Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 Yılı evde bakım aylığı miktarı ve kişi başına düşen aylık gelir sınırı

Kalem hanım cevap ların ıçın çok tşkler bir sorum da yeğenim üniversitede burs parası alıyor okuyor diye bu parada hane gelirine dahılmi acaba hakkınızı helal edin

Evde bakım gelir hesaplamasi nasil yapiliyor

Son düzenleme:
okyanu evet, alınan burslar da hane gelir hesabına eklenir.

ozan 6507
evde bakım aylıklarında gelir hesabı hane geliri esas alınarak yapılır. hanede ikamet edenlerin resmi ya da gayri resmi tüm aylık gelirleri toplanır ve hanede yaşayan kişi sayısına bölünür. sonuç 784,97 Tl altındaysa gelir uygundur. aksi durumda gelir şartını yerine getirmediğinizden evde bakım aylıgı baglanmaz.

Kalem

ya bu bakım aylığı niye 888 tl asgari ücret düzyinde değilmiydi bu yani niye 1300 tl değil onu anlamadım ben

melek hanım ben oğlumla yaşıyorum hane halkı sayımız iki. oğlum %83 oranında ve sürekli ibareli ağır özürlü raporumuz var. 2022 alıyoruz. bakım aylığı alabilirmiyiz 2022 harici ne mal mülkümüz var nede gelirimiz. bakım aylığı hanede iki kişi olduğumuz için alabilirmiyiz? hiç bir akrabamı bakıcı olarak istemiyorum ben oğluma bakıyorum zaten ölene kadarda bakacam.

kaplan19
hanede toplam iki kişisiniz ve 2022 aylıgından başka geliriniz yok.
evde bakım aylıgı için geliriniz ve rapor uygun. oğlunuz bakıma muhtaç durumda kabul edilirse evde bakım aylıgı baglanacaktır ve siz de bakıcısı olursunuz.
Çocuğunuzun bakıma muhtaç olup olmadığı şu linke göre degerlendirilecektir, dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
çocuğunuz, linkte sayılan A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam olarak bağımlı veya en az ikisinde kısmen bağımlı ise bakıma muhtaç kabul edilecektir.
yalnız bu değerlendirilme yapılırken yaşından kaynaklı yapamadıkları değil engelinden dolayı yapamadıkları değerlendirilecektir. siz de linki incelerken buna göre degerlendirme yapın.

gelir ve raporunuz uygun demiştim. çocugunuzun raporuyla birlikte aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip evde bakım aylıgı için başvurunuzu yapın lütfen. başvurunuzdan sonra hanenize bakım hizmetleri değerlendirme heyeti gelecek ve incelemede bulunacaktır.
heyetin kararı olumlu olursa evde bakım aylıgı baglanacaktır.

çok teşekkür ediyorum hanede 2 kişi olunca alıyorsa iyi.

kalem hanım bakım aylığı müracat yerini aradım devletin verdiği burs sayılmıyormuş dedıler şimdi iki arada kaldım siz sayılıyor dediniz o zaman gelır kriteri fazla oluyor müracat edersem ret olur şimdi napmam gerek

kalem abla öncelikle paylaştığın bilgiler için teşekür ederim 2 yıl önce iş kazası geçirdim sağkol dirsek üstü kolumu kaybettim 477tl işgöremezlik 958tl+ek ödenekle beraber malulen emekli maaşı alıyorum toplam 1500tl civarı maaş alıyorum eşim ve 2 çocuğumla beraber 4 kişilik bir aileyiz çocuklarımın 2side okuyor eşim 2-3 ay okulda çalıştı bende evde yemek katıp ısıtıp yiyemedim okulda eşime çıkış verdi evim kira eşim benim üzerimden bakım parası alabilirmi veya nasıl maddi destek alabilirim verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür diler teşekür ederim

@Kalem
Verdiğiniz bilgiler için ve ilginiz için çok teşekkürler Melek hanım.
Şunu tam anlamadım onu sorucaktım kız kardeşim başka şehirde üniversite okuyor ama ikametgahı babamla aynı evde aynı evde değil farklı illerdeyiz yani oda ev halkına dahil ediliyormu?
Teşekkürler şimdiden..

melek hanım,anneme %94 ağır engelli raporu verdiler.bakım parası için başvurmak istedik.annem ve babam ikisi kalıyorlar.üzerlerine hiç bir şey yok babamın 1900 tl emekli maaşı var.bakıcı için ablamı göstermek istedik fakat onunda dul maaşı var kocasından,olmaz dediler.ben üvey oğluyum benim eşimi bakıcı gösterelim dedik altlı üstlü oturuyoruz.hesaplamada sizin maaşınızıda ekliyorlar diyorlar.eşimi bakıcı gösterirsek benide gelir hesabına dahil ederlermi .yada ablamın gelirini hesaba katarlarmı.bir sitede bakıcı geliri hesaba dahil olmaz diye okudum ama bugün bakım parası için gittiğim kurum olmaz dedi.bir bilgi verirseniz sevinirim.hayırlı akşamlar.şimdiden tşk ediyorum.

Selam melek hanım.
Ablam özürlü, babam 1450 tl ve annem 1370 tl emekli maaşı alıyor
özürlü ablam üç ayda bir 1500 tl maaş alıyor, ben çalışmıyorum.
Babam ayrı evde yaşıyor, eşim bakıcı olursa babam ayrı yaşadığı için
babamın emekli maaşı gelir hesabına katılır mı? EVDE 6 KİŞİYİZ

Selam burs parası yeğenim aldığı için kişi başına 13 tl geçiyor evde 4kişiyiz bunla ılgılı esnek bır uygulama varmı

evde bakim

Kalem hanim bnm sorum eve giren miktari bildirmek icin hangi ay bodrolarini istiyor sosyal hizmetler ocak subat mart diye duydum dogrumudur kac yilda veya kc ayda bir yeni bodro bildirmek gerekiyor birde geriye donuk maas alabilirmiyim ornegin mayis ayinda maas baglansa ocak ayina kadar arada kalan miktari alabilirmiyim ilginiz icin cok tsk

merhaba bugün haberlerde artık hane sayısının değil kişinin kendi gelirine bakılacağı yazıyordu..torba yasada yer alacakmış eğer doğruysa..

karaca11

bugün itibariyle 2016 torba yasanın tüm maddelerini inceledim ama sizin bahsettigi gibi bir madde göremedim haber kaynagını acıklarsanız bizide memnun etmiş olursunuz teşekkürler.

Merhaba Melek hanım.%99 engelli oğlum 14 yaşında evde bakım aylığı almak için gelir kriterim tutmuyor ancak şöyle bir sorum var. Hane derken hane halkı aile olmak zorunda mı mesela oğlum için yatılı bakıcı tutsam hane halkı sayılır mı. Bu taktirde hane geliri kriteri tutyor

Merhabalar;
%96 özürlü babam için evde bakım aylığına başvuruda bulunacağız. Hanede 1400 TL kendi gelirim, 1300 TL babamızın emekli maaşı, 500 TL'de ablamın yoksulluk nafakası var. Bu hesaptan bakılırsa hane içi gelir kişi başı 800 TL'yi bulmakta. 16 TL limiti geçmekte.
Babamın sağlık giderlerinden dolayı net eline geçen emekli maaşı 1200 TL olmakta. Kendi gelirim mesai olmazsa 1300 TL'yi geçmemekte. Ablamın yoksulluk nafakası da çoğu aylar ödenmemektedir. Son üç aydır ödenmemiştir. İkinci durumdan hesaplanırsa yani yoksulluk giderleri 3 ayda ödenirse kişi başına düşen gelir 750 TL olmaktadır.
Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz. Bu durumda maaşı hak ediyor muyuz?

bnm sorum geriye donuk bu parayi alabiliyomuyuz mesela bn bu ay basvuru yapsam onaylansa ocak ayina kadar olan geriye donuk parayi alabilirmiyim tsk

alkanbilgin61
gelir hesabı için gerekli belgeler konusunda evde bakım aylıgı için başvuru yaptıgınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğü bilgilendirir sizi. sizden hangi evraklar isteneceğini söylerler zaten.
evde bakım aylıgına galiba yeni başvurdunuz. aylıklarınız il müdürlüğünün onay tarihini takip eden 1 aylık bakım hizmetinizi vermenizden sonra ödenecektir. il müdürlüğü bakım aylıgını onaylayacak. bu tarihi takip eden 1aylık bakım hizmeti verilecek. 1 aylık bakım hizmetini takip eden ayda da ödemeniz yapılacaktır. oyle ocağa kadar bir geri ödeme olmayacak.

karaca11 evde bakım aylıklarında öyle bir şey yok. hane gelirine bakılmaya devam edecek.duydugunuz şey 2022 65 yaş üstü yaşlılık aylıgı ile ilgilidir. yapılacak düzenlemeye göre de hanede kim yaşarsa yaşasın 65 yaş üstü yaşlının ve eşinin gelirine bakılacak sadece. bu konunun evde bakım aylıklarıyla asla alakası yok.

Yunus esat
valla il müdürlükleri hanede akrabaları esas alıyormuş. böyle bir duyum aldım. bu konularda net bilgi verebilmek için artık ısrarla evde bakım aylıgı ile ilgili yönetmeliğin çıkmasını bekleyeceğim. lakin şunu soyleyebilirim bakıcı akraba dışında asla olamaz. bakıcıların akraba olması esastır. ha bana sorsan akraba fark etmez hanede yaşayan herkesin gelir hesabına dahil edilmesi gerekir.

merhaba arkadaşlar
Melek hanım
2 tane kas hastası cocugum var 8 ve 6 yaşlarında. İkisi de sürekli ve yüzde doksan üzeri rapor var.Oğluma agır engelli kızıma engelli raporu verdiler. Halbuki ikisi de aynı.Evde eşim ve çocuklarla 4 kişiyiz. ben memurum 3260 tl maaş alıyorum.Eşim bakım maaşına başvursa ,alabilir mi ?

Kızımın yüzde 70 raporu var Mart ayında 976 lira çektim haziran ayında aynımı olur yüzde 70 rapora az deilmi

Melek hanım Hane gelirine Bakım aylığı alınan cocugun babasından kalan emekli maaşı dahil ediliyormu hanehalkından bazıları herhangi sabit giderini bu hane halkı gelırınden dusebılıyormu cevaplarınız ıcın sımdıden tesekkur ederım

Merhaba lar ben size bir şey soracağım bu evde bakim aylığı almak için hesap edilen gelir brüt üzerinden mi yoksa net maas üzerinden mi hesap ediliyor birde benim bordrom da yemek ve yol parasi bu gelire dahil ediliyor mu yardımcı olursanız sevinirim

mkaratas evde bakım aylığının baglanması için gerekli şartlardan biri de hanede kişi başına düşen aylık gelirin 784,97 TL altında olması. sizin geliriniz maalesef uygun değil. hanede kişi başına düşen aylık geliriniz bu sınırın üstünde. o yüzden evde bakım aylıgı baglanmaz size.

Kader beriş kızınız için 2022 aylıgı alıyorsunuz. anladığım kadarıyla kızınız 18 yaş altında ve ebeveyni olarak size 2022 engelli yakını aylığı ödeniyor. kızınızın raporu isterse % 100 olsun 18 yaş altı engelli çocukları olan ebeveyne % 40-69 engelli aylıgı seviyesinden ödenir. Haziran'da 979,77 TL alacaksınız. Mart'ta da bu miktarda ödeme yapılmış size. 2 aylık farkı almadıysanız haziran'da alırsınız:http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html

sadice83 evde bakım aylıgında alınan evde bakım aylıkları hariç hanedeki her gelir dikkate alınır. dolayısıyla babasından kalan maaş da gelire dahil edilir. evde bakım aylıklarında hiçbir şekilde hiçbir gider gelirden düşülmez.

karayel43 net maaş dikkate alınıyor.

Merhabalar melek hanım. Öncelikle yardımsever tavrınızdan dolayı sizi kutluyorum.

Gelirin yüksekliği nedeniyle 2022 aylığı kesildi. Sonrasında da devam etmekte olan evde bakım aylığı için heyet gelerek çeşitli formlar bırakmışlar. Bu formlarda gelir durumu vs soruluyor. Tabii tüm resmi kurumlardan imzalı şekilde. Şimdi benim merak ettiğim üç şey var,

1. Şuan hali hazırda alınan evde bakım aylığı bu gelir kısmına yazılacak mı?

2. Kasko bedeli 43.000 olan ve 2011 yılında alınmış bir araba var. Bunun değeri olarak kasko değerini mi yazıcam yoksa ötv düşmüş halini mi? 1/120 durumu vergi düşmüş hali üzerinden mi hesaplanıyor?

3. Konut ve arsa konusundaki içtihat nedir? Yani oturulan iki katlı konut ve yanında bulunan 600 m2 arsa aile bireylerne ait. Kiracı yada arsada gelir getirici bir durum yok. Bu da gelire dahil edilecek mi, edilecekse nasıl edlecek.

Vakit ayırıp yazacağınız cevap için şimdiden teşekkürler.

Arkadaslar ben üç aylik maaş alıyorum birdeemim bana baktigi icin oda bakim maaşı esim emekli 1100tl mas aliyor sosyal hizmetlerden geldiler evde iki kisi oldugumuzdan kiriter on milyon gecti diye bakim maasim bugun kesildi bakalim üç aylığı keseceklerimi.

Üst Alt