Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012'de memur oldum. Emeklilikte yeni yönetmeliğe mi tabiyim?

Myopathy86

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar herkese merhaba. Benim 2006 yılında ssk girişim ve 1875 günüm var. 2012 yılinda ÖMSS ile engelli memur olarak sağlık bakanlığında göreve başladım. E devlette ve hitap hizmet dökümüne baktığımda 15 yıl sigortalılık yılına tabidir maluliyet sebebiyle, 15 yıl hizmeti doldurduğu taktirde emekliliğe hak kazanir yazıyor. 15 yıl sigortalılık sürem doldu emeklilik düşünüyorum, bu sebeple emekli olacagim zaman sorun yaşamak için öncesinde sgk ya dilekçe yazip engelli raporumu da ekleyip kurumum vasıtasıyla ne zaman emekli olabilirim diye görüş sordum. 10 gün oldu dilekçem Ankara'ya ulaştı ve işleme alındı cevap gelmesi uzun sürer mi? Sgk kayitlarinda zaten engelli olarak işe başladığım, ne zaman emekli olabilecegim kayitlara işlenmiş ve ne zaman emekli olabileceğim görünüyor farklı bir cevap gelmez değil mi? Raporumu tekrar inceleme gibi bir durumlari olmaz diye düşünüyorum ama bu süreci yasayan birisi varsa bilgi almak istiyorum.

Engelli de baslasaniz, sonradan da engelli olsanız SGK nin 28 Eylül 2021 de yayınladığı SGK Hastalık Listesi'ne göre belirtilen hastalık listesinde hastalığınız yoksa SGK emekli etmiyor..

5510 SK. Tabisiniz sanırım siz. Evet 15 yıllık yani 5400 gününüz dolmuşta olabilir tabikide.

Neden ezbere konuşuyorsunuz, kanunlar ve yönetmelikler belliyken sgk emekli etmiyor ne demek? Engelli olarak başlayanlara da sonradan engelli olanlara da kanunlar belli süreler dahilinde emeklilik hakkını zaten tanıyor. Burada da hastalık değil engel durumuna bakiyor. Sizin dediğiniz çalışma gücü kaybı maluliyet durumun da bazi hastalıkların olmasi gerekiyor. Malulen emeklilik çok ayri bir sey herkes karıştiriyor bunu, bizimki engel durumundan emeklilik yani devletin bize verdiği bir hak. Konuya hakim olmadan yalan yanlış bilgilerle insanların da aklini karistirmayin lütfen.

Kardeşim asıl sen konuya çok uzaksın..
28 Eylül 2021 de çıkan yönetmelik daha önceki maluliyet yönetmeliklerinden farklı olarak engel durumuna bağlı çalışma gücü kaybı tesbit ve yaşlılık aylığı bağlanmayı da ARTIK içeriyor !
SGK ek1 hastalık listesinde hastaligin olmadığı sürece artık engellileri emekli etmiyor..

CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet 2008 sonrası memur 5510 SK. tabiyim. Engelli sınavı ile memuriyete başladım, sigortalılık süresi 15 yıl olarak belirlenmiş. 5400 günün dolmasına 5 ayım var ama sigortalılık yılı 15 yıl oldu. Bakalim SGK' dan nasil bir cevap gelecek, e devlette görünen bilgilerimden farkli bir cevap gelecegini düşünmüyorum. Birde 15.10.2012 de göreve başladim sgk hitap bilgilerimde 15.10.2027 de 15 yılı doldurunca yazıyor. SSK li gunleri birleştirmemistim 4C de görünmüyordu 1 ay önce yaptim hizmet birlestirmemi, oradanda 5 yıl 2 ay hizmetim var. Şimdi ssk baslangicimi 2006 ya çekecekler o da 2022 de 16 yil sigortalilik yapiyor zaten.

Buyur sana yüzde 44 engel raporu olduğu halde emekli edilmeyen bir arkadaşın SGK red yazısı fotosu.
65fab799df368fbff9f2fe8bc8172318.jpg

CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

erdinc1972

Siz şimdi, eski yönetmeliğe göre SGK SAĞLIK KURULUNDA iş gücü kaybı almış olanlarıda etkilediğini söylüyorsanız. YANILIYORSUNUZ.SGK ESKİ İŞ GÜÇÜ RAPORLARINI KABUL EDİYOR. AKSİ OLSA EMEKLİ OLANLAR KONTROL MUAYENESİNDE ÇOĞUNUN İPTAL OLUR

Engelli kadrosunda başlayanlar kurumları ilk işe başladıklarında SGK sağlık kuruluna raporları göndermiş ise yeni yönetmelik onları etkilediğini düşünüyorum

Sayın AÇIKGOZ 2000 savunduğun düşüncede haklısın ama Erdinç bey size belge ile cevap veriyor ve maalesef haklı kendisi. Erdinç Bey sizin düşüncenizi ret etmiyor olanı söylüyor...SGK ya istersen sende başvuru yap seni de ret edecek emin ol ki.. Kirli su temizleninceye kadar...

demiratc

Bu bilgiyi SGK sağlık kurulunda bir görevli telefon da verdi. Telefon ile bilgi verildiği için birşey de demek zor....
Şunu da söylendi, yeni rapor gönderip yeni karar istenilirse yeni yönetmeliğe göre...

En kesin bilgi yazılı başvuru

Erdinç bey buradan bahsedilen sağlık kurulu raporu !? Engelli raporu mu? Yoksa Sağlık kurulundan geçmişte alınan sağlık kurulu raporu mu? Bu konuyu açıklığa kavuşturursanız çok iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim.

Araştırma hastanesi saglik kurulundan alınan engelli raporu arkadaşım..
SGK sağlık kurulu da reddediyor ek1 listede hastalığınız yok diye.
Daha sonra arkadasimiz SGK yüksek sağlık kuruluna itiraz etti.

Buyrun size bir tane daha red yazısı aynı sebepten!!
6aa208566ab078d284d2d62660075e78.jpg

erdinc1972

Merhaba kardeş

Malasef ilk defa yeni başvurular da, emeklilik şartları zorlaştı

Herkes için hayırlısı olsun

erken emeklilik süresinin hesaplanması talebine dair dilekçe 09/04/2018 tarihinde yazmıştım bana cevap 31/05/2018 tarihinde geldi durum benim için de geçerli mi

......................15 hizmet yılını doldurduğunda emekliliğe ayrılabileceği anlaşılmıştır. denilmekte

memuru öldürdüler 5510 göre emekli maaşı çok düşük ssk ,bagkur memur emekli maaşları aynı oldu

Araştırma hastanesi saglik kurulundan alınan engelli raporu arkadaşım..
SGK sağlık kurulu da reddediyor ek1 listede hastalığınız yok diye.
Daha sonra arkadasimiz SGK yüksek sağlık kuruluna itiraz etti.

Buyrun size bir tane daha red yazısı aynı sebepten!!
6aa208566ab078d284d2d62660075e78.jpg
[/QUOT

Sizin okuldaki Türkçe derslerine mahallenin nalburcusu mu giriyordu ?

byilmaz21 ENGELLİ KADROSUNA ATANMIŞ KİŞİLER İÇİN (direk engelli sınavıyla kadro atanalar 15 yıl'a tabidir.)

bize dilekçe getiren veya emeklilik bilgisi alanlar için bu şekilde işlem yapılmakta

657 SAYILI KANUN 53 MADDESİNE GÖRE GÖREVE BAŞLAYANLAR SAKATLAR KADROSUNDAN ATANMIŞ İSE 15 YIL FİİLİ HİZMET SÜRESİ İLE EMEKLİ OLABİLİR

5510 SAYILI KANUN 4. MADDESİ 6INCI FIKRASI ÇALIŞMAYA BAŞLADIKTAN SONRA

YÜZDE 50 İLE 59 ARASI EN AZ 6760
YÜZDE 40 İLE 49 ARASI EN AZ 6480 ve

maluliyet ve çalışma gücü kaybı tespit işlemleri yönetmenliğinin ek 1. 2 . 3 vs. hastalık listesinde çalışma gücünü kayıp/kaybetmediğine göre emekliye tabiler

NOT; sakatlık kadrosuyla işe başlayan ile işe başlayıp sonradan engelli raporu alan memur emekliliği farklıdır (sakatlık kadrosuyla işe başlayan hastalık listesinde çalışma gücünü kayıp/kaybetmediğine yönetmenliğine muaftır.

muhendis3232

merhaba Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı Ankarayı aradım Henüz dönüş olmadı raporum hala sağlık kurulunda denildi, bekliyorum kendi kurumuma başvuralı 2,5 ay oldu bakalım ne zaman sonuçlanacak sürekli engelli raporum var bilmiyorum olumlu olumsuz veya rapormu isterler hiç bir şey belli değil beklemedeyim muhlata detayları yazacağım.

Asmima
durumunuzu yazarmisiniz tekrardan ssk varmiydi ne zaman memur oldunuz

Arkadaşlar benim sgk hitap da ve tescil de "15 yıl sigortalılık yılına tabidir, 15 yıl hizmeti doldurduğu taktirde emekliliğe hak kazanir" yaziyor. 2012 yilinda engelli sinavi ile memur oldum ve 2006 yilinda sgk girişim var. Hizmet birleştirme yaptım ve ne zaman emekli olabilirim diye kurum aracılığıyla ankaraya dilekçe ve işr girişte kullandığım engelli raporumu gonderdim. Aradim rapor sağlık kurulunda inceleniyormus, benim zaten işe giriş engelli ve zaten 15 yılda emekli olur diye sgk bilgilerinde yaziyor. Sizce farkli bir cevap gelir mi? Ya da hiç raporu göndermesem daha mi iyiydi kafam karıştı. Tam olarak ne zaman emekli olacagimi netlestireyim derken yanlış bir şey yapmamışimdır inşallah.

Arkadaşlar benim sgk hitap da ve tescil de "15 yıl sigortalılık yılına tabidir, 15 yıl hizmeti doldurduğu taktirde emekliliğe hak kazanir" yaziyor. 2012 yilinda engelli sinavi ile memur oldum ve 2006 yilinda sgk girişim var. Hizmet birleştirme yaptım ve ne zaman emekli olabilirim diye kurum aracılığıyla ankaraya dilekçe ve işr girişte kullandığım engelli raporumu gonderdim. Aradim rapor sağlık kurulunda inceleniyormus, benim zaten işe giriş engelli ve zaten 15 yılda emekli olur diye sgk bilgilerinde yaziyor. Sizce farkli bir cevap gelir mi? Ya da hiç raporu göndermesem daha mi iyiydi kafam karıştı. Tam olarak ne zaman emekli olacagimi netlestireyim derken yanlış bir şey yapmamışimdır inşallah.

HOŞCAKAL

Bu şekilde elinde yazı olanlar yeni yönetmeliğin geçici maddesine tabiidirler zira bu kişilerin iş gücü kayıpları Kurum Sağlık Kurulunca yüzde 40+ belirlenmiştir.Emekli etmemek 5510 sayılı Kanuna aykırı olacaktır.

(Gölge)

Rapor derecem %50 sürekli rapor. Ssk 1855 gün yani şuan memuriyetle birlikte toplam 5200 güne yakin prim günüm var.

gelecek yazı şu şekilde olur 16 yıl sigortalılık süresi 4320 pirimle emekliligi hak edersiniz şu an emekliligi hak etmişsiniz istediginiz zaman emekli olursunuz %50 raporla 16 yıl 4320 gün isterler 5510 tabisiniz nasıl olur 15 yıl yazıyor yanlışlık var %60 rapora 15 yıl süre 3960 gün pirim isterler
2 ci cevabım raporu kabul etmiye bilirler yeni kanun çıktı hastalık listesi tekrardan rapora gönderebilirler istemeyede bilirler engelli olarak atandıgınız için gelişmeleri bizimle paylaşın maaşıda yazarsanız seviniriz

İşe girişte muhtemelen engelli olduğum için kurumum SGK ya rapor ve bilgilerimi bildirmiş olmali ve sağlık kurulu onaylamis olmalı ki o sebepten tescil bilgilerimde 15 yıl sigortalılık yılına tabidir olarak görülüyor. O sebepten simdiki raporum zaten ayni rapor yeniden incelemezler diye düşünüyorum çünkü zaten maluliyetim onaylanip sisteme kaydedilmis. Bunu goreceklerdir farklı bir cevap gelirse sürpriz olur. Olumlu gelirse emekli olacagim zaten gelişmeleri paylasirim.

Üst Alt