Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 tarihli eski raporumla yine araç alabilecek miyim?

aslan_55

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
mrb arkdaşlar bi sorum olcak cevaplarsaız sevinirim 2015 yılında aldığım sürekli raporum var bu raporu araç için aldım 5 yıl oldu bu eski raporla tekrar arac alablirmıyım yoksa yenidenmi rapor almam gerekir

Hayır alamazsın

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Neden alamayacağını aciklayabilirmisiniz..

10 ağustos 2019 tarihinde yayınlanan teblig:
Bununla birlikte, 20/2/2019 tarihinden önce düzenlenen engelli sağlık kurulu raporlarına istinaden işlem yapılabilmesi için ise raporun, maluliyeti veya engelliliği ile sadece özel tertibat yaptırılan taşıtların (veya engelliliği ile başkaca hareket ettirici özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın sadece otomatik vitesli taşıtların) kullanılması gerektiğine dair değerlendirme içermesi gerekir. 20/2/2019 tarihinden önce düzenlenen raporlardan; taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirme bulunmayanlar ile “Özel tertibatlı araç kullanabilir”, “Otomatik vitesli araç kullanabilir”, “Otomatik vitesli araç kullanması uygundur” gibi bir zorunluluğu değil, tercihi veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeleri içeren raporlara istinaden işlem yapılmaz. Ancak, taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirmeyi içermemekle veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeler içermekle birlikte, raporda yer alan tespit ve açıklamalardan (sağ veya sol kol/bacak uzuv yokluğu veya uzuvların fonksiyonlarını yitirdiği/yerine getirmediği/kullanılamadığı ve benzeri) özel tertibat gerekliliğinin açıkça anlaşılması halinde, bu raporlara istinaden de işlem yapılabilir..

Kaynak

alabilirsin . geçen ay ötv muhafiyetli araç alımı gerçekleştirdim 2015 yılında almış olduğum rapor ile herhangi bir sorun yaşamadım .. ancak ehliyetin yeni olması ve ehliyet değişimi öncesi almış olduğun kurul raporunuda elinde olması gerekli .

Olayı Nevotek arkadaşımız çok güzel açıklamış.
Elinizdeki rapor Ağustos 2019 tarihli yeni II Sayılı Liste Özel Tüketim Vergisi Uygulama Genel Tebliği'nde yer alan yukarıda alıntı yapılmış tarife uygun ise ÖTV muafiyeti kapsamında araç alınabilir.

tşkler arkdaşlar 2015 yılında ötv için aldığım rapor . ehliyetimi değiştircem bu ay nasip olursa

benim de 2010 yılında aldığım rapor sureti var fakat aslını bulamıyorum vergi dairesine verdim sanırım ehliyeti değiştirdim araç almayı düşünüyorum rapor için ne yapıcam bilemiyorum

kardelenn, e-nabızda görünüyor mu eğer görünüyorsa hastaneden rapor no, tarihini söyleyerek aslı gibidir isteyebilirsin.

selda*

canım görünüyor fotokopiside var ama zahmet edip çıkartırlar mı bilmiyırum sanırım 2010 yılı raporlar gecerli araç alımında elden tertibat ibaresi de var

Merhaba Ufuk bey benimde 21.10.2014 tarihli paraparezi L1-2 Fraktürü Alt Extremite Kullanım Bozukluğu H sınıfı sürücü belgesi alabilir özel tertibatlı araç (elden tertibatlı olacak şekilde ) kulanabilir 90 sürekli raporum var vergi dairesi raporumu hastaneye yazı yazarak kontorl veya onay alacakmış dedi aracı aldığım bayi

Bende yeni ehliyetimi aldım orda herşey normal aparatlı araç kodu yazıyor.otv için başka rapor istediler onuda çıkarttım onda açıklama kısmı boş bırakmışlar sebebi %40 altında açıklama yazılamıyormuş. Hiçbirşey yapamiyom.bu%40nedir bilen varmı

Ufukalp

ufuk bey

benimde ilk aracımı alırkan 2010 yılında elden tertibatlı araç kullanabilir rapor almıştım sürekli olarak daha sonra emeklilik ( Vergi indirimi) için 2012 yılında tekrar rapor çıkartmak zorunda kaldım %48 rapor aldım ve emekli oldum şimdi aracımı değiştirmeyi düşünüyorum 2010 yılındaki tertibatlı araç alabilir raporumu kullanabilirmiyim ehliyetimi yeni çıkarttım

Sağlık kurulunun verecek olduğu kodlar önemli eğer ki tertibat kodu değilde sadece otomatik vites kodu verilirse maliye eski rapordaki tertibatı yaz raporu kabul etmiyor benim vardı tertibatlı araç h sınıfı araç kullanabilir raporumu yenilemek zorunda kaldım ve sadece otomatik araç kodu na göre rapor çıktı ve araçı aldım

yok elden tertibatlı otomatik vites kullanabilir ibaresi var ama sonradan çıkartmış olduğum % 48 emekli olduğum rapor var oda emeklilik için o biraz kafamı karıştırıyor

Maliye ötv birimine git sağlık kurulundan almış olduğun kodları ve raporunu götür göster onlar tamam derse rapor yenileme gerek yoktur belki

Kardelen kardeş e devlette erişkinler için sağlık kurul raporun yazıyorsa aparatta mevcutsa raporda gönlün rahat olsun.yeni ehliyet şart ama

kardelenn
Anladığım kadarıyla sonraki raporunuzda özel tertibat ibaresi yok.
Anlıyorum, o rapordaki amacınız ÖTV muafiyeti olmadığı için o şekilde bir ibare talebiniz olmadı, rapora da yazılmadı.
Normalde mantıklı düşünürsek ÖTV muafiyeti yönünden o son raporun yok hükmünde olması, eski rapor ile araç alınması gerekir.
Ancak ben olsam kabul edilse dahi almazdım. Devlet kurumlarının mantığı malesef her zaman bizim mantığımız ile uyuşmuyor.
Daha ileri tarihli raporu olduğu halde önceki rapor ile araç alındığı gerekçesiyle, yıllar sonra, ÖTV nin tahsili ve ceza talep edilen çok sayıda arkadaşımız var.
Haklı bile olsanız avukattı, mahkemeydi aldığına alacağına bin pişman olabiliyor insan.
Engeliniz sabit, herhangi bir şüphe yok. Bence gidin biraz uğraşıp yeni raporunuzu alın. Hiç değilse içinizde bir şüphe olmadan gönül rahatlığıyla kullanın.
Tabi bu benim görüşüm, ben olsam diye başladım cevabıma. Karar sizin.

@Ufukalp

evet onda ibare yok emeklilik olucağım zaman çıkartılan rapor o düşünüyorum tekrar rapor ama oran düşük çıkarsa diye kuşkularım var evet sağlığımda değişen bir şey yok fakat sürekli oranlarda değişiklik olabiliyor

black bishop
kod değil ibare var elden tertibatlı araç kullanabilir diye

dinçkadir
ehliyetimi aldım e nabızda 2 adet alıdğım rapor görünüyor içerik görünmese de ilki 2010 yılında aldığım tertibatlı için rapor diğeri 2012 yılında aldığım emeklilik için rapor

Kardelen erişkinler için sağlık raporu gözüküyorsa aparatlı sıkıntı çıkmaz. Ama bu sahte rapor olaylarında dolayı yeni rapor istiyebilirler

Sağlık kurulunun vermiş olduğu kodlar nedir

@[FONT=sans-serif]aslan_55
Sürekli raporunla alabilirsin. Sıkıntı yok.
Ben 2009 Tarihli raporumla 3. aracımı aldım.
Raporun aslını ilk aracımı aldığımda Emniyete gitti bir şekilde. Bir işlem için gerekli oldu raporum. Emniyetten aldım , noter de aslı gibidir tastik ettirdim. Bu tastikli raporumla 2 araç aldım.
[/FONT]

kardelen
Sitede aynı sizin durumunuzda, hatta sizinkinden daha mantıksız bir uygulamaya kurban giden arkadaşlar var.
Bir örnek:
Arkadaş araç için ÖTV istisnası içeren rapor alıyor. Bu rapordan sonra SGK emeklilik kontrol muayenesi için arkadaşı hastaneye sevk ediyor. Bu raporun amacı emekliliğin devamı ya da sonlandırılması konusu olduğundan dolayısıyla da ÖTV istisnası hakkında herhangi bir ibare içermiyor. Zaten rapor da hastane tarafından kuruma gönderiliyor. Tamamen belli bir amaca yönelik değerlendirme raporu yani.
Buna rağmen arkadaştan yıllar sonra son raporunda ÖTV istisnası hakkında değerlendirme olmadığı için geri ödeme talep ediliyor.
Hem zamanında ödenmeyen ÖTV, hem faizi, hem de ceza talep ediliyor.
O arkadaş avukat aracılığıyla dava açtı, sanırım 2 yıl sürdü ve kazandı.
Bunları önceden bilmenizde fayda var. Ha öyle bir durumda ben uğraşır dava açarım diyorsanız siz bilirsiniz tabi.

elden gaz fren tertibatı olan araç kullanabilirsiniz . raporunuzda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi var ise eğer ;
ehliyet alırken aldığınız rapor ve engel durumunuzu gösteren rapor ile birlikte yaşamış olduğunuz ilin vergi dairesine götürün ötv muhafiyetiden faydalanarak araç alacağınızı belirtin, oradan alacak olduğunuz olumlu veya olumsuz bilgiye göre yol izlersiniz .

not: bayilere güvenmeyin tmm bu rapor olur demelerine rağmen yakın zamanda bir tanıdığım bu söylem yüzünden baya sıkıntı çekti . kardelenn

Son düzenleme:
cann.sm

benim de 2008 tarihli raporum o yüzden sormak istedim, 2009 tarihli raporunuz ile aracınızı bu yıl mi aldınız ?

@black bishop
aracım var zaten tertibatlı kullanmış olduğum ama değiştirmek istiyorum elimde 2010 tarihli elden tertibat ibareli rapor var araç aldığım daha sonra 2012 yılında emeklilik için istediler ve tekrar rapor çıkarttım %48 oranlı sürekli olan.( Amaç emekli olmak için)

şimdi 2010 yılındaki rapor ile araç alsam sorun olabilir çünki en son alınan rapor geçerli diye biliyorum ki 2012 yılındaki rapor da ibare yok onunla alamıyorum

Ufukalp
2. raporum ile alamam zaten onda her hangi bir ibare yok o emeklilik için kullandığım rapor.

e-nabızda görünüyor mu 2010 yılında almış olduğun rapor ?

evet 2 adet rapor görünüyor 2010 yılında aldığım rapor içeriği ötv diye görünmüyor ama ve 2012 yılındaki rapor

kardelenn
O kadar yazdım ama anlamamışsınız malesef, verdiğiniz cevap benim mesajımla tamamen alakasız. Para sizin, tercih sizin...
Orada anlattığım konu; ikinci raporla almak değil, ÖTV istisnası içermeyen ikinci rapora rağmen ilk raporla araç alan şahısa uygulanan ceza idi.

Üst Alt