Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
cansinan_18
Bu sizin için neden bu kadar önemli ?
Başka başlıklarda gördüğüm kadarıyla 3. derecevergi indirimine sahipsiniz. Maaşınıza yansıyacak tutardaki artış tahmini 7 - 8 tl gibi bir şey olacak. Nerden baksak 10 lirayı bulmayacak yani aceleyle merak edilecek bir şey değil.
Birinci derece engelli vergi indirimi için ne kadar fark eder birde merak ettiğim asgari ücretli değilim oğlum üzerinden vergi indirimi alıyorum agi 2019 için 326 oldu eş çalışmıyor 3 çocuk vergi dönüşü nasıl yansır yani 150 TL yansımıyor çünkü agi düşüyor hesap nasıl bilemedim
Mehmet Arda
2019 yılı için uygulanacak vergi indirimi tutarları da artacak.
Ocak ayında bu tutarlar belli olduktan sonra beni etiketleyerek hatırlatırsanız yardımcı olurum.
3.derece matrah 240 tl. o da maaşa %15 ,yani 36 tl.fark ediyor.2019 oranları 31 aralık veya 01 ocak resmi gazetede yayınlanır.geçen sene zam gelmemişti.belki bu sene de zam gelmeyebilir aynı miktar geçerli olabilir.
2018 için maaşa yansıyan vergi indirimi tutarları:
3. derece - 36 TL
2. derece - 79,5 TL
1. derece - 150 TL
Asgari ücret üzerinden alınan maaşlarda 1. derece vergi indirimi yansıması bekar çocuksuz çalışan için agi çakışması nedeniyle 130 TL ye düşmektedir.
1. derece vergi indirimijkn yansıması brüt maaş tutarı, medeni hali, çocuk sayısı gibi etkenlere göre değişiklik gösterir.
Nasıl yani net 100 liramı agi falan düştükten sonra mı 100 lira bana 2018 yılı ilk başlarda 44 lira yansıdı sonradan yükseldi bu yıl 100 liradan mi başlar
Eveeettt...
2019 yılı vergi indirimi tutarları belli oldu.
1. derece 1.200 tl
2. derece 650 tl
3. derece 290 tl
Araç alımında ÖTV istisnasına konu araç fiyatı üst sınırı da 247.400 tl oldu.
Yani engelliler bu fiyata kadar araçları ötv muafiyeti ile alabilecekler.
Çirkin Bey
Eşi çalışmayan 1 çocuklu çalışanın agi tutarı 259 tl.
Bu çalışanın normal olarak eline geçen net tutar 2.088 tl olur.
Bu çalışanda gelir vergisi kesintisi 326 tl dir.
Bunun 259 lirası agi olarak zaten alındığından v ergi indiriminden dolayı yansıyacak tutar sadece 67 tl kalmaktadır.
Net eline geçecek miktar 2.155 tl dir.
Normalde 1.200 liranın %15 den yansımasının 180 lira olması gerektiği düşünülse de malesef agi çakışması dediğimiz durum buna sebep oluyor.
Çirkin Bey
Vergi indirimi ile agi tutarı o ayki tahakkuk eden gelir vergisini aşamaz.
Bu kurala göre 2 çocukla da senin eline geçecek tutar değişmiyor.
Agi 287 tl oluyor ama vergi indirimi 39 tl ye düşüyor.
Sonuç değişmiyor yani.
Vergi indirimi olmayan 2 çocuklu çalışanın neti 2.116 tl oluyor.
Arkadaşlar bu vergi indiriminde 3.dereceye 290 tl indirim,maaşa kaç para yansıyor? Yani ne kadar almamız gerek? 43,5 tl mi? 290 tl ise şirket bunun tamamını bize vermesi gerekmiyor mu?
rmznvldn
290 TL maaşınıza yansıyacak tutar değil, aylık gelir vergisi matrahından düşülecek tutar. O da %15 lik ilk vergi diliminden 43,5 TL dir. Maaşınıza yansıyacak olan da budur.