Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 EKPSS tercih kılavuzu yayımlandı

E.HİLAL

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Bıranş sıralamaları ne zaman açıklanır aceba?

Ösym'ye sorduğumda bıranş sıralamaları güncel dedi. Ama ben iyi hatırlıyorum, önceki tercihlerden önce de aynı sıralama sırası duruyordu. Bu doğru mu?

EKPSS: Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı

2022-EKPSS/KURA İLE ENGELLİ KAMU PERSONELİ YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU

Genel Bilgiler
TABLO-1.İlkokul/Ortaokul/İlköğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar
TABLO-2.Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar
TABLO-3.Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar
TABLO-4.Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar
Özel Koşullar
İlköğretim/Ortaokul/İlkokul Mezunları İçin Nitelik Kodları
Ortaöğretim Mezunları İçin Nitelik Kodları
Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları
Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları
Mezun Olunan Ortaöğretim Alan/Dalı
Mezun Olunan Ön Lisans Programı
Mezun Olunan Lisans Programı
Dilekçe

alım ocak ayı sonunda değilmiydi neden erken paylaştılar ????

Bu tercih kılavuzu. Tercihler yapıldıktan sonra ocak ayının sonunda atamalar yapılır.

Ön lisans 79 ile atanma ihtimalim var mı

Doğuyu yazarsanız atanirsiniz, herkes batı şehirlerini yazacağı için atanma ihtimaliniz çok düşük. Kimse doğu illerini yazmıyor, bu yüzden oralara düşük puanlarla da yerleşen olabilir ama siz yazarsanız atanirsiniz bence. Dediğim gibi batıyı herkes yazacak.

Orta öğretimde 60 bin adaydan 700 kişi alınıyor. Lisansa ise 1500 kişi kadro vermişler atanacak kişi sayısı 10 bin kişi yoktur.
Adalet neden yok bu kadrolarda. Lisansa bu kadar ayrıcalık neden veya orta öğretime verilen haksızlık neden. Orta öğretime açılan Kadroların %90 Hizmetli. Bu hizmetliyi engelliye reva görmek neden

Ekpss ortaöğretimden girdim fakat önlisans mezunu oldum, önlisans olarak tercih yapabilme ihtimalim var mı?

Arkadaşlar 2018 EKPSS1(ortaöğretim) ve 2020 EKPSS2(önlisans) puanım var. Hem ortaöğretim kadrolarından hemde önlisans kadrolarından tercih yapmam mümkün değil mi? Bir yerde sınavların geçerlilik sürelerinin 4 yıl olduğu yazıyordu...

karluk

en son girilen sınavın puanı geçerlidir. 2020'de sınava girmeseydiniz 2018 geçerli olacaktı, çünkü sınav geçerlilik süresi 4 yıla çıkartıldı.

Ekpss ortaöğretimden girdim fakat önlisans mezunu oldum, önlisans olarak tercih yapabilme ihtimalim var mı?

hayır yok sınava hangisinden girdiyseniz ondan tercih yapabilirsiniz.

Bu hizmetliyi engelliye reva görmek neden

İsyaninizda haklisiniz, bir 2018 mağduru olarak ben de çok şikayet ettim zamanında meclise bile gittim. Ama inan hiçbirinin umurunda değil, şikayet etmek bir şeyi değiştirmiyor, bize düşen daha çok çalışıp yuksek puan alıp Lisans vs bitirebilmek. Lise mezunu olup milletvekili olanların olduğu bir ülkede engelli memurluk için çok şey istemeleri ironik. Canını sıkma çalış Allah büyük :)

Engelli hizmetliyim milli eğitimde 3 üncü yılım bitecek Mart'ta ben sağlık mezunu ortaöğretim tıbbi sekreterim şu an da 2 tane alım var daha önce ilk atandığımda engelli atama hakkımı kullandım. Hatay dı yerim değiştirdim şu an da 2 n ci hakkım var mı tayin için? Teşekkürler

Engelli hizmetliyim milli eğitimde 3 üncü yılım bitecek Mart'ta ben sağlık mezunu ortaöğretim tıbbi sekreterim şu an da 2 tane alım var daha önce ilk atandığımda engelli atama hakkımı kullandım. Hatay dı yerim değiştirdim şu an da 2 n ci hakkım var mı tayin için? Teşekkürler

Bilgisi olan var mı acaba böyle bi kakar olacaktı atama hakkı engelilerde yeniden kullanabilecek diye?

lacivert21

hayır son girdiği en yüksek mezuniyetin puanını kullanabilir.
Gangster

tekrar sınava girmisseniz atandığınız yildan sonra o puanla tercih yapabilirsiniz. ancak aynı puanla tekrar tercih yapamazsınız zaten.

zaten ben 2018 de kazandım 90 .023 le atandım hizmetli milli eğitim sonra 2020 de de girdim 90,224 aldım şimdi kendi bölümüm sağlık bakanlığı tıbbi sekereter alıyor 2 tane 2018 de branş sıralamada 1 . y dim 2020 de girdiğimde branş sıralamam 2 y di fakat ben şunu soruyorum engelli atama hakkımı kullandım yeniden kullanabilirmiyim ağır engelli çocuğumda var

Bilgisi olan var mı acaba böyle bi kakar olacaktı atama hakkı engelilerde yeniden kullanabilecek diye?

zaten ben 2018 de kazandım 90 .023 le atandım hizmetli milli eğitim sonra 2020 de de girdim 90,224 aldım şimdi kendi bölümüm sağlık bakanlığı tıbbi sekereter alıyor 2 tane 2018 de branş sıralamada 1 . y dim 2020 de girdiğimde branş sıralamam 2 y di fakat ben şunu soruyorum engelli atama hakkımı kullandım yeniden kullanabilirmiyim ağır engelli çocuğumda var

Bölümü değişmişse zaten o bölümle alakalı puanını kullanır ama bölüm aynıysa o süre içinde olan en yüksek puandan tercih yapar. Mesela liseden sınava giren biri 90 aldığı sınavdan sonra önlisans olarak girdiği diğer sınavda 80 alırsa 80 puanını kullanır ama lise olarak devam ederse geçerliliği olan 90 puanı kullanabilir.

arkadaşlar ben atandım zaten 2019 da 2018 puanımla 2020 de yeniden sınava girdim çok az puanım arttı hatay ı kazanmıştım engelli atama hakkımı kullandım zaten 2020 puanımı kullanacağım ağır engelli çocuğum da var benim sorum yeniden hakkım var mı engelli ataması yer değiştirme tıbbi sekreter 2 kişi alacak biri benim zaten liseden

arkadaşlar ben atandım zaten 2019 da 2018 puanımla 2020 de yeniden sınava girdim çok az puanım arttı hatay ı kazanmıştım engelli atama hakkımı kullandım zaten 2020 puanımı kullanacağım ağır engelli çocuğum da var benim sorum yeniden hakkım var mı engelli ataması yer değiştirme tıbbi sekreter 2 kişi alacak biri benim zaten liseden

Evet tercih yapabilirsin sorun olmaz.

Lisans mezunu da kuraya katılabiliyor mu

Hayır. Senin bahsettiğin kuraya sadece ilkokul mezunları katılıyor. Atamalar için tercihler başladı sen lisanstan mı girdin sınava? Eğer girdinse tercih yapabilirsin.

kullanmadığın puanla tercih yapabilirsin evet.

lacivert21
Aynen lisansdan girmiştim sınava ama benim bildiğim lisans mezunları da kura yoktu bu nasıl oldu

fasfor
Siteye girilmiyor son günü ne zaman

Arkadaşlar ben 2018 de 78 puan aldım 2020 de 72 puan aldım önlisans mezunuyum. Sınav tercihinde yılı seçebilecek miyim yoksa en son girdiğim sınavın mı puanı olacak

Arkadaşlar ben 2018 de 78 puan aldım 2020 de 72 puan aldım önlisans mezunuyum. Sınav tercihinde yılı seçebilecek miyim yoksa en son girdiğim sınavın mı puanı olacak

Arkadaslar kolay gelsin bende ortaöğretim den girdim 86 puanla tercih yapicam pek umudum yok siz nedersiniz

fasfor
Bu kura/tercih diğer ise sadece kura. Sen tercih yapabilirsin. 5-14 ocak arasında tercih yapılabilir.

Masske
Bölümün değişmediyse en yüksek puandan tercih yapabilirsin.

Tosunalp
Branş sıralaması önemli. Hangi bölümü bitirdinse o bölüm kaç puanda kapadı ona bakacaksın.

fasfor
Bu kura/tercih diğer ise sadece kura. Sen tercih yapabilirsin. 5-14 ocak arasında tercih yapılabilir.

Masske
Bölümün değişmediyse en yüksek puandan tercih yapabilirsin.

Tosunalp
Branş sıralaması önemli. Hangi bölümü bitirdinse o bölüm kaç puanda kapadı ona bakacaksın.

Allah razı olsun senden ricam bu nitelik kodlarını anlamıyorum lisans mezunuyum açık öğretim işletme sadece 4001 olanlarını secebiliyorum 2 yıllık muhasebe okudum Myo bide

Allah razı olsun senden ricam bu nitelik kodlarını anlamıyorum lisans mezunuyum açık öğretim işletme sadece 4001 olanlarını secebiliyorum 2 yıllık muhasebe okudum Myo bide

Evet 4001 kodunu seçebilirsin. Bu kodun yanında bulunan kodlarada bakmayı unutma. Ösym sitesinden nitelik kodlarına bakabilirsin.

Üst Alt