Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıklarında muhtaçlık değerlendirmesi-soru-cevap

Mal müdürlüğüne başvuru yapanların evrakları neden hala sitemde görünmüyor.fatih bey bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

bakanlıklar arası bir devir süreci var.
sen bir tc ni özelden yaz. bir kontrol edeyim.

bu yeni yönetmelik insanı öldürür valla eğer ailemden ayrı bi evde olsaydım şimdiye çoktan ölmüştüm. verdikleri 3 aylık maaşla kimse geçinemez 730 tl ile en fazla 40 gün geçinilir .para .bu yönetmelikten geri dönülmüyorsa mahkemeyede verilmiyorsa kimseden oy istemesinler vatandaşta oy vermeye gitmez ve dönüşü olmaz bi dahada bu kadar insan güvenmez .hükümetin yaptığı yeni kolaylık galiba bu kısa yoldan milleti öbür tarafa göndermek.para kasada kalır böylece maaş vermekten kurtulur.ya anlamıyorum zaten 3 aylık maaş devlete nasıl bi yükü olur aklım almıyor düşünüyorum taşınıyorum hesap yapıyorum olmuyor.bizim sokaktan resmi plakalı bi araç geçse yüreğim ağzıma geliyor kesmeye geliyorlar diye .paranoyak olduk hep beraber sayelerinde ...

Akp anket yaptırmış gene arınç diyodu ya hamd olsun oylarımız %54e çıktı diye daha dün haber sitelerinde okudum ben de.

arkadaşlar engelli federasyonlar ve konfederasyon bakanlık önüne giderek bsın açıklaması v.b girişimlerde bulunmuşlar ama milleti uyandrmamak için hiç duyurulmuyor lütfen tv ve gazetelere yazmaktan vazgeçmiyelim ben hergün türkiyesesver.com a yazıyorum sizde yazın kanal d irfan değirmenciye yazıyorum lütfen vazgeçmiyelim bakım ücretlrindede azaltmaya gidilecekmiş ben fatma şahine ve tatyyibe tektrar yazıcam bakım evlerini çoğaltsın mademki bize para vermiycek bende çocukları devlet kapısına bırakacam siz bakın ben 28 senedir bakıyorum diycem.

Fatih bey özelden msj attım ama geldimi bilmiyorum akşamdan beri no tane msj yazdım sonuncu belki gelmiştir.bu gün gittim sydv ye sistemde görünmüyor. Dediler dosyalara baktı evrak takipten baktı ankara ya gitmiş ama sistemde yok.

arkadaşlar ben muhalefet partilerinin halkla ilişkiler bölümlerine bakan kişilerle görüştüm amcamlar konuyu sn milletvekillerine sunmuşlar güya yönetmelik inceleniyormuş yönetmelik çıkalı neredeyse 1 ayı geçti hala inceliyorlar bizim burdaki kalem hanım kadar her halde algılayamadılar yada hiç bir şey yapmak işlerine gelmiyor bakın akp engellilere ne yapıyor kıymetimizi bilin diye zate yapacaklarınada inancım yok çünkü aile hekimliği parasız olarak başladı şimdi reçete parası alınıyor 3 kutu ilaca kadar 3 tl her artı kutu başına 1 tl bunu duydularda ne yaptılar niye yürütmenin durdurulması için için bir şey yapmadılar akılları sıra onlarda milletten intikam alıyorlar gibi geliyor bana bu gün bi avukata bu yönetmeliğin iptali için mahkemeye baş vurusak kaç tl masraf olur diye sorduğumda yaklaşık avukat parası hariç 1000 tl geçer dedi malum o güç bizde de yok ama gücü olanlarda gücünü kullanmıyorlar mhp tutturmuş kürt türk chp tutturmuş silivri akp tutturmuş yeni anayasa başkanlık sistemi yani anlıyacağınız bunlardan hiç bir şey çıkmaz bakın tvlerde haberlerde bile bir şey yok sanki şafak paveyin bu konudan haberi yokmu eminki vardır bakın sydv çalışanı bi abimiz resmen diyorki bu yönetmelik resmen maaşların kesilmesi için çıkarılmış ben sadece görüşlerimi yazdım sürçü lisan ettiysem affola

Bu konuyu kendi içimizde 15 gündür yorumluyoruz. yeni başvuruları inceliyoruz. inanın işin içinden çıkılacak hali yok. bir görüş istedik. 2022 aylığa başbvuru yapan şansın kendi geliri hane bazlı incelemeye tabi olmadan 119,62 tl yi geçerse red mi edeceğiz. yoksa geliri hane sayısına bölüp muhtaç mı diyeceğiz. bekliyoruz

fatih arslan tam benim olayımla ilgili görüş istemişsiniz...
eğer ; engellinin kendi geliri sorgulanırsa ... maaşım devam eder değil mi? ( zira sıfır geliri var )
sıkıntımız hane bazlıda 119 u geçtiği için

cevabı paylaşacağınız anı merakla bekliyorum.teşekkürler..

keşke dediğin gibi olsa. diyelim ki engellinin kendi geliri 200 TL. bu durumda muhtaçlık hesaplamasına , hane gelirine bakmaya da gerek yok. Yönetmeliğin 7 inci maddesinin 2 inci fıkrası gereğince direkt red olur. bu geliri haneye bölemezsiniz. biz bölmek istiyoruz, bu sebeple görüş istedik.

destiny07;
Ben de söyledim aynı şeyi 35 yaşından sonra babadan para mı istiyeceğim üstlik adamla aynı evde düşman gibiyiz, sevmiyorum adamı

walera;
Tamam da şimdiye kadar neden yoktu bütün bunlar, yıllardır alıyorduk neden Fatma Şahin hanımefendi bakan olduktan sonra mı akıllarına geldi bunları araştırmak

fatih bey benim %50 raporum var 12.02.2012 yılın 2022 maasına basvurdum agustos ayında evraklarım işleme alındı ve fotokopi nedeniyle rapor onaylanmadı ocak 7 de sydv gittim orda bana imza attırıp elime bir kagıt verip 15.02.2012 ilk basvuru ustunde ismim soyismin tckimlik no ve basvuruyu alan memurun ısmı flm yazıyor bugun sydv aradılar ve dıyorlarkı annenle abin aynı evde oturuyor gozukuyor olmasın sadece senle annen evde oturuyor ol gözükün bize haber edin burda nasıl bir yol izlicez tesekkurler sımdıden

hatac;

sevgili kardeşim bi sydve çalışan abimizin dediği gibi bu yönetmelik remen maaşlar kesmek için hazırlanmış rayiç bedelleri falan eskiden yoktu ama şimdi var bu da o sydev çalışan abimizin söylediğinin doru olduğunun kanıtıdır

evet herşyi paralı yaptılar bugün oğlum hastalandı 25 tl katkı verdim raporlu ilaçları bitti 85 tl fark dediler eşdeğerini aldım yani en ucuzunu 20 tl aldılar ama doktorun yazdığımı tutmuyor çocuk çıldırıyor zaptedemiyorum bunca yüke rağmen maaşımızı kesecekler bide utanmadan gss pirimi alacaklar allahsız şerefsizler.

fatih bey oğlum 18 yaşından büyük yüzde 71 özürlü meurum 2300 maaşım var biri 70000 biride 60000 değerinde iki ev ikiside 1350+350 taksiti kredi ile adıma kayıtlı evde yedi kişiyiz 2022içi yeni başvurmuşuz. durumuz nasıl olacak.

fatih bey merhaba geçende sorumuştum eylül ayında 2022 maaşı almaya başladım yüzde 70 raporum var abimle yaşıyorum abimin aldığı asgari ücret dışında herangi bir gelirimiz yok evimiz kira 400 tl veriyoruz. sorgulama esnasında giderler kira faturalar vb. giderler düşülmeden muhtaçlık tespiti yapılırsa muhtaçlığınız kalkar demişitniz...abim dışında hiç kimsem yok onun aldığı asgari ücret dışında gelirmiz yok evim kira bu maaş benim hayat sigortam gibi birşey acaba maaşım kesilirse hukuksal anlamda haklarımızı arayabilirmiyiz.

tarlada da mı rayiç midir neyse o bedeli hesaplayacaklar yoksa tarladan elde edilen yıllık geliri mi?

ulan tayyip keser döner sap döner tavuk döner horoz gömer bizde sana gömecez bi gün

mehmetx;
engel bir durum mu var ki. abin sigortalı ise evde oturmuyor, diyin. gayet normal bir durum.

memet zeki;
sonuçlanmadıysa muhtaç olmadığı yönünde çıkar. inşallah öyle olmaz.

koray26;
sosyal incelemeciler geldiğinde abiniz olmasın. misafir diyin. bu işe başka çare kalmadı.

ben ne diyim fatih bey :D gelenlere mülteciyim falan mı :D

:)başka çare bırakmadılar cuma bey...

Yönetmelikten ziyade 2022 sayılı kanunda değişiklik yapılmalıdır. yönetmelik değiştirilse bile kanuna aykırı olamaz. yönetmeliğin 7.inci maddesinin 2 inci fıkrasının a,b,c,d,e,f, bendtleri aylıktan faydalanamayacakları sıralamış, sonra 7 inci fıkrada puanlama usulünden bahsetmiş, 8 inci fıkrada ise hanede kişi başına düşen gelirin muhtaçlık sınırının altında olanlara aylık bağlanır demiş. bu demek oluyor ki. başvuru sahibinin kendi zirai geliri 119,62 ve üzeri olursa geliri haneye bölmeden başvuruyu reddet. durumu 7 inci maddenin 2 inci fıkrasının a,b,c,d,e,f bendtlerine takılmıyorsa o zaman hanenin gelirine bak, eve bak arabaya bak arsaya bak, geliri topla hane sayısına böl, 119,62 tl ve üzerinde olanları reddet, altında olanları kabul et.

özetlemek gerekirse; bu yönetmeliğe göre aylık 150 tl nafaka alan, aylık 120 tl zirai geliri olan, aylık 200 tl pazarcılık geliri beyan eden bireyin hane bazlı incelemeye geçmeden başvurusunun reddini gerektirmektedir. yönetmelik kendi içerisinde çelişmekte, 2022 sayılı kanunun ruhuna aykırıdır. yoksulluk ve açlık sınırı gözönüne alındığından bir birey aylık 119,62 tl gelirle nasıl hayatını ikame ettirir. bu adaletsizlik ve sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmamaktadır.

kimin maaşı kesilirse, mutlaka idari mahkemeye dava açın, itiraz edin, mücadeleyi bırakmayın.

bence bu yönetmeliği geri çekecekler .gelişmeler bu yönde

destiny kardeşim çekiceklerini hiç sanmıyorum bunlar kafaya koymuş bir kere bizim maaşları kesip suriyeden gelenlere başka ülkeden gelenlere onların hastane paralarına yatıracaklar bakın bi inceleyin suriyeden gelen bi sığınmacıya aylık 250 dolar veriliyor devlet bu paraları nasıl karşılıyacak bizden kesecek karşılıyacak ama inşşallah senin dediğin gibi olur destny kardeşim imkanım olsa şu ülkede 1 dakka durmam

fatih bey ne güzel demişsiniz mahkeme açın da mahkeme masraflarını karşılayacak güç kimde bi de onu bilsek gücü olanlarda o güçlerini kullanmıyorlar

arkadaşlar relaks bukadar kedinizi aslı astarı olmayan düşüncelerle yormayın şukişiye verileni benden kesecek buna verileni benim sırtımdan çıkaracak vs vs gibi gibi şeylerle kendinizi derde koymayın zaten hepimiz sıkıntılı insanlarız elimizden gelenleri yapalım sakin olup bekleyelim elbette hepimiz tedirginiz sonuçta azda olsa çokta olsa bu aylık bir çoğumuzun hayat suyu can damarı inş hak yolunu bulacaktır ortada bir yanlış var o yanlış inanıyorum ki ALLAHIN izniyle düzelecek ALLAH darda olanı darda koymaz önce buna inanın neyse ben bu cümlelerle yorumumu sonlandırayım arkadaşlar beni hedef tahtası seçip kızabilir senin tuzun kuru senin keyfin yerinde gibisinden kelimeler alabilirim arkadaşlardan :) sadece niyetim çok kendinizi yıpratmayın diye neyse ALLAH sonumuzu hayreylesin

Hep birlikte tepki verelim.Reşitsiniz diye anne-babanın sağlık yardımından yararlandırmıyorlar fakat onlardan harçlık almaya mahkum ediyorlar.Mesele para değil özgür birey olmakta.İlla birilerine bağımlı olarak yaşamak zorundlarmı?

arkadaşlar bir hesap açalım mart aylıklarımız yatınca herkes gönlünden ne koparsa o hesaba para yatırsın 100 kişi 20 lira bile yatırsa 2000 lira ederki bence bu rakam dava açılması için yeterlidir.

alos;
doğru bişeye değinmişsiniz evet sağlıktan yaralandırmıyor fakat anne baba kardeş gelirlerini dahil ediyor....iyi bir avukat dava açsa bu yönetmeliği geri çekerler bence

atalayxx;

Hiç haberimiz yok bundan bakın nasıl da gizliyor, ben kendim ağır engelli bekar bir insanım, annemle babamla yaşıyorum, öyle çok bakıma muhtaç falan değilim kendi işlerimi kendim hallediyorum ama düşünüyorum da maaşımı keserlerse ne yaparım, ben tekerlekli sandalyemle sürekli markete gidip alışverişimi falan kendim yapıyorum, hiç kimseye ihtiyacım olmadan tek başıma alışverişimi falan yapıyordum şimdi para olmadan ne halt ederim ben

Üst Alt