Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 Yılı 2022 Aylığı Miktarları ve Muhtaçlık Sınırı Belli Oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ayni binada daire değişikliği yapsanız bile kontrole geliniyor...

başka vakıfın alanına girerseniz gelinio kalem hanımdan duyduğum

mirhat vakfa başvuru tarihini ocak ayı olarak belirlemişlerdi. aylık başlangıç tarihi de 1 Şubat buna göre tabi. bu durumda annene 1 aylık birikmiş ve mart dönem aylıgıyla birlikte toplam 869,91 TL ödeme yapılacak martta. sana annenin aylık başlangıç tarihinin 1 şubat oldugunu daha once yazmıştım zaten.

karli19 memurlara bakma sen. bilip bilmeden de konuşup duruyorlar. belki de evde bakım aylıgı için hesap yapmaya kalktı bilemem. ama hesapı yanlış. bilip bilmeden herkes konuşuyor işte.

Arkadaşlar benim %57 raporum var bende maaş almak için ne yapmalıyım yardımcı olurmusunz

YAKUPPPP 18 yaş üstü ve 65 yaş altı iseniz % 57 engelli raporun ve T.C. kimliğinle birlikte kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) gidip 2022 engelli aylığı için başvuracaksın. SGK kaydınız yoksa ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 Tl altındaysa size 2022 engelli aylığı baglanacaktır. aksi takdirde mümkün değil.

21 yaşındayım evliyim 1 oğlum var ama üzerimde herhangi bişey yok adiymanda yaşıyorum ama ıstanbul dayım sizce olur mu İstanbul da maaş a başvurmak burda

YAKUPPPP
ikamet adresiniz Adıyaman'da ise İstanbul'da başvuramazsınız. ikamet adresinizin baglı olduğu kaymakamlıktaki vakfa başvuracaksınız. İstanbul'da niçin bulunuyorsunuz? tatil amaçlı mı?

evde bakım aylıgı açısından da şu sorumu cevaplar mısınız? raporunuzda ağır özürlü kısmı evet olarak işaretli mi?

Hayır yazmış lar

Istanbul da olmam için sebebi çalışmak ama ssk yok

evde bakım aylığı olmaz o zaman.
SGK'lı olmasanız da çalışıyorsanız aylık gelirinizi hane gelirine eklerler.
İstanbul'da başvurmanız için ikametgahınızı İstanbul'a aldırmanız gerekir. ama bunda da çalışıyorsunuz. kaldıgınız hanede kim varsa hepsinin geliriyle birlikte hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL'yi aşarsa 2022 aylıgı baglanmaz.
memlkete giderseniz ve hane geliriniz uygunsa orada başvurursunuz. 2022 engelli aylığı baglandığı takdirde rapor oranınıza göre elinize 3 ayda bir 979,77 TL geçecek. buna göre kararınızı netleştirirsiniz.

Ssk yok yeşil kart ablam ben ve eşim oğlum yaşıyoruz 3 kişi başka evde yaşayan yok olur demi adıyaman da başvuru yapmak oluyorsa gideyim

tabi ki ablam. buralarda boşuna ailenden ayrı resil olma. git memleketine eşinin çocuğunun yanına. arada gunluk iş bulursan onları orada yaparsın. önemli olan hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL'yi geçmesin. eline de 3 ayda bir 979,77 TL geçer. memlekette daha rahat edersin.
memlkette ablan,eşin ve çocugun var. eşin ve ablanın geliri var mı peki? mal mülkünüz var mı ablası?

Ablam yok sadece ben eşim ve oğlum yaşıyoruz oğlum daha 1 aylık size ablam diyorum 😊

Kalem hanım 2022maası 1460mı yoksa1510mu 100de100 engelli

ŞEY kalem hanım bi yanlışlık oldu
14 aralıkta başvurduk
e devlette ocak 11 başvuru yazıo ya
telefon açtım vakfa
o ocak 11 başvuru tarihi yazıo ya ona
incelemenin bittiği tarih dedi

Mirhat bu konuda ben sana ne kadar yazdım? 14 aralık'ta annen yerine vakfa sen başvurdun. onun yerine sen imza attın. mevzuata ters işler bunlar dedim sana. vakıf zaten yanlış iş yapmış, artık başvuru tarihini nasıl belirlerse belirler bilemem dedim. di mi ablası?
vakıf da sen de yanlış iş yapmışsın. başvuru tarihini öğrenmek istiyorsan bunu bana değil vakfa soracaksın .
istersen tekrar edeyim annen ya da annenin kanuni temsilcisi başvurabilirdi vakfa. ama vakfa annen için gittin sen başvurdun ve formu imzaladın. Yönetmeliğe aykırı bir iş yapılmış ve başvurunu yanlış yapmış vakıf. 14 aralık asla başvuru tarihi olamaz.
başvuru tarihini de artık nasıl belirlediler bilemem.

ama ablacım söledim memura annemin yerine ben başvursam olurmu dedi olur dedi elime form verdi doldurdum verdim

memur işte! yanlış yapmış! başvuru tarihini vakıftan öğreneceksin ablam. benden değil.
e-devlette 2022 aylgında aylık başlangıç tarihi kaç yazıyor?

aylık başlangıç tarihi die bişe yazmıo abla

e devlette

neyse yarın bi telefon açım

Mirhat vakıftan öğrence de beni haberdar et. bakalım vakfa başvuru tarihine ne yazmışlar?

Kalem abla kardeşim ağır engelli nekadar alacak marta herkes bişeyler söylüyor lütfen cvp

OKTAYPASA
kardeşin 18 yaş üstünde mi? rapor oranı kaç? kardeşin aralıkta 2022 aylığını aldı mı?

Evet abla Aralık maaşını aldık 27 yasında yüzde yüz engelli

evet maaşlara son 29 gün maaşlar martın dördünde başlıyor
benim doğum yılımın sonu 7 1987 liyim şafak 32

OKTAYPASA
o halde ablacım kardeşin Mart'ta 2 aylık farkla birlikte 1532, 89 TL alacak:)

[SIZE=1][SIZE=2]Aralık dönem aylığını alanlar, Mart Dönem aylığını 2 aylık farkla şu miktarda alacaklar:
65 yaş üstü yaşlılık aylığı= 680,51 TL
( % 40- 69 ) engelli aylığı= 1021,93 TL
( % 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı=1532,89 TL
18 yaş altı engelli yakını aylığı= 1021,93 TL
[/SIZE][/SIZE]

Haziranda ise 1469,65 TL alacak.

bkz: http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html

tamam ablacım biliorum rapor oranı % 100
bu durumda % 70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı alıyor işte.

Kalem hanım bende bir şey soracam ben simit satmak için belediyeye
yer vermeleri için müracaat ettim eğerki simit satarsam sigortalı
çalışmadığım için maaşım kesilmez değilmi hayırlı Akşamlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt