Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 Evde Bakım Aylığı Miktarları ve Kişi Başına Düşen Aylık Gelir Sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yanlış haber o zoro. yukarıda bu konuyla ilgili yazdım. 19 Şubat 2014'de Resmi Gazete'de yayınlanan Kanun değişikliği ile evde bakım aylıkları gösterge sayısı ve memur katsayısının çarpımına göre belirleniyor. siz o tarihten itibaren zaten o hesaba göre aylık aldınız. her iki hesabı da kendim yapmıştım. hatta yazdım o olayı da. gösterge sayısını oyle hazırlmışlar ki memur katsayısıyla çarptınızda aynı asgari ücretin asgari geçim indiirimi düşülmüş miktarı kadar çıkıyor. siz de değişikliği anlamadınız bile. o yuzden siz bu değişiklikten dolayı 2014 yılında tam 1 yıl boyunca aynı miktarda evde bakım aylıgı aldınız!
asgari ücrete göre belirlenseydi sizin 2014 yılında altı ayda bir maaşınız değişecekti. değişti mi? yok.
gazetelerin de tabi bu değişiklikten haberleri bile yok!

buyrun 19 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 6518 Sayılı Kanun'un 21. maddesine bakınız:T.C. Resmi Gazete

Bu madde ile 2828 sayılı Kanun'un ek 7. Maddesinde değişiklik yapılmıştır ve evde bakım aylıklarının gösterge sayısı ve memur katsayısının çarpımına göre ödeneceği belirtilmiştir. ve 2013 toplu sözleşmede memur katsayısı da 1 yıllık ayarlandıgından dolayı da siz evde bakım aylıklarını 2014 yılında artmadan bir yıl boyunca aynı aldınız!

yandaş haber bulteını boş verın bunlarıya herşeye ınanmayın anlamadınız mı hala ne yapmaya calıştıklarını oyle guzel sozlerle aldatıyolarkı mılleti yok engellıye zam evde bakıma zam .. abla 500kere yazdı adamlar hala kanıtlamak ıçın lınk atıyolar hayret bışey ya.

Yarin izinliyim ablacim hemen gidicem. Evli olan ablamda 2 yasindaki yigenimi sizin eve ekleyelim nolur nolmaz diyor. Geliri aşarsak ve borc cikaricaklar diye korkuyoruz :(

Ve bir sorum daha olucak ablacım ise girdigime dahil bildirimde bulunucam ya sgk dan bir belge almam gerekiyormu acaba

ikamet değişikliği yetmez sizde yaşamalı size taşınacak kişi. 2 yaşından küçük olduğu için bir de ikamet değişikliği yapabilirisiniz bilemiorum.
zaten şu aşamada yetişmez. senin öncelikli görevin bu gelir değişikliğini hemen bildirmen ablam.

Arkadaşlar Ben Turan KALENDER 1987 doğumluyum bedensel engelleyim. Engellilere tanınan haklardan yararlanmak istiyorum ama babamın gelir seviyesinden dolayı bu hakları kullanmıyorum. Sağlık raporumda var %96 olarak. Engellilere yapılan bütün çalişma ve iyileştirmelerin yapılması güzel şey ama faydalananlara tabiki. Ben bu türkiyenin engelli vatandaşiysam sunulan olanakların babamıngelir düzeyine bakılmaksızın faydalanmamın en doğal hakkım olduğunu düşünerekAilemin bana bakmak görevi tabikiama engelli maaşı olsun bakım ücreti olsun ben bunlardan hiç birinden faydanamıyorum. Gereçleri ise babamın gelir seviyesi babamın geliri de düz bir devlet memuru.

Melek Hanım değerli bilgilendirme ve yorumlarınızdan dolayı size çok teşekkür ederim, gerçekten çok faydalanıyoruz. Ağır engelli oğlum için evde bakım hizmetinden yararlanmak istiyoruz. 5 kişilik bir aileyiz, ancak büyük oğlum Üniversiteyi geçen yıl bitirdi, aynı şehirde bizden ayrı bir adreste arkadaşı ile birlikte kalmakta ve bir iş yerinde çalışmaktadır.yaşı 25 olup, aynı zamanda Yüksek Lisans öğrencisidir. Biz aynı hanede ben, eşim 10 yaşında kızım ve 18 yaşındaki Serebral Palsili oğlum ile birlikte kalmaktayız. Gelir olarak sadece benim maaşım mevcut olup, miktar 2015 zammı ile birlikte 2265 TL dir. Bu bilgiler ışığında başvursak Evde Bakım hizmetinden faydalanabilir miyiz, Büyük oğlumun geliri bizi etkiler mi ? diğer bilgiler Engel oranı %100, Ev kira, 2011 model otomobil (Engelli oğlum adına), 2 adet hisseli arsa mevcuttur. vereceğiniz tavsiye doğrultusunda başvuru yapıp yapmamaya karar vereceğim. şimdiden teşekkür ederim.

