marfatih
ablam şu başlıktaki tüm yazılarımı ve yazılanları oku. Kağıt da bendim zaten
http://www.engelliler.biz/forum/evd...gelir-tespitinde-hanedeki-herkes-dahil-2.html
yazıları okudugunda göreceksin ki il müdürlükleri bile 1 Temmuz 2015 tarihinden sonra bocaladı ve yanlış hesap yaptı. Üstelik bakanlık genelge yayınlamasına ragmen. senin linkini verdiğin eski genelge hukumlerini uyguladılar yani. bu sorunun kaynagı da şu: yeni yönetmeliğin yayınlanmaması. yönetmelikte halen gelir konusunda uygulanmayan eski hükümler var.
bunları niye anlatıyorum. il müdürlükleri bile uzun bir müddet bu kanuni değişiklikten haberdar olmayıp yanlış gelir hesaplaması yaptılarsa sen ne yapabilirsin?İl müdürlüklerine hade bakanlık genelge yayınlayarak kanundaki değişiklikleri bildirdi ya ailelere niçin bildirilmedi? il müdürlükleri denetim yapabilirdi. ama yapmamışlar.
şimdi senin yapman gereken şey il müdürlüğüne gidip buradan bu yeni bilgiyi aldıgını ve ona göre hemen gelip bildirim yaptıgını söylemen. git bu durumu daha yeni ögrendiğini ögrenir ögrenmez gelip bildirim yaptıgını soyle.
ama borç çıkartırlarsa hakikaten vicdansızlıgın alasını yaparlar. buyuk ihtimalle 1 temmuz sonrası için de borç çıkartabilirler.
yalnız bu da davalık olmalı bence. aileler işi güç yok kanun değişikliği mi takip etsin ne bilsinler ya?
denetim yapılabilirdi oysa ve bu sorun çözülebilirdi.
hele sen benim linkini verdiğim başlıktaki yazıları oku. İl müdürlüklerinin bile değişiklikten sonradan haberdar oldugunu gör. hazırlıklı git ve gelir durumunla ilgili yeni şeyler ögrendiğini buna göre hemen geldiğini il müdürlüğüne söyle.
İl müdürlüğüne o kadar kızdım ki kızhgınlıktan cümlelri bile zor kurabildim. dilerim anlaşılır yazmışımdır...