Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 sigorta girişliyim. Beyin tümör ameliyatı oldum. Emeklilik şartlarım nedir?

MRM 9 ayda çıkışım gerçekleşen eski çalıştığım iş yeri ile görüştüm tamam giriş yaparız dedi yeterki sen emekli ol dediler sağolsunlar. ben şimdi samsunun karar göndermesini bekleyeyim mi kardeş. karar henüz çoruma gelmedi. sistemede red düşmedi henüz. ama sgk yı aradığımda red gözüktüğünü ve evrakın henüz ulaşmadığını söylediler. Birde merak ettiğim eski çalıştığım işyerinden 9 ayda çıkış verildi bana tekrar giriş yaptırmam sorun olurmu. şuanda çalışmıyorum zaten sürekli evdeyim

deasn12

Malulen emeklilik kararını felan beklemeyim.
Çalışan statüsünde sigorta iken işyerinizin bağlı olduğu vergi dairesine elinizdeki raporla gidip vergi indirimi için başvuracaksınız. Maliye raporu değerlendirip size 1. ° sakatlık indirim hakkı tanıyacak. Bu olduğunda sigorta müdürlüğüne gidip o hakka istinaden erken Yaşlılık emekliliği için başvuracaksınız.

OturanBoğa 9 ayda çalıştığım iş yerinde çıkışım verildi ve malulen emekli başvuru yapmıştım. zaten evdeyim artık çalışmıyorum. doktorum özellikle istedi çalışmamamı. eski iş yerimle görüştüm giriş yapabilceklerini söylediler emekli olmam için. acaba giriş yaptırayımmı işyerime yoksa yaptırmadan da gidebilirmiyim

deasn12
giriş yaptırmadan olmaz çalışıyor olmanız lazım siz Bülent beyle benim dediğimizi yapın yeter

kafam resmen 1 milyon oldu. arkadaşlar şimdi ben 04.01.2022 tarihinde vergi indirim için deftarlığa başvuruda bulundum. benden işe giriş belgesi iş yeri dilekçesi engelli raporumu ve kimlik fotokobisini aldılar. işe girişim de 04.01.2022 tarihli. e-devlet üzerinden de gözüküyor başvurum şuanda. ben engelli emekli olmak için başvuruda bulundum zaten. şimdi burda kafamı karıştıran şu. vergi indirimi kalkmış olsa idi benden dilekçe almazlardı değilmi. 7 ay önce ameliyat olduğum için 7 aydır çalışmıyordum. çıkış yapılan iş yerime tekrar giriş yapıldı..

Hüseyin İlik Bilgi Hazinedir

deasn12

Sizinde bahsettiğiniz gibi Engelli Vergi İndirimi belgesi kalmamıştır ve hala devam eden yasal bir süreçtir.Ayrıca ne zaman ayrılmış olursanız olun tekrar ayrıldığınız bir işyerinde tekrar işe girmenizde bir problem yaratmayacaktır.

Bu konular hakkında Hüseyin Bey'in Hüseyin İlik görüşleri daha açıklayıcı olacaktır.

Saygılar.

Hüseyin İlik Bilgi Hazinedir teşekkür ederim. ben hüseyin bey'in kendisine ulaşarak gerekli bilgileri aldım ve içim rahatladı resmen.
vergi indiriminin kalkması ile engelli olarak vergi indirimi almak farklı şeylermiş. engelli olarak alınan vergi indirimi yasal olarak devam etmekte ister asgari ücret alın ister asgari ücretin 10 katı alın bu hak yasal olarak devam ediyor şuanda.

deasn12

Cevaplara ulaşabilmenize sizin adınıza çok sevindim.

Sizin vesileniz ile tekrar diğer arkadaşlarımıza net bir şekilde belirtim ki;

ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ BELGESİ işlemleri hala devam etmektedir.

Buna bağlı olarak ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİLİK sistemi hala mevcut ve de devam etmektedir.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir

Merhabalar, Hasan Bey ile de görüştük, sizin de belirttiğiniz gibi vergi indirim başvurusunda hiçbir sorun yok ve bu uygulama aynen devam ediyor. Dolayısıyla emeklilik konusunda da değişen bir şey yok. Maalesef sosyal medyada bir "sosyal güvenlik uzmanı"nın yanlış yönlendirmesi ile çok kişide tereddüt oluştu. Twitter'dan yanlış bilgilendirmemesi için yazdım ancak cevap vermedi ve halen devam ediyor maalesef. Takipçi edinmek PR vb. amaçlarla mı yapıyor bilemiyorum ama çok yanlış işler bunlar.

