Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 Yılı 2022 aylıkları için muhtaçlık sınırı belli oldu.

Kalem

Emektar Üye
Konular
108
Reaksiyonlar
0
01.01.2016 - 31.12.2016 tarihlerinde geçerli olmak üzere 2022 aylıkları için muhtaçlık sınırı 392, 49 TL olmuştur (kesir kısmını yuvarladım. yuvarlamadan 392, 48 TL'dir).

NOT: çok yakın zamanda 2016 yılı 2022 aylık miktarlarını da yayınlayacağım.

Melek abla bu 2022 engelli aylıgı muhtaçlık sınırı kişi başına düşen rakammı abla yardımcı olabilirmisin... ?

Yeni kanuna göre 65 yaş üstü ve bakıma muhtaç engelli maaşları için herhangi bir muhtaçlık sınırı aranmayacak.
Bu konudaki fkirlerinz nedir sayın Kalem

Melek hanım benim formdaki mesajıma cevap velebilir misiniz,lütfen bu cevaba cok ihtiyacımız var saygılar.

Melek abla bu cevaba ihtiyacım var lütfen bi cvp verin maaşımın baglanması için ALLAH aşkına

osman199433
evet ablam, muhtaçlık sınırı dediğim şey hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırıdır.
Muttlucuk henüz 2022 sayılı kanunda bir değişiklik yapılmadı. o yüzden dediklerin şu an mümkün değil. kanun değişikliği olursa gerekli bilgileri yayınlarız zten.

Melek abla biz 4 kişiyiz bi tek babamın emekli maaşı var oda 1230 tl başkada gelirimiz yok sence abla bu maaş olurmu bide kız kardeşim var oda 18 yaşında bekar çalışmıyor açık lise okuyor cevaplarsan sevinirim abla

Arkadaşlar örnek vereyim komşunun birinin yaşı 68 yasında ama iki kez başvurduk 65 ilk maaşı vermediler red ettiler sebep ise evin var diye illaki üzerine hiçbişeymi olmucak maaşa bağlanmak için bu adam duvarımı yiyecek

osman199433

% 40 ve üstü engelli raporun varsa hanede kişi başına düşen aylık geliriniz uygun ablam. vakfa gidip 2022 aylıgı için başvurunu yapabilirsin:)

furkan-)

kişinin evi varsa ve evinde oturuyorsa o ev gelire dahil edilmez. 65 yaş üstü olan bahsettiğiniz yaşlı birey vakfa gidip 2022 65 yaş üstü yaşlılık aylıgına başvursun. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL'yi geçmiyorsa 2022 65 yaş üstü aylıgı baglanacaktır.

1 kızı engelli 2022 maşı alıyo 3 ayda bir annesi engelli kızın vasisi babası dedimgigi bir oğlu calışmakta

Benim yüzde 68 raporum var abla sosyal yardımlaşmadan bi abi geldi bi kaç soru sordu kagıda yazdı çizdi ve gitti abla 15 gün sonra sonucunu ögrenirsiniz dedi benim maaşım adres degişikliginden dolayı kesilmişti abla önceden ve bide önceki muhtaçlık sınırını geçmiştik abla 303 tl yi ben ise başbakanlıga başvurmuştum internetten maaşımın tekrardan baglanması için ve bu pazarteside eve geldi abi işte abla olur dimi benim maaşım

Osman,
baglanacaktır aylıgın ablam rahat ol:) gelir kriterlerin uygun.

İyice abla eve gelen memur vermezler diyor mal varlığından dolayı dedimya iki kez red edildi başka ne yapmamız gerekiyor
Kalem abla

furkan-)
bahsettiğin yaşlı bireyin kaldıgı hanede kaç kişi kalıyor?
hanede kalan herkesin aylık gelirlerini yaz lütfen.
hanede kalanların mal varlıklarını, tarla,bahçe,arsa,daire,araç vs varsa yaz lütfen.
bi hesap yapayım ben de verdiğin bilgilere göre.

İstanbul da ikamet etmekte ve oturduğu evi 4 katlı köyde 5 adet tarlası ve birde bağsı var köyde evide var şuanda bir oğlu asgari ücretle çalışmakta ve bir kızı engelli engelli aylığı alıyor 3 ayda bir yani 3 ayda gelen para şu 3850 ama tabi bunun gideride var toplam 4 kişi kalıyor bir kız bir oglan annesi babası Kalem abla bu

hesap şu şekilde yapılıyor Furkan.
kızın aldıgı engelli aylıgı gelire dahil edilmez.
oğlu çalışıyormuş. onun aldıgı aylık gelire dahil edilir.
oturdugu ev hariç diğer evleri şu şekilde tek tek hesaplanır:
[SIZE=1][SIZE=1]3) Hanenin ikamet ettiği konut haricinde diğer konutları için (takdir edilen/beyan edilen) rayiç bedelinin 240’ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) kira getirisinin toplamı,
4) İkamet edilen konut haricindeki konut için kira geliri elde edilmiyorsa veya kira geliri beyan edilmiyorsa konutun rayiç bedelinin 120’de biri,[/SIZE][/SIZE]

tarlalar ve bağ şu şekilde hesaplanır:

[SIZE=1]Hanenin arazi, tarla ve benzeri için rayiç bedelin 240’ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı,
[/SIZE]

Hanede 4 kişi kalıyorlarmış. buna göre bahsettiğin yaşlı bireyin 2022 65 yaş üstü yaşlılık aylıgı alabilmesi için hanede toplam aylık gelirin 1569,96 TL altında olması gerekir. ama bahsettiğin gelir ve mal varlıklarıyla bu geliri aşıyor. dolayısıyla ona 2022 65 yaş üstü yaşlılık aylıgı baglanmaz. hatta kızının da aldıgı 2022 aylıgı yapılacak ilk sosyal inceleme sonucunda kesilecektir.

kalem abla 2016 2022 maaşına ne kadar zam gelecek?

enflsayon farkı 0,85mı 0,90mı onu tespıt edınce yazıcam .

Aralık 14 de anneme yaşlı maaşına başvurdum
e devlette gözükmeyince
bugün vakfa gittim
eve gelcekler dio 3 hafta oldu
babamınki 10 günde kabul edildi evede gelmediler
bişey anlamadım

EVE GELİP NAPCAKLAR ONU ANLAMIŞ DEİLİM SİSTEMDE GÖZÜKMÜOMU
GELİR GİDER
BEN 2022 ALIOM BABAMDA 65 YAŞ

SANKİ ÇIRAĞAN SARAYINDA YAŞIOZ YA

abla askeri ücrete gelen zamla birlikde kişi başı düşen gelir 433 tl diye biliyorum ben yanlışımmı var yoksa öyle yayınladılar

[FONT=Verdana]Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 65 yaş üzeri vatandaşların yüzünü güldürecek düzenlemeyi 3 ay içerisinde hayata geçirecek. Mevcut düzenlemede muhtaç durumdaki 65 yaşını doldurmuş vatandaşlarla ve 65 yaşın altında olan ama ağır engellilik durumu nedeniyle başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyen engellilere 3 aylık, 650 lira ile bin 300 lira arasında maaş ödeniyor[/FONT]
[FONT=Verdana]65 yaş aylığı. Bir kişiye 65 yaş aylığı bağlanabilmesi için gerekli koşullardan biri de kişinin yaşadığı hane içerisindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin net tutarının üçte birinden az olması.[/FONT]

• Asgari ücretdeki değişkenlikten sonra Ocak 2016 itibarıyla daha fazla kişinin 65 yaş aylığından yararlanmaya başlayabileceğini söyleyebiliriz.
[FONT=Verdana]Ocakla birlikte limit sınır 333.3 TL’den 433,3 TL’ye yükseldi diğer kriterleri sağlamakla beraber gelir sınırına takılan kişilerin ocak itibarıyla daha fazla kişinin 65 yaş aylığından yararlanmaya başlayabileceğini söyleyebiliriz.[/FONT]
[h=2]65 YAŞ AYLIĞINDA “KESİNTİ” YAPILMAYACAK[/h][FONT=Verdana]Hükümet, 65 yaş aylığı alan yaşlılar veya başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek derecede engelli olan ihtiyaç sahibi milyonlarca vatandaş için harekete geçti. 2022 sayılı kanunda yapılacak değişiklikle, maaş bağlanırken hane içinde kişi başına düşen gelir değil, sadece bakıma muhtaç bireyin geliri esas alınacak. Böylelikle 65 yaş aylıklarının evdeki herhangi bir kişinin işe başlaması ve gelirin artması gibi sebeplerle kesilmesinin önüne geçilecek.[/FONT]

yenikatsayi0,088817 olmus.

40-69 :979,76 2ayfarki ile1021,92

70-100:1469,64 2ay farki ile1532,88

Evdebakim 888,17 liraolmustur

Evde bakım 1000 tl olmalı
önceasgari ücretti 1180 tl almamız lazım

Arkadaşlar kolay gelsin.
Eşim asgari ücretle çalışıyor evde 4 kişiyiz benim %45 raporum var buna göre engelli maaşına bağlanabilirmiyim..
Teşekkürler..

Üst Alt