Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2019 vergi indirim oranları belli oldu mu?

Standart olarak şu kadar yansır diye bir şey yok.
Özellikle asgari ücrette ve ona yakın düşük maaşlarda agi miktarına göre değişir bu.
Örneğin asgari ücrette 1. derece vergi indirimi için söylenen 180 lirayı hiç kimse alamaz, bu mümkün değil.
Önceki mesajlarda bunun örnekleri verildi, ama okumadan sormak daha kolay geliyor.

Aybala

Özelde çalışan asgari ücretliler ile 657'ye tabi çalışan devlet memurları indirimden aynı tutarda mı yararlanıyorlar? % 45 engeli olan bir VHKİ 43,50 lira mı ek alabilir?

Arkadaşlar iyi günler.

Agi hariç net elime geçen maaş 2050 Tl İkinci sınıf vergi indiriminden faydalanıyorum. Ve bekarım. Ne kadar almam gerekiyor vergi indiriminden, ilk fefa faydalanacağım

Ufukalp teşekkürler. Bu hesaplama nasıl yapılıyor. Biz kendimiz hesaplamak istersek neyi neyle toplayacağız yada böleceğiz..

AsiLce
Vergi indiriminin üç derecesi mevcut, siz 2. derece vergi indirimine sahip olduğunuzu belirtmişsiniz.
2019 yılı için 2. derede vergi indirimi tutarı 650 TL dir. Bu tutar aylık vergi matrahından düşülecek olan tutardır. Yani 650 liralık geliriniz gelir vergisinden muaf tutulacak anlamına gelir.
650 liranın %15 lik ilk vergi diliminden karşılığı ise 97,5 TL olmaktadır. Kümülatif vergi matrahınız yıl içinde ikinci vergi dilimine girdiğinde bu oran %20 olur ve vergi indiriminin maaşa yansıması da 130 TL olur.
Ancak bir kural var:
Vergi indirimi ile agi ikisi de aylık gelir vergisinden mahsup edildiği için ikisinin toplamı o ay tahakkuk eden gelir vergisi tutarını aşamaz.
Bu bakımdan biraz detaylı bir hesap bu.

merhaba Ufukalp abi tamda bu sorunu bu ay yaşadım şöyleki1 ekim bugün maaşımda 32,5 tl lik bir fazla vardı dedim neyin nesi önce yazılarınıza göz gezdirdim acaba dedğiniz bu olabilirmi yani ben geçen aya kadar 97,5 tl ikinci derece vergi indirimi alıyordum agimde doğru yani eş çalışmayan iki çocuklu diye 287,82 tl ama bu ay 32,5 fazla göründü acaba bu dediğiniz %20 lik tenmi oldu

abi hayrola bize küstünmü ne yaptık halen cevap yazmadın :)

Merhaba Ufukalp abi size bir soru sormuştum halen cevap yazmadınız önemli olan o değil ancak ben tavrınız niye böyle merak ediyorum hayır bilmeden bir suçmu yaptım anlamadımki abi önemli olan cevapta değil seni niye küstürdüm benim için önemli olan o

SERKANX
Serkan Kardeşim estağfurullah, asla küsme, tavır koyma gibi bir durum yok.
Zaten ortada bunu gerektiren bir durum olduğunu da hatırlamıyorum.
O mesajı ben soru olarak algılamadım, onunla ilgili yazımı okuduktan sonra fazla tahmin etmişsiniz zaten.
Sonraki sitem dolu mesajını ise etiket olmadığından dolayı görmedim bile.
Neden tavır koyayım ki ? Burada birbirimizin görmeyen gözü, tutmayan eli, ayağı, işitmeyen kulağı olmaya çalışmak kadar güzel bir şey var mı ?!
Ha elbette tüm iyi niyet ve amaçlara rağmen patavatsız ve haddini hududunu bilmeyen insanlar burada da çıkıyor.
Onlara tavrım nettir merak etme, susarak tavır koymam ben, hak ettiğini söylemekten çekinmem.
Sizler gibi kardeşlerimizle her zaman gönüllerimiz bir merak etme.
Sevgiler...

Ufukalp

ben şuan yeni kamuda işe başladım da vergi indirimini işyeri mi yapıyo biz mi bizzat yapıyoruz

didem05
Vergi indirimi için vergi dairesine bizzat başvuru şart.
Hatalı olarak rapora bakıp kafasına göre maaşa vergi indirimi uygulayan işyerleri olduğunu görüyoruz.
Ancak bu yanlış bir uygulama.
Daha sonra iade talebi gibi sorunlarla karşılaşmak olası.

İyi günler dilerim bende yeni rapor aldım ve vergi indirimine başvuracagım bu belirtilen oranlar hep asgari ücret olarak söylenmiş yuksek maaş alanlardada aynı tutarlarmı gecerli mesela benim %47 oranım var geçen aykı bodrada gelir vergisi 2170 tl cıkmış bendende 43 tl mi düsecek

toraman76
Hayır...Gelir vergisi ödedikçe pay yükselir alacağınız tutarda artar.
%15 den %20 ye %20 den %27 ye yıllık olarak çıkar ve artış olur 3 4-t ciddiye alınmayacak artışlar olur.

toraman76
Maaşınız kaç olursa olsun 3.derece vergi indiriminiz için 2019 yılında gelir vergisi matrahından düşülecek miktar 290 TL dir.
Yani %15 lik ilk vergi diliminde 43,50 TL, %20 lik dilimde 58 TL, %27 lik dilimde 78,30 TL maaşınıza yansıması olur.
Maaşınız 50 bin lira da olsa bu miktar aynıdır.

Cevaplar geç gidip geliyor olsun sorun yok..sizleri seviyorum abi...çok çok sağolun..Hepiniz iyiki varsınız..

Üst Alt