Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 Evde Bakım Aylığı Miktarları ve Kişi Başına Düşen Aylık Gelir Sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yani 2016 yılında artacakmı yoksa bu artışın evde bakım ia alakası yokmu

Merhaba öncelikle herkese çok geçmiş olsun, yeni üye oldum
Merak ettiğim bir konuyu sormak istiyorum
Bakım aylığı alanların sigortalılık durumları ne düzeyde primlerini devlet ödeyecekti falan denilmişti, uygulama başladı mı acaba

merhaba babam alzheimer hastası bunun yanında şizofreni ve işitme özürlü.
bir yıldır evde bakım maaaşı alıyoruz. ben çalışamıyorum malaesef yalnız bırakmaya gelmiyor ve uğraşması biraz zahmetli.
eşim 1200 tl maaş alıyor ama asgari geçim indirim ile berabar bankaya 1320 tl yatıyor. son emekli maaşları ile birlikte babamın aylık maaşıda 1125 tl gibi birşey oldu. şimdi eşimin aldığı asgari geçim indirimi aldığımız evde bakım maaşını etkiliyormu. evde 4 kişiyiz 606.95 tlden aylık gelirin 2428 tl olması gerek bizim gelir asgari geçim indirimi ile beraber bu rakamı 20 tl gibi geçiyor. etkiliyormu ilerde başımız ağrımasın sonra. bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

yanlizkurt06

önceki sayfada dediğim gibi 01. 07.2015- 31.12.2015 döneminde geçerli olmak üzere evde bakım aylığı 830,84 TL olmuştur.

senin bahsettiğin şey ise bu Ağustos'da Resmi gazete'de yayınlanan 2016 ve 2017 memur katsayılarıyla ilgili. elbette 2016 ve 2017'de evde bakım aylıklarında bütçeye göre belirlenmiş gösterge sayısı ve memur katsayısına göre artışlar olacaktır. şimdiden 2016 ve 2017 evde bakım aylık miktarlarını hesaplamayalım di mi?:)

okyanusu

şu an öyle bir şey gündemde yok. yarın ne olur bilemeyiz ama.

saltiks

asgari geçim indirimnii de maaşın içinde alıyorsanız elbette gelire dahil edilir.

unutmayın evde bakım aylıklarında resmi ya da gayri resmi her ne ad altında olursa olsun her türlü gelir dikkate alınır.
şu an riskli durumdasınız. evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip durumunuzu anlatın gelir kriterlerinizi tekrar gözden geçirsinler. eger sınırı geçmişseniz aylık kesilir. aksi takdirde devam.
çok az bir fark olduğu için sizin ve benim gözümden kaçan bir detay olabilir. onlar gerekli belgelere göre durumunuzu netleştirirler.
şimdi sizin söylediğiniz rakamları baz alırsam evet elbette aylığınız kesilecek. lakin bu hesaplar farklıdır. aylık ortalama esas alınıyor gelirde. bunun için belgeleri de görmek şart. o yüzden buradan ne desem boş.

lütfen en kısa sürede il müdürlüğüne gidip bana anlattıgınız şekilde durumunuzu anlatın ve gelirinizi bir gözden geçirsinler. aksi takdirde (eger sınırı geçiyorsanız) size yersiz ödeme iddiasıyla borç çıkartırlar hakkınızda hukuki işlem yapılır.

Vallahi bugün gittim kurumu durumu anlattım 2 aydır geçiyormuş yeni fark ettim dedim . Onlarda hesapladı evet dediler hemen bir dilekçe yazdık ve maaşı iptal ettiler . Agustis maaşıda yatmayacakmış bayram onu iyi olacaktı herneyse herhalde bu saatten sonra baş ağrıtan bir durum ortaya çıkmaz kanımca . Ocakta duruma gore tekrar başvuru yapacağız . 15 tl ilk bir fazlalık icin iyi olmadı .

evet fark çok az az. hanenize 1 kişi daha ekleyebilme şansınız var mı? sizle yaşayacak sürekli ve ikameti sizde olacak. 5 kişi olursanız tekrar evde bakım aylıgına başvurun.

Evde bakım ücreti gelir sınırını kolayca hesaplayabilmek için Ötv hesaplamasından sonra yine internette bir ilki gerçekleştirerek evde bakım maaşı gelir sınırı hesaplama sistemini kullanıcıların hizmetine sunduk. Aşağıdaki adresten hesaplamasını yapabilirsiniz.

Evde Bakım Maaşı Hesaplama

kalem hanım peki bişey sorcam kayınvalide evli olsa, eşi yaşıyor olsa ıkametgaha alıp bizde yaşıyo gösterebiliyomuyuz.birde kızkardesim ıki yıldır benimle yaşıyo bekar kpss hazırlanıyo calışmıyo bir geliride yok. oda kişi başına düşen gelire dahil olabiliyomu onada bölünüyomu tolam gelir. bilen arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

fındık75
evet, kayınvalidenizin ikametini size aldırabilirsiniz.
bekar kız kardeşinizin ikameti sizdeyse evet, o da gelir hesabına dahil edilir. ikameti sizde değilse dahil edilmez.

çok tesekkür ederim kalem hanım sizin sayenizde cok bilgi edindik allah razı olsun iyi çalışmalar..

Herkese hayırlı günler biz abimden dolayı evde bakım aylığı almaktayız abimin emekli olma durumundan dolayı aylığı iptal ettirecektik fakat geçen gün gelen görevliler yeniden evrak istemişler istenilen evraklarda boşanmış aile için boşanma kararı diye bir seçenek var bu seçenek özürlünün anne babası içinmi yoksa evde yaşayan herkes içinmi verilmesi gerekiyor birde tarla bağ geliri için evrak denmiş bu konu hakkında bilgi almak istiyorum bu gelir neye göre hesaplanıyor ve kişi başı gelir miktarı nedir bunları öğrenmek istiyorum şimdiden herkese teşekkür ederim

Kalem abla ben %95 engelliyim 2022 maaş alıyorum babamda askeri ücretle işci evde 5 kişiyiz bakım maaşı alabilir miyim...
biz başvurduk 08/04/2015-18/04/2015 tarih arası başvurdum ve temmuz sonu ağustos başı felandı eve bakmaya geldiler hiç bir şey demediler bulunduğum aile ve sosyal politika ilçe müdürlüğü 1-3 ay içinde bağlanır dedi bekliyoruz tabi duramadık il müdürlüğünü aradık orada sonuçlanmış posta yolu bilgi verilecek dedi olumlu mu ki posta yoluyla bilgi verecekler...

efsun35
hanede ikamet edenlerden boşanan varsa onlar için istenen evragı ayarlamalısınız. bu durum hanede ikamet eden herkes için geçerli.
tarla bag geliri için Ziraat odasına gideceksiniz. tarla bag gelirlerini ziraat odası belirler.
eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 606,95 TL altında çıkarsa evde bakım aylığı devam eder. ama bu sınırı geçerse aylık kesilir.

yolcugenc

ablam, evde bakım aylıgı için gelirin uygun. agır özürlü raporun da varsa ve bakıma muhtaç durumdaysan evde bakım aylıgı baglanır sana. gelir açısından sorun yok.
ama evde bakım aylıgı baglandıktan sonra yapılacak ilk sosyal inceleme sonucunda aldığın 2022 aylıgı kesilir. çünkü evde bakım aylıugı da almaya başlarsan hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 TL üstünde olacagından 2022 aylıgı kesilmek zorunda.

Melek hanım ziraat odasından gelir tespiti yaptırdık onların çıkardığı senelik miktarla bizim elimize geçen miktar çok farklı tarlayı ortakçı baktığı ve tarlanın verim durumdan dolayı ziraatin verdiği miktar çok uçuk bizim nerdeyse o tarladan bir gelirimiz yok sayılır bu konuyu nasıl çözerim aklıma gelen tek yol tarlayı satmak sattıktan sonra istenilen evrakları toplasam sonrasında herhangi bir sorun yaşarmıyım inceleme esnasında bağın satışı ortaya çıkarmı şuan çok zor durumdayım birde bundan dolayı sıkıntı yaşamayayım çünkü ziraatin yaptığı tepsitten dolayı şuan zaten çok zor durumdayım bu konuda bilgilendirirseniz çok memnun olurum teşekkürler

Kalem hanim hayirli aksamlar
Ben 15 yasinda oglumla beraber yasiyorum. Esim 2011 yilinda vefat etti. Agir ozurlu ve bakima ihtiyac diye raporumda yaziyor. Emekliyim maasimi 1000 1100 tl civarinda biliyorum. Cocugumun bakim ucreti alma durumu olurmu.

ağır özürlü evet yazıyorsa maaşınızı 2 kişiye böldükten sonra kişi başı 606 lirayı geçmiyorsa başka geliriniz yoksa alırsınız ama 15 yaşındaki çocuğunuz yaş itibariyle size bakıcı olurmu onu sorgulamak lazım

Son düzenleme:
Merhaba
Evde bakım aylığı 3 ayda bir mi ödeniyor ? yoksa her ay mı ? 1 ayda elimize geçen net tutar ne kadar oluyor ? Yardımcı olursanız çok sevinirim iyi günler.

efsun35

tarla, bag gibi gelirlerin belirlenmesinde Ziraat Odası'nın belirlediği gelir esas alınır. bu konuda il müdürlüğünün yapabileceği bir şey yok. itirazınızı Ziraat Odası'na yaparsınız ve gelirin yeniden belirlenmesini istersiniz burada anlattıklarınızı onlara anlatırsınız. lakin tarla ve bagdan bir gelir elde etmeseniz de tarla ve baga gore Ziraat odası yıllık gelir belirliyor. yöntemlerini ve gelir hesabını neye göre yaptıklarını Ziraat Odası'ndan öğrenebilirsiniz.
tarla ve bagı satmaya kalkarsanız elbette bu satış tespit edilir. kaldı ki bu satıştan elde ettiğiniz parayı ve nasıl değerlendireceğini siz söylemelisiniz.
bağ ve tarla gelirlerinin aylık ortalaması dikkate alınıyor. Ziraat Odası tarafından size bildirilen gelir yıllık gelirdir. aylık ortalamaya göre de mi sınırı geçiyorsunuz?

Filistin

ağır özürlü rapora sahip olan sizseniz oğlunuz 18 yaşından küçük olduğundan dolayı bakıcı olamaz. bakıcı olması için 18 yaş ustu olması gerekmekte.
eger her gün size gidip gelebilecek yakınlıkta bir akrabanız varsa o bakıcı olsun. ancak bu akrabanızın da haftanın 7 gunu en az sekiz saatini fiilen sizle geçirmesi ve haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetinizi aksatmamsı şarttır. bu konuda bakım hizmetleri değerlendirme heyeti ikna olursa bakıcınızın bu şartları sağlaması kaydıyla ayrı hanede yaşaması sorun olmaz.
ayrıca agır özürlü
raporunuzun olması yeterli değil. bakıma muhtaç bulunmanız şarttır. şurayı dikkatle inceleyin NOT kısmında yazanlara göre kendi durumunuzu değerlendirin:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
başka geliriniz yoksa geliriniz uygun.
bakıma muhtaç durumda oldugunuzu düşüyorsanız aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne gidip bakıcı konusunda rehberlik alın. oğlunuzun yaşını da söyleyin. sonuçta engelli lehine inisiyatif de kullanabilirler ve yol da gösterebilirler size.

Guney89

evde bakım aylıgı her ay ödenir.

01. 07.2015- 31.12.2015 döneminde geçerli olmak üzere evde bakım aylığı 830,84 TL olmuştur.

Evde bakım maaşı kişi başına düşen gelirden sayılıyormu

evde bakım aylığı için soruyorsanız gelirden sayılmaz.
evde bakım aylıgı sadece evde bakım aylıgı gelir hesabında gelire dahil edilmez. onun haricinde her gelir hesaplamasında (2022 aylıkları, GSS gelir testi vs) gelir hesabına dahil edilir.

Kalem
Abla başka arkadaşa verdiğin cevapta ( Engelli bakıma muhtaçlık kritelleri ) diye link vermişsin tıklayıp annemin durumunu göz önünde bulundurarak cevaplar verdim kendimce, yinede tam anlayıp emin olamadım. Annemin sağ bacağı çocukken felç kalmış oynatamıyor, 150 boyunda 115 kilo civarı, hipertansiyon hastası sürekli ilaç kullanmak zorunda , 1 sene önce beynine kan pıhtısı atması sonucu sağlam olan sol bacağı ve sol kolu da felç oldu ve ömür boyu kan suandırıcı kullanmak zorunda. Benim yardımımla bile yürüyemiyor, yardımla sadece emekleyebiliyor, merdivenerden yardım etsemde çıkamıyor, tuvalete gidemiyor altına sürgü koyuyorum, ilaçlarını yanına bırakırsam kendi içebiliyor ve konuşmasında bir problem yok.Evde bakım aylığı çıkarma şansımız sizce var mı ? Teşekkürler.

anllatıgın gibiyle bakıma muhtaç durumda annen ablam. ama bu yetmez. gelir ve raporunuzun da uygun olması gerekir. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 606,95 Tl altındaysa geliriniz uygundur.
eger % 50 ve üstü agır özürlü engelli raporu varsa raporu da uygundur.
bu üç şarta uygun bulundugu takdirde evde bakım aylıgı baglanır.

