Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2019/1 EKPSS tercih kılavuzu açıklandı

chappy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Evet arkadaşlar az önce Ekpss 2019/1 Tercih kılavuzu açıklandı yorumlarınızı merak ediyorum. Şahsi yorumum bu utanmazlar dalga geçer gibi rezil kılavuzu yayınladılar. Şahsi fikrim 90 puan aşağısının atanamayacağı yönünde. Artık insani hakkımız olan çalışma hakkımızı elimizden aldılar. Umarım bize yaşattıkları zulmü haksızlığı çocuklarından fitil fitil çıkar.

2020’ye giriyoruz hayat dijital ortamda ama bu ülkeye müezzin lazım insanlar kendileri Kuran-I açıp okumazlar cumadan cumaya giderler önlerinde duranlarda 4-5 bini cebe atar!
Bu ülkeye 7 bilgisayar bilen 60+ müezzin lazımmış kimse yanlış algılamasın dini herkes bilmek uygulamak zorundadır zaten tamam o da mı meslek o zaman ayrı bir tercih ile istihdam et KPSS/EKPSS’ye gelip en çok kadroyu açmak akıl işi değil ! bu benim fikrimdir yanlış veya doğru şuna dikkat edin zaten her atamada bakın kadronun yarısı hep boş kalıyor!
Ki zaten yıl içinde son dakikada dalga geçer niteliğinde bir rakamla alım yapıyorlar sağlıktan tut bir çok bu mesleğin ya olmaması ya da 3-5 tane olması bana hakaret olarak geliyor!
Vee bu atama sonrası büyük ihtimalle sıralama 80’de duracak ve 80 altı alanların iki yılı boşa çıkacaktır oysa gerek geçmiş yıllar atamaları olsun gerek imam hatipler olsun 60-65 ile atanmışken...
şunu diyenler olacak yüksek puan alsalardı ‘kimin nerede nasıl bir hayat içinde olduğunu ne kadar sürede hangi şartlarda çalıştığını ve sınav esnasını bilemezsiniz’ diyeceğim şu ki sessizliğimizin bedelini ödüyoruz seçimde yok zaten kanun gereği sus payı alım yapıyorlar düşünün tercih süresi bile 4 gün oluyor söyleyecek çok şey var! Kocaman bir hayal kırıklığı yazıklar olsun

ATANMA SÜRECİ ve DİLEKÇE HKK.

Merhaba Arkadaşlar ,

Öncelikle hepimize hayırlı ve uğurlu olsun. Bu tercihlerimiz 23 Aralık'ta bitiyor tahmini olarak kaç gün sürüyor Tercih
sonuçları.

-Tercihlerimi yapmış bulunmaktayım , hepsi MEB olarak tercih ettim sadece içlerinde bir tane DEVLET TİYATRO'su var

MEB olarak baz alırsak gitmeden dilekçe hakkım var mı varsa da nasıl yazmalıyım ? Bilgisi olan arkdaşlar yardımcı olursa sevinirim herkese iyi günler.

En iyisi meb orman varsa ikinci plana atın :)

Imamlara laf soyleyen arkadas niye onlar kazanmasinmi camide geciriyorlar butun gunlerini baska iste calissalar nasil.para kazanacaklar nasil ibadet yaptiracaklar. Camide ibadet etmektendemi olalım onumu istiyon herkes evde kılsın . Hatta bir rehber olmadan herkes dinidr kendi kafasina gore yorumlasın hristynlik gibi felan bizim dinde bozulsun
Imamlar kazanacak.tabi bi ogretmen gini bi bilim adami gibi sana faydali imamlarda bos is yapmiyolar futbol gibi orda trilyonlar donuyor siz imam maasina takilmissiniz.

meb artık tayın vermiyor arkadaşlar dikkatli tercih yapın 2 yıl çalışma şartı getirdi bilginize

Sizosalgun
Boş yapma arkadaş. Tabi sen memursun tuzun kuru öyle bol keseden atıp tutuyon zararı biz çekiyoruz. Zaten hep senin gibilerin şansı yuksek olur🤮😡

plüfovil93
Senin gibilerin sansi yuksek olur derkrn ne demek istiyorsun ben zihinselden felan da girmedim hakkimla.kazandim suandada durmadan calisiom 4. Senem hic bi senemdr koseye cekilip oturmadim. Senim gibi derken gibi derken dikkat et uslubuna karsinda cocuk yok arti sen memur olucan diye imamlar aciktami kalsin onlar insna degilmi onlar para kazanamazmi kafani calistir yuksek al gir.

Bide ben isterim hepiniz girin atanın bosta kalmayin . O yonden yanlis anlasilmayayim ama engelli imamlarinda atanmasina karsi olmak bencilliktir onlarda var bu yarisin icinde.

Yazıklar olsun. Hakkım varsa haram olsun gerçekten. İki (2) yıldır bekliyoruz bu mu sonuç. Allah bildiği gibi yapsın hepsini. İçim kan ağlıyor.

Sizosalgun

Kardeş sen bahsettiğim noktayı algılayamıyorsun bencillikten bahsediyorsun yüksek al diyiyorsun geçmiş yılların alımıyla şimdiki bir mi onu da geçtim kim nasıl nerede hangi şartlarda çalıştı girdi bilemezsin meslek sahibi olunuyor ama kadro açılmıyor imam hatipe açılmasın demiyoruz AMA BOL KESEDEN HEP AÇILIYOR ve burayı D I K K A T L I O K U ‘HEP DE BOŞ KALIYOR’ (Yani diğer mesleklere yazık oluyor) vee de puanları düşük oluyor 60-65’ler falan bilgisayar okuyan adam ise 80-82 ile açıkta kalıyor ANLIYOR MUSUN? biz adaletsizlikten bahsediyoruz hem senin puanını da hiç merak etmiyorum! Engelli olup engellinin halinden anlamamakta ne bileyim Allah islah etsin.

engelsizadam

Böyle bir bilgiyi nerden aldınız merak ediyorum. 2015 yilindan hu yana herkese kendi ilinde başlama olanağı veren tek kurum. Ha bir daha yapar mı yapmaz mı derseniz onuda Bakanlık bilir. İnsanları boşu boşuna ikilemde bırakmayın bence.

mkuli

Kardes ben hepinizin atanmasını istiyorum orada bi yanlis anlasilma olmasın
Hem ekpss o kadar zor bir sinav degil normal kpssnin yarı zorlugunda benim siralamam guzeldi girdim 200 kisi alsaydida girecektim amacim.hava atmak degil
Benimle bir atanan arkadas yine sinava girdi 93 puan aldi onceki aldigindan daha yuksek aldi. Siralamasida daha guzeldi. Yani tercih yapsa atanmamis olsa gene atanacak.

Sizosalgun
Benim kafam iyi çalışıyor merak etme öyle olmasaydi yüksek lisans yapmazdım :) Herkes yüksek puanla atanmadı. Geçmiş yıllarda 60'larda alanlar bile atandı. Kadrosunun yarısı diyanete verilmiş. Pek çok alandan mezun varken onlara iltimas geçilmesi büyük haksızlık. Insanların zaten canı sıkkın sen de tuz biber ekme!

plüfovil93
Sanki tıp okudun yada odtü bogazici menzunusun kendini cok yukselerde gorme girdigin sinavida gozunde buyutme bence amac zaten atayabildikleri kadar insan atamak bende lisans mezunuyum bu arada yuksek lisans yapinca noluyo dehami oluon :) neyse ben senin profile baktim.bayansin fazla laf dalasina girmem ben bayanlarla umarim herkes atanir baskada bisey demicem.:)

Arkadaşlar bir sorum olacak, ekpss kura tercih yapacağım. Ben 2018 ekpss ortaöğretimden başvuru yaptım ve başvuru yaptığımda lise mezunuydum. Daha sonra lisans diplomamı aldım. Şimdi bu tercihte hem lisans düzeyi hem de lise düzeyinden tercih yapabiliyor muyum? Tam olarak anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Sizosalgun
Niye zoruna mı gitti? Madem kendini çok akıllı görüyorsun sen de yapsaydın :) Asıl kendini yükseklerde gören sensin. Düşüncesizlik yapan da sensin. Atandın diye kendini birşey sanma..

Sanırım böyle bşr kılavuz ve atama sayısı bizi birbirimize düşürdü. Akılcı düşünelim birlik olalım bölünmeyelim. Herkese başarılar

MI MAX 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SezerS.

Daha önce atananlar saçma yorum yapmadığı sürece sıkıntı olmaz.

Ben bu tercih kılavuzuna tepki göstermek için bakanlığı aradım sonuç yok, faks çek dedi çekeceğim, e- mail attım (her yere), cimere yazdım. Sonuç almak için yazanlar oldu mu ne sonuçlar aldınız? Sizce hiç mi bi' ihtimal yok şunu arttırmak için? Hazmedemiyorum...
Kılavuz için birlik olup da atamayı zamanında yaptıramadık ama 2. Tercih için 90 puanın bile umudu kesildiyse bir yanlışlık yok mu, sağlıkçı değilim ama sağlık ikidir yok!
YUT ŞUNU DİYORLAR YUTMUYORUM ULAN!!!

Aylarca 3-5 arkadaş tek çabalamışızdır bi kalabalık olamadık gerek sosyal medyada gerek bakanlığa baskıda herkes cesaretsiz tembelliği seçti izlemeyi tercih etti geleceğimiz için ayaklanmadık sırf yasa gereği son 1 hafta kala ayaküstü böyle bir alım yapıp kapattılar VE hala susmaya devam edersiniz yemi sınava kadar daha alım olmaz tekrar girmek iyi almak beklemek zorunda kalırız
Hatırlatayım kotalar dolmak üzere kota %5’e çıkmadıkça mutlu edecek sayıda alımlar olmadıkça bugün bile iyi günler olmuş olacaktır.

Hadi kontenjan artışını geçtim ya da bir türlü düzelmeyen ekonomik sıkıntıyı da geçtim ki bu da ekonominin kötü olduğunun elleriyle gösterdikleri kanıtıdır,
Az önce kasım 2019'da kamuda engelli açığını belirten belgeyi devletin resmi sitesinden indirip baktım bi' dolu boşluk var. Şöyle bir nerelerden kadro geldiğine baktım kıyısından köşesinden birkaç ( gerçekten birkaç) kadro seçilmiş.

İnsanlar işe giremeyip üretemedikten ya da hizmet edemedikten sonra bakanlıktaki bütün gereksiz harcamaları "sözde" kesmişsin, göstermelik tasarruf etmişsin ne yazar!

Asıl devletimi sevdiğim içindir sözüm, yoksa onun bunun torpili ile işe girip gelip burda ahkam kesebilirdim.

sleeping beauty

Özel sektördeyim ve iki yıldır çalışıyorum. Girdiğimde ve anlaştığımda işim sadece bilgisayarda bilgi görüntüleyip arayanlara bilgi vermekti. Asgari ücretle başladım ve haala asgari ücret alıyorum. 4. ayımdan itibaren bir makine mühendisinin yaptığı işleri yapıyorum ve maaşım aynı, yapmasam işten çıkaracaklar. Engellileri hiçbir yerde koruyan yok hele özelde hiç...

kenan91 sen yinede yap tercihi belki olur. 2020 ekpss sınavından sonra belki tekrar atama yapabilirler. bizi hem 4 yıl sürede kullanılan puanlar hem de yerleşenlerin tercih hakkını kullanması ve atamaların geç yapılması üstüne böyle kadroların verilmesi çok etkiledi. 85-90 puanları aralığında bekleyen çok kişi var çünkü atama olmadı.

2017/1’de 70-75 puanlarla çok rahat atanlar insanlar varken şu an 75-80’li herkes açıkta kalacak adaletsizlik sistemsizlik !
Yeni sınavla yeni insanlar girecek tekrardan girilecek sıralama altüst olacak zaten alımlar artık az olacaktır
Bi de artık KPSS’den atanamayan, iş bulamayan ‘ooo dur rapor ayarlayayım ekpssden hemen atayım’ deyip bir şekilde rapor alıp gelip iyi bir eğitim almış haliyle sınava girer bu tipler yüzünden ‘gerçek engellilerin çoğu boşta kaldı’ raporların incelenmesi gerek artık ve kamuda çalışanların tekrardan sınava girmemesi de sağlanmalı açıkçası baştan sona eşitsizlik sistemsizlik var!.

Arkadaşlar benim yakınım da bu atamayı bekliyordu fakat 90 puan almasına rağmen atanamadı geçenyıl. Bu yılda bu şartlarda atanma gelmesi bir mucize. Madem hal böyle herkes bu sonuca tavrını koysun. bi şekılde faks ve e-mail atarak Bakan'ın kulagına değmesi ve tekrar 2020 sınavı öncesi bi atama daha gerçekleşmesi yoksa emekler ve verilen zaman heba olacak. Beklemeye degmeyen sonuca neden herkes içine kapanıyor zaten sindirilmek istenen şey de tam bu!!! Sessizlik ve sonuca tamah etmek!

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sleeping beauty

Simdi imam hatiplileri savundum diye adam degilmi oldum sen once kendine bak cıkarcı seni . Sanki bura gelip insanlara sovup durduk. Ben yuksek zekaliyim diye iddiadami bulundum ?

plüfovil93

Ne alakası var ben odtu mezunu degilim tıp okumadim okudugum normal okul kendini yukseklerde gorme diyorum sen kendin bana kendini yukseklerde goruyosun diyorsun . Ne tezatlık.

Bu saatten sonra Bakanlığı arasınız ne olur? Size zamanında dedik, dinlemediniz. Oturup kotayı arttırmak için çabalasaydık şimdi belki de 5 bin kişi alacak olurlardı.

mkuli

1 - Raporlar incelenmeli.
2 - Atanan biri tekrar sınava girip tercih yapamamalı.

Katılıyorum.

Ahsen T.

Bakanın kulağı mı. Bakanın İstifa etmesi gerek!

+

Ön lisans 2019/1 tercih yapacaklar ben de dahil. En düşük puan 78 seviyelerinde olacak. Lisans okuyanlara bizim kadar bile kadro verilmedi, lise ve orta öğretime bir şey söylemeye dilim bile varmıyor. Birlik olup gerçek bir ses getirmemiz şart

Gulayse

2018/2 vhki veya memur vs. 82'lerde değil 80. küsürlerde 2 puan atmış hep önceki senelerde. 78. küsüre kadar düşer, bu sadece geçmiş yıllardaki atamalara göre tahminim belki düşmeyedebilir çünkü atama kadroları çok az hem 2018/2'de hemde 2019/1'de. önceki yıllarda hep güzel kadrolar verilmiş.

Gulayse

Maalesef ki şu an puan değil sıralama ve alım sayısı önemli onada bakacak olursak 80 altında atanmak mucize olsa gerek..

Üst Alt