Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 Yılı 2022 Aylığı Miktarları ve Muhtaçlık Sınırı Belli Oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yanı sosyal ınclemem de tamamlanmış durumda mı oluyor?

ALLAH razı olsun ıyıkı varsınız.

musty35
sosyal incelemenin yapılıp yapılmadıgını anlamk açısından vakıftan sosyal inceleme için geldiklerini kesin bilmem gerekir. evinize birileri gelmiş forum vermiş doldurulması için. bunlar vakıftan mı geldi emin misiniz? bence bu durumu baglı oldugunuz vakfı arayıp sorun. evinize birilerinin geldiğini form bıraktıgını vs anlat ve vakıftan mı gelmişler vakıftan gelmişlerse niçin gelmişler öğrenmeye çalış ablam.
sonra da beni haberdar et gelişmelerden.
bu arada vakıfların sosyal inceleme yetkileri var zaten. bunun için sizlerin form doldurması gerekmiyor. sosyal inceleme için gelenler kendileri inceler, sorar soruşturur ve forumları kendileri doldurur.

Kalem merhaba
Aralık ayı alanlar 2 aylık farkı marta 1021.93 TL alacaklar, diye yazmışsınız ancak 979,77 e-devlette ödemeniz hazırdır yazmakta geçtigimiz dönemlerde de böyle eksik yatırımlar olmuştu. acaba yine aynı durum mu söz konusu yoksa 2 aylık fark ödemesi yokmu bu dönem. Teşekkürler

Arkadaşlar maaş Alanlar yazsın bir zahmet

evet hanım efendi benimde ilk defa eksik yattı maaşım
1532 yerine 1469 tl yatmış 60 lira eksik yatmış malesef

kertmeyenkele
sizin Mart'ta 2 aylık farkla birlikte 1021,93 TL almanız gerekiyordu. lakin sadece mart dönem aylıgını yatırmışlar 2 aylık farkı yatırmamışlar. 2 aylık farkı da Haziran dönem aylıgıyla birlikte ödeyecekler. lakin Sosyal yardımlar genel müdürlüğünün yaptıgı bu uygulama haksızdır bunu da bilin.
biliyorsunuz aralık dönem aylıgının içinde ocak ve şubat ayları da var ve siz aralık dönem aylıgını peşin almıştınız 2015 ikinci altı aylık miktarlarına göre. 1 Ocak 2016'dan itibaren de 2022 aylık miktarları arttı. ocak ve şubat aylarının farklarının da taaa haziran'a bırakılması adil değil.

Kalem;
@Kalem öncelikle ,teşekkürler bilgilendirme için.Evet, sizinle hem fikirim konu hakkında ancak, bireysel başvurular yetersiz kaliyor ve bir noktadan sonra kimin haklı oldugunun yada uygulamanın adil olup olup olmadıgının bir önemi kalmıyor.

musty kardeş
benim bi kere bile evime gelmediler
yani demek istediğim
kişi başına düşen geliri aştımı hemen eve geliolar ve kesiolar

bende Aldım Aldığım gibi borç harç derken Akşama bitti
bir kaç kuruş harçlıktan başka yok malesef bunada şükür
yalnız keşke memur olarak Atansakta üç Aylığı beklemesek
1987 liyim 1470 lira çektim 63 lira eksik Aldım bir maaşı
daha geride bıraktık bir dahaki maaşta buluşmak üzere
hayırlı Akşamlar.

Slm arkadaşlar %80 raporumuz var dwon sendorumu üç ayda aldığımız aylık 980 tl yeni zam ile birlikte normalmi

merhabalar benin yüzde 49 engelli raporum var ve geçen 3 ay evvel 920 tl maaş aldım bugün 1020 gözüküyor ama (% 40-69) Engelli Aylığı = 979, 77 TL deniliyor bendemi bir yanlışlık var sizdede 1020 mi

MUSTY karşıyakada memurlar yazın geliyor. 2014te 2015tede haziran gibi gelmişlerdi.

Banada 1469 aldım 1532 dediler acaba haziranda verirlerdi farkı

Hiç bi zam olmamış herkesin aylığına olmuş bize olmamiis nasıl iş lan bu

benim 0/90oanındaki raporum var ayığıma fark yatmamış ne yapa bilirim.

2 ay 21 gün var şimdiden soruyorsun ne bu acele boş boş yazma! belli değilmi ne alacağın? yazıyor işte 980 alacaksın

2022 haziran donemi maaslari ne kadar ??

Ben aksaray da yaziyorum burada nakdi yardim iki ayda bir verilioyr normalmi bilgisi olan var mi ....

Haziran aylıklarınız ilk sayfada yazıyor ya arkadaşlar!
Tekrar buraya da kopyalayım. Haziran'da alacağınız 2022 aylık miktarları şu şekildedir:
"65 Yaş Üstü yaşlılık aylığı= 652,43 TL ( 1 aylık miktar 217,48 TL)

(% 40-69) Engelli Aylığı = 979, 77 TL ( 1 aylık miktar 326, 59 TL)

( % 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı= 1469,65 TL ( 1 aylık miktar 489,89 TL)

18 Yaş altı Engelli Yakını Aylığı = 979, 77 TL ( 1 aylık miktar 326, 59 TL)

Bkz:http://www.engelliler.biz/forum/202...-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html#post1639593

kalem abla ben engelli maaş alıyorum muhtaçlık maaşa başvurabilirmiyim hem engelli maaş hem muhtaçlık maaş ikisi birden alınırmı muhtaçlık maaşa başvurursam diger 2022 maaşım iptal olurmu muhtaçlık maaşı için ön başvuru yaptım kabul oldu ama işlem yaptırmadım

Selam daha önce sürekli ağır özürlü yazan bir rapor hasta nakil olunca ve hastalığı geçınce hem raporu ve bakım aylığı alma hakkını kaybedermı ve ömür boyu kullacağı ilaçları da var????

okyanu nakil olduktan sonra iyileşmiş ve bakıma muhtaç durumun ortadan kalkmışsa evde bakım aylıgı kesilir ablam. böyle bir durumda evde bakım aylıgı aldığın aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip nakil oldugunu ve hastalıgında iyileşme oldugunu soylemek zorundasın. yeni rapor başvurunda rapor sonucun da değişecektir. yeniden rapor aldıgında rapor sonucun nakil olduysan ve iyileşme olduysa ona göre sonuca baglanacaktır.

Bugün ben uyurken eve memmur gelmiş. engelli raporumu falan kontrol etmiş forum doldurmuş. %59 raporum var. benim engelim işitme kaybı. sol kulağım hiç duymuyor. sağ kulağım ise %50 duyuyor. benim aylığımı kesecekler mi şimdi ? :( haksızlık bu

Merhabalar
sakin olmanınızı rica ediyorum bu rutin bir kontrol olabilir.ayrıca hangi kurumdan geldiklerini önce sormanız gerekiyor vakıftan mı gelmişler başka bir kurumdan mı bu da önemlidir.bir yakınız ile veya kendiniz sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfınızdan engelli aylığınız kesilip kesilmediğini sorabilirsiniz.

merhaba Mehmet bey

Sadece bir aylıktan faydalanabİlirsiniz.

ben mart ayın da 2 aylık fark alamadım haziran da mı alacak alamayanlar

hakan0650 evet, mart'ta alamadığınız 2 ayın farkını haziran'da alacaksınız .

2022 Yardımı Grubu

Yardım Türü

Yardımın Fayda Sahibi

Yardımın Hak Sahibi

Başvuru Tarihi

Son Ödeme Tarihi

Son Ödeme Miktarı

Son Ödemenin Durumu

Yardımın Durumu

Toplam Ödeme Tutarı

Vakıf Bilgisi

Engelli Aylığı NURİYE - NURİYE - 06/05/2016 - - - Başvuru : Abla bu ne anlama geliyor annem için engelli maaşına başvurduk hala cevap gelmedi ne zaman belli olur ve 6 .mayısda başvurduk olumlu olursa maaşını ne zaman alır

murat6134 yardımın durumu kısmında bir şey yazıyor mu peki ablası?
ayrıca annenin 2022 aylıgına başvurmasından sonra vakıftan sosyal inceleme için hanenize geldiler mi?

Ablam eve geldiler yazıp çizip gittiler e devlet de bakdıgımda durumu başvuru yazıyor 2022 Yardımı Grubu

Yardım Türü

Yardımın Fayda Sahibi

Yardımın Hak Sahibi

Başvuru Tarihi

Son Ödeme Tarihi

Son Ödeme Miktarı

Son Ödemenin Durumu

Yardımın Durumu( başvuru)

Toplam Ödeme Tutarı

Vakıf Bilgisi

Engelli Aylığı NURİYE - NURİYE - 06/05/2016 - - ((bu yazıyor durumunda Başvuru )) ÜMRANİYE-İSTANBUL ALEMDAĞ CD. NO:137 ÜMRANİYE Tel No: 02163444823

Körfez41 yakında karara varacaklardır ablam.
annen için engelli aylığına başvurmuşsunuz anlaşılan. annenin hanesinde kaç kişi kalıyor ve hanesindeki herkesin aylık geliri ne kadar?
araç ev vs mal mülk varsa ayrıca belirt. bir de ben hesap yapayım.

ablam anneme engelli maası için basvurduk basvuru durumu devam ediyor yazıyor 6/5/2016 da basvurduk annem engelli maasını ne zamanalır baglandıysa ne zamanalır maasını

mal mülk yok bir tek bnm maaşım var dort kişiyiz evde 1000 tl para giriryor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt