@
Nihanduru geçmiş adı üstü geçmiş bitmiş
ablacım 27.01.2017 tarihinden önce diyelim ki borçlu çıkma ihtimalin var. hiç sorun olmaz. çünkü 27,01,2017 tarihinden önceki tüm borçlar af kapsamında. o yuzden bu tarihten önceki hesapları karıştırmazlar bile merak etme
27,01,2017 tarihinden sonraki hesapları didik didik ederler. eger yersiz ödeme konusu varsa o zaman borç çıkartırlar. tabi varsa
@
akadirarik
rapor süreli miydi? eger süresi dolunca yeni raporu vermezseniz evde bakım aylığı kesilir. bunu bilerek hareket edin. ve rapor süresi dolmadan rapor için başvurup yeni rapor almaya bakın.
3 bin TL ücretle işe girdiğiniz takdirde, hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'yi geçeceğinden evde bakım aylığı kesilir. kaldı ki çalışmaya başladıktan sonra en geç 1 ay içinde çalıştıgınızı evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsünüz. aksi takdirde hakkınızda hukuki işlem yapılır. o yüzden bu konuda dikkatli olun. eger 2 ay sonra işten çıkma durumu söz konusu olursa tekrar başvuru yaparsınız. bu da yeni başvuru sayılır. fakat aynı dosya üstünden işlemler yapılır. buna ragmen yeniden hanenenize bakım hizmetleri değerlendirme heyeti gelir. hem bakıma muhtaçlığı hem de hane gelirini değerlendirir. daha sonra da il müdürlüğü onaylarsa, onay tarihini takip eden 1 aylık bakım hizmetinin maaşını sonraki ay alırsınız. işin açıkçası her iş yeniden yapılır. en az iki ayı bulur.
@
Bayan
ablacım ablan evden giderse hanede 2 kişi kalırsınız. annene de 1400 TL yetim aylığı baglanırsa (+ 600 TL nafaka da varmış) hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'yi geçeceğinden dolayı evde bakım aylığı kesilir.
ablan gitmese ve sigortalı çalışmaya başlarsa onun geliri ile birlikte hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'yi geçerse yine evde bakım aylığı kesilir.
ayrıca hanede gelir değişikliği ve kişi değişikliği söz konusu oldugunda en geç 1 ay içinde aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsünüz. aksi takdirde hukuki işlem yapılır.
o yüzden babanla annenin boşandığını ve babanın gittiğini, annene baglanan nafaka miktarını, annene baglanacak olan yetim aylığını ve ablan çalışmaya başlarsa gelirini/haneden ayırılırsa haneden ayrılmasını bildirmekle yükümlüsünüz.
şimdi son durum hakkında bana bilgi verebilir misin? annene yetim aylığı baglandı mı? ayda ne kadar yetim aylığı alacak? ablan çalışmaya başladı mı?