Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Ağustos evde bakım aylıkları ödemeleri!?

eskinde de haklar vardı ama pek bilinmiyordu ve teknoloji bu kadar gelişmiş değildi ben bilgisyarla tanışınca lise son sınıftı yani eskileri konuşacaksak buyurun konuşalım

emreden
49 yaşındayım 34 yıllık engelliyim 3 ayda bir engelli maaşı verirlerdi 1 çuval şeker alırdık buyur devam et

emreden

Boşver kardeşim kök salmış kalıplaşmış bi kesim var gerçekleri anlatamazsın, anlatırsın bi şekilde yinede anlamazlar.

demek ki o zamanda hakkın varmış 39 yaşındayım yeni gelen hak yok demek istedim bakım parasına gelirsek ecevit getirdi herkes bilgi sahibi ama nedense boş bilgilerle bir araştır derim eğer yanlışım varsa bir daha bu siteye adım atmam

emreden
[FONT=arial]Evde bakım aylığı ne zaman başladı?

[/FONT]

[FONT=arial]15 Yönetmelikte 25.03.2014 tarihinde yapılan değişiklik ile 2828 sayılı Kanunun Ek 7. maddesi gereğince yapılan evde bakım ödemeleri de gelir olarak dikkate alınmaya başlamıştır.

Ecevit memur maaşlarını ödiyemiyordu

[/FONT]

1983 tarih ve 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu'nda göre ise kendi ihtiyaçlarını gideremeyecek durumda olan engelli ve yaşlılara bakan kişilere 793 lira evde bakım aylığı bağlanıyor.

Ancak bu yasalardaki 2013 ve 2014 tarihli değişikliklerle birçok engellinin maaşı kesildi, bazılarına geriye dönük borçlar çıkarıldı

buda kapak olsun

emreden

1 dediğin tarihle ecevitin ne alakası var
2 sen kanun çıkarıp rafa koyana değil uygulayana bak (kapak filan hoş değil seviyeli tartışacaksan yaz)

özalın zamanıymış fark etmez demek ki bu insanlar bilmiyordu televizyon trt vardı insanı bilgilendirmiyordu dallas diye bir dizi hele hele internet hiç ortada yoktu 2013 te 2014 te kanun değişmiş o zamanın insanları mağdur oldu şimdi parayı ödeyemeyecek durumda

Aile sosyal politikalar bakanlığı İL müdürlüğü ve ilçe müdürlükleri ile telefonda görüştüm bugün, il müdürlüğü 2 hafta sonra yani ay sonunu bulabilirmiş ödemeler dedi, ilçe müdürlükleri ise her biri farklı tarih söyleyip 1 hafta 2 hafta veya en yakın zamanda yatacak deyip,kurumlar arası çelişkili cevaplar verdiler!! En son 183 aile sosyal politikalar bakanlığı aradım ayın 20 sine kadar yatmış olacaktır dedi. Alo 144 aradım hafta sonunda itibaren yatmaya başlayacak dedi!!!

Hepsi aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı farklı kurumları aradım bugün, hepsi birbirinden habersiz çelişkili anlamsız ucu açık cevap verdiler !!!

Eree
aynen kardeşim. 183 bende aradığımda aynı cevabı verdiler. ezber yaptırmışlar konuşuyorlar.bence para repoda ve bu ayki maaş zamlı yatacağı için siyasi bir stratejileri var..yada kasa boş? :) benim üzüldüğüm taraf sadece bu maaşla geçinenler var.1 aydır sistemi nasıl halledemezsin. bu çalışanlar ne yapıyor.heleki böyle bir teknoloji çağında neden bu kadar uzun sürer? saçmalık..kesinlikle bir strateji söz konusu..bazıları yazıyor akp olmasa maaş alamazdık vs.vs. ne lakası var be kardeşim. bu bir yasa ve bu maaşı senin elinden kimse alamaz.ben hiç bir parti tarafında değilim ama kendinizi böyle kandırıp ülkenin gidişatına zarar vermeyin.enflasyon aldı başını gidiyor.sırf ben maaş alamam korkusuyla bir yerlere oy vermeyin..ülkenizi düşünün..son Diyeceğim ;
GÖÇMENLER MAAŞLARINI GÜNÜNDE ALDI BİLİYORMUSUNUZ?

Corona virüsü zamanında milli eğitim bakanlığı himayesinde 1 haftada EBA TV KURULDU!!Peki 1 haftada EBA TV kurulup uzaktan eğitim veriliyorda 1.5 ay olacak nerdeyse önceki bakım maaşı ödeneli,1 haftada EBA TV KURULDU ama 1.5 aydır "SÖZDE" Sistem güncellemesi yapılamadı mı?!! Sistem güncellemesi bahane bütçe şahane:)

Öncelik ile hukuki dayanağı 1983 tarih ve 2828 Sayılı Ödenek K.M
1- Evde bakım aylığı az yukarıda bulunan tarih ve sayılı karar muvacehesinde izahatı yapılmış ise de o dönem siyasi olgular göz önüne alındığında ve siyasi münazara da dikkate alındığında matbu olarak kalmıştır.
2 - Geçmişten günümüze hukuki olguyu irdelemekte yarar olduğu kanaati ile.

1 - 2008 Tarihli Sgk yasası ile de Emekli Yaş pirim ve gün sayısı arttırılmış.
2 - Yaş haddi yükseltilmiş ise de maaş ödeneği kanunun lafzı ve ruhuna aykırı olarak değiştirilmiştir hem de silahların eşitliği ilkesi göz ardı edilerek Anayasaya aykırı olarak değiştirilmiştir. Diğer bir değiş ile ABO.
Maluliyet olgularında ise.
1 - 03.08.2013 tarih ve 28727 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Maluliyet Tespit İşlemleri Yönetmeliği hükümleri iptal edilerek, şu Yönetmelik getirilerek MALULEN EMEKLİ OLMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIN ÖNÜ HEM HUKUKİ OLARAK HEM DE MEVZUAAT KAPSAMINDA TAMAMEN KAPATILMIŞTIR. Yönetmelik : 28.09.2021 tarihli Maluliyet ve Çalışma Gücü Kaybı Tespiti İşlemleri Yönetmeliği kapsamı.
2 - Bunu neden ve hangi amaç ile yazdım : Şöyle ki !
SGK Kapsamında Malulen Emekli Olmak isteyen vatandaş iş bu tarihten itibaren Malulen emekli olması mümkün değildir ve önü kapatılmıştır.
Diğer bir değiş ile.
1 - Malulen emeklilik davalarında Adli Tıp 3.İhtisas Kurulundan Rapor Alınıp Akabinde itiraz olması halinde Adli Tıp 2.Üst Kurulundan rapor alınıp Sonuca gitmekten ibarettir, peki burada ne var hay Allah aksilik tam burada Şöyle ki :
2019 Tarih 2547 Sayılı Cumhur Başkanlığı Kararnamesi ile Malulen Emekli olmak isteyen vatandaşlara raporun düzenlenmemesi ve malulen emekli olmaması yani devlete yük olmaması maksadı ile Adli Tıp Kurumu 3.Adli Tıp İhtisas Kurulu Başkanlığına Dr. Emre Çırakoğlu atanmıştır hem de uzmanlığı olmadığı halde hal böyle olunca malulen emekli olmak isteyen vatandaşlar artık emekli olamamaktadır çünkü yatalak olan hastaya dahi malul değildir şeklinde rapor çıkmaktadır sebebi ise az yukarıda yazmaktadır.
Evde Bakım Aylığına göre yorum yapan saygıdeğer katılımcılar öncelik ile hangi hak kaybına uğradığınızı araştırın sonra gerek siyasi gerekse simülatif çaba ile değerlendirme içinde bulunduğunuzu anımsayın Saygılarım ile.

İzmir yatmadı cumaya kadar yatar inşallah

Bu sitede bir admin varsa, siyasi konuları konuşanların mesajlarını silebilir mi. Bize lazım olan bilgileri bulabilmek için saçma sapan bir sürü yazı okumak zorunda kalıyoruz.

Hayır güncellenmemiş.

Ne kadar yatmış acaba? Mahsuru yoksa paylaşabilir misiniz?

Benim değil , faceden dekontu paylaşımlar yapılmış,3.336 tl

Refakatçi nizin telefonuna ziraat mobil i indirin yatıp yatmadığını ordan takip edebilirsiniz

E devlette maaşı güncel olan varmı evde bakım maaşı

Bakan derya yanık twittere Instagrama böyle yazmış arkadaşlar

Üst Alt