Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020 EKPSS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Serhathayal

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Mrb lar maliye mezunuyum ilk defa ekpss lisansa girdim 72 aldım pek bir beklentim yok ama yinede tercih yapmak istiyorum ve hiç bir bilgim yok tercih klavuzu ne zaman yayınlanacak nasıl tercih yapacaz atamada bir umut var mı bilgisi olan arkadaşlar yazarsanız sevinirim

Tercihler olduğunda ösym sitesinde açıklanır.

Branş sıralaması açıklandığında bakarsın. 72 puan az gibi gözükse de önemli olan branş sıralamasıdır.

Ekpss Tercih HK.

Merhabalar İlk defa bu sene Ekpss ye girdim 2 Yıllık BDTA Mezunuyum. Sonuç aşağıda tercih hk. bilgi verir misiniz? Ne zaman, kaç yer yazılıyor, doğuyu yazsam atanabilir miyim?

SzXAwb.png

Lisans için bol bol branş verilirken önlisans ta hiç yok 3001 o kadar haksızlık

balkan12
Tabiki de lisansa verilmeli. 4 yıl dirsek çürüttük biz,ömrümüzden ömür gitti

Ocak ayında bir alım olacağını söylemişti Bakan. Hayırlısı...

E KPSS ortaöğretim sınav tercihleri ne zaman yapılıyor

E KPSS ortaöğretim sınav tercihleri ne zaman yapılıyor bilgisi olan varmı yardımcı olursanız çok sevinirim Saygılar

Ekpss kılavuz

Merhaba iyi forumlar acaba ne zaman kılavuz yayınlanacak biliyor musunuz ?

balkan12
Tabiki de lisansa verilmeli. 4 yıl dirsek çürüttük biz,ömrümüzden ömür gitti

Bu söylediğin aşırı komik. Lisans okumanın bir zorluğu yok. Lisans bitirdim diyenlerin çoğu ıvır zıvır bölümlerden mezun. Ben de lisans okudum Makine müh, istatistik, 2'sini de 3.sınıfta sevmediğim için bıraktım. İşletme vs okuyup burda önlisans okudular diye insanları küçümsemeyin. Küçümsediğiniz önlisansların bir çoğunda sizin 4 yılda öğrendiklerinizi 2 yılda öğretiyorlar. Keza AÜ'de programcılık okudum bu bölümleri bıraktıktan sonra. Bilgisayar müh. okuyan bir sürü arkadaşımdan daha bilgili ve yetkin bir şekilde mezun oldum. Özel sektörde çalışıyorum Kamu'dan karşıma "mühendis" "uzman" diye koydukları insanları bir görsen oturur ağlarsın. Sıfır bilgi. Lisans okudum ben tabii bize verecekler gibi bir yaklaşım saçma ve küçümseyici. Normalde kimsenin okuduğu bölümü yaptığı işi küçümsemem ama bu tarz bir yaklaşım görünce aynı şekilde karşılık vermek istedim. Düşünce yapınızı değiştirmeniz dileği ile..

programmer

Bende bilgisayar programcılığı okudum. Yazılım burda lisans okudum diyenlerin bölümlerinden çok daha zor bir bölüm. Hem de uludağ üniversitesi gibi prestij sahibi bir okuldan mezun oldum. Gidipte bozkırda okuyup üniversite bitirdim diyenlerden değilim.

OzkanAytekin

Bana neden kızıyorsun? :d Ben de Ankara üni de programcılık okudum. Kesinlikle benim bahsettiğim de bu. İnsanlar 4 yıllık diye gidip saçma sapan bölümleri okuyorlar saçma sapan yerlerde. Hala bitmedi şu 4 yıl lisans ise iyidir, 2 yıllık önlisans ise işe yaramaz algısı. Sonra da tabii lisans alacaklar biz 4 sene okuduk diyorlar. Karşıma çok 4-6 yıl okuyan müh geldi. Benim öyle fazla iş tecrübem de yok bunu belirteyim yaklaşık 1 yıldır çalışıyorum özelde. Ama o karşıma gelen müh ve uzmanlardan kat ve kat bilgiliyim. Tek yaptıkları kpss kasıp bi yere atanıp kolay para kazanmak. Keşke biraz kendilerini geliştirip girdikleri yere katkıları olsa. Özellikle kamuda..

Derzley
Zaten ocakta alım olacak ocağın son haftasında tercih listesi yayınlanmaz..En geç ocağın ilk haftası yayınlanır 10 gün sürer tercih süresi ocağın son haftasıda belli olur işte atandığımız yerler.

En son yapılan atamada lisansa 200 kadr o bile açılmadı.önlisansa 2 katı daha fazla kadro verildi lisansa göre.ögretmenlik dışında atama yok.varsa yoksa öğretmenler. 4 atama verildi onlara.düz memurluk 90 altını görmezzzzz.birdahaki sınava çalışmaya başlayın

programmer

Sana bir sözüm yok arkadaşım. Sözün senin bahsettiğin gibi düşünenlere. Ben de çok gördüm 4 yıllık okuyup hiçbir şey bilmeyenleri.

Mamigfb

Haftaya açılabilir diye düşünüyorum bakan dedi ilk haftası atamalar olacak demişti.

3000 kadro açılacaksa ortaöğretim mezunları için kaç kişilik açılır?

Y.igit En fazla bin kadro açılır 300-400 ü diyanet olur 100 civarı sağlık 400 civarı hizmetli 50 memur 50 de teknisyen vs.

hocam şaka mı yapıyorsun ya, benim yarım kadar net yapan adam benim üzerimde sıralamada, birde gelmiş diyoesun ki lisansa daha fazla veriyorlar,lisansa fazla vermiyorlar ama bence en qaz 2 kat fazla vermeleri gerekir zaten bende keşke önlisanstan girseydim keşke ohh ne güzel hem sınav kolay hem atama fazla

birkan01

Aynen öyle oda en fazla 1000 Kişilik kadro açılır açılmaz.
Bu saatten sonra hizmetli,memur ayrımı yapıpta bekleyen olursa
Bir dahaki sefer bu ekonomiyle atanamayabilir. Çünkü alım yapacaklarının garantisi yok.

diyelim seneye bir daha atama olsun zannetmiyorumda. 1000 Kişi filan hayatta almazlar
en fazla 200-300 kişi alırlar onlarda yine hizmetli olur.
Bu Atamada tercih yapmayıp bekleyen kaybetmiş olacak.

Her sene diyanetten 300-400 kişi alıyorlar zaten bi dolmadı kadroları...Diyanetten alsalar en fazla 100-150 cvarında alırlar.Memur ve hizmetli kadroları birbirine yakın olur ama hizmetli memurluğa göre bir tık daha fazla alım olur.50 teknisyen almazlar çünkü ortaöğretimde bu zamana kadar kaçtane 50 almışlar ki ortaöğretimden teknisyen şimdi alsınlar. 2018/2 ve 2019 atamalarında toplam 20 ya var ya yok sağlıktanda pek fazla alım olmadı..Diyanetten,Bilgisayar işletmeni,Teknisyen,Memur,hizmetli,Kaloriferci,Santral memuru,Zabır katibi,hayvan bakıcısı alımları olmuş ilk atamalarda.Bakalım bu kez hangi kadrolar açılacak..

Şimdi ünv. hayatını düşün ve çevrendeki önlisans okuyan arkadaşların aklına gelsin. Eminim yazını revize etme gereği duyacaksındır. Okumakla bilinçli olmak arasında dağlar kadar fark var. Nece doktorasını yapmış adamlar var üni.'de prof olmuş vs. gereksizin önde gideni. Nece çobanları var okumuşum diyenin eline su dökemeyeceği.
İstatiksel olarakta bakacaksan olaya, Lisans mezunlarının içerisinden %60 i hanzo diyorsan Önlisansta bu oran %80 i bulur. Bırak bilgiyi gerçek anlamda 3 den 5 i çıkaramayan adam sürüsü var bu eğitim sisteminin içerisinde.

orta öğretimden zihinsel engelliden kaç atama olur acaba

Her barajı geçen lisans okuyabiliyor artık. Adım başı üniversite ne abarttınız be. Hayatınızda göremeyeceğiniz lisans bölümlerine girdim çıktım lisansdaki kadar boş insanı hiç bir yerde görmedim. Biri tarih okumuş biri işletme biri maliye.. Okudukları bölüm adı sanı belli olmayan apartman üniversitesi.. Tek dertleri düz memur olup yatarak para kazanmak olan boş insan sürüsü.

Lisans ekpss sorularını da biliyorum hiç bir zorluğu da yok allah aşkına insaf yani kendinizi yüceltmek için ne uğraştınız bee.

Arkadaşlar sizce bu yıl lisans düz memurluk atamalarında taban puan kaç olur, acaba?

Lisans okuyanda önlisans okuyanda adam olacak diye bir şey yok ama eğer bir insanın üniversite bitirmesi bence kendini diğerlerinden ayrıcalıklı görmesi gayet doğal.Bende üniversite okuyorum ama sınava ortaöğretimden girdim..Üniversite mezunu olmak bizim ülkemizde çok önemli bir şey.Eğer torpil var fln diyorsanız yurtdışına gidin ozaman adamlar akrabalarının bile gözünün yaşına bakmıyor.Kimse kimseyi küçültmesin kimseninde buna hakkı yok.Önemli olan hayattan ne öğrendiklerimiz ve insanları üniversiteyi okumaya teşvik etmemizdir..kİMSE ÜNİVERSİTEYİ BİTİRİP Bİ HALT OLAMIYORSA LÜTFEN BAŞKALARININDA HEVESİNİ KIRMASIN.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt