@
erdal22
belli oldu ablam. 784, 97 Tl. bkz:
http://www.engelliler.biz/forum/evd...-ve-kisi-basina-dusen-aylik-gelir-siniri.html
@
zafer63
hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL altındaysa evde bakım aylığı için gelir kriterlerinizde sorun olmaz.
ama evde bakım aylığı baglanırsa evde bakım aylıgı 2022 aylığı gelir hesabına dahil edileceğinden 2022 açısından gelirinizi gözden geçirin. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altındaysa 2022 aylıgı açısından da sorun olmaz. aksi takdirde yapılacak ilk sosyal incelemede 2022 aylıklarınız kesilir.
@
fındık75
evde bakım aylıklarında sadece hanede ikamet edenlerin geliri dahil edilir. kayınvalideniz evli ve eşi hane dışında olunca genelde il müdürlükleri eşinin gelirini de dahil ediyor. henüz yeni yönetmelik yayınlanmadıgından bu konuda uygulamalar konusunda net bir şey soyleyemiyorum. çünkü benim dediğim bir şey ifade etmez. o yüzden BİMER'e bilgi edinme kapsamında sorun ve cevabına göre hareket edin lütfen.
@
semih0606
yeni yönetmelik henüz çıkmadı. yakında çıkacagını umuyorum. zaten çok geciktirdiler.
@
semih0606
evet, ek ücretler de gelire dahil edilir. ek ücretlerin aylık ortalaması esas alınır. sonuçta her ay alınmıyor biliyorsunuz. üstelik alınan ek ücretler de aydan aya değişebiliyor.
@
kübra nur çevrük
hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL altındaysa tabi ki tekrardan başvurabilirsiniz.
@
ilyas genç
hanede 5 kişi yaşıyorsunuz ve tek gelirim 2500 TL demişsiniz. hanede yaşayanların başka gelirleri var mı? 2022 aylığı, burs vs alınıyor mu? ev,tarla arazi vs var mı? kira geliri var mı? resmi ya da gayriresmi başka geliriniz var mı kısacası? evde bakım aylıklarında evde bakım aylıgı haricindeki her ne ad altında olursa olsun her türlü gelir dikkate alınır.
@
ozan 6507
evet kesin bilgi