Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020 ÖTV’siz alım, 2023 satış. Bu durumda yeni araç alabilir miyim?

gunduzm

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
3
Merhaba. 2020 yılında ÖTV istisnasıyla araç aldım. (ÖTV istisnasından faydalandırılmam gerektiğine dair Bölge İdare Mahkemesi (BİM) kararı var)

2023 yılında ihtiyaçtan dolayı o zamandaki mevzuata uygun olarak fark ÖTV yi ödeyerek aracımı sattım.

2026 yılı itibarıyla ÖTV’siz araç alabilecek miyim?

Benzer durumda olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilir mi?

Nasıl bir yol izlemeliyim?

Teşekkürler

@gunduzm, merhaba sizinle aynı durumdayım. Kararınızı benimle paylaşırsanız yarın avukatla görüşebiliriz. Ben de 2021 Ocak ayında aldım. 2023 te sattım. İnşallah alabiliriz. DM den numaramı gönderdim

@gunduzm, bende aynı durumdayım özelge yazdım alamazsın beklemek zorundasın dendi cevapta. BİM kararı ne ile ilgili verdi beklemeye gerek olmadan alabileceğin hakkında mı? Kararı atabilirmşsşn bende dava açmayı düşünüyorum çünkü.

@Black hero, anladığım kadarıyla o arkadaş 2020 yılında arabayı bölge idare mahkemesi kararıyla almış ve 5 yıl dolmadan satmış. Şimdi alabilir miyim diyor.
Bugüne kadar alabileceğine dair bir mahkeme kararı çıkmadı. O nedenle alamaz.
Sadece 27.12.2025 tarihinden önce, yani yeni kanun çıkmadan önce satanların alabileceğine dair bir karar var elimizde. Sadece onlar alabilir.

Yeni mahkeme kararları alan arkadaş varsa paylaşırsa seviniriz.

@barcan88, Bende emsal karar bulamadım. Dediğiniz gibi sadece 27 Aralık 2025 ten önce 5 yılı dolup satanlar yeniden araç alabilir diye bir karar var. Yazan arkadaştan da ses çıkmadı

Aracın satılmasına gerek yok. Eğer 27.12.2025'ten önce 5 yılınız dolduysa aracı satsanız da satmasanız da araç alabiliyorsunuz. Bu yönde Danıştay kararı var. Ancak vergi daireleri kendiliğinden bunu uygulamıyor dava açmak gerekiyor.

Üst Alt