Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 Evde Bakım Aylığı Miktarları ve Kişi Başına Düşen Aylık Gelir Sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
üzüldüm buna ya. bilmemeniz sebebiyle başınıza iş açmışsınız. tarla ve bag gelirleri dikkate alınır. bunun için ziraat odası'ndan belge istenir. bag ve bahçenizi bildirmeniz gerekirdi.
Ziraat odası'na gidip durumunuzu anlatmaktan başka çareniz yok.
hanede kaç kişi kalıyorsunuz? hanede kişi başına düşen aylık gelir 606,95 TL'yi geçiyor mu?
siz hanede kaç kişi yaşadıgınızı ve hanede yaşayan herkesin aylık gelirlerini yazın, hesabı bir de ben yapayım isterseniz.

ilk etapta istenen evraklarda tarla bahçe geliri falan diye bir seçenek yoktu bizde zaten ordan gelir elde etmediğimiz için düşünemedim ve bildirmedim onlarda zaten ilk başvuruda araştırmamışlar araştırsalardı zaten o zaman çıkıcaktı ve ona göre yol izlenecekti maaş bağlanmıycaktı şuan tarla gelirini hesaba katmazsak sınırı aşmıyoruz 2700 tl gelir var toplamda ve 5 kişi yaşıyoruz ama ziraatin belirlediği sözde gelir hesaba girerse o zaman sınırı aşıyoruz

bu belirttiğiniz toplam gelir, aylık gelirlerin toplamı değil mi? 2022 aylıgı alıyor musunuz peki? bazen 2022 aylıgı alanlar aylıgın tamamını hesaplıyor da o yuzden soruyorum. evde bakım aylıklarını bile hesaba dahil edenler var.

2022 maaşı almıyoruz annemin emekli maaşı benim babamdan aldığım emekli maaşı ve nafaka gelirlerinin toplamı 2700 ediyor

peki anladım. bir yanlış olması dileğiyle sordum ama yanlışlık yokmuş.
ziraat Odası da gelir hesaplamasını yeniler mi bilemem. isterseniz pazartesi tekrar gidin durumunuzu anlatın hesabı yeniden yaparlar mı bakın bi.

ziraat odası sanırım tarlanın olduğu mevki oraların verim durumu falan gibi şeyleri göz önünde bulundurarak tespit yapıyor ama tarlanın durumu tabiaatın etkilerini mahsülün onların verdiği fiyattan satılıp satılmadığını ortakçı gibi konuları değelendirmeden genel bir tespit yapıyor ve buda bizi ve bizim gibi olan insanları zor durumda bırakıyor

bunları biliyorum. başlarda dedim ya geliri olmasa bile tarlanın geliri hesaplanıyor diye. ama başka da yapılabilecek bişi yok. Ziraat odası ile ilgili sizin sorununuz ve ancak orasıyla çözebilirsiniz. il müdürlüğü ziraat odasının belirlediği geliri dikkate alır. o yüzden ziraat odası bir şey yapmazsa il müdürlüğü hiçbir şey yapamaz çünkü ziraat odasından alınan evrağa göre işlem yapılmak zorunda.

malesef öyle yeniden görüşcez bakalım ne yapacaklar ne diyecekler çok teşekkür ederim yardımlarınız için vaktinizi aldım hakkınızı helal edin lütfen

Kalem

melek abla selamın aleyküm mesaj gönderdim ama gittimi gitmedimi anlamadım burdanda yazıyorum 1-2 yıl önce babama bi adam eğer oğlunuz 940 tl maaş alsaymış maaşınız kesilirdi demiş ben bu olayı anlamadım sonra askere gittim geldim işe başlicam ve bu yazışmaları ve mesajlarınızı okudum.O adamın dediğini anlamadım ben şimdi size şöyle anlatim ben işe başlicam ve alıcağım ücret 1.300 tl olucak yemek parası dahil ve evde engelli annem dahil 3 kişi yaşıyoruz ben bu maaşı üçe böldüm ve 433 tl çıktı sonuç doğrumuyum abla bi sıkıntı varmı o adamın demek istediğinide anlamadım aklıma geldi kafam karıştı yardımınızı bekliyorum şimdiden sağolun...

melek abla 15 yaşındayım 100/95 özürlüyüm babam çiftci emeklisi 4 tarlamız ama müşterek babamın üstünde 7 inek var ve emekli maaşı
annem bakım aylığı alıyor evde 5 kişiyiz ablam öğrenci 2022 aylığı alabilirmiyim.

bekir 19
ablacım sen 18 yaşından küçük olduğun için 2022 engelli aylıgına başvuramazsın. ancak 18 yaşını doldurduktan sonra kendin başvurursun.
sen 18 yaşından küçük olduğundan 2022 engelli yakını aylıgına raporunla birlikte annen ya da baban başvuracak. baban emekliymiş onun başvurusu alınmaz. annenin sigortası yoksa o başvurabilir ancak.
lakin 2022 engelli yakını aylıgının baglanamsı için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 303,48 Tl altında olması şarttır.
hanede beş kişi kalıyorsunuz. babanın emekli aylıgı var. evde bakım aylıgı da alıyorsunuz. evde bakım aylıgı zaten 830 TL. emekli aylıgını da ekle buna. bir de tarla ve hayvanların gelirinin de hesaplanması gerekecek. bu hesabı da ilgili kurumlar yapar. tarlaların gelir hesabını Ziraat Odası yapar.

tüm aylık gelirlerinizi toplayıp beşe böleceksin. eger kişi başına düşen aylık gelir 303,48 TL'yi aşmıyorsa baglanır aksi takdirde aylık baglanmaz ablam.
senin anlattığın gelirlere göre de maalesef sınırı aşıyorsunuz. çünkü zaten sırf evde bakım aylıgı bile 830 TL. babanın emekli aylıgı da en az 600 TL olsa bile tarlalar ve hayvanlar var. bu durumda sınırın altında olmanız imkansız. aylık bu şartlarda sana baglanmaz yani.

mustafaydin9494

anlattıklarından bir şey anlayamadım ablam. istersen ben sorular sorayım sen de cevapla, ona göre durumunu degerlendireyim oldu mu?

1. hanede 3 kişi kalıyorsunuz. evde bakım aylıgından başka geliriniz var mı?
2. engelli olan annen mi? annen bakıma muhtaç derecede hasta olup evde bakım aylıgı mı alıyorsunuz? 2022 engelli aylıgı da alıyor mu?
3. annen için evde bakım aylıgı alınıyorsa bakıcısı kim?

sen bunları cevaplarsan sana daha iyi yardımcı olabilirim.

evde 3 kişi yaşıyoruz abla evde bakım ücreti ve benim maaşım var 1.300 tl engelli olan annem bakıcısı babam abla... 2022 aylığı ne onu bilmiyorum abla ben sadece evde bakım ücreti aldığını blyorum ...

mustafaydin9494

ablacım o adam kafadan sallamış onun sözlerine kafa yorma.
evde 3 kişi yaşıyormuşsunuz. annen engelli ve baban da ona bakıyor. evde bakım aylıgı ile birlite senin maaşından başka gelir yok.
bu durumda evde bakım aylıgı için gelir sınırını aşmıyorsunuz. evde bakım aylıgının kesilmesini gerektirecek bir gelir sorunu yok. evde bakım aylıgına devam.
çalışmaya başladıktan sonra çalışmaya başladıgını evde bakım aylıgı aldıgınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirin kafi.

2022 aylıgı muhtaç durumdaki 65 yaş üstü yaşlı , 18 yaş altı çocugu olan engelli yakını ve 18 yaş üstü engellilere 3 ayda bir ödenen aylıktır. ama annene 2022 aylıgı baglanmaz 2022 aylıgına göre hanede kişi başına düşen aylık gelirin 303,48 TL altında olması gerekiyor çünkü. evde bakım aylıgı ile birlikte senin maaşın gelire dahil edilince zaten sınırı aşıyorsunuz.

evde bakım aylığında sıkıntı yok yani abla. Çalışdığımızı bildirmemiz gereken yer neresi tam olarak babam söylese gidip sorun olurmu oğlum işe başladı diye ilgilendiğiniz için teşekkürler.

Merhaba, 2016 yılı sınır geliri ne zaman belli olur?

Son düzenleme:
iyi geceler,bişi danışmak istiyorum.emekli maaslarına seyyanen zamlar yapılıyor iyi güzel ama,o yapılan 100 tl zam diğer taraftan eve giren geliri arttırıyo ve evde bakım parasında kişi basına düşen gelir 606 yı gecebiliyo.yani yapılan 100 tl seyyanen zamla 830 bakım parası riske giriyo.neden bu 606 tl olan kişi bası gelir sınırıda artmıyo bu zamlarla beraber.

Bu 606 tl nin artması seçim vaatlerinde yer alan asgari ücretin artması ile olacak. Hem işçi kardeşimin ücreti artacak hemde gelir testini geçemedigi için mağdur olan engelli yakını evde Bakım parasini alacak.
Yani 1 kasımda gelen farketmeyecek. Gelenler Verdikleri sözleri tutarsa bizde ocakta basvurumuzu yaparız.

Yani şuan asgari ücret için en düşük vaatten yola cikarsak 1300 tl. Bunun 100 tlsini asgari geçim indirimine düş. 1200/3×2=800 tl kişi başı gelir olacak.
En az 5 kişilik bi aile olsan eve giren para 800×5=4000 şuanki Türkiye şartlarında bu kadar maaş alan kimse olmadığı için gelir testini geçeriz.
Yani iş yine verilen sözlere kalıyor....
yoksa asgari ücrete yapacakları 50 tl zamla hem işçinin durumu hem bizim durumlar çok zor

gelir sınırı artık asgari ücrete göre belirlenmiyor memur maaş endeksine göre ayarlandı evde bakım sınırı belirlenirken memur maaşı net ten hesaplanmıyor sosyal yardımlar düşülüyor düşülüyor çok cüzi artış olarak sınıra yansıyor.

Bilgeadam gelir kriteri asgari ücrete göre bakılıyor ve asgari ücretten geçim indirimi dusulerek 3e bolunup iki ile carpiliyor oda suan için 606 lira.
Sizin dediginiz evde Bakım maaşına gelen zam artık memur zammı ve ek göstergeye göre hesaplanıyor.
yok eger yeni bi yönetmelik felan değiştiyse buradan paylaşın bizde tekrar durumumuzu gözden geçirelim

siz öyle diyorsanız öyle olsun bekleyelim görelim bu arada bende 5 lira sınırı geçtiğim için alamayanlardanım inşallah sınır yükselir

İnşallah yükselir. Asgari ucret yukselirse sinirda yukselir. sizin durumunuzda mağdur o kadar çok insan varki
şekil 1-a ' da görüldüğü gibi (ben)
benimde çok az bi miktardan maaş kesildi.hatta ilk baştan buyana yanlış yapılmış Oyak ikrar gideriniz dahil edilmeliymis biz dahil etmemisiz diyerek geriye dönük ödeme cikartilar

Fatma Uysal

2016 evde bakım aylıgı gelir sınırı, 2016 yılı asgari ücretinin belirlenmesiyle belli olur. 2016 Ocak ayının ilk günlerinde öğreniriz artık asgari ücretin ne kadar oldugunu.

erdal22
evde bakım aylıgı için belirlenen gelir sınırı zaten altı ayda bir asgari ücrete göre yeniden belirleniyor /artıyor.

bilgeadam

gelir sınırı asgari ücrete göre belirleniyor.
maaş ise memur katsayısı ve gösterge sayısına göre belirleniyor.

teşekkür ederim kalem hanım asgari ücrete iyi bir zam verseler bile kesinti yardım derken en fazla sınır tahminim en fazla 660 olur inşallah gelir kriteri bir an önce düzelir her engelli alır

bilgeadam

gelir sınırı hesabının nasıl yapıldıgını yukarıda retli58 arkadaşımız anlatmış zaten. gelir sınırı hesaplanırken net asgari ücret esas alınır. net asgari ücretten asgari geçim indirimi düşülür. kalanın üçte ikisi bulunur.
2015 ikinci altı aya göre asgari geçim indirimi 90,11 TL
net asgari ücret 1000,54 TL
1000,54 - 90, 11 = 910,43 TL'dir. Bunun üçte ikisi de 606,95 TL eder.
2015 ikinci altı ay asgari ücret için bkz:http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/cgm.portal?page=asgari
asgari geçim indiirmi düşülüyor sadece net asgari tutardan yani. başka kesinti yok. mevzuat değişikliği olmadığı sürece gelir sınırı boyle belirleniyor evde bakım aylıklarında.

Kalem hanim yuzde 80 agir özürlü otizmli kizim var rapor cuma günü cikti bu raporla bakim maasi alabilir miyiz eşimin maas bordrosu 2000 vergiler stopaj kesintisi falan kesiliyo elimize geçen para 1500 hatta maas bankaya yatıyor hangisi dikkate alınır bu raporla özel egitim alabiliyoruz başka nelerden faydalanabilirim kizim için çok üzülüyorum 2yil onceki rapor yuzde 40 hafifti şimdi böyle verdiler inşAllah alabilirim bu parayla kızım ücretli ders alicam eğitim saati çok az

Kalem;

Babam emekli, annem ev hanımı evde 4 kişi yaşıyoruz. Ben asgari ücretle çalışıyorum. Abimin engelli mmaşı var yüzde 70 oranla üç aydan üç aya. Bize evde bakım aylığı bağlanır mı?

Yük.emel
kızınızın raporu uygun. bakıma muhtaçlık ve gelir kriterleriniz de uygun olursa tabi ki evde bakım aylığı baglanır. ama bunlardan biri bile uygun olmazsa maalesef baglanmaz.

hanede kişi başına düşen aylık gelir 606,95 TL (2015 2. altı aya göre) altındaysa gelir açısından uygun çıkarsınız. maaşınızın net tutarı dikkate alınır.
bakıma muhtaçlık kriterleri için şurayı inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
linkteki A.B.C.D bentlerinden en az birinde tam en az ikisind ekısmen başkasına bağımlı olanlar bakıma muhtaç sayılır. kızınız küçükse haliyle yaşından kaynaklı anne babasına bagımlıdır zaten. dolayısıyla yaşından değil hastalıgından kaynaklı yapamadıklarını dikkate alacaksınız.

bir de 2022 engelli aylıgı var. fakat bu aylıgın baglanabilmesi için hanenizde kişi başına düşen aylık gelirin 303,48 Tl altında olması gerekir.

ayrıca şurayı inceleyin:http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html
sorularınız olursa ilgili forumlarda sorarsınız.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt