Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 Yılı 2022 Aylığı Miktarları ve Muhtaçlık Sınırı Belli Oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
slma melek hanım birsey sormak istiyordum .benim 4 yasında serebllal palsi astası cocugum var raporu %70 bakıma muhtac aylıgı alabilirmiyim.

ablacım aylığımı n yatıp yatmadığını takıp edebilmekiçin nerden takıp edebilirim

slm bir arkadasım sitenize üye olmak istıyor oluyorda ama siteye girişiniz yasaklandı dıyor neden

bir arka daşi sitenize eye olmak istıyor oluyorda ama hep bu yazı gelıyor Siteye girişiniz yasaklandı!
Yönetici mesajı: Mükerrer üyelik gerçekleştirmiş, site kurallarına aykırı mesaj yazmış ya da üyelere/yöneticilere saygısızlık olarak değerlendirilen bir tutum takınmış olabilirsiniz...

Yasağınızın hakkında: --- bu neden gelıyor

50-75 lıra zam olduguna gore onunda 3/2sını alcaksınız yanı 33-49 lırada 2 aylık fark olur onu 1028ve 1543 ekleyeceksınız bukadar.

Arkadaslar merhaba babam yaslı maası alıyordu engelli raporu için hastsneye basvurduk %84 olarak raporu güncelledik ev hane geliri yok ssk yok yani 2022 engelli maası alma sıkıntısı yok sorum şu yaslıyı ve 2022 yı aynı anda alabilirmi maalsef raporda ağır yazmadığından bakıma muhtacı alamadık her ikisi olsa iyi olurdu hiç olmazda yaslı ve 2022 aynı anda olurmu yoksa sadece 1533 tl yımı alıcaz eylül de

Merhaba kalem hanim. Oğlumun orta dereceli zihinsel engelli raporu var. Oran % 76. Fakat ağır özürlü ibaresi yok. Size sorum şöyle.. Eşim ssk lı ve asgari ücretle çalışıyor. Fakat icralik borcumuzdan dolayi resmi olarak yatan maaşı 975 tl. Her ay bordromuzda bu durumda. Haliyle çok sıkıntılı dönemler oluyor. 2022 maaşı için başvuruda bulundum. Oğlum Eşim ve ben 3 kişiyiz evde. Evimiz kira. Sosyal Yardımlaşma daki bayan 2022 çıkmaz sanmıyorum dedi. Bu konudaki fikriniz nedir. Oğlum 6 yaşında. 2022 bağlanır mı bu şartlarda. Birde başka ne gibi yardımlardan faydalanabilirim. Cevaplarsaniz çok sevinirim

Nihal hanım malesef gelirden gider borç harç düşülmeden hesap ediliyor ve kişi başı bu yıl için 392 tl nin üstünde gelir tespit edilenlerin maaşları kesiliyor.

Muhtaçlık sınırı 392 tl x 3kişi = 1176 aştığınız sürece 2022 verilmiyor fakat bir çare var yönetmelikte
Muhtaçlık hesaplaması

GEÇİCİ MADDE 1-- 16

ç) (Değişik:RG-25/3/2014-28952)(3) Hanenin harcama durumu; emsal kira bedeli hariç gıda, giyim, ısınma, eğitim, sağlık, ulaşım, eğlence ve benzerlerine yapılan yıllık ödemelerin aylık ortalaması dâhil edilerek yapılan hesaplama ile belirlenir.

Kira gideri gelirden düşürülen tek kalem sizde benim verdiğim yönetmelik madesini sydv ye bahsedin büyük ihtimalle 2022 maaşı bağlanacaktır.

Teşekkür ederim. Birazda olsa umut verdiniz. Engelliler için çok ayrım yapıldığını düşünüyorum. Ben oğlumu dil gelişimi için Anaokuluna gönderiyorum. Yol masrafiyla birlikte bana maliyeti 250 tl yi geçiyor. Eşim de tek başına yetişemiyor malesef. Umarım dediğiniz gibi bir hesapla şans bizden yana olur. Hayırlısı. Birçok anne benim durumumda. Çalışamadığı için mağdur

Bu 2022 konusunda baya bir beklentilerimiz var inş sizin içinde yararlı olacak bvir değişiklik söz konusudur.

Fakat bahsettiğim konu geçerli ve yasaldır bence sydv ye o maddeyle gidin olacaktır işiniz.

%70 engelli 4 yasında cocugum var herhangi bi ödenek almıyorum hangi ödeneklerden faydalanabilirim ve nerelere basvuru yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim .şimdiden vermiş oldugunuz bilgi için teşekkurler

meraba ben bişeyy danışcamda benim disosyatif kişilik bozukluğum var henüz rapor çıkarttırmadım ben rapor çıkarttırsam yüzde kaç olur engelli aylığı yada alabilcem başka bi yardım varmı bilgisi olan yardımcı olabilirmi bu konuda bana

Mrb arkadaşlar. Herkese iyi geceler. Kızı için Evde bakim aylığı alan anne; yine aynı engelli çocuğu üzerinden 18 yaş altı engelli yakını aylığı da alabilir mi? Veya isteğe bağlı Bağkur primi ödeyen babası bu 18 yaş altı engelli yakını ayligini alabiliyor mu??

Son olarak soracağım şey:
5-6 yıl önce alınmış olan % 50 Mental Retardasyon tanılı ve Sürekli özürlü raporunu yenileme/güncelleme hakkımız var mı? yani hastalığın ilerledigini ve Özür oranının arttığını düşünüyorsak? Aklima takılan şey rapor SÜREKLİ olduğu için böyle bi şansımız var mı varsa nasıl bi yol izlenmeli (Not: 18 yaşını doldurdu)

Eski raporlarınızı yenilemeye çalıştığınız zamanda oran hastalığa bağlı olarak artsada oranlar düşürülmekte.

Normal şartlar altında sürekli olan sağlık raporlarına yeni rapor isteme hakları yok yani yasal bir çerçeve yok fakat sydv ler haksız olarak yeni rapor istiyorlar amaçlarıda eski sistem yenilendi ve balthazard denen toplam sağlık oranına karşı bir oranlama yapılıyor.

Evet bakım aylığı alan ayrıca 2022 engelli aylığıda alabilir tek sıkıntı haneye giren gelir 392 tl kişi başı geliri aşmamak

Sgk primi yatırmak muhtaçlık sınırını aşmayan bir hanede engelli kişi haricinde sorun olmuyor.

Cvp için tşk ederim
Ancak bahsettigim raporu SYDV yada başka bi yer yenileme güncelleme yapmamızı istemedi. Biz kendimiz böyle bi şey yapmak istiyoruz. Yani oran yükselir belki diye. Ama dediğiniz gibi ise daha da düşme ihtimali varsa hiç girismeyelim. Fakat yine de düşününce herhangi bir aylık almıyoruz ki yani ne kaybederiz ki diyorum kendi kendime😉

Kalem
Merhaba ben eşime bakıcı yım. Bakici maaşı alıyorum . 2 küçük çocuğum var ve aldığımız maaşı yetiremiyoriz. Ev kira ev sahibi ve yakın çevremize borçlandım. Bu durumdan kurtulmak için ,eşimin bakımını aksatmadan sigortalı çalisabilirmiyim ? Bakıcı maaşı kesilirmi ?
Acil cevap verirmisiniz lütfen ?

Kalem abla eylülde farklar nekadar yazarsanız seviniriz teşekkürler

Kalem Slm melek abla. Ya ablacım şu 2022 den biri olan Engelli Ayliginda (% 40-% 69) şartlar tam olarak nedir? Yani 19 yaşındaki % 50 sürekli raporu olan kızkardeşim için babamin Bağkur emeklisi olması ve tapuda üzerine bir kamyonet ve arsa olması kızkardeşim için Engelli Aylığına başvuru yapmaya engel midir? yoksa sadece hane geliri mi dikkate alınır maddi şartlar açısından? Bir de 19 yasindaki Kızkardeşimin sağlık güvencesi babamdan dolayi Bagkur Emekli görünüyor yani tüm bu saydiklarim maaş baglanmasina yada başvuru yapılmasına engel midir melek abla??

Kalem ablam selam
%40 engelli raporum ile sydv 28-07-2016 tarihinde basvurdum 05-082016 günü edevlet ten msj geldi yardım başvurunuz onaylandı diyor sydv gittim eylülde alabilirsin dedi toplu para alacakmıyım veya sadece 2022 olan maasımımı alacagım simdiden tesekkürler

394tl ile geçinebiliyormuymuş bu yasayı çıkaran spastik özürlü mahlukat😡

65 engelli maasi alan evde kisi kriterlerine bakilmayacak artik torba yasasindan gecdi hane gelirlerine bakilmadan maaslari devem edecek

MUHTAÇ YAŞLIYA 65 YAŞ AYLIĞI

Kısa bir süre önce kabul edilen Torba yasa kanununa göre, sosyal güvenlik kuruluşlarından aylık alanlar ile sigortalı bir işte çalışanlar, nafaka bağlananlar veya nafaka bağlanması mümkün olanlar ile Sosyal Hizmetler Kanunu'na göre harçlık ödenenler hariç olmak kaydıyla, muhtaç olduğuna karar verilen 65 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlarına, muhtaçlık hali devam ettiği müddetçe aylık bağlanacak. 65 yaş üstü olup yaşlılık aylığı alanlar için hanehalkı geliri kriteri kaldırılacak. Yani hane içerisinde bir kişinin işe başlaması veya bir şekilde hanenin gelirinin artması durumunda dahi yaşlılık aylığında kesinti yapılamayacak. 65 yaş aylığı alan vatandaşlar kimin yanında yaşarsa yaşasın, maaşlarını alabilecek. Yaşlı aylığının bağlanmasına ilişkin yapılan muhtaçlık hesaplamasında, hane içinde kişi başına düşen ortalama gelir tutarı yerine, aylık başvurusunda bulunan kişinin kendisi ile eşinin gelir tutarının hesaplanması suretiyle muhtaç olup olmadığına karar verilecek

Eylül ayında maaşını ne kadar olacağın bilen varmı
Benim kendi doktorum %56 dan %70 ile%80 arası oran alirsin de en azından fakat bende başbakanlık kartı olduğun dan prosedürler fark oluyormuş
Daha önce raporum ortapedikdi şimdi ise nöroloji de kas hastalığım dan dolayı oran artıcak. Ben de eskiden bakar var 2 tanede çocuk var malulen emekli olmak istiyorum ne yapmam lazim

Merhaba, Benim babam engelli raporu aldı. 2022 için başvuru yapmaya gitmiş. Ancak kızlarına mahkeme açman lazım bana bakmıyorlar diye o şekilde alabilirsin demişler.
Babam ve annem ayrı, Babamın kalacak yeri olmadığı için benim yanımda kalıyor. Ben çalışıyorum evliyim. Kardeşimde çalışıyor ve evli. Nasıl bir yol izlemeliyiz yardımcı olurmusunuz? Bu arada babamın ikametgahı köyü gözüküyor. Herhangi bir mal varlığı yok.

Arkadaşlar ilk sayfada 2016 yılının 2. Altı ayı alacağınız 2022 aylık miktarları yazıyor. Eylül ve aralık dönem maaşlarınız yani. Ama haziran dönem aylığını alanlara biliyorsunuz ayrıca 2 aylık fark da ödenecek. Ben kafalar karışmasın diye farkları eklemedim oraya. Zaten 2 aylık farkları da yine biliyorsunuz ki zamanında vermiyolar herkese. Daha önceden şahit oldunuz, Bir kısmınıza martta geri kalanlara da haziranda verildi. Bu dönem de aynısını yapabilirler. Yani bir kısmınıza eylülde geri kalanlara da aralıkta 2 aylık farkı ödeyebilirler. Tabi bu uygulama konusunda tavrımı da biliyorsunuz. Tamamen haksız bir uygulama bu. Şikayetçi olun. Neyse konuya döneyim. İlk mesajda eylül ve aralıkta alacağınız aylık miktarları yazıyor. Eylül'de de 2 aylık farkla birlikte alacağınız miktarlar şu şekilde: 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylığı alanlar 21,74 tl fark alacak. Farkla birlikte toplam 706,8 tl alacak

Yüzde 40-69 özürlü aylığı alanlar 2 aylık fark olarak 32,66 tl alacak. Farkla birlikte toplam 1061,42 tl alacak

Yüzde 70 ve üstü bakıma muhtaç özürlü aylığı alanlar 2 aylık fark olan 48,98 tl ile birlikte toplam 1592,13 tl alacaklar

Arkadaşlar alacağınız 2 aylık fark miktarlarını ve farkla birlikte elinize geçecek toplam miktarları yukarda yazdım. İlk sayfada yazdığım maaş tutarlarına burada yazdığım farkları ekleyerek bu hesabı siz de yazabilirsiniz.

not: taşındığım yerde türktelekomun altyapısı olmadığından internetimin nakli halen gerçekleşmedi. Buyuk ihtimalle on gun içinde altyapı çalışması tamamlanacak. İnternetim bağlandıktan sonra inşallah vaktim oldukça sorularınıza döneceğim. Telefondan yazmak tam bir çile benim için. O yüzden lütfen bilen arkadaşlar bilmeyen arkadaşlara yardımcı olsun. Burada yazdığım miktarlarıeylül dönem maaşları ile ilgili loris'in açtığı başlığa da yazsın lütfen.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt