Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 Yılı 2022 Aylığı Miktarları ve Muhtaçlık Sınırı Belli Oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
derbeder47

önce bir gelir hesabını yapmam lazım sana cevap vermek için. hanede kaç kişi yaşıyorsunuz? evde bakım aylığı alıyor musunuz? hanedeki herkesin aylık gelirine kadar? başka gelir varsa veya araç,ev,tarla vs mal mülk varsa belirt lütfen.

oo derbeder kardeş nasılsın
maaşlar yaklaştı çıktın piyasaya
şafak 31
annemle babamın şafak 28

Kalem Abla ben sadece engelli maaşı Alıyorum Aslında Bakım parasıda hakkım vermiyorlar
biliyorsunuz muhtaçlık kıriterleri olduğu için Alamıyorum hatta sosyal inceleme oldu
korktum engelli maaşımda kesilecek diye şükür maaşım gene bağlandı
Babam emekli 1500 civarı Alıyor evde dört kişiyiz evimiz kira mal mülk hiç bir şey yok
belediyeden simit satmak için yer istedim eğerki simit satarsam maaşım kesilirmi diye
sormak istedim sizden saygılarımı sunarım.

derbeder47
baban 1500 TL aylık alıyormuş. hanede 4 kişisiniz. şu an hanede kişi başına düşen aylık geliirniz 1500 / 4 = 375 TL
sınıra çok yakınsınız.

ayda 69,96 TL ve üstünde bir geliriniz daha olursa ilk sosyal incelemeden sonra 2022 aylıgın kesilir ablam.
çünkü sen simit satmaya başlarsan ayda eline 69,96 TL geçmeyecek sanırım. daha fazla alırsın. aylık kazancın da hane gelirine eklenir.

1569,96 TL / 4 = 392,49 TL oluyor. bu sınıra eşit ve üstünde gelirin oldugu an ilk sosyal incelemeden sonra 2022 aylıgını unut.

mirhat şafağı şu linkte sayacaksın ablam: http://www.engelliler.biz/forum/202...onemi-odeme-gunleri-ve-aylik-tutarlari-2.html
şu an yanlış yerde şafak sayıyorsun:)

Kalem Abla öncelikle teşekkür ederim sorumu cevapladığınız için Abla benim şuana kadar
duyduğum kadarıyla sigortalı çalışmadıktan sonra maaş kesilmez isterse gelirin yüksek olsun
yani hep derlerya çalış Ama sigortasız çalış maaşın kesilmesin diye Ama tabiki siz bu konularda
uzmansınız yani Abla diyorsunuzki sigortalı sigortasız farketmez kazandığın para gelire dahil edilir öylemi
birde Abla bizim evimiz kira vakıfta bana kira gelirden düşülür diye doğrumudur

bu Arada teşekkür ederim mirhat Abi siz nasılsınız evet maaş yaklaştığında
heycan Artıyor maaşa son 28 gün ben 1987 liyim şafak 31 iyi Akşamlar

sigortalı çalışırsan hane geliirne asla bakılmaz. hane geliri isterse muhtaçlık sınırının altında olsun fark etmez. 2022 aylığı sigortalı çalışmaya başladıktan sonraki ilk ödeme dönemi başında kesilir. diyelim ki bu ay sigortalı çalışmaya başladın mart başında aylıgın fesh edilir. uzun vadeli sigorta kolunda çalışanların 2022 aylıgı alması mümkün değildir.
kısacası yukarıdaki mesajımda ben sana sigortalı çalışırsan hane gelirine eklenir demedim.
simit satacagını ama sigortasız çalışacagını söyledin. bu durumda gelirin hane geliirne eklenir.
kirada oturuyormuşsun. kira değil emsal kira bedeli hane geliirnden düşülür. emsal kira bedelin de ne kadar tutar bilemem. emsal kira bedelini vakıftan öğrenmeye çalış.

Kalem Abla çok sağolun çok iyisiniz bizi Aydınlattığınız için Allah razı olsun
saygı ve selamlarımı Arz ederim hayırlı Akşamlar

engelli olan biri 2022 maaşı almak için aile gelir üst sınırı kişi başı 392 tl den fazla ise maaş alamıyor mu? baba emekli kardeş çalışsa zaten otomatik alamıyor. yazık olmuş sanki engelli vatandaşa

Melek abla merhaba, ben yüzde64 engelliyim. 12 yıldır iyileşmeyen depresyon hastasıyım. Rahatsızlığımdan ve Çok uyuduğumdan dolayı hiçbir yerde çalışma imkanım yok. hiçbir gelirimde yok. 2022 maaşı için başvurdum bir kaç gün içerisinde gelicekler sanırım. Babam emekli ve maaşı 2150 tl civarında gözüküyor. fakat babamın 4 tane kredisi var ve maaşından eline geçen para 600 liraya yakın. Bu durumu ziraat bankasından aldığımız maaş dekontlarıylada ispatlayabiliyoruz. Birde kardeşim var tıp fakültesinde okuyor ve kitapları falan derken ona bile para gönderemiyor babam. Açıkçası geçinemiyoruz ve durumumuz çok kötü. Sizden öğrenmek istediğim bu durumda ben engelli maaşı alabilirmiyim durumumuzu anlatsak. ya da ne söyleyebiliriz gelicek kişilere? Lütfen bana yardımcı olurmusunuz?

niye şafak yanlış sayıyoz kalem hanım
mart 4 ünde başlıo ödemeler
son 21 güne girdik 0 5 olanlar
bu arada benim şafak 24
saygılar

cumartesi ye dekgelenler
cuma günü alıolar kalem hanım
haber kaynağı 144

selo46
evet, hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL'yi geçerse 2022 aylığı baglanmaz.

yorgunpsikoz
hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL'yi geçerse 2022 engelli aylıgı alman mümkün değil ablam. babanın net maaşı dikkate alınır. kredi borcu vs hiçbir şekilde giderler gelirden düşülmez. sadece emsal kira bedeli düşülür. onun haricinde, eğitim,sağlık,mutfak vs aklına ne gelirse hiçbir gider gelirden düşülmez. okuyan kardeşin için burs bulmaya çalışın derim...

mirhat
ben sana yanlış şafak sayıyorsun demedim. şafakı yanlış yerde sayıyorsun dedim ablam. yukarıda yazmış olduğum mesajı dikkatli oku. link de verdim. daha önce o linkte şafak sayıyordun hep arkadaşlarınla. şimdi sen onları ektin, geldin burada sayıyorsun. ha "burada tek başıma şafak sayarım, mart'a kadar değil aralık'a kadar" diyorsan keyfin bilir, keyfine karışamam:)

selamlar bende evde bakım parası alıyordum raporun süresi bitti diye kesildi yraporu yeniledim ama budefada ağır engelli ibaresini kaldırdılar alamadım bende sağlık müdürlüğünü itiraz dilekcesi yazdım raporun tekrar çıkarılması için başka neyapabilirim yardımcı olurmusunuz

izmirde evıne sydv memuru gelen varmı? toplu halde arastırmaya başlamışlar sanırm.eve frm 35-59 bırakmışlar bıkac soru sorup gıtmışler...

Bu resmı teblıgat sayılırmı melek hanım ne yapmak gerek?

Son düzenleme:
evet arkadaşlar maaşlara 13 gün yani tam iki haftadan Az kaldı
ben 1987 liyim 7 mart pazartesi Alacam şafak 16

Kalem Hanım merhaba
2022 maaşının gelire tabi tutulması ki 390TL gibi komik bir rakamla sınırlandırılması hakkında yasanın iptali ile ilgili Anayasa mahkemesine başvuruda bulunan oldumu bilginiz var mı? Engelli birey çalışamıyor aileye yük oluyorum diye eziliyor. Sadece sigara masrafı bile yetiyorken bu insanlara moral veren elinde ki tek gelirin bu şekilde kesilmesi adil midir...

Apsi;

ustune bırde sen nıye yasıyorsun be adam bıde bana gss haracı verceksın dıyor....dunyada bır ılk bu...

Kalem Abla Şimdi Benim Tanıdıklarım Var 3 de Engelli 3de 2022 Aylıktan Alıyorlar Birde Bakıcı Maaşı Alıyorlar 2ci bakım maaşı alırsa 2022 maaşı kesilir mi ?

ben engelli aylığı alıyorum raporun yüzde 70 var malulen emeklilik için yüzde 40 verdiler benim önceki raporummu geçerli olur yoksa son aldigi mi cvp sevinirim

yunusxx79 ablası sana kendi açtıgın başlıkta cevap verdim. burada da aynı soruyu sormuşsun zaten. bkz: http://www.engelliler.biz/forum/eme...ldigim-oran-biraz-dustu-bildirmeli-miyim.html

soyhan2017 hanede kaç kişi kalıyor peki ablası? ayrıca evde bakım aylıgından başka gelir, mal mülk varsa yaz. hane gelirini bilmeden sana net cevap veremem. ikinci evde bakım aylıgı da baglanırsa ve eger kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL'yi geçerse alınan üç 2022 aylıgı da kesilir.

Apsi
elbette 2022 aylıklarında gelir kriterlerinin değiştirilmesi için Meclis'e kanun teklifleri sunuluyor. ama sonuç olumsuz maalesef.
sadece 65 yaş üstü yaşlılar için gelir kriterleri kaldırılacak. hükümet bunu programına da almış. mart sonu gibi gerekli yasal düzenlemeleri yapmaya başlayacakları belirtiliyor programda.
bunun haricinde 2022 engelli aylıklarında gelir kriterleri aynen devam edecek maalesef.

maaş Alanlar bu kadar Azaldımı ya eskiden mesajlara yetişemezdik
neyse şurda Az kaldı sürekli yazıyorum konu gündemde kalsın diye
Ayın üçünde e devlette yeni miktarlar yazar maaşlara son 7 gün
cuma günü başlıyor ben yedisinde Alacam şafak 10

musty35 sen en son bir mesaj yazdın fakat o mesajını bulamıyorum. mesajını okumuştumama unuttum içeriğini. aylıgının kesilip kesilmeyeceğini mi sormuştun? eger boyleyse e-devlet şifren varsa bir sorgulama yapar mısın?

Tüm bu kesintilerin sebebi Suriye liler ile ilgili olabilir mi? Yıllardır olmayan bu saçma uygulama yeni hortladı da

Ya ne suriyesi ne alaka şimdi, maddeler belli kanunlar belli hepsi belirli çerçeve içerisinde işliyor.

2022 maaş 3 ayda verilmesi çoktur bence 2 aylık olsun diyorum ama bakanım !

bugun baktım yardım devam edıyor spasmustehalık durumu 60/c-3 . martta alırmıyım? .

Son düzenleme:
ya Arkadaş maaş kesildi kesilecek diye Adeta diken üstündeyiz
günlerce bekle birde üç Ayın sonunda Alabilecekmiyim diye huzursuz
oluyoruz ben şahsen e devlette ödemeniz hazırdır yazısını görmeden
rahatlayamıyorum neyse son 2 gün cuma başlıyor ben yedisinde Alacam
şafak 5

Kalem;

bugun ıtıbarıyle davam edıyor yazıyo spas durumu 60/c-3 gozukuyo.benım sosyal ıncelmem yapıldıgı anlamına mı gelıyor bu. eve gelıp soru sormuşlardı ve kagıt bırakmışlardı daha once yazmıstım .maaşımı alırsam sorun cıkartırlamı bana.?

musty35
mart dönem aylıgını rahatlıkla alabilirsin. aylık kesme işlemleri ödeme dönemi başında yapılır. mart ödeme dönemi aylıklarını alamayacak olanların zaten aylıkları 29 Şubat tarihi itibariyle kesilmiştir. e-devlette "aylık durumu "devam ediyor" yazıyorsa sorun yok demektir. mart dönem aylıgını rahatlıkla çek ve güle güle kullan:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt