Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıkları Eylül'den itibaren 3 aylık olarak değil, aylık olarak ödenecektir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaşlar,
yönetmelik maliyeye gönderildi. maliyenin görüşü alındıktan sonra buyuk ihtimalle bu ay resmi gazete'de yayınlanır.
gerçi bu arada bakanlıklar değiştirildi/birleştirildi:)
aile ve sosyal politikalar bakanlığı çalışma bakanlığı ile birleştirildi, " çalışma, sosyal hizmetler ve aile bakanlığı" oldu:)

gerçi 2022 aylıklarının aylık ödeneceği söylemi Erdoğan'a ait olduğu için bakanlıklarla ilgili değişimler pek bu olayı etkilemez. yine de ne olacağını bilemeyiz.

ben her gün resmi gazete'yi takip eden biriyim. ayrıca gündemi sıkı takip ediyorum.
bu konuda içiniz müsterih olsun. bir değişiklik olur olmaz sizlerle buradan paylaşırım.

yeni yönetmelik yayınlanınca da gerekli tüm açıklamaları detaylarıyla yaparım.
biraz sabır...

Cumartesi memlekete gideceğim baya kalacağım orada. siteye pek giremeyeceğim. ama mevzuatı, gündemi sıkı takip edeceğim. değişiklikler olduğu an en kısa sürede bilgisayar bulup size gerekli açıklamaları yapacağım.
ama şunu söyleyebilirim. eylül'de 2 aylık farkla birlikte sadece eylül maaşı alacaksınız. 3 aylık paranın 1 aylık miktarını alacaksınız. 3 ay yerine her ay alacaksınız. büyük olasılıkla bu uygulama eylül'de başlayacak.
ilk defa aylık alacak olanlar, aylık başlangıç tarihinden 1 eylül!e kadar birikmiş para + eylül ayı maaşını toplu alacak.

bu açıklamaları sürekli yapıyorum. üstelik mevzuat değişikliği olmadan bu şekilde açıklama yapan biri d edeğilim. hoşuma da gitmiyor bu durum.

lütfen yönetmeliğin yayınlanmasını bekleyelim. biraz sabır...

yaşlı maaşı 2 aylık farkla ne kadar alıncak kimse cevap yazmıyo
tek aylık olarak

Heyete girdikten sonra engelli raporum kaç gün sonra enabiza düşer?

Haziran 18 de heyete girdim ma hâlâ rapor sonucu enabiza düşmedi

mirhat
eylül'de 1 aylık verilirse eger;
65 yaş üstü 2022 yaşlı aylığı eylül ayı miktarı: 543,27 TL
2 aylık fark ise: 86,51 TL

eylül'de eylül ayı 4 2 aylık fark olmak üzere toplam olarak 629,78 TL alır.
ekimDe: 543,27 TL
kasımda: 543,27 TL
alır.

Orhanejder
e-nabız'da engeli sağlık kurulu raporları görüntülenmez. doktorların yazdığı raporlar görüntülenir.

hastaneye gidip engelli sağlık kurulu raporunun çıkıp çıkmadığını öğrenmeye çalış. ya da hastaneyi arayıp bilgi al, öyle git.

e-nabız uygulaması için bkz: e-nabiz

mustafa sürek

Kardeşim maaşını adres degisikliginde otomatik mi kestiler bildirdiniz de ondan sonra mi kestiler bnde adres değişikliği yapacağım da eylül maaşından önce 3 kişilik bi aileyiz biz korkum kesip de tekrar baglamazlar diye

Slm abla bn haziranda 1200tl aldım eylülde farkla beraber nekadar alcem 2018 eylülde aylık olarak verılcekmiş nekadar alırım farkla brbr

Abla ben özürlü maaşi aliyom haziranda 1200 aldım 2018 de eylülde aylık olarak alınceğini duyurmuşsun darkla beraber nekadar aylık olarak alırım raporum yuzde 51 şimdiden tşkurler

Zorro
bu arkadaş yeni yılda zam yapılıyor onu bildirmiş.bilinen bir haber güzel haber ama vatandaşın biri begenmeyik.

rivotril01
bu arkadaşda açıklanan bir faydalı bilgi için teşekkür etmiş ve begenmemiş her kım begenemdıyse ne acaip bı durum

abi otomatikmen kestiler sonra adres bildirimi yaptık baglandı ama haziran maaşını alamnadık

Bakım aylığında kira gideri gelirden düşülmüyor ve gelir kriterini 1 TL geçtiğinizde her ay 1178,4 TL zarar ediyoruz. 2022 aylığında böyle bir sıkıntı var mı (yok diye biliyorum).

ılgaz20
evde bakım aylığında evet, hiçbir gider hiçbir şekilde gelirden düşülmez.
2022 aylığında ise sadece emsal kira bedeli gelirden düşülür. emsal kira bedeli haricinde hiçbir gider gelirden düşülmez.

Maaşların aylık olması iyi olur yeni yılda iyi bir zam yapılırsa daha da güzel olur en azından parasız kalmayız ve gün saymayız artık

abi otomatikmen kestiler sonra adres bildirimi yaptık baglandı ama haziran maaşını alamnadık
Saolasın kardeşim ben eylül maaşını alırım sanırım çünkü bu ay ucinde taşıncam ve hemen başvurumu yaparım ama muhtaçlık sınırını aşıyoruz ya kesilir mi diye korkuyorum açıkçası

ben 3 aylık alıyorum ayın sekizinde
aylık olduğunda ekimin sekizinde mi alacam

Galiba gününe göre işlem kaldırıldı
Herkes eşit günde alacak aylığını

muhtaçlık sınırını aşıyoruz ya kesilir mi diye korkuyorum açıkçası

taşınınca başvuru yapcakmsısınız.başvurunzuda sınırı geçtiğiniz ortaya çıkar ve maaşınız kesılır.muhtaçlık sınırının geçilmesi maaşın kesılmesıne sebeptır

taşınınca başvuru yapcakmsısınız.başvurunzuda sınırı geçtiğiniz ortaya çıkar ve maaşınız kesılır.muhtaçlık sınırının geçilmesi maaşın kesılmesıne sebeptır

babamın eşi var ben varım başka yok

babamın eşi var ben varım başka yok

kardeş alıntı yaptıgn mesajı ben beyza92 için yazmıstım .senın içinde yazayım .maaş aylık olması için yapılacak değişiklikte maaş ödeme günlerınde değişiklik yapılmazsa gene her ay'ın 8 inde alırısn yok değişiklik yapılırsada o değişikliğe göre alırsın.

babamın eşi var ben varım derken neyı kastettınzı anlamadım

Abla yuzde 55 raporum 1200 aliom farkla nekadar alcam peki yani nekadar yansiyacak

bugün sabah gaztesinde okudum
sosyal yardımlar yaşlı engelli aylıkları gündemimizde olcak dio bakan

selamun aleykum arkadaslar az once bi arkadasla gorustum kendisi sosyal yardimlasma muduru bana dedigi eylulde 3aylik alacaksiniz daha sonra aylik olarak almaya baslayacaksiniz net olan nedir cevap icin simdi den tesekkurler

urfaliabdullah63 eylülden sonra ne kadar alacaz 1 aylik pek

Bizim devletimizi koruyup kolladığımız gibi onlarda bizi korusa yaktılar beni bu kararla benim 400 tl taksitim var eylül ayında 3 ay bekledikten sonra elime geçen 33 tl mi olacak yani süpermiş valla devletimiz çok yaşa engelliler gerçekten çok üstün tutuluyormuş bu ülkede maşallah

Maddiem böyle bir karar alınıyor bari belli bir maaş belirlensin herkese o maaş üzerinden verilsin gerçekten böyle adeletle yönetilen başka ülke yok harika devam et türkiyem devam et oy verip başa geçirdiklerimiz dönüp bize geçiyor harika

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt