Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020/1 EKPSS atamaları, kadro sayısı ve kamuda engelli kotası ne zaman açıklanır?

CgrFb

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
11
2020/1 EKPSS atamaları Aralık'ta yapılacaktır ama tarihi ve kadro sayısı belli değildir..Kadro sayısı artıp 5000-10000 civarında olur mu?Kamuda engelli kotasına yönelik %6 kota kanunu yürürlüğe girer mi?
3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelli gençler olarak müjdeli haber alır mıyız?

7 bin civarı açık var bu sayıda bir atama bekliyoruz

Bu akşam bir gazeteci canlı yayında AKP grup başkanvekili Özlem Zengine engelli atamaları ile ilgili son durumu sorduğunda vekil "bakanımız geçtiğimiz günlerde 3000 yeni atama olacağını genel kuruldu müjde olarak verdi." şeklinde cevap verdi.
Umarım bu cevap anlık düşünülmeden verilmiş bir cevaptır. Sayı çok düşük.

@MusaT. 6 bin atama olacak denildi ya 2020 sınavı için aile bakanı açıkladı

toplam 3 alım olacak 3 alımda toplam 6 bin kişi alacaklar

Paranoya Ben şu ana kadar bakanın net olarak rakam verdiği hiçbir videoya rastlamadım. Açıklamayı nerede gördüğünü öğrenebilir miyim?

Cimere yazalım

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının dikkatine,

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK, Sayın Bakan Yardımcısı Dr. Adnan ERTEM, Sayın Bakan Yardımcısı Ahmet ERDEM, Sayın Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet Selim BAĞLI, Sayın Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan KOÇ
Dikkatine;

Ben 15 Kasım 2020’de EKPSS’ye girmiş engelli bir bireyim. 17 Aralık 2020 tarihinde sınav sonucum açıklanmıştır. Engelli personel ataması ile ilgili sorularım ve taleplerim bulunmaktadır.

Engelli Haklarına İlişkin Sözleşme'de Madde 27'de Çalışma ve İstihdam Bölümünde;
"Taraf Devletler engellilerin diğer bireylerle eşit koşullar altında çalışma hakkına sahip olduğunu kabul eder. Taraf Devletler çalışırken engelli olanlar dahil olmak üzere tüm engellilerin çalışma hakkının yaşama geçmesini yasama çalışmalarını da içeren uygun tüm tedbirleri alarak güvence altına alır. Taraf Devletler bunların yanı sıra;
Engellileri kamu sektöründe istihdam eder." denilmektedir.

Anayasa Madde 90'da;
"Usulüne göre yürürlüğe konulmuş milletlerarası antlaşmalar kanun hükmündedir. Usulüne göre yürürlüğe konulmuş temel hak ve özgürlüklere ilişkin milletlerarası antlaşmalarla kanunların aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda milletlerarası antlaşma hükümleri esas alınır." denilmektedir.

3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun Madde 4’de;
“Türk vatandaşları kendileriyle veya kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri hakkında, Türkiye Büyük Millet Meclisine ve yetkili makamlara yazı ile başvurma hakkına sahiptirler.” denilmektedir.

Sorularım aşağıda yer almaktadır:
1. Engelli personel ataması ne zaman yapılacaktır?
2. Yapılacak olan engelli atamasında kaç kişilik kontenjan açılacaktır?
3. Yapılacak olan engelli personel atamasında hangi branşlara kontenjan açılacaktır?

Taleplerim aşağıda yer almaktadır:
1. En kısa zamanda engelli personel ataması yapılmasını talep ediyorum.
2. Yapılacak olan engelli personel atamasında 10.000 kontenjan ayrılmasını talep ediyorum.

Tarafıma sorularım ve taleplerim ile ilgili madde madde yazılı cevap verilmesini talep ediyorum.

Cumhurbaşkanlığı 2018/13 Sayılı Genelge, 3071 Sayılı Kanuna ve 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununa istinaden gereğini arz ederim.
Saygılarımla.

Her sene az veriliyor. Direnmeye devam

3000 kontenjan açıklamış bakan dediler.ne kadar doğru acaba???

1 atama zaten kaydırıldı bu atamada fazla olması lazım.

3000 Engelli Memur Alınacak

EKPSS Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından Ocak ayında yapılacak Engelli Memur atamalarına ilişkin beklenti devam ediyor.

İşçiler Sitesi web sitesinin canlı yayınına konuk olan AK Parti Milletvekili Özlem Zengin yayında şu ifadeleri kullandı. “Genel Kurulda Bakanımız da açıkladı. 3 bin engelli memur alınacak. Bunun da buradan müjdesini verelim.”

Haziran-Temmuz ayları arasında 2.atamanın olacağı söylenmektedir..Sizce 2.atama olur mu?

Kamuda mevcut 7.100 kadro açığı varken, Ocak ayında yapılacak olan atamaya 3.000 kadro verilmesi çok düşük kaldı.

Üç bin son dört seneki en yüksek atama sayısı olur. Yine de az tabi umarim sene içinde ikinci atama da olur ayni sayilarda

3000 kura da dahil atama sayısı mı acaba yoksa sadece sınava girenlerin dahil olduğu bir atama mı?

4160. sırada doğru tercih yaparsam girme ihtimalim var mı sizce 73 puanım.

3000 atama olacağının müjdesini verdiklerini açıkladı.Umarım ortaöğretimden yine fazla diyanet kadrosu açmazlar..

jumanji

Beklentiye girmeden tercih yapın derken gidiyim üni kadrosu mu seçim bu puanla yani?????

vg3_Can

Arkadaş diyor ki tercihlerini yap ve bekle. Fazla beklentin olmasın diyor. Memurluk olmazsa hizmetli seçebilirsin.

3000 atama olur. İlk atama da 90 civarı alanlar atanır. Branşa göre değişir tabi ki puanlar. O branşta çok kadro açılırsa 70'lere bile düşer puanlar. Ben bilgisayar teknikeriyim mesela. 67 puan aldım. Tekniker çok alınırsa atanırım. Branş sıralamaları açıklansın kadrolara göre anlarsınız zaten. Dilerim herkes istediği yere atanır.

vg3_Can sınava hangi mezunuyetten girdin, yani lise mezunumusun önlisans mezunumusun yada lisans mezunumusun
çünkü açıklanan kadro sayıları farklı

öğretmen alımları bu 3000 in içinde mi yoksa ayrı mı açılıyor

Ben atanacagimi sanmıyorum.

2 tane TERCİH yaptım ikiside OLMADI

Büyük ihtimal bunda da Atanamam .

3000 Alım çok çok AZ.

Kimseye yetmez.

90 PUANDAN AŞAĞISI ÇOK ZOR.

Ben 80 PUANLA giremedim.2018 puanı

Gerisini SİZ düşünün

Yine FULL DİYANET KADROSU AÇARLAR.

LİSANS için diyorum.

Mevcut 3000 kişi atanacağı bilgisi söz konusuyken: Ortaöğretim 1701.ci sıralama ve 86.177 puanla atanma durumum ne olur acaba? Atanırsam hangi kadrolara atanır, hangilerine asla atanamam? Sınava ilk girişim. Kadro yada kontenjanlarla alakalı pek fikrim yok. Yardımcı olursanız..

Y.igit
Ortaöğretimden 1000 altı atama yapıyorlar her alımda. Meslek lisesi mi yoksa düz lise misin?

Üst Alt