Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıklarında muhtaçlık değerlendirmesi-soru-cevap

hatac;

Bende 32 yaşındayım emekli olan babamla yaşıyorum maaşım kesilirse 32 yaşında ailemin eline bakmak nasıl gururuma dokunuyor anlatamam.bu yönetmeligi hazırlayanlar eger varsa allahlarından bulsunlar

ne şeytanı gör ne kulvalah oku benim anemin emekli maaşı varrr bu gün annemin ikemetgahını başka biyere aldırdım.

fatih bey ilk maaş başvurumda abimle aynı adrese kayıtlı gözüküyorduk yani farklı bir adrese taşısam bu sefer pek inandırıcı olmaz nasıl geçiniyorsun kiranınız nasıl veriyorsun diye sorarlar bu sistem bizle resmen dalga geçiyor anlayacağınız insan yerine bile koymuyor bu yeni yönetmeliğe karşı umarım yeterli tepkiler verilir ve geri çekilir yada bu düzenlemeyi yapanlar çıkıp biz size maaş vermek istemiyoruz desinler böle alavere dalevere yapmasınlar insanların onuruyla oynamasınlar...

idari mahkemelere açılan davalar külfetli olmaz.

arkadaşlar bu kadar tedirgin olmalayım. mevzuat ne diyorsa onu yapacağız diye bişey yok. he zaman bir kanaat var. bir örnek vereyim. % 78 engelli birey, yaşı 18, evde 5 kişiler, anne, baba ve iki kardeşi var. kardeşin birisi aktif sigortalı asgari ücret, anne baba gelir yok, tek katlı ev, araç yok, tarla yok. 750 tl kardeş maaş alıyor. 750/5=150 tl kişi başı gelir. durum menzuata göre red. ama öyle olmuyor. kardeşe bakmak zorunda değiliz. eğer red ettik, kardeş geldi, bir dilekçe verdi, ben kazandığım paradan beş kuruş aileme yardımcı olmuyorum, sadece kirada kalır gibi aylık babama 150 tl veriyorum, geri kalan parayıda yiyorum, kumar oynuyorum, ben hayırsızım dedi, sabah çıkarım giderim işe gece gelir yatarım evde. otel gibi kullanıyorum dedi. ne yapacaksınız. bu hayırsız birey için yorgan mı yakacaksnız. vakfın her zaman bir kanaati vardır.

Bakın fatih arslan arkadaş ne kadar doğru tespitler yapıyor, benim babamı anlatıyor hiç evine bakmayan, hep parasını millete yediren babamı anlatıyor, adam kendine maaş çıkartırken bile annem gelmişti "Bu adam kendine maaş çıkartıyor" demişti. Yani ailesine bakmayan parasını kendi keyfine harcayan bir sürü insan var.

Arkadaşlar evde harcamalar giderler düşecek sanırım evkirasıfaturamutfak harcamaları düşüp hesaplanıyor du bu degiştimi bir yanlışlık var

ögretmen-;

Giderler bundan sonra düşülmeyecekmiş, zaten bu durumda 1 kişi bile maaş alamaz, çok kötü durumda olanlara, böyle dağlarda falan yaşayanlara vercekler sanırım bu maaşı

fatih bey 22 dönüm abimin 34 dönüm babamın tarlası var abim evli beraberiz toplam 7 kişiyiz tarladan başka gelir yok yine mi keserler adam bana ayda 119 tl yi bırak aldığım maaşın yarısı elimden alıyor %92 sakatım :confused::confused:

Bu konuda hiç birşey yapmadan bizi aç bırakmalarını mı bekleyeceğiz, neden böyle engellilerin üç kuruşuna göz dikmişler ben onu anlamıyorum, her yerde yazar çizerim son nefesime kadar uğraşırım adamlarla, kimse beni bu yaştan sonra peter beye mahkum edemez, adamla kendi isteğimin dışında aynı evde kalmaya mahkumum, bu işte benim ne suçum var da adamın yüzünden benim maaşımı kesiyorlar

bu sorunuzu biraz zor yanıtlarım. tarlaların yeri mevkisi, sulu yad kıraç olması durumu değiştiriyor. cazibeli sulanıyorsa dönümü 100 tl, yarı kıraç işse dönümü 45,00 TL, kıraçsa 35,00 TL'den hesaplanıyor. fındık ve meyve bahçesi ise dekara 125,00 tl , bağ tesisi ise dekarar 450,00 tl daha konuyor. tabi bu tespiti yöreye göre ziraat mühendisleri yapıyor.

diyelim cazibeli sulak bir arazi: 56 dönüm x 100 tl=5.600 tl yıllık, 5.600 tlx12=466 tl aylık 466/7=66 tl kişi başı gelir. bu gelir hesabı.

ayrıca rayiç bedelleri de eklersek, ki bu mütevelli heyet takdirinde. ancak rayiç bedeli 90.000 tl 'yi geçerse ancak muhtaç sayılmazsınız. bana göre müsteri olun. bişey olmaz.

fatih arslan;

Burda sadece kendi durumunuzu düşünürseniz hiç birşey halledemeyiz, biz toplanalım, açlık grevi yapalım, mahkemeye müraacat edelim derken siz bilmem ne hesaplıyorsunuz

hataç ne kadar boş konuşuyorsun. tekel işçileri yaptı da ne oldu. hüsran. aklın ve mantıkla hareket edelim. herşeyde eylem olmaz, grev olmaz, varsa bir problemin memnuniyetsizliğin sandıkta hesabını soracaksın. ikimizden birisi oy verdi. biz sebebiz her şeye.

fatih arslan;

Gidip mal gibi neden oy verdiğimi ben de bilmiyorum, bundan sonra zaten kimseden oy alamazlar aileleriyle beraber hesap edin en az 10 milyon insanı ilgilendiren bir konu, 10 milyon oy gitti. Cebinden parası alınan engelli, 30 yaşından sonra evdeki anneye babaya daha çok mahkum edilen engelli, çocuk yerine konulan engelli bundan sonra oy verir mi? Bakın 5 tane kitap yazdıom bastırdım kendi çabalarımla, şimdi de üniversite okuyorum 30 yaşından sonra biraz geç kaldım ama hakkımı öyle kolay kolay yedirmem, bu konuyla ilgili çok yazar çizerim kitap yazıyoruö ben yani...

sevkete;
farketmiyor.

toplumsal tep ki alaşağı etmekle olur, uğraşıların çok güzel. burda ben birşeylere cevap veriyorsam, masai içi ve dışı, bu duurmdan rahatsız olduğum için, amacım bilgilendirmek, ahkam kesmek haddime değil, masumane bir şekilde soruları yanıtlıyorum. bu sebeple bu konuyu açtım.

2022 maaşı ile ilgili yapılacak sosyal inceleme

Arkadaşlar yenş yönetmeliğe göre bir de her sene gelip inceleme yapacaklarmış, bu kadar rezilliğe de artık insanın pes diyesi geliyor, istemiyorum ben bu üç kuruş parayı istemiyorum ya lanet olsun ya, ayda 300 tllik bir iş bir yerden başka bir gelir bulsam kendim gidip iptal ettireceğim bu aylığı, yeter ki uzak dursunlar, bu kadar da küçük düşürülmeyi kaldırıamam

Hatac, zaten en önemli sıkıntılarından birisi d ebu her yıl muhtaçlık durumlarının yeniden incelenmesi.
Bu bence çok ciddi sıkıntılara yol açacak. her sene durumu incelenecek. Her sene aynı stres ve kaygıyı yaşayacak vatandaş. her sene hesap yapacak. Aldıgını verdiğini yediğini içtiğini hesaplayacak. maaş ha kesildi ha kesilecek korkusu... Gelen memurların nasıl davranacağı, ne zaman geleceği endişesi. Evlerindeki dirlik düzen bozulacak.
Aile özel yaşam alanı darbe almış olacak. sanki kamera yerleştirilmiş ve uzaktan takip ediliormuş gibi kaygılar.

Biri bizi gözetliyor?
Kim?
-devlet.

Evlere kamera da yerleştirselermiş tam olurmuş hani.

fatih bey
sigortali bi işte calışmıyorum yüzde 90 özürlüyüm gelirim yok babam emekli olduğun yersiz ödeme cıkarmasınlar bide 119 tl gectiği için?

Kalem;

Aslında biz gidip kendimiz kestirmeliyiz, lanet olsun vereceğiniz üç kuruş paraya diiye... Eve gelecek memura vereceğin parayı engelliye ver, bu nasıl bir saçmalık ya

Ben bazı derneklere müraacatta bulundum, bana bir iş verin, yardımcı olun maaşımızı keseceklermiş falan dedim, ayda 200-300 tl getirisi olan bir işi bulabilirsem ben kendim kestireceğim lanet olsun verdikleri paraya, bir tekerlekli sandalye bile alamadım kendime, 119 tl muhtaçlık sınırıymış, hadi ya neyiz biz, hayvan kadar değerimiz yok.

arkadaşlar tsd nin sitesine baktım bizim konuyla alakalı ne bir duyuru nede bir haber var herhalde 3 maymunu oynuyorlar

araç engelli aracı ise katan şerefsizdir. böyle bir uygulamaya imza atmam. engelli aracı değilse hibede etsen etmesende araba hane üyelerinden birine aitse gelire dahil edilir. aracın rayiç bedeli çok muki,

Sayın Fatih Aslan sizi suçlayan yok olaylara bakış açımız ve kızgınlığımız geçmedi fakat haklıya haklı sizin diyebildiğimiz nokta sydv ve herkes sizin düşüncedemi kişisel almayın genel durum istese alır ve kimsede engel olamaz burda saçmalık başlıyor zaten ya hak ver kardeşim bu nasıl bir yönetmelik azcık aklı çalışan görüyor durumu ne bekliyorsunuzki ihtiyaç sahibi insan tabiki, ve haklı olarak isyan edecek sağlığı yerinde olsa zaten insansa tenezüül dahi etmeyeceği miktarlar

Üst Alt