Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014 EKPSS girecek olan Önlisans mezunlarının tanışma platformu

EnemyHunter;

Geçiçi mezunıyet belegesi alabılırsın

Merhaba arkadaşlar. Açıktan hangi önlisans programını okursam ekpss'de benim yararıma olur? Kayıtlara az kaldı yardımıcı olur musunuz lütfen?

Merhaba ;

öncelikle herkese geçmiş olsun ve dilediğiniz yerlere atanırsınız inşaallah.
Ms hastasıyım engelli raporu almayı şimdiye kadar düşünmemiştim ama iş yeri ile sorunlr yaşayınca alabilirsem bende bu sınava girmeyi düşünüyorum.

cennetgülsevdi;
S.a istersen bir öceki alımlara bak ÖSYM den daha iyi karar verebilirsin..

farukkck;
Olur inşallah hakkında hayırlısı...

On Lisans Düzeyinde EKPSS ile Ilgili Bir Soru ?

Merhaba Arkadaslar On Lisans Duzeyin de Bu Yil Kismet ise InsaAllah EKPSS 'ye Girecegim. Bu Sinavda Atanma Sansim % de kac olur Aceba ? ve Ayrica Atanabilmem icin Kac Puan Almaliyim ?On Lisan Bilgisayar Programcilik Mezunuyum. Cevaplariniz icin Simdiden Tesekkurler...

19 mayıs üni bilgisayar destekli muhasebe mezunuyum ..

AS21;
S.a atanma şansın nedir bilemeyiz ama elinden geldiği kadar derslere sıkı çalış derim ayrıca 75 üzeri alırsan inşallah güzel bir yer gelir diye düşünmekteyim. ayrıca lise ye göre gayet iyidir atanma şansın diyebiliriz vesselam.

mami6;
sende giriyormusun sınava

Merhaba bende Önlisans Halkla İlişkiler mezunuyum, 66 almıştım 2012 öms den, hehe olağanüstü bir puan :D

eMeL_eMeL;

Moralinizi yüksek tutun inşallah 2014 yılı ekpss den iyi bir puan alırsınız ama derslere ağırlık verin .....

Valla demedi demeyin sakin, ben 2014 de ki sinav sorularinin 2012 ömss'den zor olacagi kanaatindeyim. :(

büro yönetimi ve yönetici asistanlığı mezunuyum bilgisayar-muhasebe programları halkla ilişkiler ve iletişim sertifikam var

önlısans muhasebe gırıp gırmemek arasındayım sandalyeyle rahatca gıdebılen arkdaşlar varmı acaba?

Kendinizi geri planda tutmayın musty35; kararsızlık da iyi birşey değildir. Başvurun, sınava çalışın bakarsınız güzel bir puanla yerleşirsiniz. Güzel şeyler hayal edin lütfen, nice sandalyeye bağlı arkadaşlar çalıştı bu sınava ve atandılar. Herkese göre illa ki iş yaratıyor devlet kurumları.

Merhaba arkadaşlar ms hastasıyım hangi kategoriden sınava gireceğimi bilmiyorum ve sınav ile ilgili bir tarih açıklanmadı hala bunun ile ilgili bilgisi olan var mı ?

farukkck;
A.s şuan için henz erken diyebiliriz başvuru zamanı gelince daha da netleşir ! siz en iyisi derslere yoğunlaşın ...

musty35;
s.a "suyum" adlı arkadaşın dediği gibi bu konulara takılıp kalma.. sınava iyi bir şekilde hazırlanmaya bak derim .. Gerisi Allah kerim..

atanmış bı arkadaş varsa bı sorum olacak;''ayrıntılar benım ıçın onemlı'' ıyı çalısıp 80-90 aldık dıyelım guzel bıyerde cıktı dıyelım bundan sonra hemen alıyolarmı yoksa once goruşmeye cagırıp, yapıp yapamıcagına, sandalyelı olup olmadıgına,
ışe gıdıp gelemıcgıne mı karar verıyolar yanı daırede asonsor olmayabılrı olacak dıye bışeyok.yanı bızmı onlara uymamız gerıkıyor yoksa kazandıgımız için onlarmı bıze uyması gerekır .çok fazla yureme guçlugu ceken arkadaşalr var bunlar sandalyeyle gıtmek ısteyebılrıler yanı budurum işe kabulumuzu degıştıırımı?sınava gırıp gırmemeye ona gore karar verıcegım açıkcası...

Normal şartlarda hem senin işe uygunluğuna, hemde işyerini senin daha rahat nasıl çalışmanı sağlayabilirize bakmaları gerekir ama malesef burası normal bir ülke değil olmadık olmadık insanlar olmadık olmadık yerlerde neye bakacakları hiç belli olmaz kimisi insan çıkar kimisi hayvan şansına kalmış?

Arkadaşım mülakat yok, senin sağlık durumun kurumunun sorunu onlar bunu hallEtmek zorunda

Arkadaşlar Önlisans olarak ( Halkla ilişkiler ) ilk atamada 79,120 puan 779 sıralama ile atandım. Darısı sizlere olsun diyeyim.

Şimdi sizlere biraz bilgi verelim

1. Atamadaki Durum
ÖNLİSANS
Tercih Yapan aday sayısı : 6099
Kontenjan Sayısı : 1574
Yerleşen Aday Sayısı : 1093
Boş Kalan Kontenjan Sayısı : 481

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60691/h/2012-omss-yerlestirme-sayisal-bilgiler.pdf

2. Atamadaki Durum
ÖNLİSANS
Tercih Yapan aday sayısı : 4867
Kontenjan Sayısı : 1442
Yerleşen Aday Sayısı : 1343
Boş Kalan Kontenjan Sayısı : 99

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-66790/h/2013-omss-yerlestirme-sayisal-bilgiler.pdf

Sınava Giren Toplam Genel Toplam : 6.099
Tercihlerde yerleşen Genel Toplam : 2.436
Tercihlerde Yerleşemeyen Genel Toplam : 3.663

Resmi rakamlardan sonra birazda biz harmanlayalım ne dersiniz? (Tahminler)

Sınavda atanamayanların sayısı : 3.663 resmi rakam
Yeni mezun : 1.000 desek tahmini
Herhangi bir sebepten sınava girmeyen,
atanıp yerini beğenmeyen, raporunu yeni alan
ve benzeri durumlar : 500 desek

Mezuniyet konumunda olan : 300 - 500 kişi desek

Benim Kişisel görüşüm 2014 EKPSS sınavına
Önlisans olarak girecek kişi sayısı 5.000 - 5.500 arası

Son olarak ÖMSS 2013 yerlertirmelerindeki memur için taban puanlar 70 leri görmüştür. aşağıda detaylı link bulunmaktadır.

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-66788/h/2013-omss-minmakspuanlaronlisans.pdf[SIZE=3]
[/SIZE][SIZE=3]

[/SIZE]

Cok iyi niyetli ve az tutmussun hesabi arkadasim. Bence 10 binleri görür önlisans mezunu sinava girecekler. Neden mi? Cünkü lisans 3. sinifta olup gecici belge almak isteyenler olacaktir. 6 bin küsür kisi gecen sene sinava girmisti busefer her halükarda 10 bini gececek bence basvurular.

Tanyolda sende girecek misin sinava bir daha, hani atanmissin ondan sordum. Birde bende önlisans halkla iliskiler mezunuyum 79 puan almak icin kac net yapilmasi lazim, misal gecen sene senin genel yetenek-genel kültür dogru yanlisin kacti, bilgi verebilir misin bana? (Bende atandim bu arada) nereye atandin birde, memur musun vhki mi? Merak ettim, umarim kusuruma bakmazsin. Tesekkürler verecegin yanitlar icin.

suyum;

İyi niyetli olmadım aslında arkadaşım, ÖMSS den 2 yıl önce MEB sınav yapmıştı ortalama 6-7 Bin kişi girmişti sonuçta 2 yıl sonraki ÖMSS yede yaklaşık 7 Bin kişi girdiki MEB ve Sağlık Bakanlığının alımıda yaklaşık 2,500 civarıydı. İyi niyetli olsam bu sınava 4-5 Bin arası kişi gier derdim ama bana göre en üst rakamı verdim:)

- Sen sınava girecekmisin demişsin? Şuan için gerek yok Engelli bir kardeşimin kadrosunu işgal etmek istemem.

- Kaç net yaptığımı şifremi bulamadığım için söyliyemiyorum ama sonuç sayfasına ulaşırsam yazarım.

- ( ben atandım bu arada ) demişsin bişey anlamadım bu yazdığından, atandıysan neden sınava girecen?

- Ordu Kamu Hastaneler Birliğ V.H.K.İ olarak atandım

- Arkadaşım vede Arkadaşlar istediğiniz soruyu sorun elimden gelen birşey varsa memnuniyetle yazarım; çünkü bende zamanında sizler gibi arkadaşlardan bilgi topluyordum

Hakkınızda hayırlısı olsun,

Cok güzel bir kurum ve kadrodaymissin arkadasim, hayirli olsun, rabbim huzur ve saglikla calisip kazanmani nasip etsin insallah.Simdi ben liseden atandim ve hizmetliyim (masabasinda resmi yazi yaziyorum rahatim cok sükür) ama simdi önlisans mezunuyum halkla iliskiler bölümünden, sadece kadromu yükseltmek icin sinava girmek istiyorum cünkü görevde yükselme sinavina girme hakkim yok. Sizin puan ve siralama cok güzel, netinizi merak ettim, türkce matematikte full cikarmistim ben ama iste tarih cografyam iyi degildi, dogru yanlisi o yüzden sormustum. Aöf mezunu musunuz peki yoksa örgünden mi mezun olmustunuz? Cok soru sordum kusuruma bakmayin lütfen.

tanyolda_12;

Teşekkür ederim arkadaşım verdiğin sağlıklı bilgilerden dolayı ... Umarım ihtiyacı olan arkadaşlara yol gösterici olur...

suyum;
Öncelikle teşekkürler işimi hayırladığınız iin sizede hayırlı olsun. valla benimde matematik yok AÖF mezunu olduğum için ama diğer yerler iyyi idi. Allaha şükür atandım bakalım sadece bir tayin işim kaldı onuda yaparsam hayırlısı ile,

sizin için hayırlısı ne ise onu yapın; ama ben atanıpta sınava girenlere karşıyım ünkü o kadra boş kalacak siz yinede araştırın size neler getireceğini ona göre girin sınava.

mayhan2515;
Faydalı olabildiysem ne mutlu bana kardeşim, teşekküre gerek yok atandım diye arkadaşları unutmam allahın izni ile.

Merhaba arkadaşlar,

Bügün bir kitapcıya sordum Yargı yayınları Aralık Ocak gibi çıkartacakmış EKPSS kitabıı önlisans için.

Yargı yayın evine güvenme arkadaşım, normal kpss kitabı al, ondan çalış yavaş yavaş, zaten sınava 10 ay var, rahatca bitirirsin konuları.
Benden tavsiye ekpss, emss gibi yanlış ve özensiz kitaplarına boş yere para ödemeyin.

Arkadaslar Bakım Engelli Kpss Sınavı İçin Bazı yayın evleri olur olmaz dandik kirtaplar basmaktadırlar işi aceleye getirip.. Biliyosunuz Ki bu Yeni olan bir sınav.. Siz siz Olun benım hesap alın normal KPSS çalısır gibi çalısın. İhtiyaç yayınları Çok güzel Anlatımı var Tarih çalısacaklar DATA yayınlardan çalısın. Matematik Uzman Kariyer . Konuyu çalıstıktan sonra testleri parçalayın her yayın evını kullanmayın Güvenli olanları kullanın. KOnu olarak birçoğu aynı ama anlatım tarzı olarak farklılıklat gösterıyor.

1-İHtiyaç Akademi
2- Data Yayınları
3-Uzman Kariyer Yayınları
4-Yedi İklim(Biraz Ağır)

Bunlartı kullandım daha dorusu cok yayın evı inceledım. en sağlamları su anda gözümde bunlar.

suyum;

acaba sizin puanınız kaç ben 73 puanla atandım genel yetenek full genel kültür 4 doğru 26yanlış ve puanım 73 tü merak ettim puanını bende 2. atamada manisa kamu hastanaler birliği genel sekreterliğine vhki olarak atandım sonuclar açıklandıktan 2 ay sonra iş başı yapılıyor kardeşlerime bi önerim var lütfen ama lütfen gidemeyeceğiniz yerleri yazmayın sizden tek ricam budur çünkü kardeşlerimizin hakkını gasp etmeye hakkımız yok saygılar hörmetler.

f1r1lduck;

Sanırım siz önlisans olarak atandınız, maalesef ben lise mezunu olarak atandım ve 47 bin küsür kişi ile yarıştım. Bu sene keşke dememek için önlisans olarak şansımı denemek istiyorum. Lise bölümünden türkçe 15 doğru (full), matematik 11 doğru 2 boş, 2 yanlıştı. güncellerin 6 sorunun hepsi doğruydu. tarih coğrafya da batmıştım. 80 küsürdü puanım.
Ve kimse kusuruma bakmasın ama hizmetli atandım o puanla. ayy bu hizmetli çok kötü her işi yaptırıyorlar da demedim hiç. işimi seviyorum ama memur (gih) statüsünde değilim ve bende önlisans olarak sınava girip gih kadrosundan memur olmak için çabalayacağım.
Girevde yükselme sınavını düşünüyorlar ama maalesef giremiyorum, çünkü 3 yıl çalışma süresi isteniyor başvuruda.
Ve diyorum ki, bu sınavlar bir yarış, yüksek puanı alan hakkıyla atanır. Kimse kimsenin hakkını yiyemez.

suyum;

S.a Bende lise olarak MEB yh olarak atandım şimdi ise EKPSS ye ön lisans olarak baş vuracam tabi nasip olursa ...hakkımızda hayırlısı olsun inşallah..

Üst Alt