Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS atamalarının öne çekilmesi için bir şeyler yapmalıyız!

Esilaa

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Selamlar arkadaşlar. Nisan ayında yapılan bir sınavın atamalarının bu denli geç yapılacak olması inanın çok can sıkıcı. Gerçekten artık bir şeyler yapmalıyız. Beklemek insanı çok yoruyor. Gelirsiz, plansız yaşamak zor da her şeyin belirsiz olması çok daha zor. Toplu dilekçeler yazalım, sıkıştıralım yetkilileri. En geç ağustos gibi atamalar olsun. Olmalı.

Sınava çalışıyoruz aylar geçiyor, atamaları bekliyoruz aylar geçiyor, hadi atandık diyelim güvenlik soruşturmasını bekliyorsun aylar geçiyor. Geçiyor arkadaşlar zaman geçiyor, biz geçiyoruz. Zor yaşam koşullarımız bizlere epey zaman kaybettirdi. Neden yenilgiye razı olmuş birer mağlup gibi herkes köşesine çekilmiş sessizliği oynuyor. Umut etmenin vücut bulmuş en güzel hali beklemektir ama eğer beklerken aynı zamanda kaybettiğimiz bir şeyler varsa o umut yerini koca bir boşluğa bırakmış demektir.

Yapalım, bir şeyler yapalım.

Evet mutlaka bir şeyler yapmalıyız. Sesimizi duyurmalıyız. Artık beklemek can sıkıcı olmaya başladı.

Sınavın üzerinden 3 aya yakın bir zaman geçmiş ama hala "yok şu puanla neler gelir, yok ilk atamada gider miyim" şeklinde muhabbetler dönüyor. Cidden anlam veremiyorum. Atamalar başlamadan hiç bir sorunun cevabını alamazsınız. Hiç bir detaylı açıklama yok ama herkes oturmuş atanmayı bekliyor. Daha çok bekleriz. Şunu unutmamak gerekir; hak verilmez, alınır. Biz hakkımızı almadığımız sürece onlar vermek için daha çok oyalayacaklardır.

Maalesef hiç umudum yok benim. Yıllardır atamaları siyasi malzeme yaptılar bu yüzden bizim atamaları da mümkün olan en geç tarihte (Aralıkta) yapıp bunu da yine seçim malzemesi olarak kullanacaklar. Tek ümidim seçimlerin öne alınması o zaman bizim atamalarda öne çekilir.

nostaljik ama sanırım herkes biz gibi düşünmüyor. Atamaların ayağına gelmesini bekleyen bir kitle var. Daha çok beklerler.
qsmuck hiç bir siyasi oluşum biz engellilerin haklarını siyasi malzeme yapamaz. Buna izin vermemeliyiz. Hiç umudum yok deyip kenara çekilmemeliyiz. Yapmalıyız bir şeyler.

Sanırım herkes fişlenmekten korkuyor, özellikle kamuya giriş arefesinde. Şahsen bu konuda da haksız sayılmazlar, çünkü gelinen noktada bir korku imparatorluğunda yaşıyoruz. Haksızlığa uğrayıp, yargıya şikayet etsen; kimi kime şikayet edeceksin. Biliyorum, herkes beklemekten, gelecek ile belirsizliklerden bunaldı ve sıkıldı. Maddi ve manevi olarak çok zor durumda olan arkadaşlarımız var fakat "O" ne isterse öyle olacak.

Arkadaşlar ivedilikle yapılacak şeyleri konuşup uygulamaya geçsek daha sağlıklı olur sanırım.

Daha organize olup ortak hareket etmeyi beceremiyor burası. Sanırım çözümü başka yerlerde aramam lazım.

Bol şans. :)

Arkadaşlar verilen bir tarih yok. Son çeyrek deniliyor ama bu tarih bile çok çok uzun. Bizlere düşen görev birlik olup işgili merciilere sesimizi duyurmaktır. Watşap grubu kuralım ve çalışmalara başlayalım. Watşaptan başka gruplaşacak başka bir yer de olabilir. Görüş ve düşünceniz nedir? Yani nasıl bir çalışma yapabiliriz?

herkes halinden memnun sanırım anlamadık kime desek aceleniz ne diyor atanalım da kurtulalım artık iyice sıkıldık

Bu bilinmezlik,bu bekleyiş sizi bilmem ama benim sinirlerimi alt-üst etti. Herkes nasıl bu kadar rahat ben de anlayabilmiş değilim. Fakat bir de şu var ki ne yapmalıyız? Yani imza dendi imza attık,bimer/cimer e yazalım dendi yazdık ama diyorum ya eğer böyle bir şey kpss için olmuş olsaydı çoktan ortalık yıkılmıştı,haberlerde veriliyordu haksızlığın haberi olarak ama bize gelince kimseden çıt çıktığı yok. Dernek başkanları belki yetkili birilerine ulaşabilirler fakat derneklerde de iş yok kişisel fikrim bu yönde. O yüzden ne yapacağımızı,ne yaparsak sesimizin duyulacağını şahsen bilmiyorum,pek umudum da yok...

Şu bir gerçek ki merkezi yönetim üzerinde baskı yaratabilecek hiçbir kozumuz yok elimizde, ilk başta bunu kabul edelim. Ama gerekli yerlere ulaşarak sağ duyulu bir şekilde meramımızı anlatabiliriz, iş sonunda yine yetkililerin insafına kalıyor. Kamuoyu baskısı oluşturmak şu an için çok zor bence. Seçim de geçti.

Tercıhler ve yerleştirme normal takvimde ilerliyor...
Ben de bekliyorum ancak haksızlık yapmayın.
Engelli atamasında rekor bu iktidar döneminde oldu... %3 lük kontenjan %5' e çıkarıldı...

serdar123istanbul

Siz gerçekten dediklerinizde ciddi misiniz? İnanın sizin gibi zihniyette olanları gördükçe umudumu yitirmiyor değilim. Ama olsun, biz yeri geldiğinde sizin üstünü çizdiğiniz haklarımızı sizin için de savunmaya devam edeceğiz.

Birincisi, geçen senelere baktığımızda atamaların en geç yapılması planlanan sınav 2018 sınavıdır. Hatta 2016 ekpss'nin şu tarihlerde tercih sonuçları açıklanmıştı. Peki sorgulamaz mısınız, neden bu sene bu kadar geç atama yapılıyor?

İkincisi, ben onu %3 olarak biliyorum, lütfen kamu istahdam oranının %5'e çıkarıldığı haberin link atar mısınız?

Üçüncüsü, iktidarın zaten yapması gereken bir görev bu. Hiç bir siyasi oluşum bununla övünemez.

Arkadaşlar, öncelikle bimer ve cimer için ortak bir metin hazırlayalım. Bunu hemen herkes hatta engelli olmayan tanıdıklarımız için ayrı bir metin olarak onların ağzından olacak şekilde ikinci bir metin oluşturalım. Bunları bimer ve cimer'e yollayalım. Elbette ki sağlıklı bir sonuç alamayacağız buralardan, o yüzden ikinci iş olarak da bu çağın en etkili silahını kullanacağız: bknz. Sosyal Medya. Twitter hesabı olmayanlar hesap açsın, unutmayın ki en etkili platform orası. Orada aktif olalım. Sonra bir hashtag belirleyelim ve bu hashtag ile beraber özellikle bu tür sosyal sorumluluk mevzularında hassas olan ünlüleri etiketleyip taga destek isteyelim.

Eğer takipçi oranı yüksek kullanıcılar destek çıkarsa kolaylıkla gündeme gireriz. Ama bu hashtag çalışması için gündemin başka konular ile meşgul olmadığı bir gün seçmeliyiz. Mesela maçın olmadığı ya da herhengi bir olağanüstü sosyal olayın olmadığı bir gün seçmeliyiz ki dikkat çeksin. Özellikle yeni genç milletvekillerini mention ile rahatsız edelim. Sonuçta biz gençlerin sesine en iyi kulak verecek olanlar bizle yaşıt olanlardır. Rumeysa Kadak dikkatimi çekti, biz de onun dikkatini çekebiliriz. Başka neler yapılabilir, önerisi olan ?

Esilaa

daha bilmeden bu nasıl hak aramak ??? 4857 sayılı kanun madde 30 kamuda %3 değil %4 engelli ve artı %2 eski hükümlü toplam %6 engelli ve eski hükümlü... bu iktidar 3' den 4' e arttırdı bunu...
sınavlar nisan ayında olur yerleştirme son çeyrekte yani ekim-kasım-aralık... geciktirme dediğiniz 1 aylık bir sarkma mı???

ikinci olarak kimseyi şu zihniyet bu zihniyet diye kalıplara sokmayın... bütünleştirici olun... Kuru kuru muhalefetle kazanım elde edilmez. Yapıcı siyaset ve işbirliği ile çözüm elde edilir !!!

son olarak yapılan olumlu şeyleri (zaten iktidarın yapması lazım) diyerek küçümsemek görmezden gelmek yerine alkışlayıp takdir etmek vatandaşlığin insanlığın gereğidir... ki bizler bir sokak kedisine mama veren, düsene el uzatan insanı bile takdir ederiz.
son olarak Cumhuriyet tarihi rakamlara bakın... şimdiye ladar kaç Engelli atanmış??? son 16 yılda kaç engelli atanmış...
yani herşey siyaset değil. ortada bir çözüm iradesi var. Bos muhalefetle bu gemi yürümez... biraz vefalı olun

İlk önce kendimize bir yol haritası belirleyelim. Adım adım ilerleyelim. Haklıyken haksız konuma düşmeyelim. Yasal olarak hakkımızı sonuna kadar arayalım. İlk etapta Sosyal Medya'yı kullanarak farkındalık yaratmak uygun bence de. Ancak yeni kabinenin açıklanmasını bekleyip ona göre hareket edelim. Derneklerle iletişime geçip, bakanlıktan randevu alabiliriz. Aramızdan seçeceğimiz heyet yetkili birileriyle görüşebilir. Son çare olarak gerekli yerlere müracaat ederek gösteri-basın açıklaması ayarlayabiliriz. Ayrıca Rümeysa yerine engelli milletvekilleriyle iletişime geçsek daha sağlıklı olur.

Bir ortak metni bimer ve cimere gönderelim. Ardından twitterden çalışma yapalım evet aynen.

serdar123istanbul maalesef olaylara siyasi bir pencereden baktığınızdan ve ne söylesem fayda etmeyeceğinden size cevap vererek değerli vaktimden israf edemem. İsraf günahtır. Kolay gelsin. :)

Valla ben bu ekpss den umudumu kestim sadece sınava girdim puanım şu demek için girdim. aldıkları 2 kişi 3kişi onada türkiye çapında milyonlarca engelli başvuru yapıyor o kadar adamın seçilip atanmak piyangodan para çıkması gibi bir şey . ben şu anda kurumsal sağlam bir firmada iş arıyorum benim bu 4. girişim sınava bir halt olmadı....

@Taz ben hızlıca bir şeyler yazıp bimer'e yolladım bile. İlk etapta yapılacak şey bu sanırım. Hepimiz bir şeyler yazıp yollayalım. Aslında ortak metinden ziyade herkes içinde bulunduğu durumu yazıp yollasa daha mı çok dikkatlerini çeker diye düşünmüyor değilim.

Twiiter ise şu süreçte maalesef yaşanılan vahim tren kazası ile çalkalanıyor. Gündemin daha sakin olduğu bir gün seçmeliyiz hashtag çalışması için. Engelli milletvekillerine baktım da hep yaşı büyük ve genelde sosyal medyayı aktif kullanmayan kişiler. Yine de bildiğiniz bir isim varsa mantion atarak dikkatlerini çekelim.

@nostaljik o zaman ilk etapta hemen bireysel bir metin yazıp yollayın siz de. Bence ortak bir metinden ziyade hepimiz içinde bulunduğumuz durumu anlatarak atamaların bir an önce yapılmasını talep edersek dikkatlerini daha çabuk çeker.

@acı gerçek twitter en sağlam silah ama gündemde insanların dikkatini çeken daha vahim, daha önemli bir konunun olmadığı bir günde olmalı.

@Esilaa bozuk plak aynı nakarat... attın tutturamadın... daha kanundan haberin yok... batman' dan saçmalıklar... nankörlük içinize işlemiş...

@isyankar_ biraz destekli at istersen... ekpss' ye milyonlarca kişi girmiyor... onbinlerce kişi giriyor... %40 oranında yerleşiyor...
neyse hadi siz dünyayı ayağa kaldırın

serdar123istanbul

sen kaldır dostum ben umudumu kestim o işlerden ....
kurumlarda ne adamlar var öyle hiçbir iş yapmadan haybeden para alıyorlar bizim gibi teknik elemanlarda boş gezyor herşey puan mı ? adalatin bumu dünya işte ???

isyankar_

umarım yerleşir ve atanırsın emeklerin boşa gitmez.
kurumlarda yatan personel ile ilgili söylediklerine katılıyorum ancak bu işin kuralı bu. herkesin aynı anda alınma şansı olmadığı için sınavla seçim yapılıyor.
neyse hakkımızda hayırlısı olsun

Daha önceden burdan toplanan arkadaşlarla bimere cimere yazdık gelen cevap ilginiz için teşekkür edriz oldu. Bende sizinde dediğiiz gibi ortak metin yazalım ve bir olalm aki büyük bir kitle oluşturalım. Twitterde ortak tag yapıp aynı anda twitleyelm ki türkiyede ilk üçe girmemiz lazımkı bizi dikkate alsınlar. Ve birde siyasi gücü ve tanıdıkları olan arkadaslar da siyasi baskı yapsınlar dile getirsinler bu şekilde olabilir. Biz kit olarak çalışıyorduk tam 3 ay twit attk hergün aradık ve kitleri duydular kadryu aldılar bizler alamadık ama sesimizi duyurduk.

serdar123istanbul

eyvallah....
tamama sınava yapılsın tabiki herkesi aynı anda almasınlar ama mülakat tarzı bir şey olsun. biraz daha iş yapabilecek işe yarayacak adam alsınlar öyle kurumlarda ne ağır özürlü adamlar var adam tek başına tuvalaete gidemiyor.

isyankar_ ağır özürlünün de senin kadar çalışna hakkı var. Şu ayrıştırıcı dilden bi türlü kurtulamadınız!!!

Üst Alt