Cimere yazalım
T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının dikkatine,
T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK, Sayın Bakan Yardımcısı Dr. Adnan ERTEM, Sayın Bakan Yardımcısı Ahmet ERDEM, Sayın Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet Selim BAĞLI, Sayın Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan KOÇ
Dikkatine;
Ben 15 Kasım 2020de EKPSSye girmiş engelli bir bireyim. 17 Aralık 2020 tarihinde sınav sonucum açıklanmıştır. Engelli personel ataması ile ilgili sorularım ve taleplerim bulunmaktadır.
Engelli Haklarına İlişkin Sözleşme'de Madde 27'de Çalışma ve İstihdam Bölümünde;
"Taraf Devletler engellilerin diğer bireylerle eşit koşullar altında çalışma hakkına sahip olduğunu kabul eder. Taraf Devletler çalışırken engelli olanlar dahil olmak üzere tüm engellilerin çalışma hakkının yaşama geçmesini yasama çalışmalarını da içeren uygun tüm tedbirleri alarak güvence altına alır. Taraf Devletler bunların yanı sıra;
Engellileri kamu sektöründe istihdam eder." denilmektedir.
Anayasa Madde 90'da;
"Usulüne göre yürürlüğe konulmuş milletlerarası antlaşmalar kanun hükmündedir. Usulüne göre yürürlüğe konulmuş temel hak ve özgürlüklere ilişkin milletlerarası antlaşmalarla kanunların aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda milletlerarası antlaşma hükümleri esas alınır." denilmektedir.
3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun Madde 4de;
Türk vatandaşları kendileriyle veya kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri hakkında, Türkiye Büyük Millet Meclisine ve yetkili makamlara yazı ile başvurma hakkına sahiptirler. denilmektedir.
Sorularım aşağıda yer almaktadır:
1. Engelli personel ataması ne zaman yapılacaktır?
2. Yapılacak olan engelli atamasında kaç kişilik kontenjan açılacaktır?
3. Yapılacak olan engelli personel atamasında hangi branşlara kontenjan açılacaktır?
Taleplerim aşağıda yer almaktadır:
1. En kısa zamanda engelli personel ataması yapılmasını talep ediyorum.
2. Yapılacak olan engelli personel atamasında 10.000 kontenjan ayrılmasını talep ediyorum.
Tarafıma sorularım ve taleplerim ile ilgili madde madde yazılı cevap verilmesini talep ediyorum.
Cumhurbaşkanlığı 2018/13 Sayılı Genelge, 3071 Sayılı Kanuna ve 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununa istinaden gereğini arz ederim.
Saygılarımla.