Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 yılı evde bakım aylığı miktarı ve kişi başına düşen aylık gelir sınırı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Adam 2022 maaşı alıyorsa,demekci 847 tl den az geliri var:
şarta bile gerek yok.
-mka

birde bankalarda hiç hesabınız olmuyacak engelli maaş cıkartırken benden istediler

Ahmet T

Sadece 2022 engelli maaşı için geçerli, evde bakımı için değil

yalniz06
Erdal ALLAH aşkına evde bakım maaşı için sadece 847 liradan az gelirn yettiği başka şart olmadığı nerde yazıyor.2022 için gelirinin geçmesi evde bakım gelirininde geçmeyeceği anlamına gelmez.hadi bana 1 tane evet 1 tane sadece hanedeki kişi başı geliri 847 liradan az olduğu için başka şart aranmadan maaş alan alan göster siteden üyeliğimi sildireceğim.senin alır demene güvenipde birsüre zahmete girecek arkadaş yapma böyle.% 50 den az engelli ve ağır engel evet olmayan raporla maaş alınmıyor.şart %50 enaz ve aağır engelli rapor sadece buda yetmiyor aşağıdakı lınkte 3 tane sabit başlık var o 3 ünü oku ondan sonra dahada alır diyosan yorum yapmıcma sana.
https://www.engelliler.biz/forum/evde-bakim-hizmeti-ayligi/

Haklısın -mka
Bu isocum 2022 alıyormuş Ağır engelli değil bakım maaşını zaten alamaz.durumumuz iyi diyor 2022 alıyor öyle kalsın o zaman.
devletten zengin misin Onu da al diyenler utansın😟

yalniz06
agır engellı evet raporu alırsa geliri 847 liradan az ise bakım maaşını eğer verdiğim linkteki şartlarıda tutarsa alabilir.biliosunkı evde bakım maaşı için başvuru yapacak olursa aldıgı 2022 maaşıda gelir olarak hesaplanıyor

Tutanak

Bakım ücreti almaktayım yazıyor kağıtta 23.11.2017 tarihine kadar istenilen belge gelir vergisi emekli aylık dökümü yeni maaş badrosu gibi yazılar var ne anlama geliyor ?

berk2480

Kontrole mi geldiler evde bakım için memurlar o kağıdı verdiler cevaplat ilgili yerlere ve geri ver Memurlara kolay gelsin

Kalem abla merhaba biz evde 5 kişiyiz ben kayınvalidemden evde bakım parası alıyorum 96 raporu var. kayınvalidem dul maaşı alıyor babasından acaba bu gelire ekleniyor mu. Eve denetime geldiler maaşımda kesilmedi ama korktuk açıkçası keserler diye. Cevap verirseniz çok mutlu olurum. Teşekkürler

Nihanduru
Evet dul maaşı gelire eklenir.
Yetim maaşı ile birlikte evde bakım maaşı alanda var bu durumda dul maaşı alanlarda evde bakım maaşı alabilir amma hane kişi başı gelir 847 lirayı geçmezse. Gelirinizi bilmediğim için hesaplama yapamıcam ama eğer evinize giren gelir aldığınız evde bakım maaşı hariç 847 x 5 = 4.235 lirayı geçmiyorsa maaşınız kesilmez

Teşekkür ederim cevabınız için. Ayrıca denetlemeden geldiler fakat dul bir teyzemiz var artık bizde yaşayacak ikametini pazartesi aldırıcaz. Heyetten gelenlerin bilgisi yoktu. Bizi 10 gün sonra çağırdılar gelir bilgilerini vermemiz için nasıl bir yol izlememiz gerekiyor. Teyze de bizle olursa evde 6 kişi olucaz.

Bu arada çok soru soruyorum ama birde bize borç çıkarsa geçmişe dönük çünkü geçmişte aşmış olabiliriz. Ama şuan hesaplarıma göre aşmıyoruz. Borçu benim evde bakım maaşımdan mı keserler.

Nihanduru
10 gün sonra gettiğinizde teyzenizin ikametinide bildirin.ikameti bildirirken teyzenizinaldığı dul maaşı,nafaka gibi artık ne türlü geliri varsa mutlaka onuda bildirin.Eğer varsa ikameti sizde olacağı için teyzenizin gelirleride hesaplamaya dahil edilecektir ve teyzenizin gelmesinden dolayıda tüm gelirlerin hesaplaması yapılırken gelirler 6 ya bölünecek.bunu sizde yapabilirsiniz.en kolay yolu 847 yi 6 ila çarpın çıkan sonuçtan az ise geliriniz maaşınızda sıkıntı olmaz.
hesaplarınıza göre aşmıyorsanız niye borç çıkarılsın?

Geçmişte 5 kişiyken eşim iş değişikliği yapmıştı ona istinaden aşmış olabiliriz hiç hesaplamamıştım ama eğer geçmişe dönük sınırı aştıysak borcu ödetirler mi acaba.

@Nihanduru geçmiş adı üstü geçmiş bitmiş:) ablacım 27.01.2017 tarihinden önce diyelim ki borçlu çıkma ihtimalin var. hiç sorun olmaz. çünkü 27,01,2017 tarihinden önceki tüm borçlar af kapsamında. o yuzden bu tarihten önceki hesapları karıştırmazlar bile merak etme:)

27,01,2017 tarihinden sonraki hesapları didik didik ederler. eger yersiz ödeme konusu varsa o zaman borç çıkartırlar. tabi varsa:)

@akadirarik
rapor süreli miydi? eger süresi dolunca yeni raporu vermezseniz evde bakım aylığı kesilir. bunu bilerek hareket edin. ve rapor süresi dolmadan rapor için başvurup yeni rapor almaya bakın.
3 bin TL ücretle işe girdiğiniz takdirde, hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'yi geçeceğinden evde bakım aylığı kesilir. kaldı ki çalışmaya başladıktan sonra en geç 1 ay içinde çalıştıgınızı evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsünüz. aksi takdirde hakkınızda hukuki işlem yapılır. o yüzden bu konuda dikkatli olun. eger 2 ay sonra işten çıkma durumu söz konusu olursa tekrar başvuru yaparsınız. bu da yeni başvuru sayılır. fakat aynı dosya üstünden işlemler yapılır. buna ragmen yeniden hanenenize bakım hizmetleri değerlendirme heyeti gelir. hem bakıma muhtaçlığı hem de hane gelirini değerlendirir. daha sonra da il müdürlüğü onaylarsa, onay tarihini takip eden 1 aylık bakım hizmetinin maaşını sonraki ay alırsınız. işin açıkçası her iş yeniden yapılır. en az iki ayı bulur.

@Bayan
ablacım ablan evden giderse hanede 2 kişi kalırsınız. annene de 1400 TL yetim aylığı baglanırsa (+ 600 TL nafaka da varmış) hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'yi geçeceğinden dolayı evde bakım aylığı kesilir.
ablan gitmese ve sigortalı çalışmaya başlarsa onun geliri ile birlikte hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'yi geçerse yine evde bakım aylığı kesilir.
ayrıca hanede gelir değişikliği ve kişi değişikliği söz konusu oldugunda en geç 1 ay içinde aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsünüz. aksi takdirde hukuki işlem yapılır.
o yüzden babanla annenin boşandığını ve babanın gittiğini, annene baglanan nafaka miktarını, annene baglanacak olan yetim aylığını ve ablan çalışmaya başlarsa gelirini/haneden ayırılırsa haneden ayrılmasını bildirmekle yükümlüsünüz.

şimdi son durum hakkında bana bilgi verebilir misin? annene yetim aylığı baglandı mı? ayda ne kadar yetim aylığı alacak? ablan çalışmaya başladı mı?

isocum demişsin ki: "[SIZE=1]şimdi ama ben her ay hastaneye kontrole gıdıyorum sgk dan yararlanıyorum ilaçlarım felan var şimdi benim aylıgım kesılırse evde bakım maaşi baglanırsa diger şeylerden mahrum kalmam değilmi hastaneye felan yatarsam sgk dan yararlnaırım değilmi"[/SIZE]

ablacım hangi aylığın kesilirse? 2022 aylığı mı kastettin yoksa sgk'lı bir işte mi çalışıyorsun sen?
evde bakım aylığı almıyorsun galiba. ama evde bakım aylığı aldığın takdirde saglık güvencesi gibi hakların olup olmayacagını soruyorsun.
evde bakım aylığından dolayı bir sağlık güvencen olmaz ablası. 2022 aylığı alıyorsan 2022 aylığı aldığından dolayı 60/c 3 GSS'lı olursun. ama evde bakım aylığında böyle bir şey yok. eger SGK yoksa, 2022 aylığı almıyorsan bu durumda da gSS gelir testi yaptırırsın ve gelir testi sonucuna göre ya prim ödemeden (60/c1 GSS, eski yeşil kart) ya da prim ödeyerek (ayda 53 TL ödeyerek) sağlık güvenceli olursun. ya da malul durumda isen yakınlarının sağlık güvencesinden yararlanırsın.

Engelli memursa ve aylık kişi başı gelir 847 tl yi geçmiyorsa yine de bakım maaşı alabiliyor mu ?

baris33 memur olması evde bakım aylığının baglanmasına engel değil. yeter ki aşağıda yazacağım 3 şartın üçünde de uygun bulunsun.

1. % 50 ve üstü agır özürlü engelli sağlık kurulu raporun olmalı. agır özürlü ibaresi kesinlikle olmak zorunda.
2. hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL altında olmalı.
3. bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin bakıma muhtaç oldugunuza dair olumlu kanaat bildirmesi. ( bkz: https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html )

bu 3 şartın birinde bile uygun bulunmadığınız takdirde evde bakım aylığı baglanmaz. evde bakım aylığı için bu 3 şartın üçüne de uygun bulunmalısınız.

kalem hanim merabalar esimin ananesi ayzaymir hastasi biz bakiyoruz %75 agır engelli bakici ayligi icin basverduk nenemizin 1089 tl maasi ve tarladan yillik 86 tl geliri gozukuyo cocuklari bize 1000 tl veriyo esimin yarim gun esnafin yaninda calisiyo bakurka birlikte 1400 veriyolar bunun hepsini topladilar kisi basi 858 tl sınırda aile geliriniz belli olmaz dediler ama esim 1400 500 bakurunu yatiyo maas bordurosu yok sozle anlattik aile ben esim nenemiz 1 yasinda oglum var 3 kisi hesapliyolar cocuk sayilmiyormu sonuc olumsuz cikarsa intiraz edebilirmiz yardimci olurmusunuz lutfen bize😔

@İmran8
hesabı 3 değil 4 kişi olarak yapacaklar çünkü çocukda olsa 4 kişisiniz eşinize iş yerinden 1400 lira ödeniyo olarak görünüyorsa resmı olarak ,eşiniz isterse 500 değil tamamını bagkur ödesin farkermez o 1400 lira gelir olarak görünür.

nene maaşı 1089 + 7{tarla yıllık gelir ortalaması} +1000{çocukların verdiği} +1400{eşinizin geliri} = 3496 /4 = 874 lira. 3 kişi hesaplansa bile 3496 / 3 = 1.165,33 lira yapar.

Hesaplamayı nasıl yapmışlarda 858 çıkarmışlar kaldiki sınır 847 lira eşit yada bu mıktardan isterse 1 lira fazla olsun bu maaşı bağlamıyorlar size bu maaş bu gelirlerinizle maalesef bağlanamaz.

Eğer size nenenize çocukları tek kuruş ödeme yapmazlarsa geliriniz o zaman 2496 liraya düşer ve bakım maaşı için her türlü gelir şartı tutar. Bence çocuklarından para almayın evde bakım maaşı alamaya bakın çünkü bakım maaşı aylık hemen hemen de aynı mıktar bağlanırsa aylık olarak şartınız tuttuğu için garanti para olur ama çocukları her ay 1000 veremeyebilir. Karar sizin.

Kalem abla 2017 2. Aydan ekim ayına kadar sınırı geçmişiz şimdi haneye bir kişi daha eklendi kasım ayı itibariyle sınırı geçmiyoruz. Heyete bildirdik haneye eklenen kişiyi şimdi bizden döküman istediler maaşlar için bu geçtiğimiz aylar için borcu nasıl ödetirler maaşımdan mı keserler acaba bir bilginiz var mı?

Slm kalem hnm sorum şu çalışan bir engelli olarak evde bakım parası alabilirmiyim bide işyerinden çıkış vermeden malulen emeklilik başvurusu yapabilirmiyim. Bu arada iyiki varsiniz.

@Nihanduru 27.01.2017 tarihinden sonra yersiz ödeme konusu olmuşsa ve borç çıkarsa, şimdiki şartların uygun bulunup evde bakım aylığı baglandığı takdirde borcun evde bakım aylığından tahsil edilir. borcun bitinceye kadar bir kısmı her ay bakım aylığından kesilir. tabi borcun varsa.

@Murat4
çalışmanız evde bakım aylığı almanıza engel teşkil etmez. önemli olan çalışıyorken de bir başkasının bakım hizmetine ihtiyaç duymanız ve bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin çalışıyorken de bakıma muhtaç olduğunuz yönünde olumlu kanaat bildirmesi.

tabi sadece buna uygun olmanız yetmez. aynı zamanda agır özürlü engelli sağlık kurulu raporunuzun olması ve hanede kişi başına düşen aylık gelirin 847,16 TL altında olması şarttır.

kısacası, şu 3 şartın üçünde de uygun bulunmanız gerekmektedir. birinde bile uygun bulunmadığınız takdirde evde bakım aylığı baglanmaz:

1) % 50 ve üstü, agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli engelli sağlık kurulu raporu olacak
2) hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL altında olacak
3) çalışıyorken de bakıma muhtaç durumda olduğunuza dair bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin olumlu kanaat bildirmesi gerekecek. (bkz: https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html )

@İmran8 çocuğun nüfus kaydını çıkartmışsanız elbette hane gelirine çocuk da sayılır. nüfus kaydı var di mi çocuğun?

hanede çocukla birlikte 4 kişisiniz.

şu sorularımı madde madde cevaplayınız:
1) annenanne aylık 1089 TL mi alıyor? ( 3 ayda bir almıyor di mi?)
2) tarlanın yıllık geliri mi 86 TL? yoksa tarlanın yıllık gelirinin aylık ortalaması mı 86 TL?
3) annenannenin çocukları size her ay mı 1000 TL veriyor? her ay düzenli ödeme yapıyorlar mı?
4) eşiniz ayda 1400 TL alıyormuş toplam di mi? 500 TL'sini bagkur için yatırıyor. bu durumda bagkura ödediği 500 TL düşülmez. eşiniz her ay 1400 TL alıyorsa gideri dikkate alınmaksızın net maaşı dikkate alınır.

Biz bir hafta sonra şehir değişikliği yapicaz 15 gün içinde bildirdiğimiz zaman maaş yatmaya devam edermi yoksa prosedür baştan uygulanıp eve bakmaya gelirlermi merak ediyorum

Kalem Merhaba ablam esim yuzde 92 agir engelli 2 bin is gorememzlik ve emeklilik maasi aliyo suanda bakim ayligimiz raporumun suresu bittiginden dolayi kesildi yeni rapor cikardik yanliz bakim ayligiyla beraber kisi basina dusen gelir sayisi 847 tl yi geciyor cocuk ben ve esim yanlis yasiyoruz. Ne yapabilirim yol gosterir msn eger bakim ayligimiz kesilirse cok sıknti cekeriz ben iki aydr odenmeyen bakim parasini almaya calisirken kesilecegini ogrendim yardimci olursanz sevnrm..

@Hüzün...
ablacım, evde bakım aylığı gelir hesabında alınan evde bakım aylıkları hiçbir şekilde gelir hesabına dahil edilmez. evde bakım aylığı dışındaki gelirler dahil edilir. işgöremezlik ve emeklilik aylığının toplamı mı 2000 TL? eger böyleyse yine sınırı geçmiyorsunuz. hanede 3 kişisiniz.

işgöremezlik ve emekli aylığının toplamı 2000 TL değil ise belirt lütfen. ayrıca 2022 engelli aylığı alıyor musunuz? başka geliirniz var mı?

süreli raporun süresi bitmiş. yeni rapor alıp il müdürlüğüne teslim etmişsiniz. raporda agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli mi?

Kalem bizim eve gelen gelir suanda 2000 bin emeklilik icin basvurduk sigortaya yuzde yuz is gorememezlik raporu sonucunda size bu maas uygun goruldu denildi artik ikisi beraber mi biri tek mi bilmiyorum.
Bakim ayligimizda kesildi raporumz bitmisti daha oncede size sormustum hatirlarsaniz ?
Yeni raporu aldik cuma gunu cikacak yuzde 92 agir engelli raporumuz
Kalem ayrica engelli maasimiz yok .

Hüzün... emekli aylığınız 2000 TL yani. tamamdır. bu durumda hane geliriniz uygun. alınan/alınacak olan evde bakım aylığı gelir hesabına dahil edilmez zaten. raporunuz da uygun. sorunsuz bir şekilde evde bakım aylığını alırsınız rahat olun. evde bakım aylığı onaylanınca, aylık kesmeyi gerektirecek durum değişikliği olmadığından dolayı aylığın durdurulduğu tarih itibariyle alamadığınız aylıkları da isteyin versinler. il müdürlüğü alamadığınız aylıkları öder. ama siz yine de hatırlatın.

Kalem ablam peki tesekkurler verdiginiz bilgiler icin...
hatirlaticam tekrar tekrardan peki raporu teslim ettikten sonra herseyi bastan mi yeniliycez bi suru yere ginderdiler gecen sefer tapu ya tarima falan

Kalem abla merhaba evde 4 kişi yaşamakta 2 si engelli, engellilerden birinin 2022 sayılı kanuna göre eng aylığı almakta kızı da engelli bakım aylığı almakta bununla beraber 3 emekli maaşı girmekte haneye, bu hanede diğer engelli icin evde bakım aylığı almak istediklerinde engelli bakım aylığı maaş hesabına dahil ediliyormu.

Kalem abla merhaba 2018 yılı kişi başına düşen gelir miktarı ne kadar olur

bir bilginiz varmış acaba?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt