Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 Yılı 2022 aylıkları için muhtaçlık sınırı belli oldu.

kalem apla 6 ayda bir degişmiyormu muhtaçlık sınırı 1 yıl için yazmışsınız eskiden 6 ayda bir muhtaçlık belirleniyodu şimdi neden böyle oldu açıklarmısınız not :evde bakım aylıgıdamı aynı şekil oldu

Kalem ablacım evde yasayan 5 kişiyiz gelir olarak çiftci kayt sisteminden yıllk 6.500 tl gelir gösterildi çiftcik yaptıgımız arazilerin toplam 50 bin tl raic bedeli gösterildi bir bakım maaşı ve 1390 tl 2022 maşı var 2003 model 10 bin tl degerinde aracımız ve müstakil bir evimiz var buna göre 2022 maşım kesilirmi rca etsem hesaplarmısınız ablacım

Çok saçma cevap vermişler. Tamam eviniz var ama aç mı kalacaksınız? Yaşamak için gıda almanız, beslenmeniz gerekiyor. Ailede bireylerini emekli maaşınla geçindiremeyebilirsin.

Ayrıca şu an oturduğunuz evi kiraya verip sisin de kiraya çıkmanızı mı istiyorlar? Bu da saçma olur.

Muhtemelen evde çalışabilecek durumda olanların çalışması gerektiğini anlatmaya çalışıyorlar..

murat89f
hesapladım ablam. tüm gelirleriniz dediğin gibiyse sınırı geçmiyorsunuz. bu durumda 2022 aylıgın kesilmez. alınan 2022 aylıkları gelire dahil edilmiyor.

UnFeeLinq
evet sınırı aşıyorsunuz maalesef ablam. bu durumda 2022 aylıgı baglanmaz. 1220 TL aylık geliirimiz var demişsin. ne geliri bu? kirada mı oturuyorsunuz? eger kirada oturuyorsanız emsal kira bedeli hanenin toplam aylık gelirinden düşülüyor. bu şekilde 2022 aylıgı alman mümkün. kirada oturuyorsanız derhal gidip 2022 aylığına başvur.

kalem abla
anneme yaşlı maaşına aralık 14 ünde başvurduk e devlette başvuru tarihi ocak 11 yazıo
annem ne kadar alır martta

niye başvuru tarihi 14 aralık yazmıo e devlette ocak 11 yazıo

olmaz maalesef:( emsal kira bedeli hariç diğer tüm giderler hiçbir şekilde gelirden düşülmüyor. sadece emsal kira bedeli gelirden düşülür.

kalem hanım banada cevap verseniz

14 aralıkta başvurduk yaşlı maaşına
e devlette 0cak 11 yazıo başvuru tarihi

yoksa ocak 11 aylık kabul tarihimi oluo

na kadar alır annem martta

mirhat
annen 14 aralık'ta vakfa başvurduğunda başvuru formunu doldurup imzalamış mıydı?

annemenin yerine ben başvurdum imza attım form doldurup

e devlette sosyal yardım bilgisi bulunamamıştır yazıodu
bugün girdim e devlete
yardımın durumu başvuru yazıo
bu maaşın kabul edildiği anlamınamı gelio

niye e devlette başvuru tarihi ocak 11 yazıo onu anlamadım
14 aralıkta başvurduk kalem abla

yahu öyle şeyi nasıl kabul ettiler? annen sana vekaletname mi verdi ki sen imzaladın ablası?

bu konuda yönetmelik şöyle der:
"Başvuruların şahsen ve yazılı olması esas olmakla birlikte başvuru işleminin kanunî temsilciler tarafından yapılması hâlinde mahkemeden alınmış karar örneği, vekil tarafından başvuru yapılması hâlinde vekâletname örneği başvuru formuna eklenir."

şimdi vakıf niye 14 aralık'ı başvuru tarihi kabul etsin ki?

11 Ocak'ı da başvuru tarihi olarak neye göre belirlediler bilemiyorum. işi baştan yanlış yapmışsın. o tarihte yani 11 Ocak'ta heyet mi geldi size?

ya işte 5 10 gün önce gittim vakıfa abla
eve gelincek dediler

eve gelen olmadı şu ana kadar

maaş kabul olmuşmu abla peki
yardımın durumu bölümünde başvuru yazıo e devlette

işte ben 14 aralıkta gittim başvurmaya
annem yok dedim ablamın yanına istanbula gitti dedim
şu formu doldur imzala getir dedi 2022 yazan yerdeki memur

bilemiorum ablam. yakında gelirler, belki de gelmeden işlem yaparlar. babana yeni yaşlılık aylıgı baglandı nasılsa. gelir testiniz yeni yapıldı yani. vakıf nasıl hareket eder bilemem.
ama o 14 aralık başvurusu sayılmaz. vekaletname olmadan senin imzanla olmaz. artık vakıf neye göre başvuru tarihi belirler bilemem. eger 11 ocak'ı esas almışsa bu durumda eger aylık baglanırsa annenin aylık başlangıç tarihi 1 şubat olacak. 1 ayınız boşuna uçtu!
14 aralık'ta annen başvururp imzalasaydı ve başvuru tarihiniz 14 aralık olsaydı aylık başlangıç tarihi bu durumda 1 ocak olacaktı!
vakfa sor artık başvuru tarihinin neden 11 ocak oldugunu desem sen de yanlış yapmışsın. ama suç senin değil vakıftakilerin. vakfa bu işi sor lütfen bi. bu başvuru tarihini ne yazmışlar sisteme?neye göre yazmışlar başvuru tarihini? sonra da bana yaz buradan verdikleri cevabı.

bi ara gidicem zaten biz 14 aralıkta başvurduk die
peki abla maaş kaabul edilmişmi
e devlette yardımın fayda sahibi annem
yardımın hak sahibi annem
yardımın durumu başvuru yazıo abla

aylık durumunda "başvuru" yazıyorsa henüz aylık baglanmamıştır. aylık baglandıgında aylık durumunda "aylık devam ediyor" yazacaktır. yanlış hatırlamıyorsam:)

o eski maaş alanlarda yardımın durumu devam edior yazıo
bende mesela
annem ilk alıcaı için devam edior yazmaz heralde
kabul olmayınca
red edildi fes edildi
yazıomuş galiba

aylık durumu deil abla
yardımın durumu bölümünde başvuru yazıo

neyse bekleyip görcez

demin baktım kalem hanım
yardımın durumu
devam edior yazıo
dün o bölümde yardımın durumu başvuru yazıodu

demin baktım yardımın durumu devam edior yazıo

ne kadar alcak peki abla
e devlette başvuru tarihi ocak 11 yazıo

alacak tabi:) vakfa başvuru tarihini takip eden aybaşından mart'a kadar olan birikmişi ve mart dönem aylıgını birlikte mart başında alacak.
gerçi vakfa sen başvurdugun için annen adına, o tarih sayılmaz. 11 Ocak'ı da neye göre belirlediler bunu vakfa sorarsın.
eger vakfa başvuru tarihi 11 Ocak ise bu durumda aylık başlangıç tarihi 1 şubat olur. bu durumda 1 aylık birikmişi olur.

Kalem

abla ben %42 engelli üniversite öğrencisiyim. başka ilde okuyorum ikametgahım ailemin yanı. 2022 ye başvurdum gelirmi sizce ? kriterlerim ise şunlar; evde 4 kişiyiz.hiç kimse çalışmıyor..ev babamın üzerine.. babam bankaya borçlanarak bağkurdan emekli oldu. ama aylık eline geçen para 130 tl felan geri kalanını banka kesiyor.1,5 yıl bu kesinti devam edecek.kesinti olmasa 1040 tl felan maaşı olurdu. öğrenci olduğum için bende kyk dan 400 tl burs alıyorum.birtane vakıftan 200 tl burs alıyorum.ailem muhtac çoğunu onlara göndriyorum. sizce durumum ne olur gelirmi 2022 maaşı. birde bu maaşı belirleyenler babamın bu durumda gelirini 1040 tl olarakmı yoksa 130 tl olarakmı hesaplayacaklar?. birde benim burslarıda gelirden sayacaklarmı.biz söylemesek sistemlerinden gözükürmü acaba.

merhabalar melek kızım.eşim emekli sadece resmi nikahımız devam ediyor,ayrı yaşıyoruz.bu ay 750 tl nafakaya bağlandım,başka hiçbir gelirim yok.çocuklarım evlendi,kirada yaşıyorum.400 tl sadece kira giderim var,diğer giderleri hiç saymıyorum bile.bacagımdan engelliyim.2022 maaşı almama resmi nikahımın devam ediyor olması ve nafaka almam engel olur mu.yardımcı olursan çok sevinirim

ZEKİNE maalesef nafaka aldığınız için size 2022 aylığı baglanmaz. nafaka aldığınız için hane gelirine de bakılmaz.

kadirbalakan
ablacım, babanın aldığı net maaş dikkate alınır 2022 aylıgı hesabında. Banka kesintisi dikkate alınmaz. 600 TL de burs alıyormuşsun. burslar da gelir hesabına katılır. oturulan ev sizinmiş, bu durumda ev gelire dahil edilmez. hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL üstünde oldugundan dolayı sana 2022 aylıgı baglanmaz. lakin vakıftakiler inisiyatif kullanır da bursun birini hesaba katmazsa alman mümkün.

Kalem

Selam abla rica etsem şu soruya cevap verebilirmisin ben 26 yaşındayım %95 ağır engelli raporum var annem babamla kalıyorum 4 kişiyiz hanede 8 sene once babam memur emeklisi sigortam yok diye emekli sandığına dilekçe yazıp engelli olduğum için beni tekrar üzerine aldı şimdi emekli sandığından bakılıyorum birde annem bakım parası alıyor oda gelire dahil ediliyormuş yeni yasayla, 2022 maaşı alamıyorum ailemden ayrı gözüksem alırmıyım maaşı bide maaş bağlanmazsa emekli sandığından düşersem sağlık güvencesi yönünden açıkta kalırmıyım ??

bohraz 2022 aylığı baglanmazsa babanın sağlık güvencesinden düşmezsin. kendi sigortan olmadıgı sürece babanın sağlık güvencesinden düşmezsin.
ayrıca 2022 aylığına başvurman için babanın sağlık güvencesinden düşmene gerek yok. zaten 2022 aylıgı baglandıgı takdirde otomatik olarak 2022 aylıgından dolayı 60/c 3 GSS sağlık güvencesine geçersin. bu da eski yeşil kart gibidir primini devlet öder.
ama 2022 aylıgı baglanmazsa babandan yararlandığın sağlık güvencen devam eder.
buraya kadar sorun yok. asıl sorun bakım aylıgında. 2022 aylıgı almak için adres değiştirdiğinde en geç 15 gun içinde aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne adres değişikliğini bildirmekle yükümlüsün. sadece sen taşınacaksan bu durumda kişi değişikliği de sözkonusu olacak. ayrıca annen de bakıcıymış ve sen taşındıgında ayrı hanede olacaksınız. bu durumda evde bakım aylıgın durdurulup yeniden şartlarının degerlendirilmesi gerekecek. eger şartların uygun bulunursa yeniden evde bakım aylıgı baglanabilir. ve unutma bakıma muhtaç engelliyle bakıcının aynı hanede olması esastır.

Üst Alt