Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2016 Yılı 2022 Aylığı Miktarları ve Muhtaçlık Sınırı Belli Oldu.
Mrb kalem abla benim kizim 3 yasinda 1 yil once koklear ameliyati yaptirdim egitimlere gidip geliyor.%52 raporlu oldugunda 2022 engelli hakklarindan yararlanmasini istiyorum esim calistigi ins isi bittigi icin suan bosta kizim icin kaymakamliga basvurduk g1 diye bir sey cikti maas almasina engelmidir aydinlatirmisiniz
Mrb benim %70 engelli raporum var 2 dönem 1230 civarı maaş aldım..Ama genel olarak maaş 1500 küsür neden ben bu miktarı alamıyorum.. Daha önce %60 rapor üzerinden alıyordum.3_4 dönem alamadım.. Böbrek nakilliyim. Tşkler
pelin eslem GSS gelir testinde g1 çıktıysanız 60/g kapsamında gss'lı olursunuz ki bu da 2022 aylıgı için engeldir. zaten gelir testinde g1 çıktıysanız ailede kişi başoına düşen aylık geliriniz demek ki 549 TL üstünde çıkmış. oysa 2022 aylıgı için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 392,49 TL altında olması gerekir. eger şu an hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altındaysa kaymakamlıkta bulunan vakfa gidip 2022 aylıgı için başvurun. vakıf zaten bu vesileyle GSS gelir testini de yenilemek zorunda kalacaktır.
esttrn valla 1230 tl tutarında bir ödeme yok 2022 aylıklarında. siz ne zaman aldınız 1230 tl? hangi ayda? yılı da yazın lütfen. ayrıca 2022 aylıgı alıyorken vakfa verdiğiniz rapor oranını da yazın.
KalemOturanBoğa Slm melek abla ve bülent abi. Ya size zahmet şu 2022 den biri olan Engelli Ayliginda (% 40-% 69 18 yaş üstü) şartlar tam olarak nedir öğrenebilir miyim? Yani 19 yaşındaki % 50 sürekli raporu olan kızkardeşim için babamin Bağkur emeklisi olması ve tapuda üzerine eski bir kamyonet ve arsa olması kızkardeşim için 2022 Engelli Aylığına başvuru yapmaya engel midir? yoksa sadece hanedeki kişi başı aylık gelir (muhtaclik sınırı) mi dikkate alınır maddi şartlar açısından? Bir de 19 yasindaki kızkardeşimin sağlık güvencesi babamdan dolayi Bagkur Emekli görünüyor. yani babamın Bağkur emeklisi olması, emekli maaşı alıyor olması 19 yaşındaki kızkardeşim için 2022 engelli ayligina başvuru yapmaya yada 2022 maaşı baglanmasina engel midir?
TOLSTOYEVSKİ kızkardeşin 19 yaşındaymış. dolayısıyla babasının emekli olması, babasının sağlık güvencesinden yararlanamsı 2022 engelli aylıgı almasına engel değildir. önemli olan hanede kişi başına düşen aylık gelirin 392,49 TL altında olmasıdır. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altındaysa 2022 aylıgı baglanır. aksi durumda mümkün değil.
lakin kız kardeşine 2022 aylıgı baglanırsa otomatik olarak babasının saglık güvencesinden düşer ve 60/c 3 GSS sağlık güvencesine geçer. bu da eski yeşil kart gibidir, primlerini devlet öder.
2022 aldıgı sürece sağlık güvencesi 60/c 3 GSS olarak devam eder. ama 2022 aylıgı kesilirse bu sağlık güvencesi de sonlanır. tabi bunda da yine babasının sağlık güvencesine geçer
iyi akşamlar kalem abla ben 2012 yılından bu yana 2022 almaktaydım bu geçen hafta aldığım 2022 maaşım kesildi %86 duygusal ruhsal engelliyim annemin evinde ikamet ediyorum annem babam 1990 da ayrıldılar bana bakacak kimse olmadığı için yanımda babam kalıyor babam emekli ama emekli maaşı çok düşük ancak maaşı kendine yetiyor lithuril günde 3 adet 100 mg gyrex günde 1 400 mg abilify günde 15 mg xeplion ayda bir intramüsküler 150 mg iğne oluyorum hastalığım dışarıdan belli olmuyor kontrole gelmişler bende bipolar atağı geçirdiğim için bolu da ki ikametgahımdan balıkesir gömeç e hemşire emeklisi annemin yanına götürmüştü.dolayısıyla beni adreste boluda bulamamışlar evdeki etrafa sormuşlar babama bolu sosyal yardımlaşma derneğini aramasını söylemişler babam aradı dernekten okadar saçma bişey söylediler ki ben ikametgahımı balıkesir gömeçte oturan annemin yanına almalıymışım.halbuki benim bakımımı üstlenen babam yani detayıyla araştırsalar benim 3.5 ay önce ocaktan hazirana kadar boluda hastanelerde kontrollerim acil tedavilerim mevcuttu soruştur mamışlar ilaçlarım 2000 tl tutuyor. sorum şu melek abla ben ilaçlarımı almaya devam edecek miyim? maaştan geçtim artık iki de bir kestiler ha kesecekler pamuk ipliğinde babam da artık tek maaşla bana bakamaz evde kendim kalsam tekrar kabul ederler mi? tedavim ömür boyu 2006 dan beri sigorta başlangıcım var 77 gün primim var ilaçları almazsam evde sokakta huzursuzluk çıkıyor iyi günler diliyorum
Merhaba melek hanım, kısa süre önce çalıştığım işten çıktım ve ssk sona erdi evde sadece çalışan babam var ve toplamda 5 kişiyiz babamın maaşı 1500 lira 2022 maaşına başvurabilir miyim ? bide ben 1.5 sene önce gelir tespiti yaptırmıştım ve g1 çıkmıştı bi sorun olur mu ? teşekkürler
ARK sizlere bir sorum olacak inşallah yardımcı olursunuz forumda okuduğum kadarıyla araç alındığında 120 den biri hane gelirine ekleniyormuş alacağım araç bayii fiyatı 54 bin tl ötv 36 bin 120den biri 54 olarakmı hesaplanacak yoksa 36dan mı yardımcı olun hesap yaptım işin içinde cıkmadım yardımlarınızı bekliyorum
ümüt
kasko yaptırmıyacam gidişat nasıl olur bilgin varsa yardımcı olurmusun
ARK sizlere bir sorum olacak inşallah yardımcı olursunuz forumda okuduğum kadarıyla araç alındığında 120 den biri hane gelirine ekleniyormuş alacağım araç bayii fiyatı 54 bin tl ötv 36 bin 120den biri 54 olarakmı hesaplanacak yoksa 36dan mı yardımcı olun hesap yaptım işin içinde cıkmadım
1,5 aydır hizmetli memur olarak çalışıyorum.. Ekimin 19'da işe başladım.. Sigortam başlayalı 1,5 ay oldu.. Aralık Ayı engelli maaşını çeksem ceza yer miyim ?