Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 tarihli eski raporumla yine araç alabilecek miyim?

Ufukalp

yoo anladım çok teşekür ederim. verdiğiniz bilgilerden dolayı kendimi riske atmamak için durdurdum alacağım aracı

merhaba size bendeki raporu göndere bilirmiyim kafam karıştı benim 2017 de aldım ehliyetim halen B param olmadığı için rapor duruyor ama h ehliyet için bir girişimde bulunmadım.

ötv r araç hakkında

selam arkdaşlar bir sorum olcaksizlere cevaplar sanız sevimirim. 2015 yılında ötve indirimli arac aldım .2015 yılında ötv için aldığım raporu bu gun hastaneden fotokopi çektirip aslının aynıdır diye kaşeletttim. 2015 yılında aldığım raporla tekrar araç alablirmıyım raporum sürekli yüzde 40 cevaplrsanız seviniriim

aslan_55
Raporda hiç bir yoruma meydan vermeyecek şekilde ampüte, uzuv noksanlığı gibi kesin tanılar varsa kabul edilir.
Aksi halde yeni yönetmek hükümlerine göre açıklama kısmında "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir" ibaresi bulunan yeni rapor istenir.

polio sekeli var tum kumandalar elden yapılmış arac kullnması gerekir yazıyor

selda*

2018-temmuz ayında aldım.
Ehliyet yeni tipe dönüştü.. Rapor yılı 2009

H ehliyeti kalktı B sınıfı olarak alınıyor kodlar ehliyete yazılıyor

Ufukalp

yeni rapor alsam araç almak için ibareli ortopedik engellier için oran yazılıyor mu alacağım rapor daha önceki emeklilik için aldığım raporu etkiler mi acaba

bn cıkattım aldım git rapor odasına fotokopiyi gösder cıkrtıp verıyorlar

Merhaba arkadaşlar 2015 tarihli raporumda h sınıfı alır otomatik vitesli arac kullanır yazıyor.ehliyetim yeni tıp kodlu 78,102 . engelim sol ayak dizaltindan kesik. Bayiye sordurdum raporu barkodlu yeni tıp rapor alması gerekiyor demiş izmir trafik vergi dairesi.bende hastaneden tekrar çıkaracağım fakat raporun aciklamasinda hareket ettirici aksamda tertibatlı arac kullanır yazması gerekiyor diyor forumdaki yorumlar. Sorum su açıklamada otomatik vitesli arac kullanır yazması yeterli olmuyormu illa hareket ettirici aksamda tertibatlı arac kullanır yazmasımi gerekiyor cevap yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Ifadeyi yazdiriyorum doktorla konuştum inşallah alacağım istedikleri gibi rapor

İnşallah, Bu sadece hareket ettirici akşamda özel ter... ibaresini yeniden kurula girerek sıfırdan rapor çıkartarak mi yaptığınız bizede bilgi verirmisiniz ? Nasıl bir yol izlediniz

yeni düzenleme geldi yeni tarihli rapor istiyorlar

kardelenn

merhaba Kardelen, seninle aynı durumdayım.

ilk raporum H sınıfı ehliyet için 2. Raporum vergi indirimi için bende yeni araba alacağım. Sen halledebildin mi işlemlerini.

Jungle

(Değişik ibare:RG-10/8/2019-30858) Engellilik sağlık kurulu raporunda veya ÇÖZGER’de,raporun süresiz olduğunun belirtilmesi halinde herhangi bir tarihle sınırlı olmaksızın; belirli süre içinde geçerli olduğunun belirtilmesi halinde, raporun süresinin bitimine altı aydan az bir süre kalmaması

kaydıyla, bu süre içinde, ilk iktisabı yapılacak taşıtlar bakımından söz konusu raporlara dayanılarak istisnadan yararlanılabilir.
Süreli raporlara dayanılarak istisnadan yararlanılması halinde, raporun süre bitiminde ÖTV istisnasının devamı için yeni rapor ibrazı aranmaz.

Jungle

Ben durdurdum şimdilik risk göze alamadım emekliliğimi riske atmak istemedim

kardelenn
Yeni rapor almana gerek yok 2015 tarihli raporun geçerli yasayı okudum. 2015 deki raporunda özel tertibatlı araç kullanabilir kısmı evetse alabilirsin.

Jungle

2010 yılında aldığım raporda Özel tertibat ibaresi var diğer rapor 2012 yılında aldım ve ibare yok o sıkıntı zaten

Her 2 raporunda sürekli ise 2 side geçerli kanunda 08.2019 da değişiklik yapılmış ve Eski sürekli ibareli raporların geçerli olduğunu yazmışlar yukarda yazdım maddeyi aynen araç alımını bekleymene ve yeni rapor almana gerek yok, bende 7 ay sonra başlayacağım işlemlere.

ötv r araç hakkında

slm arkdaşlar bir sorum olcak ehiyet değişimi için il sağlığa gittım beni kuruldan çağıracak kurul gününü bekliyorum.kurulda ben ötv için muracatmı edeğim kurula krul ötv muafiyet raorunu kurulmu verecek yoksa tetek doktorlara muayenemi olcağım bu süre ne kdar sürer bırda ötv için 2015 yılınd aldığım rapor var süresiz elden kumandalı tertıbatlı arac kullnması gerekmektedır yazıyor yuzde 40

ötv mafiyeti için kurulda doktorlaramı muracat edeceğim t

Ehliyet için il sağlık kurulunda tek bir odada doktorlar ve mühendisler oluyor bakıyorlar evraklarınıza kod yazıyorlar o evrakla ehliyet değiştiriyorsunuz.Ehliyetiniz değiştikten sonra raporunuz ve ehliyetiniz ile vergi dairesine danışınız eng raporunuzda bi sakınca yoksa araç alabiliirsiniz ama en sağlıklı bilgiyi vergi dairesi verir bence vergi dairesine kesin gösteriniz...

tşkler grdaş ehliyet raporuylamı ötv ye muracat edeceğiz

Yenilenen Ehliyetin ve engelli raporun ile vergi dairesinden bilgi bi nevi uygun olup olmadığı konuda onay alacaksın sonra bayiyle görüşebilirsin

Arkadaşlar merhaba. 2012 tarihli raporum ile 2013 ötv muafiyetli arac almıştım. Dün yeni bir arac almak için bayii ile anlaştım. Kapora gönderdim. Bugun raporunuz yenilenmesi gerekir maliyeden onay çıkmıyor diye dönüş oldu bayiden. Raporum sürekli. Raporumda " Ötv indirimi ve h sınıfı ehliyet için başvuran hastanın her iki üst ekstremitesini rahat olarak kullanabildiğinden üst ekstremite kontrollü özel tertibatlı araç kullanabilir. H sınıfı ehliyet alabilir" ibaresi var. Her iki ayak bileğimde artrodez var. Bayii 2 gün içinde raporu yenilememi istiyor yoksa aracı satmamak ile tehdit ediyor. Mevcut raporumun nesi eksik anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim

Raporunuz elektronik imzalı değilmi? Yeni raporlar elektronik imzalı belki ondan onay vermemiştir Vg. Dairesi

Ylmzk

2012 tarihli diye yazmış yukarida okumuyorsunuz sanırım.ayrica raporun elektronik ortamda olması olmaması birşey ifade etmiyor.raporu sürekli soyledigine göre iyi günler

Üst Alt