Hüseyin İlik

Hüseyin bey,burada bizlere verdiğiniz destekler ve cevaplar için çok teşekkür ederim.

Söylediklerinizde size yürekten katılıyorum.Bu konu da bir çok arkadaşımız da koşulsuz ilgili kişinin söylediklerine tabii olması bence inanın herşey daha üzücüdür.

İnşAllah herkesin hakkında hayırlısı ve tüm arkadaşlarımızın doğru, gerçekçi olan bilgilere ulaşmasını dilerim.

Saygılar.

Hüseyin İlik Bilgi Hazinedir merhaba arkadaşlar. Bugün ankara'yı aradım engelli vergi indirimi dilekçenin internet üzerinden kendilerine geldiğini işlemlerin başlatıldığını ve fazla sürmeyeceğini söylediler. 04.01.2022 tarihinde başvuru yapmıştım 2 günde işlemler başlatıldı... Herşey eskidenmiş arkadaşlar artık posta yolu diye birşey yok vergi indiriminde herşey e-devlet üzerinden yapılıyor herşey.

https://www.turkiye.gov.tr/gib-engellilik-vergi-indirimi-basvuru-islemleri-4189 burdan takip edebilirsiniz.

deasn12

Sizin adınıza çok sevindim.Hakkınızda hayırlısı olsun İnşAllah.

Sizin vesileniz ile Hüseyin Bey'e Hüseyin İlik tekrar teşekkür etmek istiyorum.

Kendisininde bizlere ilettiği ve ara ara arkadaşlarımla paylaştığımız üzere ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ belgesi varlığını sürdürmekle birlikte deasn12 arkadaşımızın paylaştığı üzere başvuru işlemlerinde herhangi bir değişiklik yoktur.Aksine Gelir İdaresi Başkanlığı başvuru sistemini online bir yapıya tamamıyla taşıyabilmesi neticesinde başvuru ve işlemlerin tamamlanması 1 ay içinde gerçekleşebilmektedir.

Buna bağlı olarak ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİLİK işlemleri hala devam etmekte ve kaldırılması ile bir mevzuat,kanun teklifi veya herhangi bir işlem yoktur.

Sizlerden ricam mevcut durumda yapacağınız başvuruları şartlarınız gerçekleştiğinde yapabilmenizdir.

Hepimizin hakkında hayırlsı olsun İnşAllah.

Saygılar.

OturanBoğa bülent abi merhaba. abi benimde kafama bişey takıldı kusura bakma. 04.01.2022 tarihinde dilekçe verildi vergi dairesine. Öğrenmek için aradım dün 2.doktor imzası kaldığını daha sonra başhekim imzası kaldığını ilettiler. 10 gün sonra tekrar aramamı söylediler. Merak ettiğim şu. Engelli Vergi indirimim çıktıktan sonra hemen sgk ya başvurursam erken emeklilik için vergi indirim çıktığı tarihi baz almıyorlar değilmi. Sgk ya başvuru yaptığım tarihi baz alıyorlar.

deasn12

Emeklilik için sgk'ya başvurulan tarihi takip eden ay başı itibarı ile emekli maaşı birikir. Vergi indiriminin ne zaman alındığının bir önemi yok.

OturanBoğa saol abi. ankarayı aradım 2.doktor imzası bekleniyormuş. sonra başhekim imzası alınacakmış. oran daha çıkmamış tutanakta yazıyormuş o.

OturanBoğa bülent abi merhaba. ya şimdi burayı okudum bi tuaf oldum kafam karıştı. Vergi indirimine başvuru yaptım 1 hafta sonra çıkarılıyor nasip olursa. İlk işe giriş tarihim 18.07.2003 prim gün sayım 5247 gün. Vergi indirimi ile başvuru yaptığım rapor 11.ayda çıkartıldı %97 süresiz tam bağımlı olarak. 6.ayda beyin tümör ameliyatı gerçekleştirdim. Engelli raporumda 2 bölüm Onkoloji ve beyin cerrahi oranları mevcut Onkoloji %80 verdi beyin cerrah %84 verdi ve sonuç raporda %97 süresiz tam bağımlı olarak gösterilmiş. emeklilikle ilgili bir sıkıntım olmaz değilmi. beyin cerrahi raporunda balthazard formolünü kullanarak %84 vermiş. Onkoloji raporunda balthazard kullanılmamış ama

deasn12

Başkalarına verilen yanıtlarla kafanızı karşıltırmayın. Burada size ne yanıt verilmişse o sizin için doğrudur.

