Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020 ÖTV’siz alım, 2023 satış. Bu durumda yeni araç alabilir miyim?

gunduzm

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
3
Merhaba. 2020 yılında ÖTV istisnasıyla araç aldım. (ÖTV istisnasından faydalandırılmam gerektiğine dair Bölge İdare Mahkemesi (BİM) kararı var)

2023 yılında ihtiyaçtan dolayı o zamandaki mevzuata uygun olarak fark ÖTV yi ödeyerek aracımı sattım.

2026 yılı itibarıyla ÖTV’siz araç alabilecek miyim?

Benzer durumda olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilir mi?

Nasıl bir yol izlemeliyim?

Teşekkürler

@gunduzm, merhaba sizinle aynı durumdayım. Kararınızı benimle paylaşırsanız yarın avukatla görüşebiliriz. Ben de 2021 Ocak ayında aldım. 2023 te sattım. İnşallah alabiliriz. DM den numaramı gönderdim

@gunduzm, bende aynı durumdayım özelge yazdım alamazsın beklemek zorundasın dendi cevapta. BİM kararı ne ile ilgili verdi beklemeye gerek olmadan alabileceğin hakkında mı? Kararı atabilirmşsşn bende dava açmayı düşünüyorum çünkü.

@Black hero, anladığım kadarıyla o arkadaş 2020 yılında arabayı bölge idare mahkemesi kararıyla almış ve 5 yıl dolmadan satmış. Şimdi alabilir miyim diyor.
Bugüne kadar alabileceğine dair bir mahkeme kararı çıkmadı. O nedenle alamaz.
Sadece 27.12.2025 tarihinden önce, yani yeni kanun çıkmadan önce satanların alabileceğine dair bir karar var elimizde. Sadece onlar alabilir.

Yeni mahkeme kararları alan arkadaş varsa paylaşırsa seviniriz.

Üst Alt