Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 Yılı 2022 Aylığı Miktarları ve Muhtaçlık Sınırı Belli Oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kalem

Emektar Üye
Konular
108
Reaksiyonlar
0
http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html

[FONT=sans-serif]

01.07.2016-31.12.2016 döneminde geçerli olmak üzere 2022 aylık miktarları şu şekildedir:

65 yaş üstü yaşlılık aylığı: 685,06 TL (1 aylık miktar 228,35 TL)[/FONT]

[FONT=sans-serif]%40-69 engelli aylığı: 1028,76 TL (1 aylık miktar 342,92 TL)[/FONT]

[FONT=sans-serif]%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 1543,15 TL (1 aylık miktar 514,38 TL)[/FONT]

[FONT=sans-serif]18 yaş altı engelli yakını aylığı: 1028,76 TL (1 aylık miktar 342,92 TL)

[/FONT]

Hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı ise şu şekildedir:

01.01.2016 - 31.12.2016 tarihlerinde geçerli olmak üzere 2022 aylıkları için muhtaçlık sınırı 392, 49 TL olmuştur (kesir kısmını yuvarladım. yuvarlamadan 392, 48 TL'dir).

Aralık dönem aylığını alanlar, Mart Dönem aylığını 2 aylık farkla şu miktarda alacaklar:
65 yaş üstü yaşlılık aylığı= 680,51 TL
( % 40- 69 ) engelli aylığı= 1021,93 TL
( % 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı=1532,89 TL
18 yaş altı engelli yakını aylığı= 1021,93 TL
NOT: rakamları yuvarladım.

(% 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı= 1469,65 TL ( 1 aylık miktar 489,89 TL)
18 Yaş altı Engelli Yakını Aylığı = 979, 77 TL ( 1 aylık miktar 326, 59 TL) [/SIZE]

Mrhb. Kalem hanım 2022 aylıklarını hesaplarken kullandığınız rakamları nereden aldığınızı söyleyebilir misiniz?

Melek Hanım Merhaba,

Hanede kişi başına düşen aylık gelir sadece evde bakım aylığı için değil miydi? Ne zamandan beri engelli maaşı alanlar için de uygulanmaya başlandı bilgi verebilir misiniz?

Teşekkür ederim.

Bilgilendirme için teşekkürler. Fakat 2 aylık fark olayını anlayamadım.

İkinci konu ise engelli kardeşim ve 65 yaş üstü annem için ikametgahları değiştiğinden şu an bulundukları bölgenin vakfına tekrar başvuruda bulundum. Henüz heyet gelmedi. Sorum şu; Mart döneminden önce maaş bağlanırsa (ki öyle olacak gibi gözüküyor) maaşlarını bağlandığı tarihten itibaren mi alacaklar yoksa Aralık'ta aldıkları maaştan sonraki 3 aylık dönem olarak mı alacaklar? Teşekkürler.

Arkadaşlar 2022 engelli maaşları Mart 2016'da ne kadar olacak arkadaşlar bilgisi olan varmı acaba?

ablacım iyi akşamlar bir sorum olacaktı sizlere biz evde toplam 6 kişi yaşıyoruz ben evliyim 1 çoçuğum var fakat çalışmıyorum şuan kardeşim zihinsel özürlü ağır engelli yüzde 70 toplam gelirler toplamı evde bakım parası ve babamın emekli aylığı ile birlikte yeni yapılan zamlı maaşla birlikte 2188 tl ikamet ettiğimiz ev hisseli ve kendimizin bugün vakfa gittim daha önce başvurmuştum red olmuştu şimdi yeni açıklanan sınıra göre olması lazım ama vakıf bana evin 240 da biri hesap ediliyor dedi olmaz dedi bilgi verirmisiniz acaba ne yapmam lazım.

mrb.evde yaşlı bakım aylığı için müracaatta bulunmuştuk ve bugün eve geldiler fakat 2016 asgari ücretin hane de yaşayan kişi başına düşen gelir belli değil dediler ve 2015 e göre hesapladılar ve olumsuz dediler.2016 evde bakım için kişi başına düşen gelir resmi olarak açıklandımı.açıklandıysa onu sunacağım.bu konuda yardımcı olurmusunuz

Ablacım yukarıda yazdığın Aralık ayında birikmişparamı aldım yukarıda belirtiğın Aralık ayı alanlar 2 aylık farkı marta 1021.93 TL alacaklar demişsin ablam bendemı alacam benı sevindir ablacım

[FONT=sans-serif]kalem apla 6 ayda bir degişmiyormu muhtaçlık sınırı 1 yıl için yazmışsınız eskiden 6 ayda bir muhtaçlık belirleniyodu şimdi neden böyle oldu açıklarmısınız not :evde bakım aylıgıdamı aynı şekil oldu[/FONT]

(% 40-69) Engelli Aylığı = 979, 77 TL ( 1 aylık miktar 326, 59 TL) bu nasıl oluyor rapor oranını yazmışsın aylığıda yazmışsın ama şu 1 aylık miktarı olayını anlamadım neye göre miktar nedir alması gereken maaş mı yoksa farklı bişeymi

imeemgold (979 tl) 3 ayda bir aldgın miktardır (326 tl ) ise üç ayda aldgının bölünmüş halidir

sgk dan engelli emeklisi nasıl 326 tl aylık maaş alır bu işte yanlışlık yokmu

slm benim raporumda sadece 2022 evet yazıyor rapor oranım %55. üzerime tapulu bir ev var (babamdan). acaba başvuru yapsam 2022 maaşı alabilirmiyim.tşkler

Ablacım yukarıda yazdığın Aralık ayında birikmişparamı aldım yukarıda belirtiğın Aralık ayı alanlar 2 aylık farkı marta 1021.93 TL alacaklar demişsin ablam bendemı alacam benı sevindir ablacım

nurlah

alıcan dedik ya be kardeşim
ayn şeyleri kaç kere sordun

Kalem hanım babamın %71 raporu var ağır engelli bölümünde Hayır yazıyor evde bakım ücreti almak için nasıl bir yol izlemem lazım hastaneye tekrar gidersek itirazda bulunursak sadece heyetemi girer yoksa sil baştan tekrar muayene mi olur

Evde bakım almak için ağır özürlü evet yazması şart

benim rapor 100 de 54 ama ağır özürlüdür evet yazıo
5 seneyi geçti ben raporu alalı ama

[FONT=sans-serif]kalem apla 6 ayda bir degişmiyormu muhtaçlık sınırı 1 yıl için yazmışsınız eskiden 6 ayda bir muhtaçlık belirleniyodu şimdi neden böyle oldu açıklarmısınız not :evde bakım aylıgıdamı aynı şekil oldu[/FONT]

Evde bakım maaşı 2016 zammı açıklandı mı??? Ve kişi başı gelir miktarı ne kadar oldu?? Bilgilendirirseniz sevinirim Kalem hanım...

kalem abla şu an çalışmaktayım vergi indirimim var emeklilik tarihim 21,08,2016 işyerşmden sağlık sorunlarından dolayı kıdem taz. alıp çıkacam öyle konuştuk ben şimdi çıksam 8.ayda emekli başvurusu yapabilirmiyim bir sorun çıkarmı vergi indirimi çalışmayınca hakkıgidermi

paranoya

2022 aylık miktarları da evde bakım aylık miktarları da 2016 yılının ilk 6 ayı için yani 1.1.2016- 30.6.2016 tarihlerinde geçerlidir.
en geç Temmuz'un başında 2022 aylığı ve evde bakım aylığı için 2016 yılının ikinci altı aylık miktarlarını yayınlayacagım.

lakin 2022 aylıkları ve evde bakım aylıkları gelir kriterlerinde aranan hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 2016 yılı için geçerlidir. yani 1 sene boyunca. bunun nedeni de asgari ücretin 1.1.2016 - 31.12.2016 tarihlerinde geçerli olmasıdır. yani asgari ücret 1 yıllık belirlenmiştirr. 6 aylık belirlenseydi hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı da altı aylık geçerli olurdu. maalesef boyle bir şey yok

anlamaya çalıştımda kalem apla onun için sordum teşekür cvp verdiginiz için

Kalem hanım benim soruma cevap yazmadınız babam her ihtiyacını tek göremiyor o yüzden evde bakım ücreti almak istiyoruz ağır engelli bölümündede Hayır yazıyor rapor almak istediğimiz zaman evde bakım ücretini söylememiştik tekrar baş vurmak mi gerekiyor baş vursak rapora bir etkisi olurmu şimdiden teşekkürler

melek hanım iyigünler,evde bakım gelir sınırı asgari ucretin 2/3 değilmi?buna göre asgari 866 tl olması gerkemiyormu neden 786 tl

Kalem HANIM Site biraz karışık hangi mesaj nereye gidiyor belli değil tam cevabımı alamadım babamın raporu %71 ihtiyaçlarını tek başına göremiyor ağır engelli bölümünde HAYIR yazıyor evde bakım ücreti Hayır yazdığı için bu raporla imkansız olduğunu biliyorum bundan sonra ne yapmam lazım hastaneye tekrar gidersek itirazda bulunursak sadece heyetemi girer yoksa muayenemi olur sil baştan elindeki rapora etkisi olurmu %oranını düşürürlermi birde direk hastaneyemi gitmem lazım yoksa önce vakıfamı gitmem lazım babam rahatsız olduğundan dolayı bütün imkanlardan faydalanması için tek seferde başvurayım evde bakım 2022 maaşı vb..şimdiden teşekkürler

İki aylık fark olayı nedir ya? Biri açıklar mı lütfen?

serdar04;

Kardes ayni sorun bendede var. Bir yolunu bulabildinmi lutfen bulursan banada haber ver. Bende arastiriyorum bulursam yazarim sana

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt