Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 Yılı Engelli Öğretmen Alımı Duyurusu

Life

Moderator
Konular
22
Reaksiyonlar
12
BpWSV1.png

[FONT='inherit']2016 yılında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ile 2018 yılı Nisan ayında yapılacak olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) katılan adaylar arasından EKPSS puanı üstünlüğüne göre, 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri ile 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümlerine göre 500 kontenjana engelli öğretmen alımı yapılacaktır.[/FONT][FONT='inherit']Bu kapsamda yapılacak atamalar için ekte yer alan takvim çerçevesinde başvuru alınacaktır.

[/FONT]
[FONT='inherit']Başvuruda bulunacak adaylardan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartların yanında;

[/FONT]
[FONT='inherit']1- Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacaktır.),
[/FONT]
[FONT='inherit']2- Lisans mezuniyeti, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına uygun olmak,
[/FONT]
[FONT='inherit']3- Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birini başarıyla tamamlamış olmak,
[/FONT]
[FONT='inherit']4- Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca, yükseköğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,
[/FONT]
[FONT='inherit']5- 2016 yılı veya 2018 yılı Nisan ayında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) katılmış olmak, (Her iki sınava giren adaylar açısından daha yüksek olan EKPSS sonucuna göre işlem yapılacaktır.)
[/FONT]
[FONT='inherit']6- Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,
[/FONT]
[FONT='inherit']7- Öğretmenliğe daha önce atandığı halde görevine başlamamış olanlar bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla atama tarihinden itibaren 1 (bir) yıllık bekleme süresini doldurmuş olmak,
[/FONT]
[FONT='inherit']8- Sağlık nedeniyle görevine son verilenler hariç olmak üzere, adaylık dönemi içinde görevine son verilenler bakımından, görevden ayrıldıkları tarih ile başvurunun son günü itibarıyla 3 (üç) yıllık bekleme süresini doldurmuş olmak,[/FONT][FONT='inherit']özel şartları aranacaktır. [/FONT][FONT='inherit']

Adaylar, başvurularını http://mebbis.meb.gov.tr veya İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formunu doldurmak suretiyle ekte yer alan atama takvimi çerçevesinde yapacak; başvuru formunun çıktısını, istenen belgelerle birlikte il milli eğitim müdürlüklerine onaylattıracaktır. [/FONT]
[FONT='inherit']Başvuruda adaylardan, lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi, pedagojik formasyon ve 2016 yılı veya 2018 yılında yapılan EKPSS sonuç belgesi ile engelli sağlık kurulu raporu istenecek; ayrıca, halen herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışıp çalışmadıklarına ilişkin beyanları alınacaktır.[/FONT][FONT='inherit']Ancak, ataması yapılan engelli öğretmen adaylarının göreve başlama işlemleri esnasında başvuruda istenilen belgeler ile öğretmenlik yapıp yapamayacaklarına ilişkin sağlık kurulu raporunu ibraz etmeleri gerekmektedir.[/FONT][FONT='inherit']Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan adaylardan başvuru esnasında muvafakat belgesi istenmeyecek; ancak ataması yapılanlar, göreve başlama işlemleri esnasında bu belgeyi ibraz edecektir.[/FONT][FONT='inherit']Atamalar, adayların tercih etmiş oldukları illere ilan edilen kontenjan sınırlılığında EKPSS puanı üstünlüğüne göre yapılacak; ataması yapılan öğretmenlerin görev yerleri Valiliklerce belirlenecektir.

[/FONT]
[FONT='inherit']2018 ENGELLİ ÖĞRETMEN ALIM TAKVİMİ[/FONT]
İl ve alan bazlı kontenjanların ilan edilmesi14 Haziran 2018
Başvuruların alınması ve onaylanması18-22 Haziran 2018
Atamaların yapılması27 Haziran 2018

Şimdi " EKPSS puanı üstünlüğüne göre " kısmı ne demek oluyor ? Tüm adaylar mı sıralanacak ? Branş farkı olmadan yani ? Matematikçi , Fizikçi ve Resim Öğretmeni aynı listede mi olacak ? Bu özel yetenek ile üniversite bitirmiş olanlara haksızlık değil mi ? Birisi cevap verirse sevinirim...

usomer

Puanı yüksek olanın önceliği var demek, her branş için geçerli

Teşekkür ederim hocam cevabınız ve ilginiz için. O zaman problem yok. Yoksa yarış atlarıyla biz beygirleri aynı kulvara koyarlarsa zaten yanmışız :)

Selamlar,,,

herkes kendı bransına gore e kpss puan sıralamasına gore sıralanıcak dımı ??

Abla selamunaleykum sana bi sorum olacakti ben ilkokul mezunuyum memurluk sinavi tarihilerini soylebilirmisin sadece kurayami katilacagim ilk defa katilacagim

abilerimmm ben haziran da mezun olacammm...2 haziran da final sınavım var tahmini en gec 2 haftada sonuçlanıyor..ben haziran ayında tercih yapabilecekmiyim lütfen cevapp?????

22 haziranı bulmadan benim mezuniyetim sisteme düşer hocalarım inşallah ingilizce öğretmenliği son sınıf son ders öğrencisiyim son dersim kalmışşş

Başvuru tarihinde mezuniyeg belgesi ya da gecici mezuniyet belgesi istenir. Başvuru tarihte belge elinizde olmazsa başvuru yapqmazsınız.diyelim ki mezuniyetiniz 3 haziran belge teslimi 2 haziran başvuramazsinız.Başvuru esansinda mezuniyet belgesi sizden istenecektir.

Benim gazetecilik öğretmenliği acaba kontenjanlari başvuran kişilere göre mi belirliyor bilgisi olan var mı bide benim raporum iki yıl süreli sandıktan sonra süreç nasıl işliyor

Engelli öğretmenlerin kaç tercih hakkı var?Eskiden 3müş.Hala 3 mü?

Allah herkesin gönlüne göre versin.
İnş hayırlı atamalarınız olur..

Life hocam peki kontenjanların ilan edilmesinden sonra diyelim ingilizce 10 atama olacak...Ama sınava giren ingilizce mezunlarından kimse 10 a giremedi.. o zaman atama olmayacak mı yoksa kontenjan açıldığı için girmese dahi yerleşecek mi??Bu konuda bilginiz var mı??Mesela ingilizceciler fazla matematik yapamıyorlar..ondan meak ediyorumm süreç nedir burda???

yani haziranda alınan 500 kişinin içine girmeseler...ama kontenjanda açılsa 10 adet..bilmem anlatabildim mi:)

Life hocam.burda soruyorum net cevap veren maalesef çıkmıyor.Engelli öğretmenlerin kaç tercih hakkı var.Bilginiz var mı?2014'te 3 tercih yapıyorlardı.Ama arttı diyorlar doğrumu dur?Saygılar...

selmano

Her branşta açık kadro sayısı açıklandıktan sonra tercih esnasında o branşa kimse tercih yapmıyorsa/yapamıyorsa atama da yapılamıyor dolayısıyla boş kalıyor.

kbenly

3 tercih diye biliyorum kaça çıktı tam net bilgim yok

Lise matematik öğretmenliğinden sınava gireceğim. İnşallah güzel şeyler olur. :)

life hocam ilk 500 e girmek şartı yok öyleyse doğrumu????????Atıyorum siirte ingilizce öğretmeni alınacak ben 60 aldım ve tercih yaptım benim dışımda kimse tercih yapmadı..o zaman atamam gerçeklesecek mi yoksa lisans mezunları arasında ilk 500 e giremediğim için olmayacak mı????

selmano

Aynen öyle ilk 500 dye şart yok puan üstünlüğüne göre atama gerçekleşecek, açıklanacak olan branşa kadro ve puan önemli

Life hocam ihraç edilmiş öğretmen ekpss ye başvuru yapıyor ve tercih te yapacam diyor..Bu mümkün mü???İş güvenlik sorusturmasına kalsa dahi çok kötü olur 1 kişinin hakkına girmiş olacak...

Tamam da hocam ama tercih bile yapabilmesi 1 kişinin hakkına girme demektir...Ben de biliyorum atanması olur sonra güvenlige takılır..ama 1 kişinin hakkını gasp etmiş olur...atanırsa..

selmano

Aynen öyle bir kişinin hakkına girecek.rapor şaibeli mi?hasta mı gerçekten?

Walla hocam o da olabilir...Ama ihraç etmişsin bir kere bence sınava girse dahi tercih yapıp başkasının hakkına girmesine izin verilmemeli..

Vallaha bişey diyeyim mi?Bakanlık bile atamasını yapmaz.Kpss de birilerinin atama sonuçları açıklanmamıştı.Sebebi de bunların arasında olmalarıydı.Aynen öyle olur.Sonuçları açıklanmaz.Devlet uyumaz merak etme.

selmano

O kişi atanamaz rahat ol, eğer o kişiyi şahsen tanıyorsan direkt olarak bimere başvur adını ve soyadını orada açıkça söyle bu şahıs fetöden ihraç edildi ancak ekpss tercihlerinde de tercih yapacağını söylüyor, ösym'den de ekpss ile ilgili tercih hakının kaldırılmasını talep ediyorum de, bimer ilgili birime yazını yönlendirir ve gerekli işlem yapılır.

https://www.bimer.gov.tr/

Şahsen tanıyorum LİFE hocam bimerede yazmayı düşünüyorum....

Üst Alt