Turan-46,
2022 aylığı alabilmeniz için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 286,32 TL'nin altında olması gerekir.
evde bakım aylığı içinse;
1. % 50 ve üstü agır özürlü ibareli rapor
2. hanede kişi başına düşen aylık gelirin 572,64 Tl altında olması
3. bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunması :http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

gerekir. bu 3 şarttan birinde bile uygun bulunmadığınız takdirde evde bakım aylığı baglanmaz.

..................
boşgezegen,
oğlunuz universiteyi bitirmiş ve ayrı hanede kalıyormuş. ikameti ayrı oldugundan hanenize dahil edilmez. evde 4 kişi kalıyormuşsunuz. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 572,64 TL altında kalıyor. ama sınıra da çok yakın. aracınız gelire dahil edilmez. Arsa hisseniz varmış. tarla mı bu bahsettiğiniz arsa?
arsadan gelir yoksa geliriniz uygun. aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvurun siz.

Melek hanım teşekkür ederim. Arsa; tarımsal niteliği olmayan imarlı ve çok hisseli yerler. En kısa sürede başvuru yapacağım.

rica ederim. sonuçtan haberdar edin lütfen.

kalemşör abla benim bi kaç sorum olacak size şimdi ben evliyim ama ailemle kalıyorum ( özel sebepler) yani sadece resmiyette evli gibiyim fakat benim tüm giderlerimi ailem karşıkıyor adresimde ailemde görünüyor babam omurilik felçlisi annem evde bakım alıyordu ama kestiler ve beni saymıyorlar neymiş babam bana bakmakla yükümlü değilmiş kocam bakmalıymış ama onun da durum kötü zaten bana faydası yok.. evde babannemde vardı onu da dahil etmediler babam babannemede bakmakla yükümlü değilmiş. sonra ben bakıcı yazıldım bu sefer eşini de dahil edelim dediler işli varsa gelire dahil olacaktı güya yan, bakım parası vermemek için işi sürekli yokuşa sürdüler ama baktılar eşiminde işi yok bu seferde o sizle aynı adreste değil diye kabul etmediler.. biraz uzun oldu kusura bakmayın.. ama ben hala ailemle kalıyorum ve adresim burda ben gene bakıcı olarak başvuru yapmak istiyorum evde üç kişiyiz annem babam ben babamın malul maaşı var 1682 bu durumda ben alabiliyor muyum? bide sizce bize böyle davranmaları doğru mu? sürekli yalancı durumuna düşürdüler yine bi bahane bulacaklar diye de umutsuzum açıkcası lütfen yardımcı olun.

ikamette 3 kişi kalıyorsanız 1682 tl gelirinize karşılık kişi başına 560 tl düşüyor yani olumlu.. (sınır 572 tl)

ayrıca 1 temmuz 2014 den itibaren evde kim varsa akraba olsun olmasın herkes gelir hesabına dahil edilecekti
Kalem hanım daha iyi biliyor bizi aydınlatır.

yani o zaman bu durumda annem bakıcı olarak yazılsa beni kabul ederler mi etmezler mi? çünkü dedim ya bana babam bakmakla yükümlü değilmiş ben de onlarla yaşadığım halde bu yüzden kabul etmediler gelire dahil etmiyorlar beni ama ben babamlarla yaşıyorum dilekçe bile verdim nüfusa adresim de annemlerde zaten..ve araştırsınlar bi evim yok benim zaten hani evlisin deyip duruyorlar ya

Ablacım daha öncede yazmıştım ocakta tekrar sor demistiniz ben hem bakım aylığı hemde 2022maası esimde 2022 maaşı alıyor evde 2 kişiyiz.benim 1997 doğumlu yeğenim varlise sona gidiyor ikametini alırsak maaşımız kesilirmi durumumuz ne olur bir sakıncası olurmu şimdiden teşekkür ederim

kalemşör abla yukardaki yazdıklarıma cevap lütfen

Melek hanım.biz evde 3kisiyiz ablam engelli maaşı alıyor bende bakim aylığı alıyorum.anne de bakurdan emekli. Bana kyk dan burs çıktı ücreti 330 tl ama daha onaylamadim . Bursu alırsam bakim ücreti veya anlamın maaşı kesilirmi yardımcı olursanız severim.

melek abla bugün sosyal yardımlaşmadan iki memur eve gelmiş eşim rehabilitasyona okula gitmişti.. eve not bırakmışlar 2 nolu heyete gelsin diye bizde az önce gittik. bize kac kişi yaşıyosunuz diye sordular bizde 5 kişi oldugumuzu söyledik.. ve bana tutanak tutup 2022 maaş cıktısını istediler.. acaba neden istediler cuma günü getir dediler..biz evde 5 kişiyiz abla .. aylık gelirim yok sigortam yok eşim ev hanımı herhangi bir gelirimizde yok .. bi sıkıntı cıkarmı bu işten abla...?

Latif, hayır bir sorun çıkmaz ablası rahat ol:) gelirinizde sorun yok. sen dediklerini yap.

follow, evde bakım aylığında hanede herkes gelire dahildir. sen de dahilsin. babananen de. yanlış işlem yapmışlar. 1 Temmuz'dan itibaren hanede herkes gelire dahildir. önemli olan ikametinizin orda olması ve onlarla yaşamanız.

İL müdürlüğüne gidip başvur. annen bakıcı olsun yine. gelir de uygun ama sınıra yakın. başka gelir yoksa sorun yok.
sorun çıkarırlarsa Aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünün sayfasından mevzuat kısmına girip konuyla ilgili yayınlanan genelge'ye baksınlar. bu konuda Bakanlık bile Genelge yayınlamışken halt etmiş onlar!
ŞU sayfadaki yazıları okuyun, orada genelge'nin de linkini verdim:http://www.engelliler.biz/forum/evd...gelir-tespitinde-hanedeki-herkes-dahil-2.html

Hacer,evde 2 kişi ve evde bakım aylığı alıyorken 2022 aylıklarınız kesilir ablası. yegeniniz 18 yaşını doldurmamışsa ikametini aldıramazsınız size. yine de şansınızı deneyin. gecikmeksizin evine hemen bir üçüncü kişiyi al ve sizle yaşasın muhakak. ikameti de sizde olmalı sizle de yaşadığı tespit edilmeli.

mkrb;
evde 3 kişiymişsiniz. evde bakım aylıkları da 2022 aylıklarında gelire dahil ediliyor. ayrıca annen de bagkurdan emekliymiş. bu iki geliri topla üçe böl. eger 286,32 TL'yi geçiyorsa 2022 aylığı kesilir. bursa bile gerek kalmadan.

yani hanede kişi başına düşen aylık gelir 286,32 TL'yi geçerse 2022 aylığı kesilir.

son bişey daha.ben bu bakım maaşı ı hesaplarken maaşın kendisiide dahil alacam mı yani 790 tlyide mi katacam hesabın içine yeni yasada öle bişey var diyolar

Kardeşim bakım aylığı alıyor. evde annem birisi özürlü diğeri de sağlıklı iki kardeşim yaşıyor. annemin emekli sandığından emekli maaşı alıyor özürlü kardeşimle birlikte... sağlıklı kardeşim de sigortalı asgari ücretle 2009 dan bu yana çalışıyor. ancak geçen gün denetlemeye geldiklerinde diğer sağlıklı kardeşimin 2009 dan bu yana sigortalı çalıştığını ve de bakım aylığının kesileceğini söylemişler. burada 2009 dan buyana aldığımız aylıkların iadesi söz konusu mu bunu öğrenmek istiyorum.

çok teşekkürler ablacım Allah razı olsun umarım bu sefer de başka bişey çıkartmazlar dediğiniz gibi yapacağım

melek abla ; kardeşim 23 yaşında % 99 engelli bakım aylığı ve 2022 aylığını alıyoruz,5 kişiyiz nüfus olarak, ben öğrenciyim burs alıyorum(330)tl babam emekli,(880) bir kardeşimde asgari ücretle işe başladı 2 ay oluyor çalışıyor bu durumda bakım aylığı ya da 2022 aylığında herhangi bir kesilme olur mu ? gelir testini hesaplarken bakım aylığını da hesaba katıyor muyuz ? bilgi verirseniz çok sevinirim... teşekkürler.

merhabalar evde dört kişi yaşıyoruz babam %91 engelli durumunda beyin felci gecirdi. annem bakım aylıgı alıyor. babamın net emekli maası 1258 TL ben yeni işe girdim bildirimde bulunduk aldgm ücret 943 TL evde dört kişiyiz sdce gelir bunlar. Annemin aldığı bakım aylığı kesilirmi acaba ? yardımcı olabilirmisiniz konuyla ilgili?

evde bakım maaşı kişi başı gelir 572 tl yi gecerse kesilir sizin toplam geliriniz 2196 sanırım sınırı geçmiyonuz kesilmez

Merhabalar, Annem İçin evde bakım aylığı almak istiyorum eşim 3.200,00-tl kamu personeli annem emekli maaşı 1.100-tl evde 5 kişi yaşıyoruz eşimin maaşının 1.560.-tl si bankaya taksit olarak kesiliyor evde bakım aylığı alabilirmiyim.

toplam geliriniz 4300 TL,
5 kişilik evinizde kişi başına 860 TL düşüyor
sınır ise 572 TL .. sınırı geçtiğiniz için bu durumda aylık alamazsınız
(Giderleri dikkate almıyorlar)

=cihan sarı;1547168]cihan benim oglum yüzde yetmiş zihinsel engelli bende babamdan yetim aylıgı alıyorum 560 lira evde cihan ve ben ikamet ediyoruz ayrıca cihana bakım aylıgı alıyordum birde 2022 den alıyordum ikamat degişikligimiz oldu bende yeni adresimi dogal olarak nüfüsa ve muhtarlıga bildirdim yeni yönetmelige göre evde bakımda gelire dahil olunca muhtaçlık sınırı geçildi denildi kesildi yani nasıl bi yol izleyecegimi bilemedim cihan bu kendi aylıgı devam ederken benimde aylıgım var diye seviniyordu bu durumda çok üzüldü öyleki herşeyden vazgeçip onun aylıgını baglattırmayı bile düşündüm evde bakım aylıgıyla geçinmeye çalışacagız ev kira herşey pahalı aralık aalacagız 2022 alamadım yeni üç aylık bir durum---------------------konuyla ilgili bilgisi olan yardımcı olabilirmi

mkrb,
evde bakım aylıklarında gelir hesabına alınan evde bakım aylıkları dahil edilmez.

enesyvz,
kardeşiniz 2009 senesinden beri sigortalı çalışmaya başlamış ve bu durum, evde bakım aylıgı alınan il müdürlüğüne bildirilmemişse yasal işlem yapılır evet. hanede kaç kişi yaşıyor ve hanede toplam aylık gelir ne kadar?

m.a.y42,
kardeşinizin 2022 aylığı kesin kesilir. hanede kişi başına düşen aylık gelir 286,32 TL'nin çok ustunde. 2022 aylıgı gelir hesabı yapılırken sadece 2022 aylıkları dahil edilmez. onun haricinde burs, evde bakım aylıgı vs her türlü gelir dahil edilir.

evde bakım aylıgında da sadece evde bakım aylıgı dahil edilmez. onun haricinde 2022 aylıgı da dahil her türlü gelir dahil edilir.
kardeşiniz 2 aydır işe girmiş. bu durumu acil hemen aile bakanlığı il müdürlüğüne bildirin. hanede kişi başına düşen aylık gelir 572,64 tl'yi geçmiyorsa aylık devam eder. aksi takdirde evde bakım aylıgı kesilir. hemen en kısa zamanda kardeşinizin çalışmaya başladıgını bildirin aksi takdirde yasal işlem yapılır.
kardeşinizin aldıgı net aylık tutarını yazarsanız ben de hesaplayım isterseniz.

Mehmetingo,
hanede kişi başına düşen aylık gelir 572,64 TL altında oldugundan dolayı geliriniz uygun. çalışmaya başladıgınızı da bildirmişsiniz zaten.
bu durumda başka gelir yoksa evde bakım aylıgı kesilmez.

Cihan Sarı,
maalesef oğlunun 2022 aylıgının baglanması imkansız mevzuat değişmedikçe. hanede 2 kişi kalıyormuşsunuz ve evde bakım aylıgı da alıyormuşsunuz. 2022 aylıgı gelir hesabına evde bakım aylıgı da dahildir. bu yuzden hanede kişi başına düşen aylık gelir 286,32 TL'yi geçtiğinden dolayı 2022 aylıgı baglanmaz.

Arkadaşlar İNŞALLAH seçim yatırımıda olsa bakım maaşını gelire bakmadan verirler çünkü zengin olup engelliye bakmayanlarda var

Arkadaşlar,
buraya sormak yerine sorularınızı bir daha yeni başlık açarak sorun olur mu?:)
ayrı başlık açıp sorarsanız hem sizin için hem de benim için daha kolay olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt