Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 Yılı 2022 Aylığı Miktarları ve Muhtaçlık Sınırı Belli Oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kalem slm melek abla yuzde 96 engelliyim evde iki kişiyiz eylülde bakım maaşı alıyoruz engelli maaşım eylülde kesildi yeni düzeleme varmı başvursaam tekrar bağlaırmı bağlanırsa nasıl ?

Selam arkadaşlar bir haber okudum engelli maaşları artitormus doğru mu ?yüzde 70 için aylık 49o 'dan 734 tlye çıkacakmış bilginiz var mi dogru mu

Kalem abla benım 1 yıllık raporum vardı ve rapor surem bıtmeden yenılettım ama e devlete baktıgımda rapor suresının doldugundan dolayı feshıne yazıyodu ve 20,05,2016 tarihinde tekrar gittim ve basvuruyu tekrar yaptım hazıran ayında maaşımı alma şansım var mı ve provizyon tarihi 23,05,2016 yazıyor iş kur kursiyeri olarak sizden istediğim bu hazıran ayında maaşımı alabılımıyım

İyi günler ben annem 6 mayıs engelli maaşı için başvurduk engelli maaşı baglındı ama sole bir sorun bunmakda sydv basvurdumda sonucu öğrenmek için oradaki memur bana 2017 martda alabilir dedi maaşını bu soledıgi doğrumu. 9 ay maaş almak içinmi beklecegiz sizlerden bilgi bekliyorum saygılılarımla

@Kalem slm melek abla yuzde 96 engelliyim evde iki kişiyiz bakım maaşı alıyoruz engelli maaşım eylülde kesildi yeni düzeNleme varmı başvursaam tekrar bağlaırmı bağlanırsa nasıl ?

evet bende aylarca bekledim ama maaş müracaat ettigin tarihten başlıyor toplu olarak hesabına yatıyor

Haziran ayında yatılacak olan engelli maaşları bn ayın 5 inde alıyorım bu sefer ayın 5İ pazar geliyor o yüzdrn cumadan yatma ihtimali varmı? Mart ayında öyle olmuştu

100 de 90 pazartesi yatar 100 de 10 cuma

cerbe ablacım, evde bakım aylığı 888,17 TL. hanede de 2 kişiymişsiniz. bu durumda 2022 aylıgı baglanmaz sana. çünkü sınırı geçiyorsunuz. 2022 aylıgının baglanması için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 392,49 TL altında olması gerekir. hanede 3 kişi olursanız 2022 aylıgı baglanır ama. bu şekilde çözmeye çalış işi. geliri olmayan biri varsa ikametini size aldırsın ve sizle yaşasın.

TuKrE ve murat6134 her ikinizde hem burada hem de başka başlıklara aynı soruları yazmışsınız. lütfen bir daha yapmayın bunu. ikinize de ilk sorunuzu nereye yazdıysanız oradan cevap vereceğim.

Engelliye bakan bakıcıya aylık ne maaş veriyor devlet ?

çağlar57 aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüklerince ödenen evde bakım aylıgını soruyorsun. bakıma muhtaç engelliye verdiği bakım hizmeti karşılığında -2016 yılının ilk altı ayı için geçerli olmak üzere- bakıcıya ayda 888,17 TL ödenir.

Kalem ABLACIM yanlış bilmiyorsam bu 392 lira asgari ücretin üçte biri oluyor benım aklıma takılan asgari ücret bin tl üstü değilmi

Kalem abla ben martta 1470 aldım haziranda kac alırım yüzde yüz engelli cvp lütfen

Maaşların miktarını ne zaman gorebiliyoruz haziran ayı 72 yüzde oranlı raporumla ne zaman alırım maasımı 1958 dogumluyum

Mrb arkadaslar gozden yuzde 42 raporum var.ilk maaşı 1.306 tl aldim.simdi e devletten baktim 979 tl yaziyor niye eksik yardimci olursaniz sevinirim.

Kardeş benim ödeme hazır gozukuoda e devlette 8 inde çekebilioz sanırım sen de bak e devletten istersen

arkadaşlar il içi atamam yapıldı ve tayinim çıktı. bu vesileyle yeni okuluma yakın ev tuttum. yakında taşınacagım. hem okul hem ev hem de çevre değişikliği sebebiyle baya yogunum. işlerimi rayına koyar koymaz tüm sorulara dönüş yapacagım.

Kalem

ilk 6 ay dan sonraki maaşlar 2022 maaşı ne kadar olacak kalem hanım

01.07.2016-31.12.2016 döneminde geçerli olmak üzere 2022 aylık miktarları şu şekildedir: 65 yaş üstü yaşlılık aylığı : 685,06 TL ( 1 aylık miktar 228,35 TL )

YüZde 40-69 engelli aylığı: 1028,76 TL ( 1 aylık miktar 342,92 TL)

Yüzde 70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 1543,15 TL ( 1 aylık miktar 514,38 TL )

18 yaş altı engelli yakını aylığı: 1028,76 TL ( 1 aylık miktar 342,92 TL )

Not: OturanBoğa bu mesajımı bu başlığın ilk mesajına ekle lütfen bir de o ilk mesajındaki formata göre yazarsan sevinirim. Ben telden çok zor yazıyorum düzenleyemedim

Bu başlığın ilk mesajındaki 2016 yılının ilk altı aylık 2022 aylık miktarları silinmeseydi keşke�� Neyse olan olmuş. En altta duruyor nasılsa. En altta ufak puntoyla yazdığım "2022 aylıklarının yuvarlanmamış hali" yerine " 01.01.2016-30.06.2016 döneminde geçerli olan 2022 aylık miktarları" yazın lütfen. Böylece karışmaz kafalar. Hem de ilk altı aylık miktarları da arşiv olarak kalmış olur.

Yukarıda yazdım ya! Ayrıca ilk mesajımda da yazıldı. Eylülde 2 aylık fark da alınacak ama ben 2 aylık farkları yazmadım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt