Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 Yılı 2022 Aylığı Miktarları ve Muhtaçlık Sınırı Belli Oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Boran 27 kardeş henüz bulamadım bulursam yazarım galiba tek çözüm tekrar hastaneye başvurmak

eylül mart aylarında 2 aylık zam farkı oluo
haziran aralıkta net maaş oluo 2 aylık fark olmuo yani

%70 üzeri engelliler 489 TL olduysa,zamdan once kaç paraydi ki en azından ne kadar zam olmuş anlardik.

slm benim %98engli çocugum var hiç bir gelirim yok sadece bakım maaşı alıyorum hanede 5 kişiyiz 2022 maaşına baş vurdum red geldi sebebi ise 2 tane 98 model şahin araç vardı biz bunları farklı zamanda sattık ama karşı taraf tanıdıgımız olunca kendi üzerlerine almadılar şu anda bizim borcumuzdan dolayı araçlar rehine konulmuş araçların satışı gerçekleşemiyor bu yüzden maaş red diyorlar ne yapmamgerekir yardımcı olurmusunuz tşkler

Kalem melek hanım %84 agır engelli anneme 2022 aylıgı alabilirmiyim konu başlığında soum vardı cevaplıyabilirmisinz

evet son 49 güne girdik ya sabır

yani son 7 hafta

kalem hanım annemin e devlet te yardımın durumu devam edior yazıo
başvuru tarihi ocak 11 yazıo
ne kadar alcak annem martta

2016 YILI

01.01.2016-30.06.2016 tarihleri arası 143,88 TL dir. %5 ek ödeme 7,19 Tl dir . Toplam 151.07 TL ödenecek . %70 ve üstü özürlülere 3 kat ödenecek toplam 453,21 TL olacaktır...' buradaki 3 kat ödenecek 453 tl denilen maaş % 70 üstü özürlülere..peki bu 3 ayın toplamında verilen para mı???453 lira...??Babannem %86 özürlü ve 79 yasında...yaşlılık maaşı alabilir mi?? Dedemin emekli maaşı var..

evet son 45 güne girdik

kalem abla bişe sorcaktım
annemin gss i e devlette görünmüo
provizyon sorguluom yakınlık türü eşi yazıo
maaş bağlandığına göre anneme niye gss i hala babamın üstüne görünüo

Kalem hanım benim de size bir sorum olacak. Annem ve babamın ikisinin de ağır özürlü raporu var(Annem %80, babam %92). Ben her ikisinden de bakım aylığı alıyorum.Evde annem, babam, 11 yasinda kizim ve ben yasiyoruz.Evimiz kira(750 TL) Hicbir mal varligimiz yok. Babamın emekli maasi 1700 TL.Annemin emekliliği yok. Annem için 2022 engelli maasına basvursak bu kosullarda maas alabilir miyiz? Evde 2 engelli olunca 3 kisi mi sayiliyorlar? Kira gelirden düsülür mü? vs. İlginiz ve yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

kira gelirden düşülürde
evde bakım maaşları gelir olarak sayılır
kalem abladan duyduğum kadarıyla

metin_2525
hanede kaç kişi yaşıyorsunuz?
annen SGK'dan babandan dolayı ne kadar aylık alıyor?
bacının aldığı yetim aylıgı miktarını da yazar mısın?
ayrıca şu an sağlık güvencen hangi kapsamda biliyor musun? e-devlet şifren varsa e-devlete girip sağlık provizyon sorgulaması yapar mısın?

YILMAZ35 en son 458,26 TL ( 1aylık miktarı) idi. 2015 yılı aylık miktarları için bkz:http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html

Papatya tarlası
size şurada cevap vermiştim sanırım görmediniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...nci-oglum-da-dahil-edilir-mi.html#post1643465
2016 yılının ilk altı ayı için % 70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı 1 aylık miktarı 489,89 TL'dir. 3 aylık miktarı ise 1469,65 TL'dir.
2016 yılının ilk altı aylık 2022 aylık miktarları için bkz:http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html

mirhat
baban da zaten 60/c 3 GSS'lı:) ama yakında annenin de kendi üstüne olur.

sesion evde bakım aylıgı gelir hesabında bakıma muhtaç derecede 2 ağır özürlü olunca diğer özürlü 2 kişi sayılır. hanede 4 kişisiniz. bu durumda 2 bakıma muhtaç agır özürlü oldugundan dolayı evde bakım aylıgında haneniz 5 kişi kabul edilir ve gelir hesabı buna göre yapılır. ama bu anlattıklarım sadece evde bakım aylıgında geçerlidir. 2022 aylıgında boyle bir şey yok.

2022 aylıgında hanede kaç kişi ikamet ediyorsa o dikkate alınır. bu durumda hanede 4 kişi ikamet ediyorsunuz. 2 tane evde bakım aylıgı ücreti alınıyor. hem de babanız emekli aylıgı alıyor. bu durumda annenizin 2022 aylıgı alması mümkün değil. hem hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırını aşıyorsunuz hem de babanız emekli. emeklilerin eşine aylık baglanmaz.
eviniz kiraymış. doğrudan kira ücreti gelirden düşülmüyor. emsal kira bedeli gelirden düşülüyor. emsal kira bedelinizi de bilemem. bunu siz öğrenin. ama emsal kira bedeli düşülse bile yine anneniz 2022 aylıgından yararlanamaz. yine hanedeki kişi başına düşen gelir sınırını aşıyorsunuz ve babanız da emekli.

kalem abla annem sgk dan babamdan al 500ve 500 alıyor bacımda yetim maaşi alıyor sgk dan babamdan 500 alı ben alamıyam özürlü maaşimi
metin_2525
hanede kaç kişi yaşıyorsunuz? hanede annem ve bacım ve ben yaşıyoruz başka yok bacım lise okuyor ygs okuyacak üniversite 18 yaşına girdi evli değil bekar
annen SGK'dan babandan dolayı ne kadar aylık alıyor? annem babandan sgk dan 500,500 alıyor
bacının aldığı yetim aylıgı miktarını da yazar mısın?500 bacım alıyor yetim maaşi
ayrıca şu an sağlık güvencen hangi kapsamda biliyor musun? e-devlet şifren varsa e-devlete girip sağlık provizyon sorgulaması yapar mısın?Sayın M. KACMAZ 12792208 nolu yardım talebiniz reddedilmiştir. İsterseniz başvuru yaptığınız SYD Vakfı (0 442 233 44 08) ile iletişime geçebilirsiniz.bana bu geldi e devletden ve 2022 Yardımı Grubu
Yardım Türü Yardımın Fayda Sahibi Yardımın Hak Sahibi Başvuru Tarihi Son Ödeme Tarihi Son Ödeme Miktarı Son Ödemenin Durumu Yardımın Durumu Toplam Ödeme Tutarı Vakıf Bilgisi
Engelli Aylığı METİN KAÇMAZ - 13/03/2001 04/12/2015 916,53 TL ödeme çekildi Reddedildi/Feshedildi (21/01/2016) (Muhtaç Olmama Nedeni İle) 24.299,78 TL PALANDÖKEN-ERZURUM Hükümet Konağı-Palandöken Kaymakamlığı Tel No: 0 442 233 44 08 böyle yazı geldi bana kalem abla

Genel Sağlık Sigortası Tescil Tarih Aralıkları
Sağlık Statüsü Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi Gelir Seviyesi
60/c(3) 2022 65 Yaş 01.01.2012 Devam Ediyor bana bu mesaj geldi kalem abla

metinim
annen, babandan dolayı 500 TL mi alıyor yoksa 1000 TL mi?
annenin aldığı aylık için 500 ve 500 demişsin. aşağıda söylediğin rakamları açıklar mısın?
[SIZE=2]kalem abla annem sgk dan babamdan al 500 ve 500 alıyor[/SIZE]

e-devlet bilgilerine göre 21.01.2016 tarihinde aylık talebin muhtaç olmama nedeni ile reddedilmiş.

kalem hanım
dün 2022 yaşlı aylığı yazan yere girdim memur iznliymiş
bi telefon numarası verdi burayı ara dedi
aradım telefonu sordum

biz aralık 14 de başvurduk dedim
e devlette ocak 11 yazıo başvuru tarihi dedim
memurda bana e devlette yazan o ocak 11 incelemenin bittiği tarih dir dedi

cevabını bekliorum yani ocak 11 den sonraki günlerin parasını alcak yada ne kadar alır abla b hesaplasan
senden ricam

şey dedi yani
e devlette başvuru tarihi ocak 11 olan o tarih
incelemenin bittiği tarihtir dedi

maaş kabul tarihi ocak 11 mi yani ben öle anladım

merhaba melek hanım rica etsem bana yardımcı olurmusunuz lütfen! ben annem ve teyzem aynı hanede yasıyoruz. annem 3 aylık 950 civarı alıyor, teyzem agır özürlü olduğu için 1350 tl alıyor 3 aylık. bende agır özürlü teyzeme baktığım için bakım maaşı alıyorum. annemin teyzemin ve benim üzerime hiçbir mal mülk ve ayrı bir gelir yok. sadece ahşap ev dışında. yardımcı olurmusun herhangi bir sıkıntı olurmu?

saol abla
36 gün sonra e devlet ten
öğreniriz kaçlira alcanı annemin
mart ın 3 ünde görünür e devlet te

maaşı
0-5 olanlar
4 mart cuma günü maaşlarını çekebilirler
merak eden varsa
kaynak 144

yok ablacım anlatamadım herhalde. annem yüzde 40 ile 69 arası raporlu ve 2022 den 970 tl maaşı alıyor. teyzemde yüzde 91 agır özürlü oda 2022 den 1350 tl maaş alıyor ayrıca teyzem agır özürlü olduğu için ben bakıyorum birde bakım aylığı alıyorum. sıkıntı olurmu düzenleme ne yönde olur bunu sormuştum.... bilgilendirmen için şimdiden teşekkürler

karli19
ablacım annenle teyzeni karıştırmışım sadece:) hesap aynı merak etme. yukarıdaki mesajımda teyzen yazdığım yeri annen, annen yazdığım yeri teyzen olarak oku:) böylece hatamı düzeltmiş olurum:)

annen ve teyzenin aldığı 2022 aylıkları gelir hesabına katılmaz. senin aldığın evde bakım aylıgı hesaba katılır. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL'yi geçmediğinden dolayı 2022 aylıkları kesilmez. evde bakım aylıgında da sorun yok zaten.

anladım ablacım :) yalnız ben S.Y.D.Vakfına gittiğimde hanede kaç kişi varsa bunların gelirlerini hesapladıklarını ve 2022 3 aylık maaşları da aya böldüklerini söylediler. yeniden gelir testi yaptırmak zorunda kalma yoksa gelir fazla çıktığı için maaşlar kesilir dendi. mesela teyzem 1350 tl 3 aylık alıyor aylığa bolunce 450 tl çıkıyor ve kesilir dendi.... neye inanacağımı şaşırdım bu vakıftakıler taraflı duruşmu sergiliyorlar acaba

karli19
memurun dediğine bakma sen. senin 2 aylıgın da kesilmez.

2022 aylıgı gelir hesabında alınan 2022 aylıkları gelir hesabına dahil edilmez. ama evde bakım aylıgı dahil edilir. evde bakım aylıgını da üçe böldüğümüzde hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 Tl altında.

evde bakım aylığı gelir hesabında ise alınan evde bakım aylıkları gelire dahil edilmez. ama alınan 2022 aylıkları dahil edilir. annen ve teyzenin aldığı 1 aylık 2022 aylıklarını (yani 3 aylık 2022 aylıgının ortalaması) toplayıp üçe bölersen 784,97 Tl altında.
2022 aylık miktarları için bkz:http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html

bu şekilde 2022 aylıkları da evde bakım aylıgı da kesilmez. başka gelir varsa bilemem tabi:)

KALEM abla ben babamın 65 yaşlı aylığını iptal ettirsem eşimle benim maaş halen tehlikesi devam edermi

asiiii
öncelikle aynı konu olduğu zaman kendi açtığın başlıktan yazmalısın. her yere yazmayın. bilgilerine bakmak için başlığını okudum ben de.
evde 2 tane evde bakım aylığı alıyorsunuz. bu 2 tane evde bakım üçe böldüğümüzde sınırı geçiyorsunuz. bundan dolayı yapılacak ilk sosyal incelemede eşinin, senin ve babanın aldığı 2022 aylıkları kesilecektir.
babanın 2022 65 yaş üstü yaşlığı zaten gelire eklenmiyor. senin ve eşinin aldığı 2022 aylıgı da gelire eklenmiyor. o yuzden babanın 2022 65 yaş üstü yaşlılık aylıgını iptale lüzum yok. zaten o da kesilecek diyorum .
sorun evde 2 evde bakım aylıgı olması ve hanede kişi başına düşen aylık gelirin sınırı geçmesi. bunları sana açtıgın başlıkta yazmıştım. yapılacak bir şey olsa önerirdim zaten.

kalem hanım
demin annemin gss sini sorguladım e devletten
babamın üstüneydi şimdi kendisine geçmiş görünüo
başlangıç tarihi 01.02.2016 yazıo
demek istediğim ne kadar para alır martta şubat mı oluo yani maaş kabul tarihi

gss başlangıç tarihi 01.02. 2016 yazıo
düne kadar babamın üzerine görünüodu provizyonda

COK TEŞEKKÜRLER ABLACIM. O zaman memur hakkında şikayette bulunabilirim neden yanlış bilgi vermekte ve sanki onun elindeymiş gibi ben yaparsam alırsın yada alamazsınız der gibi tavır takınmakta... haksızmıyım melek ablacım! hatta gelir fazla diyerek teyzemin sosyal yardımınıda kesmiş durumda.

Mrb.Arkadaşlar evde bakım maaşı alan biri aynı ilçe adres değişikliği yaparsa yeni adresi kontrol amaçlı memur geliyormu? Bilgisi olan yada aynı durumu yaşanlardan bilgi rica ediyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt