Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2019 vergi indirim oranları belli oldu mu?

Mehmet Arda
326 TL den yüksek agi yok, çünkü asgari ücret üzerinden tahakkuk eden aylık gelir vergisi 326 TL zaten.
Agi tutarınız 326 TL ise vergi indiriminin maaşa (asgari ücret) hiç bir katkısı olmayacaktır.

Yani bu şu mu demek gelir vergin ne kadar yüksek olursa agiden düşen kısım maaşa yansıyan kısımdır örnek gelir vergin 400 1.derece engellisin agin 326 400-326=74 yansıyan öylemi

Mehmet Arda
326 TL agi ödemesi olan çalışan için aynen öyle.
Unutulmaması gereken kural şu:
Agi + vergi indirimi toplamı o ayın tahakkuk eden gelir vergisini aşamaz. Çünkü agi olsun vergi indirimi olsun bunlar ilave ödemeler değil, aylık gelir vergisinden mahsup edilir.

Bende bunu anlamıyorum arkadaş engelliye güya fayda sağlayacaksınız adamın eşi çalışmıyor 3 çocuğu var 1.derece engelli devlet olarak fayda sağlaması gerekirken saçma sapan gerekçelerle köstekler oluşturuyorsun konu agi ise agiyi herkes alıyor nerde kalıyor engelli avantajı saçma sapan işler. Sana kısacası devlet diyorki maaşın yüksek olacak ki o ayki gelir vergin de yüksek olsun işte o zaman avantaj diğer türlü

Deney TV
Sorun şu ki; asgari ücretin aylık gelir vergisi matrahı sizin düşük maaş örneğinde gösterdiğiniz 2.400 liranın bile altında.
Brüt 2.558 lira olan asgari ücretten 383 lira tutan sigorta ve işsizlik primini düşünce vergi matrahı 2.175 TL kalıyor.
Bu matrahı tahakkuk eden gelir vergisi de 326 TL.
Bekar çocuksuz bir çalışanın agi tutarı 191,88 TL
En düşük agiyi alan bu çalışan 1. derece vergi indirimi sahibi olsa bile alabileceği vergi indirimi tutarı 134 TL dir.
Toplumun çoğunluğunu oluşturan ise 2 çocuklu çekirdek aileler.
Eşi çalışmayan 2 çocuklu bir çalışanın agi tutarı 287,88 TL.
Yani bu çalışan kaçıncı derece vergi indirimine sahip olursa olsun alacağı en yüksek vergi indirimi 38 TL olacaktır.
Eşi çalışmayan 3 çocuklu çalışanın maaşına ise hiç bir şekilde vergi indirimi yansımayacaktır. Çünkü bu çalışanın agi tutarı zaten 326 TL.
Kısaca ülkenin büyük çoğunluğu asgari ücrete talim ederken yukarıdaki şartlarda vergi indirimini şu kadara çıkardık demek engellilerle dalga geçmek gibi bir şeydir.

Son düzenleme:
merhaba benim 1. derece vergi indirim var 2 çocugum var 287 agim var maaşıma ne kadar yansır maaşım sosyal yardımlar yemek yol yakacak dahil net 2500 tl

@şahin40
Vergi indirimi hariç 2.500 tl net ele geçeniniz ise:
Agi hariç maaşınız net 2.213 tl, Brüt 3.095 tl.
Ağustos ayına kadar 107 tl, Ağustostan yıl sonuna kadar 1. derece vergi indiriminin tamamı olan 180 tl yansır.
Yaklaşık Ağustos gibi %20 lik ikinci gelir vergisi dilimine girersiniz çünkü.

Not: Nickinizi doğru yazdığımı sanıyorum ama etiketlenmedi, kaçırdığım ne var acaba ?

engelli devlet memuruyum vergi indiriminden yararlanıp yararlanmadıgımı ınternetten gorebılırmıyım.?

Ufukalp yardım et başkan 😔😔

Merhaba arkadaşlar. Ben heyet raporumu aldım oran %55 fakat heyet baltazar hesabından bunu %50 olarak onamış. Fakat evrak üstündeki oranlarda %55 gözüküyor. Ve süresiz rapor aldım. Doktorlar bu oranları baltazar dan düşürdü bende hesapladağımda %49,80 çıkıyor baltazar dan.

Şimdi sorum şu heyet raporu düşürmüş bu oranı Ankarada tekrar düşürürmü acaba?
Sigorta başlangıç 1996 prim gün sayısı 4950 gün.

Şimdiden teşekkürler.

Ufukalp

[FONT=sans-serif]engelli devlet memuruyum vergi indiriminden yararlanıp yararlanmadıgımı ınternetten gorebılırmıyım.?[/FONT]

Shaky34
Çoklu rahatsızlıklarda ayrı ayrı verilen oranlar direkt toplanmayıp balthazard formülü ile hesaplanır. Bu oran düşürme değil, yöntem bu şekilde.
Maliye Merkez Sağlık Kurulu tanı-oran uyumsuzluğu görürse düşürebilir. Oranlar özür oran cetveline uygun ise herhangi bir düşüş olmaz.
Vergi indiriminiz onaylandığınfa emeklilik için hemen başvurabilirsiniz, tüm şartlarınız fazlasıyla oluşmuş.
besalti20
Bunu maaş bordronuzdan da görebilirsiniz.

hozgul

MAAŞ BORDOSUNDA KARIŞIK.. AYRICA VERGİ İLE İLGİLİ MUAF OLUP OLMADIĞIMI GÖREBİLECEĞİM BİR İNTERNET SİTESİ VARDIR MUHAKAK.. Maaşımda da muafmıyım diye görmek istiyorum. sanki maaşım eksik hep.

besalti20
Öyle bir internet sitesi yok, başvurunuz olmuşsa eviss'ten bakabilirsiniz.
Maaş bordronuzu buraya atabilirseniz bakarız.

Ufukalp

Eyvallah ufuk başkan. Zaten en yüksek oran kardeoloji 43 Hipertansiyon 10 birde göz 2 toplamda %55 ama hastane baltazar dan düşürüp %50 düz yapmış. Evrağın üstünde oranlar açık ve net %55 gözüküyor ama en altta sürekli %50 yazmışlar. Sorduğumda heyet baltazara bakarak 5 puan düşürmüş dediler.

Bugünde hayırlısıyla vergi dairesine verdim evrakları 3,5 4 ay sonra gel sonucu öğren dediler il SAKARYA

benimde bir sorum olacak..
emekliyim 2. derece engel raporum var özel bir şirkette asgari ücretli olarak çalışıyorum
emekli olduktan sonra maaşımda yükselme oldu ama benim hesabıma göre daha fazla olması lazım
asgari ücret + emekli+agi kaç tl almam lazım ? bu sene

SNITCI
Eş çocuk durumunu da belirtirseniz net elinize geçmesi gereken tutarı hesaplayabiliriz.
Evli misiniz, evli iseniz eşiniz çalışıyor mu ve çocuk sayısı.

SNITCI
2.derece vergi indirimi sahibi bekar bir emekli çalışan olarak elinize geçecek net asgari ücret 2.281 TL dir.
Aynı şartlarda emekli değil de normal çalışan olsa işiniz elinize geçecek net tutar 2.118 TL olacaktı.

SNITCI
Hesapladığım tutar 2019 asgari ücreti üzerinden.
Henüz yeni asgari ücretten maaş almadınız.
Eski asgari ücret üzerinden maaşınızın 1800 lira civarında olması gerekir.

SNITCI
Eski eskide kaldı artık ve zaten çok bir fark da yokmuş.
Yeni asgari ücret üzerinden alacağınız maaşınız belirttiğim tutardan dikkate değecek kadar az olursa buradan belirtirsiniz, neyin neden daha fazla olması gerektiğini detaylı olarak açıklarım.

Yansıma

2019. Da 1.derece. Ve 2.derece. 3.derece için maaşlara nekadar yansır

Maliye Bakanlığı, yayınladığı 31 Aralık 2018 salı, Resmi Gazete Sayı : 30642 (mükerrer) tebliğinde 2019 Takvim yılında uygulanmak üzere engellilerin 2019 Engellilik vergi indirim tutarlarını açıkladı.

Buna göre 193 Sayılı Gelir Vergisi kanunu 31 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan engelli vergi indirimi tutarları şöyle;

- Birinci derece engelliler için 1200 TL,

- İkinci derece engelliler için 650 TL,

- Üçüncü derece engelliler için 290 TL,

I. Derece Engelliler (Çalışma gücünün asgari % 80’ini kaybetmiş olanlar) 1200 TL,

II. Derece Engelliler (Çalışma gücünün asgari % 60’ını kaybetmiş olanlar) 650 TL,

III. Derece engelliler (Çalışma gücünün asgari % 40’ını kaybetmiş olanlar) 290 TL,

olarak belirlendi.

Yukarıdaki bilgiler ışığında 2019 yılı için en düşük % 15'lik orana isabet eden vergi dilimi dikkate alındığında 1.derece engellilere 180,00 TL, 2.derece engellilere 97,50 TL, 3.derece engellilere 43,50 TL maaşlara olumlu katkı sağlayacaktır.

Üst Alt