Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 Yılı evde bakım aylığı miktarı ve kişi başına düşen aylık gelir sınırı

Merhaba

İkizlerim var 3 yaşindalar raporlari % 60 ama engelli gibi şeyler yazmiyor fizik tedavi görmesi gerekli filan yaziyor
Evde bakim parasi için nasil başvuru yapabiliriz

Ben askeri üçretli olarak çalişiyorum
Eşim çalişmiyor ama babasi eşimin sigortasini onun yanında çalişiyormuş gibi askeri üçretten yatirmakta ikizlerimin haricinde birde 5 yasinaa oglum var o gayet saglıklı konu halkında yardımlarinizi bekliyorum

Merhabalar tekrardan Kalem hanım. Biz çok şükür evde bakım ücreti almaya başladık. Şimdi annem memlekette yazları ve tatillerde kalmak için ev almak istiyor ve tapuyu benim üzerime yapmak istiyor. Bu durumda tapuyu kendi üzerime yaptırırsam konutu bildirmem gerekir mi?, bildirirsem evde bakım ücretine bir zararı dokunur mu? Aksi takdirde annem kendi üzerine tapuyu alacak.

İyi gunler melek hanım ben daha önce de soru sordum birşey soracaktım oturduğumuz ev ablamin üzerine ondan alıp annem alacak üzerine maaş bağlanacak bu ağustos alacagiz bu evden dolayı sıkıntı yaşar mıyım,

Evde bakım maaşı başvuru tarihinden itibaren geriye dönük olarak toplu ödeme yapılıyor mu?

Melek ablacım
bu ay zamlı vermediler maaşlarımızı yine 888 TL aldık allah bereket versin.

Mrb melek hanım. Bugün 2022 maaşı başvurusu yapmaya gittim. Memur kişi başı geliri 2022 maaşında asgari ücretin 3te biri olduğunu söyledi. Bu doğrumu acaba!

Kalem abla merhaba.annem kardeşim için 2022 aylıgı almaktadır.birde evde bakım maaşı almaktadır.hanede oturan kişi sayısı 4 tek çalışan olarak ben varım asgari ücretle onun dışında eve giren bir maaş yok.annemin almış olduğu evde bakım maaşı kesildi.sorgulamak için gittiğimde evet kesildi dediler. eve mektup gelecekmiş mektup daha gelmedi.kesilme sebebi taahhüt te uyulmadığını söylediler. ne olabilir dedim evde işe başlayan yada ev araba alınmış olabilirler dedi.bunların hiçbiride olmadı. lakin evde bende oturan kişi olarak bekar ve çalışanım evde benim üzerime. kesilme sebebi evden kaynaklanabilir mi ne yapmamız gerekir.
Bilginize ve bilgisi olan arkadaşlara.
Teşekkür ederim.

Selam

Merhaba Kalem abla benim kayın validem özürlü ama kayınpeder vefat ettiği için yanımıza aldık eşim çalışmıyor eşim için evde bakım aylığı çıkartmak istersek kayınvalidenin kayınpederden emekli olması engel olurmu?

Merhaba Sevgili Arkadaşlar,
Kafama bir şey takıldı yardımlarınızı rica ediyorum.
4 kişiyiz hanemize benim maaşım ve babamın emekli maaşı girmektedir. Babamın emekli maaşı 1.100 TL benim ise agi dahil 2.633 TL
4/3733= 933 TL ile kişi başına aylık gelir sınırını 1 yılı aşkın süredir aşmış bulunmaktayız. Babamın emekli maaşı gelir olarak hesaplanıyor mu? Ayrıca uzun süredir bu şekilde gelir olmasına rağmen her hangi bir sorun yaşamadık.
Eve giren para bu şekilde fakat zar zor denkleştirip konut kredisi çektik her ay kredi ödemesi gerçekleştiriyoruz.
Ne yapmamı önerirsiniz.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla

mett merhaba bu durumda sizi ileride ciddi sıkıntıya sokabilir. Şimdiye kadar bildirmeniz gerekti bakanlığa. İlk geldiklerinde bunu öğrenirlerse size faizli geri ödeme yaptırabilirler sorumluluk size ait onlar suçsuzuz diyip sıyırabilirler. Aynı durumda mağdur olan arkadaslar var.. İyi günler

Merhaba Kalem hanım benim eşim engelli evde 4 kişi yaşıyoruz eşimin bakımını ben yapıyorum engelli bakım aylığını ben alıyorum ama şuan eve giren gelir engelli bakım aylıgı hariç 796 gl 12 tl ilk bir fazlalığım var acaba aylığım kesilirmi

Bakım aylığı için geçen nisanda başvurduk. Mayısta inceleme heyeti geldi. Haziran ayının başında ''beyan edilen gelirle yaşam standardı arasında fark görüldüğü için aylık bağlanamayacağı'' cevabını aldık. Temmuzda itiraz ettik ve Ağustosun başında yeniden inceleme heyeti yolladılar. Bugün başvurumun kabul edildiği cevabını aldık ama bu 3 aylık süre içerisinde yapılmayan ödemeyi tazmin etme imkanı var mı bilmiyorum.

Hayırlı geceler benim size bi sorum var. Annem üzerinden bakim aylığı alıyorum kardeşim 1650 TL alıyor diğer kardesim de yeni başladı 1300 aliyo evde 4 kişi yaşıyoruz ama kardesim yeni çalıştığı için daha bildirmedim kişi başına düşen geliri geçiyor muyuz acaba bi de bildirmem gerekiyor mu gecmiyorsa cevap verirseniz sevinirim.

geçmiyorsunuz bildirmenize gerek yok kişi başı gelir 785 tl

evde bakım aylığı için raporumuzu alıp butun evrakları tamamlayıp verdik ,murcatımızın ne aşamada oldugunu maaşın ne zaman baglanacağını sonucun olumlu olumsuz olacağını takip edebileceğimiz biryer varmı

kalem merhaba posta kutun dolu ozel bir soru sormaK İstiyroum ama gönderemedim

Kalem abla ben ve çocuklarım evde üç kişi yaşıyoruz ve çalışıyorum 2285 lira maaş alıyorum. % 77 ağır engelli raporum var ve ms hastasıyım annemin evi bana yakın, zaten evde benimle de çocuklarımla da annem ilgileniyor işe de kardeşim götürüp getiriyor bu durumda annem bakım maaşını alabilir mi. Şimdiden çok teşekkür ederim...

Kalem hanım benim yaklaşık 15 gün önce malulen emekliliğim onaylandı ancak durum şuki ben tek başıma yaşıyorum ve çok sıkıntı yaşıyorum ne temizlik ne yemek VS. yapamıyorum tek taraflı sekel durumdayım desteksiz yürüyemiyorum 3-5 dk dan fazla ayakta duramıyorum markete bile gitmekte zorlanıyorum...ihtiyaçlarım için bağzen oğlum gelir bağzen komşular bişeyler yapar getirirler ben MS hastasıyım emekliliğim onaylandı ancak öyle yada böyle bu saydıklarımla ilgilenebilecek bi yardımcı bulundurmak zorundayım...yani maaşım netleşmedi ama sanırım 1100-1200 civarı olacak acaba ben evde bakım maaşı alabilirmiyim alabilirsem nereye başvurmalıyım.alabilirsem en azından haftada 2-3 gün gelip ihtiyaçlarımı karşılayabilecek biriyle anlaşabilirim....saygılar

3.5 yaşında %65 ağır engelli bir çocuğum var evdeki hane sayısı
hasta çocuğum ile 3 net gelirim her şey dahil ( AGİ )içinde olmak üzere
2350 TL resmi bayram tatillerindeki mesai ücretleri hariç bu duruma göre
evde bakım aylığı alabilir miyim yardımcı
olduğunuz için teşekkürler ederim

ilk mesajda yazıldığı gibi;
01.01.2016 - 31.12.2016 tarihlerinde geçerli olmak üzere evde bakım aylıkları için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı, 784, 97 TL olmuştur.

gelirinizi evdeki kişi sayısı olan 3' e bölersek,
sizin aylık sınırınız 783,33 TL yani aylık gelir kriteri için uygun gözüküyor;
3 kişi için eve girecek gelir en fazla gelir 2354,91 TL dir..

resmi bayram tatillerindeki mesai ücretleri için nasıl hesaplanacağından
emin değilim, kuruma danışın çünkü kuruşlarla sınırdasınız.

Merhaba esim engelli bakim ayligi basvurusunda bulundum ama esim hastanede oldugu icin bakim ayligi alamadm herseyi hallettim sadece eve gelip hastayi gormek kaldi acaba esimi gordukten sonra basvuru tarihi yapilan zamandan simdiye kadar ayligi alabilir miyim ???

ARK raporumu gecen ay aile sosyal politikalara verdim bu ayın birinde onaylanmış bu ay bakım parası cıkmadı kurulu aradım verdiği cvp bu ayın birinde kurul onaylamış gelen ay alırsınız dedi şimdi ARKADAŞLAR bu ayın parasını gelen aya alırmıyım

Tesekkur ederim AYAK ;)))

@Kalem hanm bi bilginiz var mi bu toplu para almaya

ilçe sosyal hizmet yetkilisi birde iki ağır öçzürlü iki kişi sayılır bundan haberim yok diyor ne yapmamız gerekli
Kalem

Merhaba benim ablam35 yaşında %86 özürlü raporu var evde 3 kişiler babam yeni emekli oldu 1450 tl maaş bağlandı ve ablamın maaşını kestiler yeniden baş vursak baglanırmı

Kişi başına düşen gelir sınırı hesaplanırken asgari geçim indirimi de dikkate alınıyor. Yani 1300 TL'nin değil de 1177 TL'nin üçte ikisine göre hesaplanıyor. Eskiden de böyle miydi?

gelir hesaplaması yapılırken alınacak olan evde bakım maaşı dahil edilir mi?. eve giren gelir 3000 tl 4 kişiyiz bakım maaşı alabilir miyiz ?

Üst Alt