Mehmetingo, evet geliriniz uygun bu durumda sınırı geçmiyor. geliriniz belirttiğiniz gibiyse kişi başına düşen aylık gelir 550 tl ediyor ve bu da 572,64 TL'nin altında oldugundan uygundur.
lakin ben yukarıda bilgilendirme hatası yaptım onu yeni fark ettim. o kadar sık mevzuat değişiyor ki kafam 2012 kanun değişikli,ğinde kalmış. 2012'de yapılan değişiklikle gelir ölçütü aşıldıgında bunun 3 ay içinde bildirilmesi gerekiyor deniliyordu. ama o da değişti ve kanunda bu yönde bir ibare yok. dolayısıyla yönetmelikteki süre geçerli. gelir değişikliğinin en geç 1 ay içinde bildirilmesi gerekiyor yani. lakin şükür sizin geliriniz sınırı aşmıyor. lütfen gecikmeden hemen bu hafta içinde il müdürlüğüne gidip çalışmaya başladığınızı bildirin.
thespian
vakıf çalışanı saçmalamış ablası
kanun değişikliği oldu da benim mi haberim yok?
Sizi
Kanun'la başbaşa bırakayım en iyisi.
son söz Kanun'un:
Ek Madde 7- (Ek: 1/7/2005-5378/30 md.; Değişik: 6/2/2014-6518/21 md.)
Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama
aylık gelir tutarı, asgarî ücretin aylık net tutarının 2/3’ünden daha az olan bakıma ihtiyacı olan engellilere, resmî veya özel
bakım merkezlerinde bakım hizmeti ya da sosyal yardım yapılmak suretiyle evde bakımına destek verilmesi sağlanır. Hanede
birden fazla bakıma ihtiyacı olan engelli bulunması hâlinde, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarının
hesaplanmasında birinci bakıma ihtiyacı olan engelliden sonraki her bakıma ihtiyacı olan engelli iki kişi sayılır.
Bakıma ihtiyacı olan engellilere özel bakım merkezlerinde sunulacak bakım hizmetinin karşılığı olarak belirlenecek
kişi başına aylık bakım ücreti tutarı, (20.000) gösterge rakamı ile memur aylık katsayısının çarpımı sonucu bulunacak
tutardan fazla olamaz.
Bakıma ihtiyacı olan engellinin evde bakımına destek için ise (10.000) gösterge rakamı ile memur aylık katsayısının çarpımı sonucu bulunacak tutar kadar aylık sosyal yardım yapılır
"
..........................................................................................
Keşke asgari ücrete göre hesaplansa. ama maalesef asgari ücrete göre hesaplanmıyor.
memur katsayısı da 0,079308
hesaplayalım hemen:
10000 x 0,079308 = 793,08