OturanBoğa Hüseyin İlik Bilgi Hazinedir Merhaba abiler kardeşler... Vergi indirimi için Ankara aradı 10 dk önce:eek:. %97 süresiz 1.derece vergi indirimim çıkartıldığını söyledi. pazartesi günü ilçenizdeKİ vergi dairesinden alabilirsiniz dedi. 23 günde çıkartıldı vergi indirim raporum resmen şok oldum.. Allah razı olsun herkesten

Son düzenleme:
Tebrikler hayırlı olsun,hemen emekliliğe başvur.

34Recep Allah razı olsun kardeşim. Pazartesi günü ulaşır herhalde ilçemize. Elektronik ortamdan gönderiyorlar değilmi ilçemizdeki vergi dairesine. Şubat maaşına yetişiriz inşallah.

Evet yetişirse pazartesi sgk ya başvurursun 1 ay kazancın olur
sgk ya giderken
vergi indirim belgen
hastane raporun
çalışıyorsan işten çıkış bildirgesi
yanına alırsın

34Recep Bilgi Hazinedir saolun arkadaşlar.
Çalışmıyorum artık çalışmak yasak bana
Emekliliğe başvuru yaparken ;
İşten çıkış bildirgesi
Engelli raporu
Vergi indirim raporu yeterlimi başka evrak götürmemize gerek varmı ? Emeklilik için başvuru yaptıktan sonra en fazla kaç günde sonuçlanır ?

UNUTMADAN NOT: VERGİ İNDİRİMİ KALKTI EMEKLİLİK DE KALDIRILDI DİYE LAF ATANLARA DUYURULUR..
04.01.2022 DE VERGİ İNDİRİMİ İÇİN DİLEKÇE İLE BAŞVURDUM 27.01.2022 TARİHİNDE 23 GÜN SONRA VERGİ İNDİRİMİM ÇIKARTILDI..

deasn12

İşten çıkış belgesi ve Engelli Vergi İndirimi belgesi SGK emeklilik servisi için yeterlidir.İşten çıkışınızı SGK emeklilik servisinin görebileceğini düşünüyorum ancak yinede yanınızda bulunmasında fayda vardır.

SGK kurumuna emeklilik başvurunuz itibari ile 01 Şubat 2022 gününden itibaren emekli maaşı bağlanacak.Tabii SGK kendi iç yazışmaları ve Gelir İdaresi Başkanlığı ile görüşmeleri ne kadar hızlı olursa süre o kadar azalıyor.

Emeklilik işlemlerinin 20 gün içinde çözüldüğünüde biliyorum 2 ay içinde de çözüldüğünü duyuyorum.Burada önemli olan kurum içi yazışmalar ve memurların cevap verme süreçlerinden ibarettir.

Emekliliğiniz hayırlı olsun İnşAllah.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir Allah razı olsun sağolun.İlçemizdeki vergi dairesini aradım biraz önce vergi indirim evrağınızı bize gelip alabilirisiniz dediler.
Allah nasip ederse bugün başvuru yapcam emeklilik için.

Hüseyin İlik Bilgi Hazinedir 34Recep Kerami fucar Haliley vilanjik MRM
İlimizdeki vergi dairesine gittim bugün ve vergi indirim belgesinin orjinal kaşeli çıktısını aldım. Daha sonra sgk ya gittim.Emeklilik servisine evrakları verdim 15 dk bekledim.Daha sonra beni çağırdı oda da bulunan bayan Emekli olabilirsiniz 2.kat a çıkarak dilekçenizi verebilirsiniz dediler. Emeklilik dilekçem verildi arkadaşlar.. 1 şubat tarihi itibarı ile normal emeklilik başlanacağını söylediler.:eek: 2 gün daha geç kalsaymışız şubat emekli maaşını alamıyormuşum.
Unutmadan ANKARA VERGİ DAİRESİ çalışanlarından da Allah razı olsun onların sayesinde şubat maaşına yetiştik.. 23 günde vergi indirimi raporum çıkartıldı... Allah herkese nasip eder inşallah. Bana emeklilik konusunda yardımcı olan tüm arkadaşlarımdan abilerimden de Allah razı olsun.

Son düzenleme:
Allah hayırlı uğurlu etsin. Benimde EVİS'e yüklenmeyen evrakım yüklenmiş. Ankarayı aradım hemen kurula girdi haftaya haberleşiriz dedi haftaya belgelerimi alırım inşallah :)

deasn12
Vergi indirimin çok hızlı çıkmış. Benimki 6 ay sürmüştü çıkması.
Hayırlı olsun arkadaşım. Allah yemeyi nasip etsin emekli maaşını.

Üst Alt