Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020/1 Ataması İstiyoruz

yamtar16

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
https://twitter.com/turkeydisabled/status/1223569614959005697?s=19

Arkadaşlar twitterda bazı sayfalarda kamuoyu oluşturmak için çalışmalara başlanacağı duyurulmuş, her sınavda 3 atama yapıldı 2018 de girenlere büyük haksızlık yapıldı sadece 2 atama oldu ve atamalar çok çok az yapıldığı için 1-2 puan kaçırarak atanamayan çok fazla sayıda insan var, burada kimseden ses çıkmıyor, durumu kabullenmiş gibisiniz, sınavdan önce atama yapılması için isteğimizi belli etmeliyiz

yamtar16

aynen sanki herkes kabullenmiş sınava çalışmaya başlamışlar bunları cözmezsek sınava hazırlanmakta çözüm değil

yamtar16

atamam kesinleşmedi benim daha ,hatta daha başvuru da yapmadım sadece büyük bir umudum var.
fakat bu konuda kesinlikle hak veriyorum.
2016 da çok sayıda atama yapıldı 2018 sınavıyla mukayese edildiğinde 2018 deki nerdeyse bir hiç.
atanamayan arkadaslarımıza bu konudaki haklı taleplerine destek vermeliyiz.

yoksa sınava hazırlanmanın da haliyle bi anlamı kalmaz.

bakanla bir görüşme ayarlanablir mi ilk toplantılarda birşeyler yapılacaktı ama aksine alımları cok düşük tuttular

3.atamayla ilgili twit çalışması yapmalıyız ama organize bir şekilde. Bir gün belirleyip o gün bu konuyla ilgili twit atalım..

2018 sınavına girenler yani bizlere çok haksızlık yapıldı hem 4 seneye çıkarıldı 2016 sınavına girenlerde tercihte bulundular hemde alımlar çok düşük tutuldu 4 seneye çıkarılmasının hiç bir mantığı olmadı

Bu başlık altında toplanalım atama hakkında bilgi varsa paylaşalım

brk.tnl

yalnız görüşme yapılacaksa sorunu yaşayan bir arkadasımız yada bu süreci yaşayan görüşmeyi yaparsa daha iyi olur kanaatindeyim.
ve ciddi olunmalı.

öyle belki atama yaparızdı yok planlarız ,yardımcı olabilriz,kotaları dolduğu sürece felan bu cümleleri duymak istemiyoruz.

ciddi ciddi ATAMA TAKVİMİ AÇIKLANSIN , biz bunu istiyoruz ve bu bizim hakkımız.

böyle hareket etmeliyiz

nasıl planlayabiliriz böyle bir görüşmeyi

öncelikle görüşmeden önce toplu bir cimer bilgi edinme talebi veya istek göndersek fena olmaz diye düşünüyorum, ama toplu olmalı yani
herkes aynı anda (kendisinin de alınmayacağı) küçük sade ve isteği de ifade eden bir metinle talebimizi resmi olarak iletmeliyiz.
geçmişte malesef ordan burdan arkadaslara inanarak hemen her gelen desteğe ok dediğim için upuzun bi metin gönderdiğimi fakat sonradan
"yaf sen böyle eğreti bi metin yazmazsın" dedim. kendi kendime alındım biraz. o yüzden de dediğim gibi

nesnel bir dille ve isteğimizi ifade eden öz kısa sade ve güçlü bir metin ile talebimizi oluşturmalıyız.

sorduğunuz soruya karşılık da şunu söyleyebilirim

bence küçük bir grup arkadasımız ve araarından bir temsilci de (mümkünse görüşmeyi yapacak kişi temsilci olsun) bir görüşme talebi için bakanlığa grup olarak birlikte gidilsin.
reddetmezler inşallah grup olarak gidilirse.

sonra şurası da çok önemli görüşmeyi yapacak temsilci bence ATANMAMIŞ kimselerden olsun.

bu arada bir detay var nasıl ifade edeyim bilmiyorum.

psikiyatri engellilere bu konuda anlayışla yaklaşılmasının doğru olacağını düşünüyorum.
bizi iyi anlayan hemen hemen hiçbir insan yok,bazı çok temel haklarımızı dahi ya kullanamıyoruz yada istemeye dahi çekiniyrouz.
bu nedenle de ben görüşmeyi yapacak tüm arkadasların psikiytri engelli olanların dışındaki arkadaslar olmasını öneriyorum.

gerçekten anlayış rica ediyoruz çünkü bizim hastalığımız gerçekten mahrem ve paylaşılması doğru değil ,kaldıki oraya gelen psikiyatri grubu arkadaslar için "ya bunun neresi engelli merak ettim yürüyor koşuyor,konuşuyor hiçbirşeyi eksik değil" denmesi bile ihtimaldir.

ama hiçbiri katılmak istemeyedebilir ..sadece buna anlayış rica ediyoruz.

kendi dünyamızda çoğu zaman yalnız kalıyoruz malesef...

benim önerim bu şekilde ama başka daha akla uygun bir öneri varsa yazabilirsiniz

bu arada benim önerime göre CİMER başvuruları mahrem kuralları çiğnemediğinden o TOPLU etkinliğe psikiyatri grubu dahil tüm arkadaslar katılabilir. bende çok katıldım ...

ben cimere bilgi edinme talebinde bulundum bakalım sonuç ne gelecek ve bu görüşme olayı federasyon tarafından yürütülmeli çünkü burda çok fazla destek bulamıyoruz öğretmen arkdaşlarımız bu konuda daha iyi organize oluyorlar

yani ben atanma ihtimali yüksek bir öğretmen olarak size destek yöntemine dair görüşümü yazdım.
burada görüşmeyi yapacak kişinin süreci yaşayan bir arkadas olmasında bana göre fayda var.
öteki türlü hep turhan içliye verilen ve üstte de zikredilen (kotaları dolduğu sürece..nevinden) ucu açık cümlelerle geçiştirilebilriz.

küçük grup dediğim de bence 10-15 kişi ideal.

brk.tnl

biz çok çok bulunduk.malesef hep geçiştirme cevaplar geldi.

ben cimere 3. atama için bikaç kez yazdım.
en son ayın üçündeki gelen cevap:
[2020 yılı içerisinde EKPSS öncesi bir alım yapılmayacaktır.
Bilgilerinize...]
resmen 2018 ekpssye giren bizlerin hakkı yeniyor.

Mart'ta sınav öncesi 2020/1 EKPSS atamaları yapılmalı, 23 Haziran 2019 İstanbul seçimleri öncesi TBMM'de verilen 10000 atama sözü tutulmalı,mevcut engelli kontenjanları %3'ten %5'e kadar artırılmalı ve alımlar yükselmeli...Nisan'a kadar hakkımızla torpil olmadan atanmak istiyoruz...

Sosyal medyadan etkili olmuyor direkt yetkililerle görüşme yapılması lazım

Katılıyorum. Bu iş hadi twitter da hashtag oluşturalım ya da cimer e yazalım la olmuyor. Sonuç belli her seferinde aynı. Yetkililerin bunu gündemlerine alıp faaliyete geçirmesi gerekiyor. Top onlarda. Artık alım sayısı düşüyor. Politikaları bu çünkü. Malesef bunlar boş çabalar. Yetkililerin umrunda değil çünkü herşey baştan planlı.

aslmrt

ne yapılabilir acaba, milletvekillerinden birileriyle görüşülüp konunun meclis gündemine getirilmesi nasıl ?

tanıdığı olan yok mu iletişime geçebilicek

cimerin cevabı sınav öncesi atama olmayacak olarak dönüş yaptılar 2018 sınavına girenlere haksızlık yapılıyorrr sesimizi nasıl duyuracagız

dediğim gibi, konu meclise taşınıp sorgulanabilirse o zaman bu bimerden gelen cevap değişikliğe uğrayabilir.

meclise taşımak kolay mı benim hiç tanıdığım yok maalsef nasıl iletişim kurucaz

Hala atama mı bekliyorsunuz. Bir kaç ay sonra sınav var oturun çalışın yüksek almaya bakın. ATAMA YOK DAHA !

Üzgünüm ama olma ihtimali çok düşük... Umudum yok

bence bu başlığa ve konuya destek vermeliyiz. işsizlik nasıl bişey haketmediğim halde yaşadım bilirim..

Olmalı, ama olmaz. (Bir tek 2018 öncesi oldu, o da biz sınava girmeden önce oldu ve millet 60-62'yle memur atandı)
Kota artmalı, ama artmaz (10 aydır filan bekletiliyor önerge mecliste).

Sosyal medyadan tt kasmakla, meclisin tatil günlerinde meclis önünde 15-20 kişiyle toplanmakla bu düzen değişmez. Bir tane Robin Hood'vari bir bürokrat öne çıkmazsa, bu düzen böyle gider. 90 altında alanlar atanamaz bundan böyle.

Atanıp giden kimseden destek görmedim. 2016 yılından beri engelli kardeşlerimle birlikteyim. 2016 öncesinde hastalığım yokken ben de bilinçsizlikten dolayı engellilerin işsizlik konusuna hakim değildim.

Herkesin bilinçlendirilmesi gerek. Engellilere çifte standart uygulanmalı. 7 bin açık varken iki yılda 2bin kişi alınmamalıydı, kota dışına çıkılması gerekirdi. Yazıklar olsun ki yetkililer engellileri seçim malzemesi olarak görüyor...

atansın atanmasın herkes kendisi birer twitter sayfası açsın ve yakınına da açtırsın. yakınlarımızı bilinçlendirelim. herkes destek olmalı ENGEL OLMAMALI!

2020 KPSS atama takvimi açıklandı. EKPSS'den yine haber yok

2020 yılında KPSS ile kamuya yapılacak atama takvimleri netleşti. Normalde KPSS ile birlikte açıklanan EKPSS atama takvimi geçen yıl olduğu gibi bu yılda açıklanmadı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu yıl yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) merkezi yerleştirme takvimini açıkladı. KPSS-2020/1 için kurumlar, yerleştirme taleplerini 9 Mart-29 Mayıs tarihleri arasında bildirecek, adaylar tercihlerini 14-21 Temmuz tarihlerinde yapabilecek. KPSS-2020/2 için ise kurumlar taleplerini 10 Ağustos'tan 30 Ekim'e kadar bildirebilecek, adayların tercih işlemleri 17-24 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.

EKPSS YİNE Mİ UNUTULDU?

Normal şartlarda KPSS atama takvimi ile birlikte açıklanan EKPSS atama takvimi geçen yıl olduğu gibi bu yılda açıklanmadı.

Geçen yılki EKPSS atamaları engelli memur adayları için sancılı bir süreç olmuştu. Yıl başında açıklanması gereken atama takvimi açıklanmamıştı, engelliler defalarca eylem yapmış, Bakan ve yetkililerde defalarca görüşüldükten sonra atama takvimi yıl sonunda açıklanmıştı. Engelliler için bu kadar sıkıntılı geçen sürecin ardından atama için sadece 1304 kadro açılmıştı.

2019’DA YAŞANAN SIKINTILARI ENGELLİLERE TEKRAR YAŞATMAYIN

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u ve bürokratlarını geçen yıl yaşanan sürecin tekrar yaşanmaması için şimdiden önlem almaya davet ediyoruz. 2020 EKPSS atamaları şimdiden planlanmalı ve kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarından EKPSS atama talepleri zamanında istenmeli ve kanunen doldurulması zorunlu olan boş engelli kadrolarına ivedilikle atama yapılmalıdır.

Bakan Selçuk’tan 2019 yılında yaşanan sıkıntılı EKPSS atama sürecini engelli memur adaylarına tekrar yaşatmamasını istiyoruz.

https://www.engelsizler.net/2020-kpss-atama-takvimi-aciklandi-ekpss-den-yine-haber-yok/5391/

Atama falan olmaz sınavdan sonra yaparlar

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bizleri 2.sınıf vatandaş olarak görüyorlar bu kadar zor mu bir takvimi açıklamak sırf bu tür olaylardan kaçınmak için bile açıklaması gerekir bir bakanın allah yardımcımız olsun işimiz çok zor 60 puanlarla atananlar oldu biz 81 küsüratlı puanla atanamıyoruz

Nisan ayında ek atama yapılacak bakan beyin açıklaması 20 bin civarı neden bizede 500 ek engelli ataması yapmasın bastıralım arkadaşlar

500 kime yetecek?

2016'da sınav olanlara 10 bin atama yaptılar,

2018'deki bize 2 bin hak mı bu?

Üst Alt