Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 Evde Bakım Aylığı Miktarları ve Kişi Başına Düşen Aylık Gelir Sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kira gideri

follow;

Kira gideri gelir hesaplamasında dikkate alınır mı?

Kira gideri evde bakım maaşı için gelir hesaplamasında gider olarak dikkate alınır mı

Maalesef sadece gelirler hesaplanıyor.
Giderler hesap edilmiyor.

kalem hanım

bu sınır ne zaman kaldırılacak bilginiz var mı?

bizimkisi 30-40 lira ile sınıra takılıyor.

mrtgbn

kardeşim ayşenur yazıcı açıkladı 50 yada 100 tl.ye kadar sınıra takılıp maaşı kesilen engelliler tekrar başvurup maaşlarını bağlatabilir dedi git sydv.ye başvur ve anlat

Babamın malulen emeklilik maaşı ve kalıcı iş göremezlik maaşı bağlandı ilk hesaplara göre sınırı geçiyoduk biz dilekçeyle iptal ettirdik yalnız şuan kalıcı iş göremezlikten %25 kesinti olduğundan dolayı ( tam net maaş daha elimize geçmedi sgk sürekli bi kesim yapıyo paradan ) kabataslak hesaplayınca kişi başına 573 küsür lira düşüyo tekrar başvursak yine bağlanır mı acaba ? Temmuz ayındaki maaş zamlarından sonra mı netliğe kavuşur ? Yoksa zaman kaybetmeden başvurup gerekli olanı gelen personel mi söyler bize ?

Hayırlı geceler benim danışmak istedigim bir konu var yardımci olursanız sevinirim.
evde 3 kisiyiz oglum 2 yasinda %98 agır engelli raporu var 30.06 2015 de onaylandı benim gelirim net 1663 + 121 agi var baska gelirim yok dün yani 01.07.2015 de sosyal hizmetlere gittim başvuru için memur direk maaşı sordu bende yukarda ki gibi belirttim hesapladı alamassiniz maasiniz kurtariyo dedi bende bu gün itibarı ile kisi basi gelir 606 lira oldu dedim bize daha yazi gelmedi dedi bende basvuru yapmadim simdi ne yapmaliyim bu yazı kuruma nezaman gelir beklemelimiyim yoksa umudu kesmelimiyim bi önerisi olan varmi bu konuda
birde kisi basi gelir hesaplanirken agi hesaba katiliyormu simdiden tesekkürler

Son düzenleme:
Evde bakım maaşı için hastaneden rapor aldık daha sonra sosyal hizmet başvurduk ordan bizi mahkeme ye yonlendirdiler mahkeme de tekrar hastaneye yolladı bu normal süreç mi

hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 606, 95 TL enflasyon farkı bu rakamı deyiştirirmi bilen varmı deyişmesse maaş alamıyorum

EVDE BAKIM ÜCRETİ ARTTI

Memur maş katsayısı belirlenince değişenlerden biri de bakıma ihtiyacı olan engellinin evde bakım için ödenen ücret oldu.

Bu ücret de tam 830.84 lira.

engelli kişinin vasisi varsa, akraba bile olsa başka bakıcısı olamıyor ve vasi ayrı hanede yaşasa bile gelire dahil ediliyormuş. diyelimki anne vasi, teyzesi bakıcı olsun deme şansınız yok, sadece mahkeme kararıyla teyzeyi vasi yaparsanız eğer bakıcı olabiliyor.

snp57m;

606,95 rakamı 31,12,2015 kadar sabııtır degışmez asg.ucretten hsaplandıgı ıçın yılbaşında bellıdır nekadar olacagı.

cüneyt45

Ablacığım babam %88 ağır özürlü üzerine sadece bir ev var ben 2100 lira maaş alıyorum evde 6 kişiyiz ve tek çalışan benim babam özürlü maaşı annem evde bakım ücreti alabilir mi? Alırsa her ikisinin maaşı ne kadar olur ve 3 ayda bir mi yatar ayrıca engelli indiriminden yararlanarak araç alabilirmiyim alırsam maaşlar kesilirmi

Bu ücret aylık mı 3 ayda bir mi yatıyor

Arkadaşlar gelen görevli hesap açın diğer gün gelin hesap fotokopini bize getirin dedi.
Benim sigorta yatirip yatırilmadigi belli değildi çünkü bir gün çalıştım bayılıp eve geldim daha sonra hastanede tedavi gördüm.
Gelen görevli ssk dan 3 ay önce çıkış yapılmış sorun yok dedi.
Ama giriş yapılmış.bir sorun olur mu
Evde iki tane çocuk ile toplam 5 kişiyiz.
Benle eniştem çalışıyor gözüküyoruz şimdi.
3 ay istirahat aldım hastaneden çalışmıyorum yani evdeyim .
Maaş kesilir mı yada bağlanır mı ?

Son düzenleme:
eve giren toplam gelirler 3034 TL 'yi geçmiyorsa sorun yok,

ayrıca 'hesap açın diğer gün gelin hesap fotokopini bize getirin' dediklerine göre maaş bağlanır.

Herkese iyi aksamlar
kişi basi gelir neye göre hesaplaniyor
bugün sosyal hizmetlere gittim maasim 1785 tl evde 3 kisiyiz
606.95 krş tan hesaplandıgında kurtariyo benden 6 aylik geriye dönük bordro istedi ortalamasını alipona göre hesap yapicaz dediler böyle bisey varmıdır
Eger ortal@maya vurursa gecmiş aylarda mesai oldugu icin kurtarmiyacak ne yapmam gerekigo bi önerisi olanbi bilgisi olan varmı bu konu hakkında simdiden tskrler

Arkadaşlar
Benim arkadaş yatalak değil maaş alıyor .
Kanser hastası çok endişe ediyor bir gün maasi kesip faizi ile geri almalarina.
Sonuçta hastayım devlet bu raporu bana verdi diyor eve geldiler kabul ettiler kimseyi kandırmadim dolandırmadim sizce bir sorun olur mu ? Parayı geri alma gibi durum var mı ?
Bende yatalak değilim ama kanser hastasıyım bende başvurdum olumlu herşey gidiyor iptal mı edeyim maasi faizi ile bizden almalarina insan indise ediyor ne yapacağımızi şaşırdık arkadaşla beraber.
Sonuçta devlet bunu veriyor nasıl bir yönetmenlik yahu insan gibi işler yapsinlar

ahmet1905
Raporunuz %50 nin üzerinde ve ağır engelli ibaresi varsa, gelir kriteriniz de tutuyorsa, eve denetime gelen görevliler de uygun görmüş onaylamışsa neden geri istesinler ki? Rahat olun.
Yalnız ek bir gelir ortaya çıkar da gelir kriteriniz değişirse bunu kuruma bildirin mutlaka.

Devlet sadece yatalaka olanlara tanımıyor bu hakkı.Yalnız kendi işini kendi göremeyecek olması önemlidir.Hastalıgınız kendi bakımınızı yapmanıza engel teşkil etmiyorsa bi danışın bence

Şöyle izah edeyim bakıcı sadece benim ustumdeki görevi vucudumda lekeler var büyük ölçüde bakıcım eldiven takip vücuduma ılaç krem vs sürüyor.
Bazen günde iki kere mutlaka günde bir kere .
Ama öyle böyle bir hastalık değil yüksek yani
Küçüklüğümden beri var ve çok yüksek doz kemoterapi herşey aldım yani ?
Gelir durumu sabit

Kalemşör abla evde bakım maaşı alıyor eşim 2 yasında ogluma gelirim 1750 toplam acaba vergi kesintisi için baş vurursam bakım maaşı kesilirmi lutfen cvb yaz

kalem şör abla eşim 2 yasında ogluma bakım maaşı alıyo toplam gelir 1750 vergi kesintisi için baş vursam bakım maaşı kesilirmi vp lutfen

abla mesajımı gördünmü acaba

abla bişey sormak istiyorum, ananem %77 özürlü annem bakıyor, evde annem ben ananem bi de ikametgah da nişanlım da bizimle birlikte yaşıyor gibi görünüyor yani toplam da 4 kişi kalıyoruz gibi görünüyor. geçen yıl başvurmuştuk fakat nişanlımı gelire dahil etmediler gerekçe olarak da ( bakmakla yükümlü olduğu birey kapsamında sayılmıyormuş nişanlım, soyisim-akrabalık vs olmadığı için ) fakat bugün telefonda bana o kanunun yakın zamanda değiştiğini ve herhangi bi akrabalık vs gibi durumlarına bakılmadığı sadece kişinin o evde ikamet etmesi yeterli olduğu söylendi il müdürlüğünde, bu doğru mu? gerçekten de gelire dahil edilmesi için sadece kişinin o evde ikamet etmesi mi gerekiyor yoksa herhangi bi şekilde yakınlık aranıyor mu?

bakım aylığında kişi başı gelir hesabı

ÖNEMLİ burda 606 tl yazıyo kişi bası gelir sosyal hizmetlere gittik orda 670 tl demişler 2 kişi için 1339 tl sınır demişler aklım ermedi yardımınızı bekliyorum

01.07.2015 - 31.12.2015 arası için 606 tl olarak açıklanmış durumda.
Neden öyle dendi bir değişiklik mi var bilemiyorum.

Ankara anafartalara gidildi sınır 1339 denmiş yanlışlık varmı devletle başım ağrımasın diye arastırıyorum

Hanede İki Kişi Yaşıyorlar Babamın Emekli Aylığı ve 3 Katlı Binası Var Birinde Ben Oturuyorum Birinde Kiracı Var Annem Babama Bakıyor Annemin Dededen Kalma Bir Kaç Yeri Var Arsa ve Kiraz Bahçesi Buralardan Gelir Nerdeyse Yok Denecek Kadar Evde Bakım Aylığı Alabilirler Mi ? Acaba

(606,95 )buyuk ıhtımal memur yuvarlarken 607dıyecekmış 670çıkmış agzından bence asg.ucret degışmedegıne gore 606,95 rakamı 31,12,2015 kadar gecerlıdır.

iyi akşamlar melek hanım daha önce forumda konu açıp sormuştum sızde sağolun ilgilenmiştinz eğer sıkıntı çıkarsa bana geri dönün demiştinz tekrar hatırlatyım ben 2009 yılında trafık kazası sonucu omurılık felçi oldum boyundan aşya felç kaldım ve yüzde 92 engelli raporum var 2010 dan bu yana evde bakım maaşı alıyoruz evde 4 kişi yaşıyoruz babam emekli polis 1500tl maaş alıyor yeni zamlarla benim abim evden ayrılcak ikametgahını aldırcak bizden ayrı yasayıp işe giricek evde 3 kişi yaşıycaz ozaman eğer abim bizden ayrıda yaşasa evli olmadığı surece işe gırınce evde bakım aylıığı kesilirmiş sosyal hizmetlerdeki memurlar böyle söyledi daha önce asgari ücretle calıştıgı işten bu sebepten ayrıldı ne yapmamız gerek lütfen yardımcı olursanız sevınırım hiç bir çıkar yolu yokmu bizle yasamayan ikameti baska yerde olan kişiyi evde gelir kriterine sokmaları ne kadar doğrudur kalemşör Kalemşör

01. 07.2015- 31.12.2015 döneminde geçerli olmak üzere evde bakım aylığı 830,84 TL olmuştur.
.........................
mUsty doğru söylüyor. gelir sınırı 606,95 TL'dir. yeniden hesapladım yanlışlık yok. ya memur yanlış biliyor ya siz yanlış anlamışsınız. yanlışlık yok bu konuda.

evet 830 tl yanlız geçenlerde memurlara gelen yüzde 6 yüzde 5 lik zamlardan bu miktarda artacakmı acaba

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt