Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıkları Eylül'den itibaren 3 aylık olarak değil, aylık olarak ödenecektir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kalem

Emektar Üye
Konular
108
Reaksiyonlar
0
Güncel 19/08/2018 :

[FONT=sans-serif]"2022 aylıkları artık 3 aylık ödenmeyecek. aylık ödenecektir. "[/FONT]

https://www.engelliler.biz/forum/202...ayinlandi.html

------

Arkadaşlar,

konunun önemine binaen ayrı bir başlık açarak yazayım dedim.

2022 aylıklarının aylık ödenmesi ile ilgili, arkadaşım vasıtasıyla Aile ve Sosyal Politikalar bakanı basın müşavirinden bilgi aldım. Arkadaşım Whatsapp'tan bakan'ın basın müşavirine sordu ve gelen cevabı benim telefonuma aynen gönderdi.

cevabı aynen paylaşıyorum:

"Yönetmelik maliyeye gönderildi. İnş. bu ay resmi gazete'de yayımlanır.
aylık ödeme şeklinde olacak inş. ama rakamlar konusunda yanlış algı var. sanki şimdi ödenen 1200 TL eylülden itibaren aylık 1200 ödenecek diye.
bu 3 aylıktı. aynı rakam aylara bölünecek yani 400 TL gibi. ha ileride zam olabilir. o ayrı."

evet, telefonuma gelen cevap böyle.

özetlemek gerekirse;

Bu ay yönetmelik değişikliği olacak ve Resmi Gazete'de yayınlanacak.
eylül'de 3 aylık olarak değil aylık olarak alacaksınız inşallah.
şurada 3 aylık olarak yayınladığım miktarların 1 aylık miktarları da yazıyor:https://www.engelliler.biz/forum/20...-ayligi-ile-vakif-ayligi/202...elli-oldu.html

eylül'de 2 aylık farkla birlikte 1 aylık miktarda 2022 aylığı alacaksınız. Eylül'de alacağınız 2022 aylığı miktarlarını kırmızı renkle renklendirdim:

65 yaş üstü yaşlılık aylığı: 1629,82 TL (1 aylık miktar 543,27 TL) / tam miktarları: 3 aylık=1629,81876 TL , 1 aylık= 543,272919 TL

%40-69 engelli aylığı: 1301,03 TL (1 aylık miktar 433,68 TL) / tam miktarları: 3 aylık= 1301,03152 TL, 1 aylık= 433,677174 TL

%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 1951,55 TL (1 aylık miktar 650,51 TL) / tam miktarları: 3 aylık=1951,54728 TL , 1 aylık= 650,515761 TL

18 yaş altı engelli yakını aylığı: 1301,03 TL (1 aylık miktar 433,68 TL) / tam miktarları: 3 aylık= 1301,03152 TL, 1 aylık= 433,677174 TL

yönetmelik değişikliği yayınlanınca Yukarıda link verdiğim sabit başlıktaki 2022 aylık miktarlarını yeniden düzenleyeceğim. şu an yönetmelik çıkmadan değişiklik yapmayacağım.

resmi Gazete'de yönetmelik yayınlanır yayınlanmaz güncelleme yapıp sizleri tekrar bilgilendireceğim.

1. 2022 aylıkları artık 3 aylık ödenmeyecek. aylık ödenecektir. eylül'de 3 aylık almayacaksınız.

2. GSS gelir testi sonucuna göre 60/g GSS kapsamında prim ödeyerek sağlık güvencesi olmak artık 2022 aylığı almaya engel değil:)
GSS gelir testinde G1 çıkanlar prim ödeseler bile 2022 aylığı başvurusu alınabilecek artık. yeter ki hanede kişi başına düşen aylık geliri 483,64 TL altında olsun:)

3. 65 yaşını doldurmadan önce %40-69 Oranlı raporla engelli aylığı alanlar 65 yaşını tam olarak doldurduktan sonra da almaya devam ediyordu. lakin aylıkları bir şekilde durdurulmuş ya da kesilmişse engelli aylığı alamıyor yaşlı aylığı baglanıyordu. Bu konuda da değişiklik yapılmış. yapılan değişikliğe göre, 65 yaşını doldurmadan önce %40-69 raporla engelli aylığı alanlar, 65 yaşını doldurduktan sonra aylığı kesilmiş ya da durdurulmuş olsa bile, %40-69 raporuyla birlikte yeniden engelli aylığına başvurabilecek.

4. 65 yaş aylığında, 65 yaş üstü yaşlı ve eşi, isterse ayrı hanelerde yaşasın yine de ikisinin geliri dikkate alınacak. aynı hanede olmasalar bile.
engelliler için hane esas alınmaya devam. aynı hanede kalanlar dikkate alınacak engellielrde eskisi gibi.

Tesekurler kalem abla birde kurban bayramında n önce alabilir miyiz

Zaten Bayram öncesinde dağıtılıyor maaşlar
Bir de ikramiye
Ama 2022 e yok

yanı eylulde bızım elımıze 3 aylık 1700 tl gecmeyecekmı kalem abla,eylulden sonrakı aymı aylık alıcaz

Ayın kaçında bayram?

Konu başlığında ne yazıyor
Eylülden itibaren aylık diye
Hadi gözün aydın ☺

selocanlar
Yukarıdaki yazdığım mesajda var. kırmızı renkteki miktarlarda alacaksınız eylül'de. 1 aylık miktar yani.

dur, ayrıca tek tek yeniden yazayım.

Eylül'de 2 aylık fark hariç,

65 yaş üstü yaşlılık aylığı: 543,27 TL

%40-69 engelli aylığı: 433,68 TL

%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 650,51 TL

18 yaş altı engelli yakını aylığı: 433,68 TL

alacaksınız. kasım ve aralık'ta da bu miktarlarda alacaksınız.

UYARI! Yönetmelik yayınlandıktan sonra sabit başlıktan 2022 aylıklarını tekrardan güncelleyip ilan edeceğim. Mevzuat dışı açıklama yapmayı sevmiyorum. Yönetmelik değişikliğini beklememin sebbi ayrıntıları görmek. yoksa zam olmayacak. miktarlarda değişme olmayacak.

2022 aylıkları 1.1.2019 tarihi itibariyle zamlanacaktır.

abla eylülde normal maaş aldıktan sonramı aylık olcak

Kalem abla 2022 maaşı 3 aylık peşinmi ödeniyo.yani haziranda aldığımız maaş haziran temmuz ağustos maaşınınımı almış olduk

afyonlu_03
eylül'de 3 aylık aylık alacaksınız, 1 aylık alacaksınız. alacagınız miktarları ikinci mesajımda yazdım ablası. her iki mesajımı da okursan sorunun cevabı var zaten.

Ertelendim
evet haziran'da aldığınız maaş, haziran, temmuz ve agustos aylarının ödemesiydi. haziranda 3 aylık ödemeyi peşin aldınız yani.

eylül'de ise sadece 1 aylık alacaksınız, 3 aylık değil.

fark yok degilmi abla benim%80 650 geliyo iki ay farkla kac tl olcak abla

afyonlu_03
rapor oranın % 70 ve üstü
2 aylık farkla bilikte eylül'de 754,10 TL alırsın.

eylül maaşın: 650,51
2 aylık fark :103,58
650,51 + 103,58 = 754,09 TL (yuvarlarsak 754,10 TL)

tşk abla valla moralim bozuldu abla toplu alıyorduk buda iyi ama 750 agır engelli öbbür kardeşlerimde 500 küsür yazık bence kızın biri uyarmış akp parityi siz geldikten ssonra engellilerin düzeni bozuldu diye aynen oyle oldu sözüm meclisten dışarı iki ay boşunamı beklicez abla

kasım'da 650 TL, aralık'ta da 650 TL alacaksın.

anladım abla saglık olsun bi yerde umudum var daha böyle olmamlıydı tşkler abla

Arkadaşlar,

tekrar ediyorum.
halen zam beklentisi içinde olanlar var. zam beklemeyin. zam 1.1.2019 itibariyle yapılacaktır.
halen 3 aylık olarak aldığınız miktarı her ay alacağını sananlar var. aldanıyorsunuz, aldığınız 3 aylığın 1 aylık miktarını alacaksınız sadece.
% 40-69 raporu olan engelliler ayda 433, 68 TL (eylül,ekim,kasım, aralık 2018 için geçerli)
% 70 ve üstü olanlar ise ayda 650,51 TL (eylül,ekim,kasım,aralık 2018 için geçerli)
alacak.

yanlış ve aşırı iyimserlikle mücadele edilmez. alacağınız miktarları bilin ki ona göre mücadele edin.
miktarları az buluyorsanız ilgili kurumlara rahatsızlığınızı iletin.
zam gelecek, yüksek miktarda aylık alacagız diye yanlış bilgilerle kendinizi kandırmayın, mücadeleye de zarar vermeyin.
gerçekleri bilin ki ona göre mücadele edin, rahatsızlığınızı dillendirin.

bol keseden atıp tutmanın alemi yok. gerçekelr ortada.

Tesekurler kalem abla birde kurban bayramında n önce alabilir miyiz

Maaşlar bayramdan once verilmez şimdiden kendinizi sartlamayin .eylulde aylik alicaksak 3/1 alcaksiniz +2 aylikda fark yatar fazladan zam ikramiye vs beklemeyin kendinizi kandirmayin .
"Aylik olursa"
40-69: 502.73
70-100:754.10 alinir bunun alti ustu yok net rakam budur.

ekım de almayacakmıyız abla ekımı atlamısınız cok tşk edıyorum deyerlı vaktınızı ayırdıgınmız ıcın allah razı olsıun ablam

Eylül ayında Toplu 3 aylık para yerine
Aylık ödenecek
Galiba üzülenler var

Birileri şikayet istek etmiş olmalı aylık aylık olsun diye
Ne güzel peşin 3 aylık ödeme yapıyorlardı kurum
Ne yapacağınızda her şeye terazi oluyonuz

Kalem abla Merhaba benim raporum yüzde yetmiş (70) eğer karar resmi gazetede yayınlanırsa eylül ayında 2.055,13 TL alamıyacakmıyım ?

kalem abla iyi günler benim maaşım haziran ayında 2022 maaşım adres degişikligi nedeniyle kesildi işlemleri yaptırıp maaşım tekrardan baglandı sydv eylülde toplu alacaksın dedi yani bendemi aylık olunca normal maaş alacam yoksa toplu maaşımmı alacam

Haziran maaşini aldıysan 433 tl alacaksın haziran maaşını almadıysan haziran dönemi 3 aylık maaşını artı 433 alacaksın kardeşim

arkadaşlar hemşom Kalem in dediği gibi eylüle yetişirse şuankı aldıgnız mıktarın 3/1 ini alacaksınız. sonrakı ekım kasım ...takıp eden aylardada aynı şekılde almaya devam edeceksınız.o yüzden eylülde 3 aylık değilde 3/ 1ini alcağınzıdan dolayı harcama ve borçlanmalarınza dikkat edip açılıp zor durmda kalmayın. eylülden kerri bikaç ay aylık alınca normal düzenize kavuşursunuz zaten.aman ha amna açılmayın.

ee türkiye boşuna nüfusa oranla dünyanın en çok göç veren ülkesi değil.baksanıza engelliye bile ayda 400 küsür lira para veriyorlar.halbuki normal maaş gibi 1000 küsür verilmesi lazım.ne diyelim ülke utansın diyecem ama ülkedede utanacak yüz kalmışmıdır acaba?

Önce 3 aylık hesabı şükür yapıyorlardı
Şimdi aylık hesabı az bulanlar var baksanıza
okatur

kalem hanım yaşlı maaşı 2 aylık farkla ne kadar alcaklar eylülde
annem babam alıyoda

Zorro

onada alışırlar.bence aylık daha ii.3 aylık alınca haftasıan kalmıo cepte bişi kalmıodu.sonra bekelkı 3 ay bıtsın.azda olsa aylık iidir tabii gönlüm maaşın artmasından yana.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt