sgk ya posta yolu ulaştırılmış.
Maaşım sevk edilen dilekçe tarihindemi başlıyor ? Almış olduğum raporlar tarihindemi başlıyor ? Rica etsem yardımcı olurmusunuz.

deasn12

Malulen emeklilikte yukarıda yazdığım gibi ayrıca rapor istenmez. Hele öyle siz aradığınızda "e madem aradınız engelli raporunu da gönderin" gibi bir durum zaten olamaz. Sizin telefon konuşmanıza istinaden neden engelli raporunu da istemişler anlamadım. Mutlaka noter onaylı nüsha elinizde kalsın. Aksi halde engelli raporu kaybolur vs. canınız sıkılır.

Emekli maaşı emekli maaşına temel olan rapor tarihini takip eden ay başı itibarı ile bağlanır.

OturanBoğa merhaba. engelli raporumun noterli olmasına gerek yokki. E-devlet ve e-nabızda da gözüküyor zaten. Barkodlu raporum.
O eskidenmiş kusura bakmayında. Ben sadece kendilerine çıktısını verdim raporumun onlarda dosyanın içinde dursun dedi.

OturanBoğa aynen o eskidenmiş. O Halde raporlarım 12.11.2021 tarihinde çıkarıldı 06.12.2021 tarihinde sgk ya posta yolu ile ulaştırıldı. Malulen emekli olursam Kasım ayından itibaren emekli olmuş sayılıyorum doğru değilmi. İşten çıkışım 11.09.2021 tarihinde gerçekleştirildi.

2.11.2021 rapor tarihi ise emeklilik 1.12.2021 tarihi itibarı ile başlar. Dediğim gibi, rapor tarihini takip eden ay başı itibarı ile.

OturanBoğa teşekkür ederim. ya forumda bir kaç yerde okudum işten çıkış tarihinden itibaren başlayanlar olmuş.
acaba bu işler sgk da biraz adam bulmayamı bakıyor ? merak ettim

MRM Merhaba. Bende beynimdeki tümörden dolayı ameliyat oldum çok şükür tamamı çıkarıldı ve malulene başvuru yaptım. Konuşmada ve yürümemde bazı eksiklikler vardı. Hastane tarafından 3 tane rapor çıkarıldı.
BEYİN CERRAH-ONKOLOJİ-FİZİK TEDAVİ 3 tane raporumda %80 olarak çıkarıldı. Bu raporların süresi 2 yıllık.
Bunlara ek olarak engelli raporumda çıkarıldı süresiz ve TAM BAĞIMLI olarak. Sgk ya raporlar ulaşınca benim engelli raporumuda getirmemi istediler faydası olur dediler. Bana verilen engelli raporu süresiz olduğu için malulen emekliliğe bi faydası olurmu ?

deasn12
sgk istediyse tabi ki getirin belki bir birini tamamlayıcı olur raporlarınız. faydası olur

MRM teşekkür ederim. inşalllah engelli raporununda bir faydası dokunur.

Merhaba arkadaşlar.. Dün Çorum sgk müdürlüğünü aradım ve 14.09.2021 tarihinde başvuruda bulunduğum emeklilik sonucu öğrenmek istedim kendileri bana red kararı verildiğini sisteme henüz düşmediğini ve 10 gün sonra dilekçe verebileceğimi söyledi. Şok geçirdim resmen yeminederim şok. Kötü huylu Beyin tümör ameliyatımı gerçekleştiren hocamıza söyledim direk o bile şok geçirdi. Emeklilik başvurusu yaptıktan sonra sgk beni ameliyat olduğum hastane Ankaraya sevk etti ve 4 raporum çıkarıldı ameliyat olduğum hastane tarafından en düşük oran %80 olarak.
ONKOLOJİ: %80
BEYİN CERRAH: %84
FİZİK TEDAVİ : 5/5
Ayrıca Engelli raporumda %98 TAM BAĞIMLI SÜRESİZ çıkarıldı ameliyatımı gerçekleştiren hocamız tarafından..

sizce nasıl bir yol izlemem gerekli resmen şok oldum doktoruma söyledim o bile şok oldu resmen.

işe giriş : 13.07.2003
5247 prim gün sayım
OturanBoğa OğuzHan112 MRM kazazede

Ya arkadaşlar birşey kafama takılıyor. ben malulelen emeklilik için başvuruda bulundum 3 tane raporumada %80 çıkartıldı ve samsun sgk tarafından heyet e girdikten sonra red gelecekmiş sanırım. benim ayrıca engelli raporumda mevcut %98 tam bağımlı süresiz olarak çıkartıldı. Malulen emeklilik olmaz ise eğer engelli emekliliğe başvuru yapabiliyormuyum ? şuanda çalışmıyorum çalışmam yasaklandı ve sürekli evdeyim
işe giriş tarihi 2003
5247 prim gün sayım

OturanBoğa

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
a) Santral sinir sisteminin (beyin ve spinal kordun) malign tümörleri
Aşağıdaki kriterlerden en az birinin sağlanması
1. Medulloblastom veya diğer primitif nöroektodermal tümörler (PNET)
gibi oldukça malign olan, belgelenmiş metastazı olan tümörler,
glioblastome multiforme, ependimoblastom, diffüz intrinsik beyin sapı
gliomları veya primer sarkomlar

KARAR:
Mayıs 2019'da bayılma şikayeti ile dış merkezde çekilen MRG ' de sol temporal bölgede tümör saptanması üzerine
hastaya 6 aylık aralıklarla takip önerilmiş. Takiplerinde büyüme saptanan hasta ameliyat için Hacettepe Üniversitesine
yönlendirilmiş. 02/06/2021 tarihinde kitle eksizyonu yapılmış. Patoloji: Diffüz astrositom, IDH mutant, WHO grade II
Neoplazm genel olarak düşük dereceli özellik göstermekte olup Ki67 odaksal olarak yükseldiğinden hastaya takip
önerilmiş. Hastanın onkolojik açıdan %80, Bağımsız, 3 yıl süreyle maluliyeti uygundur.

