deasn12
anlat bakalım başından geçenleri hangisi daha kolay
MRM TIBET26 Anlatayım abim.
Merhaba ben 2021 haziran ayında beyin tümör ameliyatı gerçekleştirdim. Ameliyatımdan sonra da kısmi felç geçirdim ve malulen emekli olmaya karar verdim. Prim gün sayım 5258 ilk işe giriş tarihim 18.07.2003.
2021 eylül ayında SGK ya malulen için başvuru yaptım.
SGK tarafından Sağlık raporu almam için ameliyat olduğum hastaneye sevk gerçekleşti.
2021 ekim ayında hastane tarafından 3 bölümde muayenelere girerek sağlık raporlarım çıkarıldı beyin cerrah %84 onkoloji %80 fizik tedavi 5/5 olarak. 2021 kasım ayında hastane tarafından e-posta yolu ile sağlık raporlarım SGK ya gönderdi. Bu raporlarıma ek olarak engelli raporumda çıkarıldı %97 süresiz tam bağımlı olarak.
İlçemizdeki SGK daha sonra raporları SAMSUN bölge SGK merkezine gönderdi onaylanması için. 14 Gün sonra SAMSUN SGK tarafından malulen emeklilik için red kararı verildi. SGK ya red kararı ulaşmadan SGK çalışanları ve tüm çevremde bulunan insanlar red kararına dilekçe vermemi söyledi. Bende hiç uğraşmak istemedim dilekçe cevap en az 4 ay sürüyormuş. Daha sonra vergi indiriminden emekli olmaya karar verdim.Eski çalıştığım işyerim sağolsun benim emekli olmam için tekrar giriş gösterildi 2022 ocak ayında vergi indirimi için dilekçe verdim.
Ankara vergi dairesi dilekçe tarihi 04.01.2022
27.01.2022 ( 23 gün ) Vergi indirim raporum %97 1.derece süresiz olarak çıkarıldı.
Bende hemen gidip SGK ya normal emeklilik dilekçemi verdim.
SGK dilekçe tarihim 28.01.2022
SGK normal emeklilik onaylanma tarihi 31.01.2022 ( 3 gün )
Allah herkese nasip etsin şubat maaşınada yetişerek normal emekli oldum artık.
Malulen emekliliğime neden red kararı verildi onuda söyleyeyim. Eski bir sgk çalışanı emekli abimizle neden red verildiğini tartıştık bir çay ocağında ve kendisi diyorki raporlarında bir sıkıntı yok eğerki prim gün sayın 1800 ile 3000 arasında olsa idi malulen emekli olurdun. Ama senin günün çok fazla 5258 gün olduğu için red verilmiştir. Kısaca SGK biz seni malulen emekli yapmayalım normal emekli yapalım vergi indiriminden emekli yapalım sende uğraşma bizde uğraşmayalım
SGK merkezin düşündüğü gibi kimse uğraşmadı 28 günde normal emekli oldum