Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 Mayıs ayında sigortalı 2015’te memur oldum. Emeklilik şartları nedir?

yyakup

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
5
@OturanBoğa, 2015 yılında memur oldum , daha öncesinde sadece 2 gün hizmetim var, babam kanun çıkmadan önce erken emekli olayım diye 2008 mayıs ayında 2 gün sgk'lı girişim yapmış yani 2 gün prim yatmış, şimdi ben 4 bin 100 gün prim gününe mi yoksa 4 bin 680 gün prim gününe mi tabiyim, teşekkür ederim, 11 yıl memuriyet hizmetim var belki de emekliliğim gelmiştir.

Son düzenleme:
hocam senin gibi memur olsam 65 yaşına kadar çalışırım :) emeklilik filan düşünmem çünki 2008 sonrası emekli memur maaşları çok düşük oluyor

@gkhan92, hocam o memuriyet girişi olmalı benimki skk girişi 2008 yılındaki. 1 ekim 2008 den önce memuriyet girişi olanların emekli maaşı düşük olmaz.

yani demek istediğim memur girişin 2008 sonrası olduğu için gittiği yere kadar çalışmalısın, şu an emekli olsan alacağın 30-35 bin arası max

@gkhan92, emin misin hocam o kadar olmaz max 27,500 tl olur, yapay zeka, gemini bunu çok güzel hesaplıyor.

@gkhan92, bir de hocam emekli olmak istememin nedeni sağlık sorunları, biraz kendimi iyi hissetsem biraz daha iyi olsam çalışırım, böyle zor oluyor

@yyakup, ben farazi rakam verdim çok düşük oluyor 2008 öncesine göre, o sebeple memurlukta çalışabildiğin kadar çalışacan

@gkhan92, böyle gitmez geri eyt yi düzenledikleri giib ileriki yıllarda memur emeklisi arttıkça 2008 öncesine dönülecek haklar geri verilecek muhtemelen

Artık herkes aşağıdaki cetvele tabi. İlk sigortalı girişin gün/ay/2008 + SGK Hastalık Listesi'ne göre alınacak tanının düzeyine göre:

Ocak_2025_sonrasi.jpg

@yyakup, hayal kurmak iyidir ama gerçeklerden kopmamak lazım ssk girişi hiç bir şey ifade etmez 2008 sonrası memur olunduysa minimum emekli maaşı bağlanır yani 23600 küsür

@yyakup, he düzeltirler he hazırı düşürmesinler de :D Emekli olanları yük olarak gören hükümetin mantığı öküz öldü ortaklık bozuldu emekli olunca yük olarak görüyorlar emeklileri.

@yyakup, En düşük memur maaşı Temmuz 2026 itibarıyla aile yardımı ödeneği dahil 70.224 TL'ye yükseldi. Önceki dönemde 61.890 TL olarak uygulanan bu tutar, yüzde 13,52'lik zamla birlikte yaklaşık 8.334 TL artış gördü. En düşük memur emekli aylığı ise 27.772 TL seviyesinden yeni orana göre hesaplanan güncel tabana taşındı. VERİLECEK HAK dediğin de 4bin lira civarı başka gelirin veya emeklilikte çalışma şansın yok ise bu fark beni kurtarır der misin hakikaten

@OturanBoğa, bu memur için değil 4a lılar için değil mi. zira yapay zekada araştırdım böyle söylüyor.

@Sarman, bekarız hocam ha 80 bin almışsın ha 25 bin ne fark eder ki

@yyakup, hocam sen emekliliği kafaya koyduysan zaten geri dönüş olmaz ama muhakkak bir hobi bul emeklilik te yoksa sadece paranoya obsesyon takıntı ile hayat geçmez haberin olsun

@Sarman, hocam şu an idare ediyorum atak olduğunda 2 güne bir amirimden izin alıp eve gidiyorum idare ediyorum şu an.

Üst Alt