HAK ADELET NERDE ŞİMDİ ???

Son düzenleme:
deasn12

Raporunuza istinaden defterdarlıktan 1. derece sakatlık indirim hakkı elde ederseniz o hakka istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden hemen yararlanabilirsiniz (4a ssk statüsünde emekli olacağınızı varsayıyorum)

2008_oncesi.PNG

OturanBoğa teşekkür ederim. ben şuanda çalışmıyorum 37 yaşındayım ve sürekli evdeyim %97 engelli süresiz tam bağımlı raporumu alarak ilk kime gitmem gerekli. malulen emeklilik red kararı henüz ulaşmadı. onu beklemek zorundamıyım ? kusura bakmayın bilmiyorum

Son düzenleme:
deasn12
ya bunada malulen vermiyorlarsa daha neye verecekler enteresan valla bende şaşırdım. Bülent beyin dediği yolu izlerseniz daha hızlı olur işiniz yapacağınız şey bir tanıdığınız varsa sizi bir kaç gün çalışıyor göstersin o esnada hemen vergi dairesinden vergi indirimi için başvuru yapın yaklaşık 2 ay sürer sonuç çıkması vergi indirimi geldiği an hemen vergi ind ile emeklilik işlemlerini başlatın daha hızlı ve kolay olur. bu arada ortapedik engel olduğu için vergisiz araçta alabilirsiniz bilginiz olsun.

MRM teşekkür ederim kardeşim. Evet babamın tanıdığı var iş olarak. Giriş yaptırılabilir sorun değil. Giriş yapıldıktan sonra hemen başvuru yapabiliyormuyum. vergi indirimi geldikten sonra yine sgk müdürlüğünemi gitmem gerekli. engelli raporum yine samsuna veya ankaraya bir heyete gidiyormu ?
evde bakım bağlandı şuanda zaten devlet tarafından. araç felan almak istemiyorum ben sadece emekli olmak istiyorum. Yeterki emekli olayım evde bakım bile kesilsin sorun değil.. Doktorum bile şok geçirdi duyunca. Cimere de yazı yazdım şikayette bulundum. Çorum sgk da ki görevliler bile şaşırdı samsun sağlık kurulu heyetinin red vermesine ve %60 altında rapor vermesine. dilekçe verilmesi gerekiyormuş dilekçede sanırım ankara yüksek sağlık kuruluna gidiyormuş
OturanBoğa

deasn12
bakın size bir şey anlatayım ben eşimi bir ayak kırığı yüzünden kaybettim 2017 senesinde olay gerçekleşti eşim bitkisel hayata girdi evde bakıyorum o zaman bende malulen emekliliğe başvurdum bizi o vaziyette hastaneye sevk ettiler sedye ile 8 dr dolaştık ve raporu sgk gönderdiler ve emekli ettiler ama 1 yıl sonra kontrol muayenesi ile %100 ağır engelli düşünün sonra 1 yıl geçti tekrar kontrol muayenesi yine aynı olaylar bu sefer 3 yıl sonra kontrol muayenesi ile emeklilik devam etti. düşünün artık eşim komada sonra ömrü vefa etmedin geçen sene kaybettim. anlatacağım malulen emeklilik çok zor yapıyorlar.
evet işe giriş olsun hemen ertesi gün vergi indirimi için başvuru yapın orası ankaraya gönderiyor ankara onayladıkatn sonra iş yerine bir yazı gönderiyor o yazı ile hemen sgk emeklilik servisine başvurun işlemlerinizi başlatın olursunuz emekli hemen normal emekli gibi oluyorsunuz he şu var eğer malulen emekli olursanızda bakıma muhtaçsa maaşı %10 daha fazla bağlanıyor. bilginiz olsun

MRM Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun kardeşim.. allah razı olsun kardeşim tamam. engelli raporumla birlikte başvuru yapacağım değilmi. sgk emeklilik merkezine başvuru yaparken tekrar sağlık raporu veya yeniden engelli raporu çıkartmam isteniyormu ? yoksa almış olduğum engelli raporumu geçerli oluyor.
Bu arada evraklar çoruma gelmemiş henüz 10 gün sürermiş evrakların gelmesi. evrakları bekliyorum dilekçe yazmak için
Engelli olarak emeklilik için yüksek sağlık kurulu dilekçe sonucu bekleyeyim mi. 30 gün sürermiş dilekçeye cevap vermeleri

deasn12
sağolun tekrar rapor almanıza gerek yok zaten süresiz vergi indirimi gelsin tamam yaklaşık 2 aya yakın sürer gelmesi onunla emekli olursunuz bence beklemenize gerek yok sig girişi yapıp direk yarın bile başvuru yapın vergi dairesine

Üst Alt