Kalem Abla 1000 tl ben maaş alıyorum (sigortalı değilim ) birde annemin ölen babasından aldığı 380 tl var. 19 yaşındaki kız kardeşimin ikametgahı da bizimle birlikte fakat farklı şehirde üniversite okumaya gitti 1 ay önce. Devletten böyle bir para talep etmek istemiyorum ama kardeşim gidince anneme bakacak kimse kalmadı annemi kontrol etmek için günde 4 5 defa eve geldiğimden de işten kovulacak gibi duruyorum. En azından kardeşim okulunu bitirene kadar anneme benim bakmam lazım İnşallah hayırlısı olur. Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.

Rica ederim ablam. bence de iyi düşünmüşsün. aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne git başvurunu yap. ayrıca işten çıkacagını da soyle. rehberlik etsinler sana yardımcı olsunlar. işten çıkma gibi plan programını da ona göre yaparsın

Melek hanım ziraat odası 11 bin lira yıllık gelir belirtmiş aya böldüğümüzde 900 küsur lira civarında bir miktar çıkıyor bu durumda sınırı çok geçiyoruz ama bağın durumu ve ortak olmasından dolayı biz hiç bu miktarda gelir elde etmedik örnek vereyim bu sene ortakçı masrafları falan düştükten sonra bize 500 tl bile vermedi ama ziraat odası bunları bilmeden yıllık gelir çıkarttı ve ben ne yapacağımı şaşırmış durumda kaldım ortağa vermek zorundayız çünkü kendimizin bakma imkanımız yok sizce ne yapmalıyım nasıl çözerim bu durumu

Melek hanım ayrıca şöylede bir durum var biz abimin emeklilik durumundan dolayı bakım maaşını iptal ettirmek istediğimizide belirttik iptal isteğimize rağmen yeniden evrak istendi bizden

efsun35
önceki mesajımda da dediğim gibi aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğü tarla ve bağ gelirleri ile ilgili Ziraat Odası'nın belirlediği geliri esas alır. bu konuda il müdürlüğü bir şey yapamaz. siz Ziraat Odası'nın belirlediği geliri yüksek buluyorsanız itirazınızı Ziraat Odası'na yapacaksınız. burada anlattıklarınızı onlara da anlatın onlar gelir hesabını neye göre yaptıklarını size anlatırlar. lüzum halinde gelir tespitini yeniden yaparlar.
inanın hiç işlenmeyen tarla için bile gelir hesaplanıyor. bu konuda benim yapabileceğim bir şey yok. Ziraat Odası ile halledeceksiniz.

evde bakım aylıgını niçin iptal ettirecektiniz? gelir sınırını mı aşıyordunuz?
sanırım gelirinizi incelemeye aldılar. yersiz ödeme konusu var mı yok mu onu incelemek için gelir incelemesi yapacaklardır. gelir değişikliği olduysa ve belirlenen sınırı geçtiyseniz, gelir değişikliği oldugu tarihten itibaren yersiz ödeme iddiasıyla ödenen aylıkların istenmesi söz konusu olabilir.
ama hanede kişi başına düşen aylık gelir belirlenen sınırı geçmediyse yersiz ödeme konusu olmaz ve borç çıkartılmaz.

maaşı abimden dolayı alıyorduk fakat abim için emeklilik başvurusu yaptık emekli maaşı bağlanacak ve dolayısıyla emekli maaşı bağlandığında geliri aşıcaz bu yüzden iptal ettirmek istedik ama söz konusu bağa biçilen yıllık gelir miktarı durumu karıştırdı elde etmediğimiz gelirden dolayı geçmişe dönük haksız ödeme yapılmış olucak yani bağın yıllık geliri aya bölündüğünde gelir sınırını geçmiş olucaz ama sorun olan bizim elimize geçmeyen gelir

peki il müdürlüğüne önceden bag ve tarlayı beyan etmemiş miydiniz? evde bakım aylıgı aldıktan sonra mı bag ve bahçe sahibi oldunuz?

ilk başvuruda istenilen evraklarda tarla bahçe geliri demiyordu ve bende memleketteki bağı vermemiştim sadece yaşadığımız yerdeki tapu kaydını vermiştim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt