Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 Yılı evde bakım aylığı miktarı ve kişi başına düşen aylık gelir sınırı

yahu arkadaşlar ayrı başlık açıp sorsanıza:) teker teker gelin:)

2017 yılı evde bakım aylık miktarı ve hanedeki gelir sınırını veriler netleştikten sonra en geç ocak ayının ilk haftasında ayrı başlık açarak yayınlayacağım.

Kalem hanım çocuğum 1988 doğumlu ve engel oranı %83 şu anda hanede sadece oğlumla ben yaşıyoruz. boşanma gerçekleşti bakım aylığıda alıyoruz 2022 de alıyoruz bakım aylığını kendi üzerime yaptırdım ve alıyoruz. bu ikisinden başka ne bir gelirimiz var nede bir gayrı menkulümüz kirada oturuyoruz kişi başı gelir durumuna göre bu iki aylıktan her hangi birisinin kesilme olasılığı olurmu acaba ilginiz için şimdiden teşekkür ediyorum.

kaplan19 o aldığınız bakım parasınıda gelirden sayıyorlar,sydv ye danışın lütfen yoksa ilerde başınızı ağırtabilir...

kaplan19 hanede 2 kişisiniz. bir evde bakım aylığı bir de 2022 aylığı alınıyor. başka gelir ya da mal mülk yok.

evde bakım aylığı gelir hesabı yapılırken alınan 2022 aylığı gelire dahil edilir. ama evde bakım aylığı dahil edilmez. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 967,27 TL'yi geçmediğinden dolayı evde bakım aylığı kesilmez, rahat olun:)

2022 aylığına gelince... 2022 aylığı gelir hesabı yapılırken alınan 2022 aylığı hane gelirine dahil edilmez. ama alınan evde bakım aylığı dahil edilir. lakin aynı zamanda da kirada oturuyormuşsunuz. emsal kira bedeli hane gelirinden düşüleceği için hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL'yi geçmeyecektir. bu durumda da 2022 aylığınız da kesilmez rahat olun:)

yalnız işi sağlama almak için "emsal kira bedelini" öğrenmeye çalışın. öğrendikten sonra bana bildirin. kira bedelini değil "emsal kira bedelini" öğreneceksiniz.

Kalem

Geçen sydv ye sordum 2022 için eve giren gelirlerin hepsimi sayılıyor diye müdür Yakup abi dediki sadece anne baba ve engelli kişinin geliri kaale alınır dedi. Bana babam rahmetli oldu annem emekli maaşı alıyor 1300 TL nin üzerinde bu yüzden ben ne 2022 maaşı alabiliyorum nede yeşil kart bakım parasıda yetmiyor yettiremiyorum olmuyor ümitle bekliyorum umarım 3 aylık maaşlarını yeniden bağlarlar..

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

teşekkür ederim.

çok teşekkür ederim kalem hanım tamam ben emsal kira bedelini öğrendiğimde size bildireceğim..şu an 400 TL. kira veriyorum. emsal kira bedelini sosyal hizmetler müd. lüğündenmi öğrenecem acaba.

kaplan19 vakıftan öğrenmeye çalış istersen.

sadece kesin hesap yapmak için öğrenmeni istiyorum. yoksa şahsen ben kesileceğini düşünmüyorum.

çok teşekkür ediyorum Melek hanım. vallahi çok rahatladım. Allah sizden Razı olsun.

Üst Alt