Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020 Engelli Araç ÖTV Sınırının Arttırılması

Volvo17

YDO belli olduğunda Esatbey (Kasım ayında açıklanıyor.) zaten riskin yarısı bitecek, sizin için. Cumhurbaşkanı YDO'ya müdahale yetkisini kullanmadıysa Engelli artışına da müdahale etmez diye düşünüyorum.

Dolayısıyla Kasım ayında net olur herşey. Ocakdan itibaren 2019 model araçlar çok zamlanmaz. Ufak kur artışı zamları olur ama (kurlar afaki artmazsa) ciddi zam olmaz. Ve istediğiniz aracı alırsınız. ANCAK 2020 almak istiyorum derseniz elbette bu rakamları düşünmeyin. Çünkü yeni model araçlara zam yaparlar. Limit artsa bile bundan etkilenebilirsiniz.

Mami Junior

Evet abi, ince nokta bu. Bunu da 2019 araçlar bitene kadar yapabilirsiniz. Bu yıl satışlar kötü olduğu için Hazirana kadar araç vardı. 2020 de ne olur bilmem ama Mart&nisan dönemine kadar uygun araçlar bulunur diye düşünüyorum.

merhaba,

satışlar hiç de kötü değil valla piyasa istediğiniz aracı bulamıyorsunuz.

boomer35

Dünkü Yazımdan Alıntı:
Bu yıl çok enterasan bir durum oluştu. Bayiler yıl ortasında araç satamadıkları için ithalat yapmadılar. Yani araç stoklamadılar. ve şuan kredi fazilerinin düşmesi ile piyasa görece olarak biraz açılsa bile engelli arkadaşlarım bayilerde araç bulumadıklarını söylüyorlar.

Uzun lafın kısası, bu stoksuzluk devam ederse geçtiğimiz yıl gibi 2019 araçları 2020 Haziran ayına kadar alma durumu olmayacak. Muhtemelen Ocak/Şubat döneminde 2019 modeller bitecek ve zamlı 2020 modelleri vitrinlerde göreceğiz.

Buna dikakt etmek lazım. İmka varsa, yeni limiti beklediyseniz çok beklemeden Ocak/Şubat döneminde araç alın. Yoksa zamlı 2020 modeller ile yine limit üstünde kalabilirsiniz.

https://www.bloomberght.com/otomobil-satislari-kasim-da-yuzde-26-azaldi-2239382

Merhaba,
StratoS teşekkürler bilgilendirme için,

Sonuç olarak,

Bayi araç getirmez istediğin aracı bulamazsın stoklar tükenir olan vatandaşa olur.
Bayinin elinde araç olur yüksek zamlardan aracın yanına yaklaşamazsın, alamazsın olan vatandaşa olur.
İstediğin aracı bulursun onda da limite takılırsın alamazsın, olan vatandaşa olur.
2020 yılbaşı gelir zamlar yağmaya başlar olan vatandaşa olur.

O yüzden ya nasip diyelim:)

@StratoS başkan son durum nedir acaba Aralık'ın 8'indeyiz. Ne bilgiler var acaba elinde. Teşekkürler.
Not: CİMER'e başvurumu yaptım.

Volvo17 Bahsettiğiniz araçların 247 bin sınırını geçtiğini nereden gördünüz. Ben Süperb prestige paket 1.6 TDI DSG Şanzumanlı aracı aldım. Kasım ayında faturası kesildi 155 bin TL ye. Siz de şimdi sipariş verebilirsiniz. Liste fiyatlarını baz almayın en güzeli direkt satıcı ile görüşerek fiyatta pazarlık yapmak.

Beyler, bu aralar bi söylenti dolanıp duruyor.
Yeni yılla birlikte yeni vergilendirme sistemi gelebilirmiş.
Otomotiv firmaları bu yönde hazırlık yapıyorlarmış.
Şu an nasıl bir çalışma var bilmiyorum ama bize etkisi olacak mı merak ettiğim bu.
Konu hakkında bir bilgisi olan yada duyumu olan varmı ?

Fatihhhh

Bana Cumhurbaşkanlığı kararnamesine atıfta bulunularak limitin her yıl YDO oranında arttırıldığı ile ilgili geri dönüş geldi, CİMER'den.

Zaten çok bir beklentim yoktu. Umuyorum YDO oranında artarak 303.000 TL ye çıkarda bari biraz tablo düzelir.

@amiira ben de Süperb prestige paket 1.6 TDI DSG Şanzumanlı araç almak istiyorum. Önereceğiniz bayi yada telefon varsa lütfen paylaşırmısınız ? Hatta süreçle alakalı dikkat edilecek hususlar varsa mutlaka yazınız. Teşekkur ederiz.

yaz kardesim bu limit bize yetersiz bu işin üstünde durursan sevinirim bizim bizden başka dostumuz yok.

Wolks vagen fabrika pazarlığı yaparken ötv pazarlığıda yapmış diye birşeyler okumuştum bakarsın ordan bize bir supriz çıkar

ötvy düşürürler belki

amiira, yazıyı yazdığım tarihte aradığım bayiler prestij superbi vermiyorlardı, sonradan kapsama girdiğini söylediler, ben de geçen hafta prestij superb siparişi verdim kaporamı yatırdım, ay sonunda gelecek inşallah. Business gri, içi bej cam tavanlı, tdi dsg

@Volvo17 @amiira arkadaşlar mesajlarınız oldukça yeni ve benimle de ilgili. Lütfen bu konuda ihtiyacı olana ve bana da yardımcı olabilir misiniz? ''prestij superb '' araç arıyorum ancak bulamıyorum. sizler nereden buluyorsunuz. imkan varsa lütfen bilgi paylaşabilir misiniz?

Ben çanakkale avek otomotivde geçen hafta cuma günü aradım 2 adet superb prestij var dendi, biri beyaz biri busines gri. Gri için kapora verdim, beyaz duruyormudur bilmiyorum

BU makyajlı prestijler eski prestijler gibi dolu değil dendi, siz yinede kararlımısınız merak ettim acıkcası =))

ben az once cimere yazdim. % 100 luk artis talebinde bulundum

amiira
ben de Süperb prestige paket 1.6 TDI DSG Şanzumanlı araç almak istiyorum. Önereceğiniz bayi yada telefon varsa lütfen paylaşırmısınız ? Hatta süreçle alakalı dikkat edilecek hususlar varsa mutlaka yazınız. Teşekkur ederiz.

selimS

Eğer burda yazılanları okuyabiliyorsan, bayileride arayabilirsin ?
Her sayafaya aynı şeyleri yazıyoruz artık....

selimS kardeşim. Ben aracımın 17 Ekim de siparişini ve kaporasını bayiiye verdim. Araç 27 Ekim de elime ulaştı. Bayii bana kasım ayı başında 2019 da artık araç gelmeyeceğini beyan etti. Dolayısıyla 2019 yılında araç artık yok. Ha bayiinin birinde vardır orasını bilemem. Sana diyeceklerim bu kadar.

@Mami Junior değerli arkadaşım. Yazdıklarımdan yola çıkarsak burada yazılanları okuyabiliyorum. Galiba yazabiliyorum da. Evet bayileri tek tek aradım sordum ve olumsuz yanıt aldım. Ancak buradan bazı arkadaşlardan aldığım yardımla farklı şekillerde metodlarda keşfettim. Mesela ben sizin önerdiğiniz metodla olumsuz yanıt veren bir bayiden daha olaya vakıf bir satış temsilcisinden olumlu yanıt alabildim. Diyeceğim şudur ki herhangi bir konuya bir katkınız olamıyorsa olumsuz bir yorumda yazmak zorunda değilsiniz. Zahmet etmenize gerek yok. (Ben ilgilendiğim modellerle ilgili gerçekten hiç araç bulamazken, bazı arkadaşlarımın sevinçli paylaşımlar yapması (ben şu araç için fiyat aldım ; ben şu araç için kapora verdim) benim de gerek genel gerek de özel bilgi talep etmemin nesi kötü)

selimS

Hayırlı olsun hocam, iyi günlerde kullanın.
Bi kaç yere aynı şeyi yazınca insan farklı algılıyor benim, kırdıysak kusura bakma.
O zaman yaşadıgınız tecrübeyi bizlerle paylaşırsanız, burdaki arkadaşlar da faydalanmış olurlar.

Mami Junior

forumda oldukça yeniyim. konu ile alakalı 2-3 yer var oralara yazdım. yine aynı yerlerde soru cewap seklinde ilerliyoruz. @Mami Junior kimseye karşı husumetim olmadığı gibi alınganlıkda göstermiyorum. bildiğimi öğrendiğimi paylaşıp bilmediğimi de öğrenmeye çalışıyorum. diğer postta yazdım. citroen aircross 149 ve hyundai 4*2 elite 150 fiyat almıstım. ayrıca passat bussines 149 fiyat almıstım. 2019 model ocak teslim. selamlar...

Üst Alt